Разгледайте най-добрите места в Isa Town

Намерете някои от най-добрите съвети от цялата страна от нашите партньори и приятели.

Isa Town до голяма степен се състои от заможни новопостроени вили и е дом на много членове на образованата средна класа на Бахрейн.

Isa Town е един от най-новите и богати градове на Бахрейн. Подписът на Isa Town сега са разкошните вили, построени от заможни хора от цялата страна. Страхотните търговски центрове остават най-известните забележителности на града. Също така би било грешка да не отбележим красивите стадиони, построени тук.

Много пътници обичат да посещават The Sultan Center при пристигането си. Този обширен търговски център включва съвременни високи сгради. Вътре има стотици фирми, които продават различни неща. Това е фантастично място за закупуване на съвременни дрехи, бижута и многобройни единствени по рода си сувенири. Пред търговския комплекс има малка площ с допълнителни щандове. Тук, освен множество подаръци, гостите могат да закупят популярни национални ястия.

Al Enma Mall е търговски обект, превърнал се в отличителен белег за всички шопинг ентусиасти. Молът е отворен в непосредствените предградия на Isa Town. Търговският комплекс, който отвори врати през август 2012 г., се простира на площ от 55 000 кв.м. В момента е трудно да си представим нещо, което не може да бъде закупено на този пазар. Al Enma Mall разполага с десетки фирми от международно известни марки, луксозни бутици за бижута, магазини за електроника и магазини за детски стоки, така че има артикули за всеки вкус и бюджет. Трябва също да се отбележи, че тази търговска площ има елегантен външен вид. Когато пазаруването стане досадно, посетителите могат просто да се отпуснат и да хапнат чудесни ястия в едно от няколкото атрактивни кафенета или ресторанта на мола.

Isa Town приятно ще зарадва спортните ентусиасти с Националния стадион на Бахрейн, най-добрият футболен стадион в страната. Намира се в град Riffa, но Isa Town е лесно достъпен. Този стадион, който днес побира над 30 000 зрители, е построен през 1982 г. Той беше възстановен през 2021 г. преди голямо първенство. Въпреки факта, че спортният комплекс провежда предимно спортни събития, Националният стадион на Бахрейн често приютява други събития, като музикални концерти.

Khalifa Sports City Stadium (известен още като Isa Town Stadium за туристите) е истински исторически паметник на града. Откриването на този стадион се състоя през 1968 г. Той може да побере повече от 20 000 гости. В допълнение към посещението на огромни търговски комплекси и спортни събития, посетителите на Isa Town могат просто да се разходят из града и да оценят великолепните му жилища.

Isa Town - Info

Бахрейн динар (BHD)

Валута

+973

Код за повикване

36 833

Население

1968

Създаден като град

арабски

Официален език

UTC+3 (AST)

Часова зона

Пътеводител за град Иса

Открийте и изследвайте

Всичко, което трябва да знаете за Isa Town преди вашето пътуване

Isa Town е общност от средната класа, разположена в северния централен регион на Бахрейн.

Isa Town е доминиран от разкошни, новопостроени къщи и е дом на значителен брой образована средна класа на Бахрейн. Абднаби Салман от бившия комунистически Демократичен блок спечели мястото на изборите през 2002 г., което го направи един от малкото региони на Бахрейн, който не е изцяло представен от ислямистки или десен депутат. Бившият професор от Харвард д-р Мунира Факро от Ваад загуби изборите през 2006 г. при съмнителни обстоятелства от сунитския ислямист д-р Салах Али от ислямското общество Ал-Менбар.

Това беше една от дванадесетте общини на Бахрейн, преди да бъде отделена от al Mintaqah al Wusta през 1988 г. и сега е част от Централното губернаторство.

Isa Town е известен със своя традиционен пазар.

Isa Town е дом на повечето частни училища в Бахрейн, включително индийското училище, новото индийско училище, пакистанското урду училище, училището Sacred Heart, националното училище Ibn Khuldoon, пакистанското училище, Бахрейнското училище Bayan, международното училище Naseem и Училище Свети Кристофър. Кампусът Isa Town на Университета на Бахрейн също се намира в този район.

Седалището на Националното училище за шофиране и Дирекцията за пътно движение се намират в град Иса. В Isa Town допълнителните офиси включват Министерството на образованието и Министерството на информацията, където се помещава радиостанцията за радио и телевизия на Бахрейн. В допълнение към пазара, Националният стадион на Бахрейн е най-забележителната забележителност. Освен това новата Бахрейнска политехника е открита на мястото на бившия Бахрейнски университет.

