ПЪТЕВОДИТЕЛ ЗА БАХРЕЙН

Международно летище Бахрейн

Международно летище Бахрейн (IATA: BAH, ICAO: OBBI) е основното международно летище на Бахрейн. Намира се на остров Мухарак, до столицата Манама, и служи като основен център на Gulf Air. Bahrain Airport Company отговаря за администрацията на летището. Създадено през 1927 г., това е най-старото международно летище в Персийския залив.

Авиокомпании и дестинации

 • Air Arabia: Sharjah
 • Air Arabia Abu Dhabi: Abu Dhabi
 • Air Arabia Egypt: Cairo
 • Air India: Delhi
 • Air India Express: Kannur,  Kochi, Kozhikode, Mangalore, Thiruvananthapuram
 • AnadoluJet: Istanbul–Sabiha Gökçen
 • Azerbaijan Airlines: Seasonal: Baku
 • British Airways: London–Heathrow
 • Buta Airways: Baku
 • Cham Wings Airlines: Damascus
 • EgyptAir: Cairo
 • Emirates: Dubai–International
 • Ethiopian Airlines: Addis Ababa
 • Etihad Airways: Abu Dhabi
 • Fly Baghdad: Najaf
 • Flydubai: Dubai–International
 • Gulf Air: Abu Dhabi, Amman–Queen Alia, Athens, Baghdad, Baku, Bangalore, Bangkok–Suvarnabhumi, Beirut, Cairo, Casablanca, Chennai, Colombo–Bandaranaike, Dammam, Delhi, Dhaka, Dubai–International, Faisalabad,Frankfurt, Gassim, Hyderabad, Islamabad, Istanbul, Jeddah, Karachi, Khartoum, Kochi, Kozhikode, Kuwait City, Lahore, Larnaca, London–Heathrow, Malé, Manchester, Manila, Medina, Milan–Malpensa, Moscow–Domodedovo, Multan, Mumbai, Muscat, Najaf, Paris–Charles de Gaulle, Peshawar, Ras Al Khaimah, Riyadh, Rome–Fiumicino, Sialkot, Singapore, Tbilisi, Tel Aviv, Thiruvananthapuram. Seasonal: Alexandria, Malaga, Mykonos, Nice, Salalah, Santorini, Sharm El Sheikh. Seasonal charter: Sarajevo, Tirana
 • IndiGo: Mumbai
 • Iraqi Airways: Baghdad, Najaf
 • Israir: Tel Aviv
 • Jazeera Airways: Kuwait City
 • KLM: Amsterdam, Kuwait City
 • Kuwait Airways: Kuwait City
 • Lufthansa: Frankfurt
 • Oman Air: Muscat
 • Pakistan International Airlines: Lahore
 • Pegasus Airlines: Istanbul–Sabiha Gökçen Seasonal: Antalya
 • SalamAir: Muscat
 • Saudia: Jeddah, Riyadh
 • SkyUp: Seasonal charter: Kyiv–Boryspil, Lviv
 • SunExpress: Charter: Antalya, Bursa, Istanbul–Sabiha Gökçen, Trabzon
 • Turkish Airlines: Istanbul, Trabzon
 • Ural Airlines: Moscow–Domodedovo
 • Wizz Air: Abu Dhabi

Сигурност и митници

Членовете на екипа се опитват да направят необходимите проверки за сигурност и митнически проверки възможно най-рационализирани и целесъобразни, като използват най-модерната технология за повишаване на ефективността. Можете да ускорите още повече процеса, преди да се регистрирате, като следвате съветите за сигурност по-долу:

 

 • Ще бъдете помолени да свалите колана, обувките и евентуално сакото си, преди да преминете през охраната. Носете обувки, които лесно се събуват.
 • Детските колички и помощните средства за ходене ще бъдат прегледани с рентгенови лъчи.
 • Инвалидните колички ще бъдат щателно претърсени.
 • Ако носите със себе си лекарства или спринцовки с рецепта, всеки артикул трябва да е в оригиналната си опаковка и трябва да носите рецептите със себе си.

