Разгледайте най-добрите места в Бахрейн

Намерете някои от най-добрите съвети от цялата страна от нашите партньори и приятели.

Бахрейн е изискано, съвременно и космополитно кралство от 33 острова в Арабския залив. Тя привлича все по-голям брой международни туристи, които искат да изпитат интересната смесица от източни и западни култури на страната.

Бахрейн е малко арабско кралство в Персийския залив, официално известно като Кралство Бахрейн. Бахрейн е колекция от острови, разположени между полуостров Катар и северозападното крайбрежие на Саудитска Арабия. Това е островна държава в Близкия изток, по западните граници на Персийския залив. Това е малък архипелаг с център остров Бахрейн, който има най-голяма земна маса.

Намира се само на 23 километра (14 мили) източно от Саудитска Арабия и е свързан с нея чрез пътя на крал Фахд. Полуостров Катар също е наблизо, на около 50 километра (31 мили) югоизточно през залива Бахрейн. Иран се намира на 200 километра (124 мили) северно от Персийския залив. През 2010 г. населението е 1 234 567 души, включително 666 172 неграждани. Има площ от 780 km2, което я прави третата по големина нация в Азия след Малдивите и Сингапур.

Бахрейн е родното място на древната цивилизация Дилмун. Той е известен от древни времена със своята изработка на перли, която през деветнадесети век е смятана за най-добрата в света. Бахрейн беше едно от първите места в света, приели исляма. След епохата на Арабул Бахрейн е завладян от португалците през 1521 г., които са прокудени през 1602 г. от шах Абас I от династията на Сефевидите на персийското кралство. Племето на Бани Утба завладява Бахрейн от Наср ал-Мадкуранда през 1783 г. и оттогава той контролира кралската династия на Ал-Халифа с първия хаким на Ахмед ал-Фатехас Бахрейн. Бахрейн става протекторат на Обединеното кралство в края на 1800 г. след множество договори с британците. Бахрейн обяви независимост през 1971 г. Преди това Кралство Бахрейн провъзгласи държавата Бахрейн през 2002 г. През 2011 г. в нацията избухнаха протести, предизвикани от Арабската пролет в района.

Бахрейн има първата следпетролна икономика в Персийския залив. Бахрейн започна да инвестира в банковия и туристическия сектор към края на двадесети век. Много големи финансови институции се намират в Манама, столицата на страната. Бахрейн има висок индекс на човешко развитие и е определен като икономика с високи доходи от Световната банка.

Манама, главната столица на острова, разполага с отлични хотели, ресторанти, търговски комплекси, вълнуващ (базар) и всички други удобства, от които гостите се нуждаят за една незабравима ваканция. Освен това има добри плажове, целогодишно горещо и слънчево време, английски се говори и разбира навсякъде и кралството съдържа останките от повече от 5000 години цивилизация, които трябва да се изследват.

Бахрейн е свързан с Арабския полуостров чрез път с дължина 16 мили (25 километра). Археологическото значение на островите беше разкрито по време на строителството, когато бяха открити стотици надгробни могили, датиращи от третото хилядолетие пр.н.е., част от добре подредения древен метрополис Дилмун, който процъфтяваше там, където гора от небостъргачи сега се издига към небето.

Бахрейн е проспериращ през цялата си история, първо поради стратегическото си местоположение за търговия и риболов, както и количеството и качеството на перлите, намиращи се във водите му, а напоследък и заради петролните си ресурси.

Въпреки факта, че правителството е по-малко стабилно от миналото, Бахрейн остава популярна туристическа дестинация в Близкия изток. Едно служебно или туристическо пътуване до Бахрейн е завладяващо, приятно и възнаграждаващо изживяване.

