ПЪТЕВОДИТЕЛ ЗА БАХРЕЙН

Дейности в Бахрейн

Състезанието Формула 1 за Гран При на Бахрейн, което се провежда през април на международната писта Бахрейн, е най-значимото годишно събитие в Бахрейн. Планирайте предварително, защото билетите са разпродадени, а разходите за хотел скочиха до небето. Обикновено първите резервации отговарят на условията за отстъпки, вариращи от 10 до 20 процента. В зависимост от трибуната билетите струват някъде между 150 и 60 BD.

Гмуркането става все по-популярно в Бахрейн. Тук има множество центрове за гмуркане. Топлите крайбрежни води гъмжат от водни обитатели. Тук има около 400 вида риби. Има и няколкостотин вида корали, които поддържат морски живот. Северните води поддържат по-голямо биоразнообразие. Ламантините обаче присъстват в южната част на Съединените щати. Гмуркането на Rec, произлизащо от фразата „корабокрушение“, също е често срещано. Край брега има множество останки от кораби от различни периоди от време. Допълнително популярен на север е дрифт дайвингът. Това е пример за текущо гмуркане. Разпространени са също риболовът на перли и събирането на гъби.

Перлите, произведени в Бахрейн, са най-добрите в света. Вероятността да откриете стрида, съдържаща перла, е много голяма. Приблизително 1 на 100. Можете да задържите цялата плячка. Дори през зимата високата температура на водата (20 °C) прави гмуркането възможно през цялата година. Юни до септември обаче е оптималното време за тази дейност. В момента няма значими течения. В Бахрейн има сърф училища. Брегът и климатичните условия са идеални за тази дейност. Най-хубавите места са на север, близо до столицата. Кайтсърфът е друг популярен спорт.

Бахрейн е бил централната точка на Близкия изток от векове. Безсмислено е да посещавате страната, ако нямате желание да видите поне едно от културните богатства на кралството. Прекрасният Национален музей на Бахрейн е отлична отправна точка за авантюристи. Можете също така да посетите перленото наследство на Мухарак. Той съдържа няколко бивши кралски имения и търговски обекти.

Бахрейн предлага рядка възможност за яздене на чистокръвни арабски коне. Това е една от най-старите породи коне, отглеждани на Арабския полуостров между четвърти и шести век. Те имат умерен темп на растеж, но въпреки това са невероятно грациозни и красиви. По брега и в пустинята множество конюшни и заведения за езда предлагат конна езда. Пустинята може да бъде прекосена с джип за любителите на скоростта. Това е възможно както като пътник, така и като шофьор. Едно пътуване до всяка арабска нация е непълно без яздене на камила. В Бахрейн това също е популярна форма на забавление. Например, можете да яздите камила до прочутото Дърво на живота.

Глемпингът в пустинята е много необичайно местно занимание. Думата е съставена от две привидно противоречиви понятия: „къмпинг“ и „бляскав“. В красива палатка с Wi-Fi, плюшено обзавеждане и матраци всеки може да се почувства като Лорънс Арабски. Множество фирми предлагат тези услуги в различни области. На разположение на туристите има санитарни възли, детски площадки, телевизор. Тази услуга е много харесвана. Ето защо резервациите трябва да бъдат направени предварително. От ноември до март е оптималното време за глемпинг.

В Бахрейн пешеходният туризъм и трекингът са необичайни дейности. Островите са почти равни. Върхът е само на 122 метра над морското равнище. Дължината на бреговата линия обаче е 160 километра. Следователно трекингът се състои от крайбрежни преходи. Освен това има маршрути на север, близо до Ал Курая. Те се различават по своите нива на сложност. Около Madnat Isa има още пътеки. В Кралството няма истински планини или хълмове. Въпреки това планинското колоездене остава популярно. Манама е достъпна с планински велосипед за еднодневни екскурзии. Столицата предлага оборудване под наем.

Топли, плитки крайбрежни води гъмжат от риба. Там има около 300 вида риби. Риболовът е популярен сред местните жители и чужденците на Бахрейн. Тук ще намерите риба папагал, риба ангел, групер, баракуда, риба клоун и други същества от тропическите рифове. Хотели и туристически фирми планират риболовни екскурзии. Има малко плажове, където човек може да се занимава с дейности на открито. Въпреки това са отлични: широки, просторни, с фин пясък и необходимата инфраструктура. Не трябва да злоупотребявате със снизходителността на местните жители на Бахрейн към туристите. На обществени плажове, които не са собственост на хотели, не трябва да носите бански с прекалено нисък гръб. Не се препоръчва мъжете да носят къси бански гащи. Бански трябва да се носят с шорти.

