BAHREIN VODIČ ZA PUTOVANJA

Uslovi za ulazak u Bahrein

Viza i pasoš za Bahrein

Viza od 14 dana dostupna je građanima 66 zemalja, dok je 14-dnevna onlajn viza dostupna građanima 113 zemalja, uključujući sve one koji su kvalifikovani za dolaznu vizu. Za najažurnije informacije idite na veb-sajt Ministarstva unutrašnjih poslova. Ako se ništa od ovoga ne odnosi na vas, ili ako dolazite iz drugih razloga osim turizma ili posla, trebaće vam sponzor u Bahreinu da u vaše ime predate zahtev za vizu.

Bahrein je jedna od retkih zemalja Zaliva koja priznaje izraelske pasoše (iako su potrebne vize) i pasoše sa dokazom o putovanju u Izrael.

Ulazna viza za državljane GCC-a

Uslovi za dobijanje vize za ulazak u Bahrein razlikuju se u zavisnosti od nacionalnosti, pa se savetuje da proverite uslove pre putovanja. Trenutno je svim nacionalnostima potrebna ulazna viza za ulazak u Kraljevinu Bahrein. Izuzeci od ovog ograničenja obuhvataju državljane zemalja Zalivskog saveta za saradnju (GCC) (Kuvajt, Oman, Katar, Ujedinjeni Arapski Emirati i Saudijska Arabija) i stanovnike zemalja GCC-a koji žive u toj zemlji više od šest meseci i imaju važeći povratnu vizu u svoju matičnu zemlju.

Na aerodromu u Bahreinu državljani Evropske unije, Sjedinjenih Američkih Država, Kanade, Novog Zelanda, Japana, Hong Konga, Bruneja, Malezije, Singapura i Južne Koreje mogu dobiti ulaznu vizu.

Postoje troškovi za sve ulazne vize, uključujući nove vize i produženja vize (u slučajevima kada je produženje vize dozvoljeno).