Бахрейн - информация

44,169 милиарда долара

БВП

Бахрейн динар (BHD)

Валута

+973

Код за повикване

1,463,265

Население

786,5 km2 (303,7 mi2)

Площ в кв. км (мили)

арабски

Официален език

14 август 1971 г

Обявена независимост

UTC+3 (AST)

Часова зона

Бахрейн - Пътеводител

Открийте и изследвайте

Всичко, което трябва да знаете за Бахрейн преди вашето пътуване

Кралство Бахрейн бързо се превръща в добре позната туристическа дестинация. Това древно царство е създадено преди около 5000 години. В превод от арабски думата „Бахрейн“ буквално означава „Две морета“. Една от най-големите и емблематични атракции в страната е само на 10 минути с кола от столицата на страната Манама. Това е крепостта Бахрейн или Калаат ал-Бахрейн. Величествената стара крепост е напълно възстановена, така че посетителите вече могат да я видят практически цялата. За съжаление вътрешните помещения не са обзаведени, но входът във форта е абсолютно безплатен. До него има музей, посветен на крепостта Бахрейн. Изграждането на музея е завършено през 2008 г. На това място посетителите могат да видят няколко ценни реликви, открити във форта, включително предмети от древния период Дилмун.

Дървото на живота е една от най-известните туристически атракции на Бахрейн. Въпреки че точната възраст на дървото не е известна, някои експерти смятат, че е на повече от 400 години. Дървото изглежда зашеметяващо сред пустинен терен и е чудо, че е оцеляло при толкова тежки условия. Залезът обикновено се счита за най-доброто време за посещение на дървото, тъй като Дървото на живота е изключително красиво и ще можете да направите зашеметяващи и запомнящи се снимки.

Манама също има редица значими забележителности. Джамията Ал Фатех е една от най-големите джамии в света с капацитет от 7000 гости по всяко време. Куполът на джамията заслужава специално внимание; тежащият 60 тона купол е и най-големият купол от фибростъкло в света. Manama Souq, разположен точно зад сградата Bab Al Bahrain, е пазар, където можете да купите буквално всичко - от сувенири и дрехи до електрически артикули и традиционни бижута.

Що се отнася до музеите, Музеят на гмуркането на перли може би е най-известният. Музеят се помещава в стара историческа сграда, която е служила като първия официален съд в Бахрейн, преди да бъде превърната в Център за традиционно наследство. След цял ден на разглеждане на забележителности се отправете към Corniche al-Fateh, прекрасна алея с невероятна гледка към небостъргачите на града и самолетите, кацащи на летището.

Тъй като Бахрейн е гореща страна, водните дейности са доста популярни. В Арабския залив ветроходството и гмуркането са достъпни през цялата година. И накрая, през април Бахрейн е домакин на състезанието Grand Prix F1, което е добре посетено както от местни, така и от чужденци.

Най-доброто време за посещение на Бахрейн

Бахрейн може да е доста горещ и влажен през лятото поради местоположението си в Арабския залив. Въпреки това, от октомври до началото на април времето почти винаги е слънчево и топло, което го прави чудесно убежище от по-студените райони.

Посетителите, които искат да видят състезанието във Формула 1 на Бахрейн, трябва да отидат през първата седмица на април, но тези, които не се интересуват от събитието, трябва да отидат по различно време; Седмицата на Гран при е най-натовареното време от годината.

Независимо от това как го въртят туристическите агенции, Бахрейн е страна от Персийския залив с изключително горещо време през летните месеци, като термометърът често достига 90°F, дори през нощта. Климатът определено е средиземноморски през поне осем месеца в годината, с прекрасни светли дни през осемдесетте, които отстъпват място на меки вечери, отлични за седене навън. Няма по-хубаво място на света, където да бъдете през тези времена, особено защото практически винаги е гарантирано, че няма да вали. Всяка година има само около десет дни с валежи.

По време на горещи периоди обществени съоръжения като магазини, хотелски лобита, офиси и молове са склонни да задействат климатика до почти минусови температури, поради което ще откриете чужденци да се разхождат наоколо с шалове, жилетки и покривала в 110°F време. Средните температури варират от 65°F през януари до 100°F през август, а сезоните са малко.

Посетителите ще оценят всеки месец, който не е лято, предвид топлината на слънцето. Това означава, че октомври до май са много приятни месеци, като късният и ранният сезон са особено приятни.