Bahrain Al Beach е популярна семейна ваканция, особено за малки деца. Плажът Amwaj в Бахрейн е приятно място за кайтсърфинг. Харесван е и от любителите на джетове. Други пътници може да намерят тази област за малко шумна. Крепостта Бахрейн Арад е малък плаж, разположен близо до древна крепост. Популярните дейности включват пикници, туризъм и плажни игри. По залез слънце плажът Bahrain Hidd предоставя невероятна гледка към Манама. Освен това пикниците на плажа са по-често срещани от плуването. Бахрейн Джазаир е известен сред местните жители плаж с дължина един километър. Тук има много забавления за децата. На плажа има няколко съоръжения под наем. Бахрейн Карбабад е красиво място близо до крепостта Бахрейн.

Отговорът на Кралство Бахрейн на опазването на дивата природа в Близкия изток беше създаването на парка за диви животни Al Areen. Надявахме се, че създаването на такъв резерв ще подпомогне изпълнението на подобни инициативи в други нации в региона. Резерватът за диви животни е построен, за да защити редки арабски животни, като орикс, адакс и рим газела. Страхотен е за любители на животни и семейства. Можете да го изследвате и да наблюдавате същества в естествената им среда. Тук туристите ще могат да се насладят на поучително свободно време и да яздят отлични коне.

В хотел Ramee Rose се помещава един от най-добрите нощни клубове в Бахрейн. Дансингът обикновено е пълен през уикендите. Привличане на обществеността са безплатните напитки за жените и удължените „щастливи часове“ за гостите. Туристите могат да се забавляват в дискотеки с ярки неонови надписи. Клубът Ramee Grand е епицентърът на нощния живот в Бахрейн. Става все по-популярна дестинация за експати за почивка през нощта.

Нощният живот в страната предлага за всеки по нещо. Островът се намира край източното крайбрежие на Саудитска Арабия. Това го прави гореща точка за пътници от Съединените щати, Европа и Близкия изток. Саудитските градове, включително Дахран и ал-Хобар, са разположени близо до комендантството на крал Фахд, което свързва Саудитска Арабия с Бахрейн. Това улеснява достъпа до острова. Държавата съчетава клубове и кръчми, които отразяват различните националности на региона. Освен това островът е популярен сред туристите, тъй като алкохолът е разрешен тук.

Пролет на културата е много посещавано събитие. В националната музика ще бъдат допуснати и гости от чужбина. През това време на острова има танцови фестивали. Вечерта гостите могат да се състезават за най-добър певец или изпълнител на латиноамерикански танци. Това е най-яркият културен празник в района на Персийския залив. През целия месец изпълнители, артисти и автори от цял свят празнуват всички културни празници заедно. Традиционно графикът е толкова натоварен, че присъстващите трябва да резервират места месеци предварително.

Парк Адхари

Ain Adhari Road Block 388 Building 111 Kingdom of Bahrain

Adhari Park е увеселителен парк в Кралство Бахрейн, съсредоточен върху древния сладководен извор Ain Adari.

Adhari Park е чисто нова туристическа дестинация в Бахрейн, разположена близо до Национален парк Adhari. Целта му е да бъде семейна атракция номер едно в GCC, с 38 вълнуващи атракции на открито и закрито за хора от всички възрасти, център за семейни развлечения, 10 заведения за хранене в Food Court, вечеря в ресторант, кафенета и много повече .

Парк и резерват за диви животни Al Areen

P.O. Box 28690,Kingdom of Bahrain

В резервата за диви животни Ал Ареен в Бахрейн растителни и животински видове са запазени и култивирани повече от три десетилетия. Наблюдавайте различни животни, птици и пустинни растения в техните естествени условия. Разходете се из парка и се доближете до свободно скитащите местни птици. Или вземете автобусно пътуване, за да научите за всички изложени видове, включително арабския леопард, щрауса, арабската газела, орикса и много други!

Международна писта Бахрейн

Gate 255,Gulf of Bahrain Avenue,Umm Jidar 1062, Sakhir, Bahrain

Международната писта Бахрейн (BIC) е най-модерно място за моторни спортове, разположено в сърцето на пустинята Сахир. Курсът е проектиран от известния немски инженер Херман Тилке и включва много местни културни елементи.

Построяването на цялото съоръжение отне по-малко от 18 месеца, което струва около 150 милиона долара и изисква значителна инициатива за развитие на района.

BIC има повече оформления на писти, сертифицирани от FIA, отколкото всяко друго съоръжение в света. Това позволява на пистата да се провеждат различни автомобилни състезания. 5412-метровата Гран При писта често провежда международни състезания, като Формула 1 Gulf Air Bahrain Grand Prix, FIA World Endurance Championship Six Hours of Bahrain, състезания от GP2 Series и Porsche Mobil 1 Supercup.

Гравитация

Building 234, Avenue 62, Zallaq 1058 Bahrain

Първото скачане с парашут на закрито в Бахрейн.

На усещането за свободно падане в един от най-високите вятърни тунели, създаден със закалено стъкло и с височина 12 метра, е невъзможно да се устои.

Скочете, сякаш скачате от самолет, но без парашут и дори без да се качвате на борда на самолет! Всеки може да се наслади на това изживяване с полет с тяло, с изключение на тези, които не желаят да се впуснат в пътешествие, променящо живота.