Неща за разглеждане в град Иса

Isa Town приветства посетителите, като показва своето великолепие близо до Градската порта. Това е великолепно архитектурно чудо, построено от иракския архитект Мохамед Салех Макия. Портите се състоят от пет коридора, с по два от всяка страна. Паметникът се превърна във визитната картичка на Isa Town. Портите изглежда показват, че градът, в който посетителите влизат, заслужава цялото им внимание. Те вдъхновяват туристите да спрат и да заснемат редица незабравими изображения. Тази архитектурна особеност е достатъчно доказателство, че този град е планирал нещо забележително за своите посетители.

Isa Town е пълен със зашеметяващи исторически забележителности и скулптури. Не забравяйте да посетите Pottery Roundabout, паметник, оформен като керамичен флаг. Тази структура е свързана с историята на Isa Town. Регионът традиционно е известен със своята керамика, поради което един от най-известните паметници в града почита този занаят. Хората, които никога не са обичали грънчарството и керамиката, често променят мнението си в Isa Town поради факта, че местните художници са истински магьосници, които създават красива керамика.

Погребалните могили Aali са достъпни за туристи в близост до града. Това е място за археологически разкопки, където археолозите търсят артефакти от бронзовата епоха. Очевидно на туристите не е разрешено да влизат директно в мястото на разкопките, тъй като биха попречили на работата на учените, но им е разрешено да го наблюдават от разстояние. Бахрейн е страна с богато минало, така че наличието на археологически разкопки тук не е изненадващо. Учените откриха глинени съдове за хранене, кошници, артефакти, произведени от слонова кост, и бронзови оръжия на място близо до град Иса. Твърди се също, че тук са погребани древни монарси.

Очевидно би било неуместно да пропуснем Националния стадион на Бахрейн. Тази арена редовно е домакин на най-добрите регионални и национални футболни състезания. С капацитет от 30 000 души, Националният стадион на Бахрейн привлича любители както на спорта, така и на музиката. Поради големия си капацитет заведението често провежда музикални представления. Освен това мястото често е място на фестивали; затова е за предпочитане да се поинтересувате предварително дали има фестивал или друго забележително събитие.

Khalifa Sports City Stadium е още една забележителност на Isa Town. Това е място за поклонение на много спортни ентусиасти. Този стадион може да побере 20 000 души. Построен е през 1968 г., като предоставя на нацията арена, способна да бъде домакин на международни събития. Някои пътници могат да разпознаят стадиона по предишното му име Isa Town Stadium. Местните обаче веднага ще разберат какво обсъждат посетителите на стадиона. Стадион Isa Town Stadium често е домакин на интригуващи спортни събития, но те обикновено са по-малко известни и с по-голям размер от тези, които се провеждат на Националния стадион на Бахрейн. Освен това е известно място за фестивали и музикални представления.

Храмът Барбар, един от най-известните места в страната, се намира недалеч от града. Това е наистина красива структура. Храмът Барбар е на около 3000 до 2000 години. Удивителната възраст на сградата и уникалната атмосфера никога не успяват да привлекат голям брой туристи. Комплексът се състои от три сгради, които изглежда са построени една върху друга. Освен това е възможно да видите руините на стари олтари и светилище.

Джамията Ал Хамис, една от най-красивите джамии в Бахрейн, се намира на кратко разстояние северно от града. Внушителната структура напомня, че нацията има с какво да се гордее, тъй като това е една от най-старите джамии в Бахрейн и околностите. Религиозната структура е построена около 692 г. Освен това джамията е реновирана многократно. Има молитвена зала, поддържана от дървени колони и стая с плосък покрив, поддържан от красиви каменни колони.

Дейности в град Иса

Туристите, които обичат да пазаруват и разглеждат културни забележителности, ще се насладят на Isa Town. Въпреки това в града има няколко дейности за туристи от всички възрасти. Тъй като Isa Town се намира близо до брега, летовниците няма да бъдат лишени от водни дейности и забавления. Лесно е да прекарате качествено време на това място, наслаждавайки се на спиращите дъха гледки от бреговата линия или наемайки оборудване за водни дейности.