Пиковият сезон е между декември и март, но имайте предвид, че това може да се припокрие и с Голямата награда на Формула 1 на Бахрейн, поради което настаняването ще бъде ограничено близо до края на високия сезон. Лятото може да бъде приятно за хора, които са смели или незасегнати от слънцето. Като се имат предвид по-спокойните условия, възможно е да се насладите на историческите елементи на Бахрейн и да разберете как бахрейнците са живели поколения наред насред слънцето и влажността. Празниците Рамадан и Байрам могат да бъдат предизвикателство, тъй като далновидните саудитци често планират настаняването си много предварително, което води до недостиг на стаи.

Дрескод в Бахрейн

Бахрейн е една от най-снизходителните страни в региона по отношение на дрескода. В действителност няма официален „дрескод“. Тъй като Бахрейн е мюсюлманска страна, единственото нещо, което трябва да имате предвид, е да се обличате скромно, когато сте на обществени места.

Като цяло гражданите на Бахрейн се обличат консервативно. По обичай дамите носят Abaya (дълга рокля) и Hijab (шал за глава), докато мъжете носят Thobe (подобно на рокля облекло) и Ghitraa (шал) (шал за глава). В зависимост от местоположението, на немюсюлманите е разрешено да носят всяко скромно, удобно облекло.

Джамиите

  • Мъжете са длъжни да носят дълги панталони; шорти не са разрешени.
  • Жените трябва да носят дрехи, които покриват раменете и коленете им, както и шал за глава. Горнищата без ръкави са забранени.
  • Мъжете и жените трябва да събуят обувките си, преди да влязат в джамия.

Традиционни области

Тези региони са посещавани от бахрейнци и включват сукове, централни пазари и села. Ето насоките за посещение на тези места:

  • Мъжете трябва да носят дълги панталони, а не къси.
  • Жените трябва да носят панталони и поли с дължина под коленете.
  • Не се допускат блузи със спагети презрамки.

Търговски центрове и ресторанти

  • Дрескодът е ежедневен; конвенционалното облекло е ненужно.
  • Ако жените изберат да носят поли, те трябва да са под коляното.

Плажове

  • На частните плажове са разрешени бански костюми (къси панталони, бански).
  • На обществените плажове се препоръчва ежедневно облекло, но облеклото за плуване е забранено.

Уважение

Бахрейн е като цяло гостоприемна страна домакин, но е важно винаги да проявявате уважение и учтивост по отношение на техните различни културни норми и религия. В районите, посещавани от местните араби, е за предпочитане да се носят дълги панталони, а не къси панталони (късите панталони пречат на достъпа до различни правителствени сгради и музеи), а жените трябва да избягват да носят прозрачни рокли. В плажните клубове и хотели обаче бански костюми, бикини и шорти са приемливо облекло. Не демонстрирайте привързаност към лица от противоположния пол на публично място. Целуването на публично място доведе до арести и е социално неприемливо. Избягвайте конфронтацията на всяка цена и никога не влизайте в дебат, особено с местен.

Въпреки че свободата на изразяване в страната често превъзхожда тази на нейните съседи, това не означава, че сте свободни да правите неуместни забележки; клеветата срещу краля е сериозно престъпление, а местните вестници са до голяма степен проправителствени.

По време на месец Рамадан яденето, пиенето и пушенето на обществени места са строго забранени, а нарушителите са изправени пред глоби или дори затвор. Ресторантите ще бъдат затворени през деня; дори и да изглеждат отворени след обяд, те ще се подготвят за ифтар и няма да можете да направите поръчка дотогава.

Неща, които трябва да знаете за Бахрейн - Пътеводител за Бахрейн - От Travel S Helper

Какво трябва да знаете за Бахрейн

Бахрейн е най-малката от суверенните нации в Персийския залив и често се е налагало да върви по дипломатическо въже над по-големите си съседи. Въпреки че страната има малко петролни запаси, тя се е развила като център на рафинерии и банков център, както и като установяване на социално-либерална монархия.

Бахрейн, популярна дестинация през уикенда за посетители от съседна Саудитска Арабия, е културна гореща точка. Обектите на световното културно наследство на ЮНЕСКО се докосват до все още оживени базари и магазини за килими, докато кулите, в които се помещават хотели от висок клас, са осеяни с хоризонта, осеян с джамии.