Услуги

Молитвени стаи

В зоните за заминаващи и пристигащи, близо до порти 14 и 19, има мюсюлмански молитвени стаи и съоръжения за измиване.

банкомати

Пътниците могат да намерят банкомати, разположени в целия терминал.

Медицински и спешни случаи

В Airport Clinic денонощно е на разположение специализиран екип от медицински специалисти, за да окаже възможно най-доброто медицинско обслужване. Съоръжението е разположено и на трите нива на източния кей на източния кей.

 

Основни телефонни номера за спешна медицинска помощ:

 

 • Летищна здравна клиника: +973 17138777
 • Спасителни и противопожарни служби Контролер при инциденти: +973 17138888

Коли под наем

На международното летище на Бахрейн посетителите могат да получат най-добрите цени за първокласни, икономични и семейни коли под наем от единадесет реномирани компании. След вземане на багаж, гишетата за автомобили под наем са удобно разположени в зоната за пристигащи.

Стаи за пушачи

Терминалът е зона за забранено пушене, като пушенето е разрешено само на стратегически разположени места. На ниво 00 на залата за пристигащи местата за пушачи са разположени в източната и западната част на сградата. На ниво 2 на залата за заминаващи в голямата бизнес зона, между изходи 14 и 15 и между изходи 18 и 19, също има специални места за пушачи.

Възстановяване на ДДС

На гишетата за информация на летището, разположени на гишетата за информация в зоната за заминаващи преди и след регистрацията, посетителите могат да получат възстановяване на ДДС върху своите покупки без никакъв проблем.

Стаи за кърмене

Пътувате ли с бебе? Стаите за кърмачки ще ви позволят да се грижите за децата си в комфорт и уединение.

Обмяна на валута

Пътниците могат да намерят гишета за обмяна на валута в целия терминал.

Телекомуникации

Водещите телекомуникационни компании в Кралството предлагат набор от продукти и услуги, за да поддържат международните посетители свързани с техния личен и професионален живот, докато са в Бахрейн. Намерете Batelco, stc и Zain в зоната за пристигащи.

Развлекателна зона

Visit the Entertainment Zone while waiting for your flight to keep your youngsters happy and occupied. There are interactive toys, gaming consoles, domes for climbing, and comfortable seating options. It is appropriate for toddlers, adolescents, and parents!

Интернет свързаност

Обществен Wi-Fi

Останете свързани до качването на борда на международното летище в Бахрейн.

Международното летище на Бахрейн предлага безплатен WiFi за пътниците в цялото си съоръжение, без да е необходима регистрация! Просто потърсете „Летище Бахрейн“ на вашето мобилно устройство, таблет или настолен компютър и влезте.

Достъп до мрежата

Независимо дали пътуват по работа или за удоволствие, пътниците на международното летище в Бахрейн имат достъп до интернет чрез специализирани устройства, свързани към мрежата на летището. Салонът Pearl (заминаващи), салонът Falcon Gold на Gulf Air и информационните гишета на BIA предлагат мрежова връзка.

Телефонни услуги

Информационните бюра на международното летище в Бахрейн предлагат телефонни услуги, където пътниците могат да извършват безплатни местни и международни разговори.

Опаковане на багаж

Услугата за опаковане на багаж, предоставена от Hala Bahrain Hospitality, предпазва вашите вещи по време на вашето пътуване. Преди чекиране ние опаковаме, запечатваме и/или опаковаме багажа ви в издръжливо пластмасово фолио, за да предотвратим случайно отваряне или манипулиране. Машините за опаковане на багаж се поставят непосредствено преди чекиране в зоната за заминаващи, а цената на услугата е 2 BHD.

Колички

Безплатни колички се предлагат на удобни места в цялото летище. Можете да ги намерите на вътрешните и външните бордюри на заминаващи и точките за връщане на багаж на пристигащи.

Извънгабаритни артикули

Има две специализирани гишета за „Извънгабаритни артикули“ както за напускащи, така и за пристигащи пътници. Гишето за заминаващи е в зоната за чекиране на Economy, докато станцията за пристигащи е в зоната за получаване на багаж. Нашият услужлив персонал може да ви отведе до гишетата за „Извънгабаритни артикули“.