Isa Town предлага следните дейности на туристите: гмуркане, гмуркане с шнорхел, сърф и разнообразие от круизи. Има редица търговски площи близо до брега, където почиващите могат да получат всички необходими консумативи. Тази екипировка е подходяща както за опитни спортисти, така и за начинаещи, които искат да изпробват нови дейности. Завладяващ круиз на борда на великолепна лодка – не е ли това желанието на всеки, който някога е чел арабски приказки? Освен това тази приказка е толкова близо, че можете да протегнете ръка и да я докоснете.

Isa Town предлага следните дейности на туристите: гмуркане, гмуркане с шнорхел, сърф и разнообразие от круизи. Има редица търговски площи близо до брега, където почиващите могат да получат всички необходими консумативи. Тази екипировка е подходяща както за опитни спортисти, така и за начинаещи, които искат да изпробват нови дейности. Завладяващ круиз на борда на великолепна лодка – не е ли това желанието на всеки, който някога е чел арабски приказки? Освен това тази приказка е толкова близо, че можете да протегнете ръка и да я докоснете.

Освен това градът разполага с необходимата инфраструктура за конна езда. Това е една от най-харесваните наземни дейности в района. Това не е странно, защото конната езда е изключително романтично забавление. Може да бъде много по-вълнуващо, ако решите да яздите красив арабски кон — тази порода е изключително ценна и почитана в цял свят. Тук туристите могат да изпитат какво е да яздите великолепен кон сред пясъчни дюни и да гледате как градът бавно изчезва и се появява отново на хоризонта. Това е невероятно вълнуващо усещане, което ще остане с вас години наред.

Въпреки това, човек не се нуждае от кон, за да придобие идентични чувства. Възможно е също така да се наеме офроуд превозно средство, което е безспорно по-удобно от кон и се препоръчва за тези, които не обичат конната езда. Автомобилът с висока проходимост също е значително по-бърз. Помислете за посещение на Royal Golf Club в близкия град Riffa, ако съществува желание да замените пясъчните дюни с растителност. Това е отличителен клуб, проектиран от известния архитект на голф игрище Карл Литън. Голф клубът прилича на мираж в пустиня; това е истински оазис на флората и изключително красиво местоположение. Всеки, който обича да плува, има достъп до плувния басейн Faran по всяко време.

Пистата за бягане Isa Town е отлична дестинация за семейства на почивка. Особено подходящо е за деца на възраст от 3 до 6 години. Al Hoor Landscape всъщност е приятно за всеки, който иска да се разхожда из красива градина. Това е чудесно място за възстановяване на спокойствието и трудностите да изглеждат незначителни. Същото важи и за грънчарската работилница A’ali. На това място гостите могат да се научат как да създават керамика. На курса присъстват всички туристи, които искат да научат повече за местната култура. Овладяването на традиционно местно умение като грънчарството е прекрасен и невероятно вълнуващ метод за постигане на това.

Посещението на местните пазари безспорно е още една фантастична дейност. Всъщност това е прекрасен начин да изживеете местните традиции и култура, да се срещнете с местните и да се сближите с тях. Има различни пазари в Isa Town, които заслужават посещение. Например пазарът на употребявани стоки е фантастично място за тези, които искат да придобият уникални и необичайни неща. Ramez Hyper може да се намери наблизо. Този пазар е идеален за закупуване на сувенири. Пазарът Alestqlal е допълнителен атракционен пазар в града, подобен на Flawless Flower, който е специализиран във всички видове цветя.

Традиция на град Иса

Бахрейн е мултикултурна нация, поради което там живеят много хора от много нации. По-голямата част от имигрантите обаче идват от Индия, Пакистан и Филипините. Правилата на страната насърчават както малкия, така и големия бизнес, което привлече голям брой новодошли. Обикновено тези бизнеси включват ресторанти, банки, фризьорски салони, туристически агенции и таксиметрови услуги. Isa Town не е по-различен. Коренното население се отнася към всеки любезно, така че туристите винаги могат да разчитат на тях за помощ и да ги помолят за съдействие.

Този голям брой международни имигранти също е причината Isa Town да няма езикови проблеми. Някои хора владеят толкова добре английския език, че могат да се конкурират с британците. Въпреки това, всеки местен жител би се почувствал поласкан, ако турист може да каже няколко изречения на арабски. Възможно е да зарадвате местните жители просто като ги поздравите с „Marhaba“. За да изразите сбогом, просто кажете „Salam“ или „Ma al-salmah“. За предпочитане е да научите тези прости фрази (заедно с редица други, като „съжалявам“ и „не разбирам“).