Ние можем да гарантираме, че ще имате невероятно и необикновено изживяване.

Дар острови

1005 Sitra Fisherman Port, Sitra, Kingdom of Bahrain

Плажният курорт на остров Ал Дар предлага редовни екскурзии за гмуркане на перли и круизи до остров Джарада, където може да се окажете слънчеви бани сами на плаж с бял пясък и поклащане в девствените му води. В допълнение към перлите е възможно да се наблюдават до 30 вида корали и над 200 вида риби. Наблюдаването на делфини сред различните близки коралови рифове е друго любимо занимание, а най-доброто време да ги забележите е по изгрев или залез.

Еднодневно пътуване до перлените рифове е доста приятно. Направете пътуване с доу за по-автентично изживяване. Можете да поръчате арабска кухня, а ловците на перли ще ви почерпят с морски приказки.

Любителите на дивата природа трябва да вземат 45-минутното пътуване с ферибот от Al Dur Jetty до остров Hawar. Островите Хавар се считат за природен резерват с международно значение и предлагат чист плаж и възможност за наблюдение на делфини и необичайни птици поради местоположението им в центъра на техния миграционен път.

Oстрови Хавар

Oстрови Хавар

Бахрейн контролира островите Хавар, архипелаг от пустинни острови в Бахрейнския залив на Арабския залив. Любителите на дивата природа трябва да предприемат 45-минутно пътуване с ферибот от Ал Дар Джети до остров Хавар.

Островите Хавар се считат за международно значимо природно убежище, предоставящо девствени плажове и възможност за наблюдение на делфини и необичайни видове по средата на техния миграционен път.

Картинг (BIKC)

Gate 255,Gulf of Bahrain Avenue,Umm Jidar 1062

Бахрейнската международна картинг писта (BIKC) е най-модерно съоръжение от световна класа, което обслужва масовото ниво на моторния спорт. В BIKC, състезателите на утрешния ден ще усетят за първи път истинския състезателен екстаз. BIKC отговаря на най-високите международни спецификации. Той е в състояние да бъде домакин на световните шампионати на Internationale Commission de Karting-Fédération Internationale de l’Automobile (CIK-FIA). През 2012 г. BIKC стана първата картинг писта в света, която е домакин на събитие от ниво световен шампионат.

CIK Track е с дължина 1414 километра и има 14 завоя. Световното първенство на CIK-FIA за младежи под 18 години и трофеят на академията, които се състояха в Бахрейн за първи път през 2012 г., както и последното световно първенство на CIK-FIA трябваше да се проведат там. BIKC предлага разнообразие от дейности за разходка и корпоративни тиймбилдинг дейности за запалени картинги и корпорации, включително Гран при и изживявания за издръжливост, вдъхновени от Формула 1. Пистата е оборудвана с 200-луксови прожектори, което позволява на нея да се провеждат и нощни състезания.

Изгубеният рай на Дилмун

Gate 255,Gulf of Bahrain Avenue,Umm Jidar 1062

Изгубеният рай на Дилмун в момента е най-големият аквапарк в Бахрейн, с обща площ от около 77 000 квадратни метра, застроена площ от приблизително 45 000 квадратни метра и приблизително 20 000 квадратни метра. Всеки компонент на парка е съсредоточен върху историята на периода Дилмун, както се вижда от отличителните каменни скулптури и архитектура на парка. Над 18 пързалки и атракции са безупречно интегрирани, за да създадат пустинен оазис и мечтана градина, на която гостите да се наслаждават.

Плаж Мараси

Diyar Al Muharraq

Два километра плажове с бял пясък съставляват Marassi Beach, атракция на открито. Това е първият ресторант за камиони за храна в Бахрейн, който сервира международни и местни ястия от независими предприемачи. В допълнение към детската площадка и крайбрежната пътека за джогинг, Marassi beach разполага с детска площадка.

Често се обявяват множество събития през уикенда, като изскачащи пазари, филми на открито и детски игри. Всички услуги и удобства на плажа Marassi са с най-добро качество и чистота, а дневната цена за вход за възрастни е BD2. Това плащане е частично възстановено за шезлонги, чадъри и кърпи.

Royal Golf Club

Al Muaskar Highway Riffa, Bahrain

Два километра плажове с бял пясък съставляват Marassi Beach, атракция на открито. Това е първият ресторант за камиони за храна в Бахрейн, който сервира международни и местни ястия от независими предприемачи. В допълнение към детската площадка и крайбрежната пътека за джогинг, Marassi beach разполага с детска площадка.

Често се обявяват множество събития през уикенда, като изскачащи пазари, филми на открито и детски игри. Всички услуги и удобства на плажа Marassi са с най-добро качество и чистота, а дневната цена за вход за възрастни е BD2. Това плащане е частично възстановено за шезлонги, чадъри и кърпи.