С неотдавнашен стремеж да се състезава за място на световната сцена на луксозния туризъм, този стар пристанищен град в Арабския залив сега е домакин на големи събития - като Гран при на Бахрейн във Формула 1 - уникални изживявания и сложни музеи, които си струва да бъдат включени вашия маршрут.

Изисквания за влизане в Бахрейн - Пътеводител за Бахрейн - От Travel S Helper

Изисквания за вход в Бахрейн

14-дневна виза е достъпна за граждани на 66 държави, докато 14-дневна онлайн виза е достъпна за граждани на 113 държави, включително всички, които отговарят на изискванията за виза за пристигане. За най-актуална информация посетете уебсайта на Министерството на вътрешните работи. Ако нито едно от тези не се отнася за вас или ако идвате по причини, различни от туризъм или бизнес, ще ви е необходим спонсор в Бахрейн, който да подаде молбата ви за виза от ваше име.

Бахрейн е една от малкото страни от Персийския залив, които признават израелски паспорти (въпреки че се изискват визи) и паспорти с доказателство за пътувания до Израел.

На летището в Бахрейн гражданите на Европейския съюз, Съединените американски щати, Канада, Нова Зеландия, Япония, Хонконг, Бруней, Малайзия, Сингапур и Южна Корея могат да получат входна виза.

Как да пътувате до Бахрейн - Пътеводител за Бахрейн - От Travel S Helper

Как да пътувате до Бахрейн

Международното летище на Бахрейн (IATA: BAH) е основният център на Gulf Air и се намира в Мухарак, източно от Манама. Предлага добри връзки в целия регион, както и до Лондон. Летището предлага отлично безмитно пазаруване; Трансхотел, който предоставя легла и душове (срещу заплащане) на пътници, чакащи за полети, в момента се реновира.

Много жители на източна Саудитска Арабия предпочитат да пътуват през Бахрейн, а Gulf Air предоставя услуга до Khobar и Dammam, за да отговори на това търсене; попитайте при резервация.

Air Arabia, нискотарифна авиокомпания, базирана в Обединените арабски емирства, изпълнява ежедневни полети от летище Шарджа (IATA: SHJ), разположено на север от Дубай.

За разлика от повечето летища, това е доста малко, което е предимство, тъй като заминаването и пристигането са едновременно бързи (и лесни).

Как да се придвижвате в Бахрейн - Пътеводител за Бахрейн - Travel S Helper

Как да се придвижвате в Бахрейн

Има само два метода да стигнете до Бахрейн: със самолет или с автомобил през пътеката от Саудитска Арабия.

Има полети до дестинации по целия свят от международното летище на Бахрейн и в момента е в ход огромен проект за актуализиране и разширяване на неговите съоръжения.

В допълнение, 28 автобусни линии обикалят острова. Автобусите са достъпни, климатизирани и предлагат безплатен Wi-Fi; въпреки това те се използват предимно от местните жители, а не от посетителите.

На летището, ресторантите и хотелите, такситата са широко достъпни, а Uber също е популярен вид транспорт. Освен това множество агенции за коли под наем имат офиси в Бахрейн, а няколко имат павилиони на летището.

Дестинации в Бахрейн - Пътеводител за Бахрейн - От Travel S Helper

Дестинации в Бахрейн

Манама, столицата на страната, е дом на най-забележителните забележителности на страната. Тук туристите могат да отидат на екскурзия до старата португалска крепост, чиято територия сега се използва за археологически разкопки. Джамията Ал Хамис, една от най-старите ислямски структури, се намира в същия регион.

Комплексът Beit Al Qur'an е особено заслужаващ посещение, защото съдържа историческа джамия, обширни библиотечни зали и местен музей.

Столицата е дом на множество зашеметяващи архитектурни структури, проектирани в класически арабски стил. Най-забележителните са крепостта Арад, църквата Св. Кристофър и главният изложбен център.

