ПЪТЕВОДИТЕЛ ЗА БАХРЕЙН

Традиции и обичаи в Бахрейн

Бахрейн е приветлива държава домакин, но винаги трябва да проявявате уважение и учтивост по отношение на вашите културни традиции и религия. Когато посещавате райони, посещавани от местните араби, е за предпочитане да носите дълги панталони, а не къси панталони, а дамите трябва да избягват носенето на прозрачни рокли.

Бански костюми, бикини и шорти са приемливо облекло в плажните клубове и хотели. На обществени места не проявявайте признаци на любов към лица от противоположния пол. Хора от противоположния пол са арестувани за публични целувки и са социално неприемливи. Винаги избягвайте да влизате в битка и никога не участвайте в дебат, особено с местен.

Официалната религия на царството е ислямът. Следва повече от 70% от населението. Християните, будистите и индусите се състоят от останалата част. Малка част от жителите не претендират за религиозна принадлежност. Църквата и държавата не са отделни. В този случай се прилага шериат (ислямски закон). Концепцията за религиозната свобода е закрепена в Конституцията. Това е факт. Тук не съществува религиозно преследване. Представителите на различни религии са разрешени свободно да наблюдават своите обреди и да празнуват празници.

Мюсюлманската общност е разнородна. Сунитските мюсюлмани виждат бедуините като своите предци. Шиитите произхождат от пророка, според техните убеждения. По -голямата част от шиитите принадлежат към етническата и религиозната общност Бахарна. Те са традиционни и благочестиви. Сунис и шиити установяват отделни общности. Техните правни конфликти се решават от отделни съдебни органи.

Социалното положение на жените в Бахрейн превъзхожда по -голямата част от арабските нации. Тук жените могат да работят. Те представляват почти една трета от работната сила на страната. Те имат достъп до образование и здравеопазване. Приблизително 60% от жените притежават степен на колеж. Има много жени в бизнеса. Жените все още са недостатъчно представени в политиката. Те отсъстват от държавната власт. Няма официални закони, които да нарушават правата на жените. Регламентът обаче противоречи на закона на шериата, който налага жените да покриват лицата и телата си. Повечето дами носят чадор, който не покрива лицата им. Niqab напълно прикрива лицето на жените от по -традиционните семейства. Чуждестранните дами се толерират от туземците. Трябва обаче да покриете раменете и краката си. Освен това има изисквания за чужди момчета. Забранено е да се явите на обществени къси панталони и атлетично облекло.

Тази демокрация е резултат от бързо нарастващата икономика на Бахрейн, която привлича голям брой чужденци. Бахрейн е най -освободен от мюсюлманските нации. Жителите на други арабски страни често почиват тук. Страната продава и консумира алкохол. По време на светия месец Рамадан моралните стандарти стават по -строги. По това време вярващите гладуват. На мюсюлманите е забранено да ядат и пият през дневните часове през този период.

Религията оказва влияние върху етикета. Лявата ръка традиционно се счита за мръсна, защото се използва за лична хигиена. Приемливо е да приемате храна и пари, но само с дясната ръка. Когато влизате в къща или джамия, обувките трябва да бъдат премахнати. Не можете да насочите краката си към събеседника, да се вгледате внимателно в очите на събеседника, да ядете по време на ходене или да жестикулирате активно по време на разговор.

Семейството е от първостепенно значение за гражданите на страната. Жените се женят много млади, започвайки на 14 години. Мъжете се женят на възраст между 20 и 22 години. Обичайна практика е да откуп булки. Полигамията е допустима съгласно закона на шериата. Но всяка съпруга трябва да има собствена удобна резиденция. Също така, има преходни бракове (MUTA). Те се приемат изключително от шиити. Награда се дава на жената в края на такъв брак. Официално правата на жената са еквивалентни на тези на обикновена съпруга. Нейното потомство също се счита за законно. Тя се класира за мах (подарък от съпруга си). Продължителността на брака може да бъде продължителна с неопределен брой пъти. Една дама трябва да вземе пропаст, преди да се жени след неуспешен брак. Тази празнина е необходима, за да се изключи възможността за бременност. По време на тази хиатус от четири до две седмици съпругът продължава да помага на съпругата.

След независимостта на страната през 1971 г. културата на Бахрейн започва да процъфтява значително. В допълнение към развитието на традиционното изкуство, съвременното изкуство също нараства. Импресионизмът, експресионизмът и сюрреализмът набират популярност. Организират се чести изложби на съвременното изкуство. За тази цел се използват няколко музея и галерии. Традиционните изкуства на арабската калиграфия, керамиката, бижутата и ковачеството са забележителни. Също така започва да се развива бързо в края на 20 век е литературата. Силното западно влияние е присъщо на него. Бахрейн, за разлика от други ислямски нации, има голям брой жени поети, които публикуват своите произведения.

Арабската, индийската и персийската музика повлияха на традиционната музика на Бахрейн. Най -популярните стилове са Saut, Fijri и Liwa. Гражданите на Бахрейни отдавна участват в добив на перли. Pearl Divers развива собствена култура, включително музика. Фийри е музиката на Pearl Divers. Важно е да се отбележи, че има крайбрежни песни и морски песни. Лива е музиката на африканския народ. Арабската музика, известна като Saut, се изпълнява на Oud, Percussion Instrument и Rebab. Съществува и съвременната музика. Има групи, които свирят рок музика. Бахрейн съдържа и звукозаписни студия. Киното не е незаконно. Но местните филми на практика никога не се правят.