Специална помощ

Международното летище на Бахрейн предоставя широка гама от услуги и удобства за пътниците с увредена подвижност. За да гарантираме, че всички пътници ще изпитат комфортно и без стрес пътуване от момента, в който пристигнат, нашият любезен и компетентен персонал с радост ще ви помогне да намерите многото съоръжения и услуги на терминала.

Наличност и заявки за инвалидни колички

Моля, уведомете вашата авиокомпания предварително, ако вие или някой от членовете на вашето семейство се нуждаете от специална помощ, включително достъп за инвалидна количка, при кацане в Бахрейн. Когато вашият самолет кацне, персоналът ще ви чака да ви обслужи.

Телефонен номер за специални услуги: 00973 17138226

Информационни гишета

Има отделни информационни гишета за пътници с ограничена подвижност, където персоналът с радост ще отговори на всякакви въпроси.

e-Gates

Налични както в зоните за пристигащи, така и за заминаващи, специални електронни портали за пътници с увредена мобилност позволяват по-бързо и по-малко трудоемко преминаване през имиграционните проверки, като същевременно поддържат същата степен на сигурност.

Имиграционни гишета

В зоните за пристигащи и заминаващи има достъпни гишета за имиграция за пътници с ограничена подвижност.

Гишета за настаняване

Международното летище на Бахрейн предлага специални гишета за чекиране за пътници с намалена подвижност.

Паркинги

Има обозначени места за паркиране край бордюра на входа на зоната за пристигащи и две места на ниво в съседство с асансьорите в паркинг B. Преди да влезете в паркинг B, моля, щракнете върху иконата на телефон върху бариерите и информирайте оператора за вашето състояние да получават специална помощ. Места за паркиране за пътници с ограничена подвижност също има на разположение на вътрешния вход на бордюра на зоните за пристигащи и заминаващи.

Тоалетни

На цялото международно летище в Бахрейн всички тоалетни имат поне една кабина за пътници с намалена подвижност. За да намерите най-близките тоалетни, моля, следвайте табелите или попитайте някой от нашите любезни служители.

Транспорт

Паркинг

Независимо дали пътувате в чужбина или оставяте/събирате любимите си хора, международното летище на Бахрейн предлага набор от удобни и рентабилни съоръжения за паркиране, които да отговарят на вашите изисквания.

Дългосрочен паркинг

Многоетажният паркинг B е модерно съоръжение за първокласен паркинг, което отговаря на вашите нужди. Разположен в непосредствена близост до сградата на пътническия терминал, колата ви е паркирана на минути от зоната за чекиране или среща и посрещане. Насладете се на безпроблемно плащане с помощта на автоматизирани машини. Ограничението за височина е 2,1 м.

Паркинги за пътници с намалена подвижност

Пътниците с намалена подвижност вече могат да се насладят на първите три часа безплатно, когато паркират на определените за PRM паркинги на паркинг B (многоетажен паркинг). Многоетажният паркинг на международното летище на Бахрейн разполага с 14 специални паркинг места за PRM на ниво 1 и 14 специални паркинг места за PRM на ниво 2.

Дългосрочен паркинг

Car Park D е идеален паркинг за дългосрочни пътници поради стратегическото местоположение на Car Park D, което е на кратко пътуване с автобус до терминала. Нашите безплатни 24/7 совалкови услуги са оборудвани с място за съхранение на багаж и пристигат в сенчестата зона за чакане на паркинг D, където честотата на трансфера е на всеки 15 минути.

Коли под наем и лимузини

Пътниците, пристигащи в Кралството, могат да намерят най-добрите оферти за луксозни, икономични и семейни коли под наем от водещи доставчици на автомобили под наем на международното летище на Бахрейн. Те са разположени удобно в обществената зона за пристигащи на приземния етаж на терминала, срещу изходи 1 и 2.