В цялата страна съществува твърда йерархия. Членовете на управляващото семейство на Бахрейн, Ал Халифа, са най-уважаваните в страната. В Бахрейн съюзническите племена са втората най-почитана група. Хората, живели в страната по-малко от век, са „едно стъпало надолу” в обществения ред. Иранските имигранти и шиитските мюсюлмани имат приблизително еднакво социално положение. Индийските, филипинските, тайландските, пакистанските и малайзийските имигранти са в дъното на социалния ред. Тези хора извършват по-голямата част от неквалифициран труд.

В Бахрейн жените се разглеждат по различен начин от другите страни в региона. Например на жените е разрешено да карат автомобили. Има и малки ограничения по отношение на женското облекло. Момичетата дори могат да се видят с дънкови панталони; местните жени са известни със своята свобода и независимост. Хиджабът обаче е нещо, което те носят с гордост. Местните дами смятат, че носенето на хиджаб не ограничава свободата им. Тъй като никой не ги кара да носят хиджаб, дамите се отнасят с благоговение към този елемент от облеклото.

Както във всяка друга мюсюлманска нация, семейството и роднините са най-важни за хората от тази област. Имайте предвид, че може да не ви бъде разрешено да влизате в определени места без съпруга си - местните хора приемат семейството изключително сериозно. Според тях семейните занимания са единственият приемлив начин за забавление. Голямото семейство е най-голямото богатство за местните. Едно дете в едно домакинство е доста необичайно, поради което повечето семейства имат много деца. Ако член на семейството се нуждае от помощ, цялото семейство ще се събере, за да обсъди как може да помогне и да разреши трудностите на другия.

Тъй като Isa Town е туристическа дестинация, той привлича голям брой посетители не само с културни забележителности, но и с чести фестивали, представляващи интерес. Тъй като спортът е популярен в Бахрейн и почти всеки има любим спорт, страната често организира различни спортни събития. В средата на ноември, например, има състезание по смесени бойни изкуства, наречено Brave 9 на Khalifa Sports City Stadium. Това е истинска страна на чудесата за всички, които обичат страхотни събития и искат да подкрепят любимите си играчи. Този турнир се посещава от около 20 000 зрители.

Посетителите на Isa Town в средата на май ще могат да наблюдават също толкова завладяващия фестивал на крикета в Бахрейн. Събитието се провежда на Националния стадион на Бахрейн. Това без съмнение е страхотен повод за цялото семейство. Сред състезателите има спортисти от много региони на света. Освен това програмата на фестивала е пълна с разнообразни забавни събития, включително улични представления, интерактивни игри, музикални концерти, модни презентации, състезания и уникална детска площадка. Следователно всеки член на семейството ще се радва и ще намери тази почивка вълнуваща. Фестивалът е само два дни, затова е най-добре да проверите датите предварително и да планирате почивката по подходящ начин, за да не пропуснете такова великолепно събитие.

Тъй като Бахрейн е мюсюлманска нация, всички ислямски празници са изключително значими и широко наблюдавани. Най-значимите празници са Свещеният месец Рамадан, Ейд ал-Адха или Фестивалът на жертвоприношението, Хиджра Нова година (ислямската Нова година), Денят на Ашур, Маулид ал-Наби ал-Шариф (рожденият ден на ислямския пророк Мохамед) и Ид ал-Фитр, който отбелязва края на Рамадан. Празненства има и за туристите на 1 януари. Денят на независимостта е също толкова значим и ентусиазирано отбелязан, колкото и ислямските празници. Винаги се провежда в Isa Town, където посетителите могат да гледат военен парад и нощни фойерверки. Ваканционният сезон започва на 16 декември.

Бъдете в безопасност и здрави в Isa Town

Пий много вода. От април до август понякога може да бъде доста горещо (до 50°C) и влажно (понякога 70°C). Използвайте чадър, за да се предпазите от слънчевите лъчи. Поддържането на хидратация е от съществено значение, особено ако сте на открито през деня. Почти навсякъде в града „хладилните магазини“ и малките ресторанти продават бутилирана вода на относително евтини цени. В сук продавачите на крака продават малки охладени бутилки, въпреки че може да похарчите повече, отколкото струва бутилката. Ако ще живеете в Бахрейн за продължителен период от време, можете да уредите местен хладилен магазин да доставя бутилирана вода до вашия апартамент или можете да се регистрирате за доставка на вода чрез няколко компании на острова. Много хладилни магазини (и някои хотели) също предлагат безплатна доставка до вашия хотел или апартамент.