Когато приключите с разглеждането на забележителностите, е време да се отпуснете на един от обширните пясъчни плажове или да посетите традиционните пазари, които са привлекателни за всички туристи. Кварталът Gold Souk е един от най-популярните. 

Неща за разглеждане в Бахрейн - Пътеводител за Бахрейн - От Travel S Helper

Неща за разглеждане в Бахрейн

Бахрейн е островна нация с богата история, която обхваща хиляди години, и предлага уникална комбинация от културни екскурзии, развлечения и отдих. В района първата държава е съществувала още през третото хилядолетие пр.н.е. В различни периоди от историята земята е принадлежала на Сасанидското кралство, Арабския халифат, Португалия и Иран. Нацията беше под британски протекторат за определен период от време. Всички тези исторически етапи са оставили своя отпечатък върху пейзажа на страната. 

Според множество археолози островите някога са били дом на държавата Дилмун. Шумерите смятали, че това е произходът на цивилизацията. Калат ал-Бахрейн е мястото, където се намират останките от тази древна култура. Учените са открили почти 4000-годишни улици, храмове, магазини и дворци, погребани под множество културни слоеве, включително португалския замък. Днес разкопките продължават. Днес приблизително една четвърт от региона е достъпен. На върха на хълма стои португалски замък, наречен Qal'at al-Burtughal.

Неща за правене в Бахрейн - Пътеводител за Бахрейн - От Travel S Helper

Дейности в Бахрейн

Състезанието Формула 1 за Гран При на Бахрейн, което се провежда през април на международната писта Бахрейн, е най-значимото годишно събитие в Бахрейн. Планирайте предварително, защото билетите са разпродадени, а разходите за хотел скочиха до небето. Обикновено първите резервации отговарят на условията за отстъпки, вариращи от 10 до 20 процента. В зависимост от трибуната билетите струват някъде между 150 и 60 BD.

Гмуркането става все по-популярно в Бахрейн. Тук има множество центрове за гмуркане. Топлите крайбрежни води гъмжат от водни обитатели. Тук има около 400 вида риби.

Има и няколкостотин вида корали, които поддържат морски живот. Северните води поддържат по-голямо биоразнообразие.

Гмуркането на Rec, произлизащо от фразата „корабокрушение“, също е често срещано. Край брега има множество останки от кораби от различни периоди от време. Допълнително популярен на север е дрифт дайвингът. 

Пари и пазаруване в Бахрейн - Пътеводител за Бахрейн - От Travel S Helper

Пари и шопинг в Бахрейн

В Бахрейн има много големи търговски центрове със световно име и луксозни магазини, аптеки, супермаркети, заведения за хранене, традиционни и модерни кафенета, зони за игра и аркади, театри (3D и 2D) и дори входна врата към аквапарк.

Пътуването до местния сук е задължително. Там можете да се пазарите за цената на „ролекси“, бижута и различни други артикули. Много изключителни шивачи могат да бъдат намерени в сук. Ако останете достатъчно дълго (да речем седмица), можете да носите любимо облекло и да го „клонирате“ с точност във всеки материал от огромната налична селекция.

Бахрейн е изключително скъпа нация. Въпреки това, много хора искат да донесат у дома сувенири от това зашеметяващо място. Прочутият традиционен арабски базар трябва да бъде първата ви спирка. 

Предимството на арабските пазари е възможността за пазарене.

Храна и напитки в Бахрейн - Пътеводител за Бахрейн - Travel S Helper

Храна и напитки в Бахрейн

Разнообразието от ресторанти в кулинарната сцена на Бахрейн е изключително. Основната трапезария е Adliya. В Adliya има многобройни кафенета, от които да избирате, като Coco’s (страхотна кухня на разумна цена) и Lilou’s (изключително популярно сред жителите, които искат да видят и да бъдат видени). 

В Бахрейн ресторантите варират от скромни сепарета, предлагащи местна храна, до луксозни заведения за хранене в петзвездни хотели. В търговските центрове и центъра на града можете да намерите ястия в западен стил на високи цени и (предимно американски) франчайзи, предлагащи първокласна кухня.

Juffair има известна алея, известна като „Алеята на американците“ в резултат на големия брой американски заведения за хранене в тази близост.