Такси

Международното летище на Бахрейн се обслужва 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата от трима таксиметрови оператори, които се редят на опашка на краткосрочен и дългосрочен паркинг (парк B),  за да обслужват пътниците. Таксиметровите оператори включват местната Bahrain Taxi Group на международното летище в Бахрейн, Speedy Motors и Arabian Taxi.

За да стигнат до спирката на такситата, пътниците могат да следват указателните знаци, докато напускат зоната за връщане на багаж, за да продължат към краткосрочните и дългосрочните паркинги (паркинг B), разположени близо до сградата на пътническия терминал срещу изход B.

Осигурените таксита на международното летище в Бахрейн са базирани на броячи, съгласно Министерството на транспорта и телекомуникациите на Бахрейн, където ще бъдат таксувани първоначално BHD 2 и допълнителни BHD 2 за услуги за взимане.

Автобус

Стигането до и от международното летище на Бахрейн с автобус е бързо и удобно с Bahrain Public Transport Company (BPTC). Пристигащите пътници могат да си проправят път до изход 4 на нивото на пристигане, където автобусите в момента тръгват от зона 4A на пътя, който е най-близо до сградата на терминала.

Маршрутите, обслужващи международното летище на Бахрейн, са:

A1 ‎– Летище – Автогара Мухарак – Автогара Манама – Болница на Американската мисия – Салмания – Хамис – Автогара Иса Таун

A2 – Летище – Автогара на Манама – Център на града – Сееф – Сук Вакиф – Хамад Таун – Университет на Бахрейн (най-бързият маршрут от летището до Манама)*

10 – Летище – Арад – Хид – Мина Салман – Авеню Кувейт – Автогара Манама – Автогара Мухарак – Летище (по посока на часовниковата стрелка)

11 – Летище – Автогара Мухарак – Автогара Манама – Авеню Кувейт – Мина Салман – Хид – Арад – Летище (обратно на часовниковата стрелка)

За да пътувате в червените автобуси, най-добрият вариант е да закупите GO Card от шофьора, която ще струва 1 BHD (0,500 BHD за самата карта при закупуване за първи път). Всяко пътуване струва 0,275 BHD с максимална дневна такса/таван от 0,700 BHD. Като алтернатива единична сума в брой е 0,300 BHD.

GO Red с Bahrain Bus и се насладете на безопасни пътувания и безплатен Wi-Fi в автобусите.

Хранене и ресторанти

Независимо дали търсите бърза закуска, обилно ястие или вкус на местна бахрейнска кухня, международното летище на Бахрейн има по нещо за всеки. Удобно разположени както в зоните за пристигащи, така и за заминаващи, има разнообразие от заведения за храна и напитки.

McDonald’s

Пристигания - Работно време: 24/7 - Начини на плащане: в брой, карта, Apple Pay & Benefit Pay

McDonald’s е водеща марка ресторанти за бързо обслужване, която предоставя на клиенти от всички възрасти страхотни, приятни ястия. От 1994 г. McDonald’s Bahrain се ангажира с качеството на артикулите, сервирани във всеки от неговите ресторанти, и също така поддържа активна програма за социална отговорност. Това приключение беше просветляващо и ни позволи да изградим дълбоки връзки с общността. Ние се ангажираме да продължим да предлагаме на нашите потребители прост, ясен и приятен начин да ядат храната, която обичат, като същевременно укрепваме позицията си в социалната структура на Кралството.

Starbucks

Пристигания, заминавания (преди настаняване) - Работно време: 24/7 - Начини на плащане: в брой, карта и Apple Pay

Изживяването на Starbucks е повече от чаша кафе. От самото начало Starbucks си постави за цел да бъде различен тип компания. Един, който не само отпразнува богатата традиция на кафето, но също така донесе усещане за общност, удобно трето място далеч от изискванията на работата и дома. И с всяка чаша се стремим да съживим както нашето наследство, така и едно изключително изживяване. Можете да намерите Starbucks при пристигащи и заминаващи (преди чекиране).