Бахрейн има сравнително толерантни разпоредби за алкохола и отдавна е популярна дестинация за туристи от Саудитска Арабия и други съседни „сухи“ нации.

Nightlife In Manama - Bahrain travel Guide - By Travel S Helper

Нощен живот в Бахрейн

Нощният живот на Бахрейн е доста добре развит, което е изненадващо. Това се дължи главно на толерантността на правителството и големия брой чужденци, живеещи в страната.

Бахрейн често е наричан „Хавай на Близкия изток“. Всеки ще намери забавление след залез слънце. В цялата страна има дискотеки, караоке барове и клубове с музика на живо.

Adliya е особено известен с нощния си живот. Това е бохемският квартал на Манама. Луксозните хотели предоставят няколко възможности за вечерно забавление. Алкохолът е разрешен в цялата страна, дори в клубовете. Това привлича туристи от съседни, по-консервативни арабски страни.

Тъй като на практика всички лицензирани заведения трябва да бъдат свързани с четири- и петзвездни хотели, в Манама няма отделен район за нощен живот; по-скоро има подобно на мрежа разпределение на местата в града.

Фестивали и празници в Бахрейн - Пътеводител за Бахрейн - Travel S Helper

Фестивали и празници в Бахрейн

Бахрейн е мюсюлманска страна. Следователно повечето местни празници са религиозни.

Освен това тук се провеждат няколко фестивала. В мюсюлманските нации Нова година не се празнува на 1 януари. Мюсюлманите празнуват Нова година на друга дата.

В някои народи празнуването на Нова година на 1 януари е строго забранено. Бахрейн не е сред тези нации. След постигането на независимост през 70-те години икономиката на нацията продължи да расте значително. В Бахрейн започнаха да пристигат много чужденци.

Днес те съставляват почти половината от населението на страната. Следователно много известни хотели и нощни клубове празнуват Нова година с представления, партита и фойерверки.

Традиции и обичаи в Бахрейн - Пътеводител за Бахрейн - От Travel S Helper

Традиции и обичаи в Бахрейн

Бахрейн е гостоприемна страна домакин, но винаги трябва да проявявате уважение и учтивост по отношение на вашите културни традиции и религия.

Когато посещавате места, посещавани от местните араби, за предпочитане е да носите дълги панталони, а не къси панталони, а дамите трябва да избягват да носят прозрачни рокли.

Бански костюми, бикини и шорти са приемливо облекло в плажните клубове и хотели. На обществени места не проявявайте признаци на любов към лица от противоположния пол. Хора от противоположния пол са арестувани за публични целувки и са социално неприемливи. Винаги избягвайте да влизате в битка и никога не участвайте в дебат, особено с местен.

Официалната религия на кралството е ислямът. Следва го повече от 70% от населението. Християните, будистите и индуистите съставляват останалата част.

Културата на Бахрейн - Пътеводител за Бахрейн - От Travel S Helper

Културата на Бахрейн

Преобладаващата религия е ислямът, а бахрейнците са известни със своята толерантност към различни религиозни практики.

Браковете между бахрейнци и емигранти са доста необичайни; многобройни филипино-бахрейнци, като актрисата, са примери. дете от Филипините Ал-Алауи Мона Марбея.

Женското традиционно облекло обикновено включва хиджаб или абая, а разпоредбите около женското облекло са сравнително меки в сравнение с регионалните съседи. Въпреки че thobe, което включва традиционни шапки като keffiyeh, ghutra и agal, е традиционната мъжка носия, западните дрехи са широко използвани в нацията.

Въпреки факта, че хомосексуализмът е разрешен в Бахрейн през 1976 г., многобройни гейове са хвърлени в затвора оттогава.

Бъдете в безопасност и здрави в Бахрейн - Пътеводител за Бахрейн - От Travel S Helper

Бъдете в безопасност и здрави в Бахрейн

През 2011 г. в Бахрейн имаше почти гражданска война със стотици жертви, стотици ранени и значителен брой активисти и медицински специалисти, затворени и измъчвани. Въпреки че огромните протести бяха безмилостно потушени, средата остава нестабилна и протести, безредици и полицейски убийства могат да възникнат всеки момент.

Пътуващите трябва да избягват северозападните селски райони и общности на страната. Големи протести могат да се случат всеки момент и въпреки че понякога могат да станат жестоки, те рядко са антизападни. Избягвайте места, където изглежда, че се събират големи групи от хора.

В Бахрейн средната честота на социалните престъпления е ниска, докато насилствените престъпления са необичайни. Обири, кражби и кражби все пак има. Регистрирани са леки престъпления като кражба на портфейли и кражби на портфейли, особено в старите пазарни квартали, известни като сукове. 

ЧЗВ за Бахрейн

Бахрейн отворен ли е за туризъм?

Пътуването до Бахрейн е възможно при същите условия, както преди COVID-19.

Мога ли да нося шорти в Бахрейн?

Въпреки че в Бахрейн няма специфичен дрескод, общата норма е да се носят скромни дрехи на обществени места. Това обикновено включва поли със скромна дължина и покрити рамене за жени на обществени места. На обществени места мъжете трябва да покриват коленете си с дрехи.

Какво да купя в Бахрейн?

Бахрейн е известен със своето злато и естествени перли, но разхождайки се из историческите пазари в Манама и Мухарак, можете да наблюдавате влиянието на различни цивилизации като текстил, аромати и гастрономия. Там мога да прекарам часове. Обикновено посещавам местните парфюмеристи и създавам свой собствен аромат.

Имам ли нужда от тест за Covid, за да вляза в Бахрейн?

На 20 февруари 2022 г. няма да се изисква нито PCR тест, нито карантина за пристигащи, независимо от статуса на ваксинация, включително тези, които пътуват през Козуей.

Бахрейн приятелска страна ли е към чужденците?

Лесно е да срещнеш бахрейнци, които често са любезни и изключително патриотични към своята нация и култура. Много чужденци имат близки бахрейнски приятелства. Почти всеки знае английски, следователно, освен ако нямате силно желание да го направите, няма да е необходимо да учите арабски.

Даването на бакшиши грубо ли е в Бахрейн?

В допълнение към 5% държавен налог, 15% такса за обслужване е обичайно в повечето заведения за хранене. Въпреки че е обичайно, не е необходимо да се оставят допълнителни 10% бакшиш на обслужващия персонал.

С каква храна е известен Бахрейн?

Кухнята на Бахрейн включва biryani, harees, khabeesa, machboos, mahyawa, maglooba, quzi и zalabia, между другото. Арабското кафе е националната напитка (qahwah).

Можете ли да пиете чешмяна вода в Бахрейн?

The tap water in Bahrain is unsafe to drink unless it has been treated or heated. Additionally, bottled water is generally accessible.

Можете ли да пиете алкохол в Бахрейн?

Алкохолът е законен в Бахрейн, където има редица барове, лицензирани ресторанти и нелицензирани; въпреки това поведението в нетрезво състояние на обществени места или шофирането под въздействието на алкохол е незаконно, което кара нарушителя да бъде глобен, лишаване от свобода и/или депортиране, както и спиране на шофьорската му книжка.

Добър ли е Бахрейн за пазаруване?

Със своя оживен пазар и пазарни улици Бахрейн е може би най-популярната дестинация за пазаруване. Докато изследвате градовете, ще откриете най-добрите молове в Бахрейн, които не само определят лукса, но и осигуряват глобално пазаруване.

Кой е най-добрият месец за посещение на Бахрейн?

декември-март. През тези месеци температурите на архипелага остават доста добри. С лек бриз и от време на време дъждове, най-доброто време за посещение на Бахрейн е между месеците декември и март.

Колко пари са ми необходими, за да посетя Бахрейн?

Колко пари ще струва вашата почивка в Бахрейн? Трябва да бюджетирате около BHD48 ($128) всеки ден за вашето пътуване в Бахрейн, което е средната дневна цена въз основа на това, което другите туристи са похарчили. Минали пътници са харчили средно BHD17 ($45) на ден за храна и BHD9 на ден за настаняване.