Crêpafe

Заминавания (преди настаняване) - Работно време: 24/7 - Начини на плащане: В брой, с карта и плащане с предимства

Crêpafe е непринудено креперно кафене, целодневна дестинация за хранене, която предлага неустоима гама от сладкиши и солени палачинки, палачинки, вафли и омлети като собствена специална комбинация от кафе и специални напитки, всичко това в удобна обстановка на кафене, но същевременно с модерна атмосфера на кафене. Намира се в зоната за заминаващи и е достъпен за обществеността.

Jamie's Deli & Pizzeria

Заминавания - Работно време: 24/7 - Начини на плащане: В брой, Карта, Apple Pay, Samsung Pay, Max Wallet & Benefit Pay.

За първи път в Бахрейн вкусните ястия на знаменития готвач могат да се насладят на международното летище в Бахрейн! Независимо дали търсите бърз и лесен обяд, място за почивка или да се насладите на здравословни, честно приготвени ястия, приготвени с органични съставки, това е мястото за вас! Jamie’s Deli and Pizzeria се намира в зоната за заминаващи.

Illy Caffè

Заминавания - Работно време: 24/7 - Начини на плащане: В брой, Карта, Apple Pay, Samsung Pay, Max Wallet & Benefit Pay.

Ily Caffè е жизнено пространство за откриване, почивка, общуване и срещи с приятели. Кафето тук е главният герой и се среща с голямата традиция на италианското кафене, в топла и иновативна среда, предизвиквайки изживяване на вкус, стил и превъзходство. Ily Caffé предлага и набор от италиански сладкиши и закуски, гурме сандвичи и прясно изпечени сладкиши.

Jaipur Indo Asian

Заминавания - Работно време: 24/7 - Начини на плащане: В брой, Карта, Apple Pay, Samsung Pay, Max Wallet & Benefit Pay.

Със свеж, глобален поглед върху традиционната индийска кухня, Джайпур изненадва пътешествениците с автентичния си чар, който някога се е срещал само по улиците на Индия и в книгите с рецепти на минали поколения. Индийската кухня е потопена в традиция, смесица от различни етнически влияния, които са уловени в предлагането на храна на тази концепция.

TGI Friday’s

Заминавания - Работно време: 24/7 - Начини на плащане: В брой, Карта, Apple Pay, Samsung Pay, Max Wallet & Benefit Pay.

Като оригинален ежедневен бар и грил TGI Fridays™ предлага автентична американска храна и легендарни напитки. Сервирано с истинско персонално обслужване и празнуване на освобождаващия и освобождаващ дух на „Петък“ беше основната предпоставка на ресторанта, от която се роди обещанието на марката „In Here, It’s Always Friday®“. 

Lumee

Lumee се е посветил на това да улови същността на уличната храна в Близкия изток в съвременна обстановка на кафене/деликатес. Вълнуващи вкусове от Бахрейн и Персийския залив, както и от региона (Леванта/Египет/Турция/Иран) са събрани креативно с класики като „hommos“ и „Bahraini tikka lumee“ и характерни ястия като „Spicy Mattai Salad“, „Quinoa“ Kubbe“ и „Pita Toasties“.

Lumee се намира в зоната за заминаващи на Souq Al Qaisariya.

Салони и хотел

Нуждаете се от почивка преди или след дълъг полет? Оттеглете се в един от ексклузивните салони за заминаващи или пристигащи или в хотел Bahrain Airport, за да се отпуснете, да работите или да се насладите на селекция от храни и напитки.

Салонът Pearl при заминаващи

Начин на плащане: Дебитни и кредитни карти, Benefit Pay, Max Wallet, Apple Pay и Samsung Pay

Pearl Lounge е идеалното скривалище за хора, партита, пътуващи по работа и семейства, тъй като илюстрира най-доброто от традиционното бахрейнско гостоприемство в напълно съвременна обстановка. Най-модерният салон за заминаващи има 10 уникално проектирани секции, всяка със собствена атмосфера, където пътниците могат да се отпуснат, да се заредят с енергия или да работят в идеалната обстановка за тяхното разположение.

Всяка зона предлага отличителна кухня, а туристите са разглезени от разнообразието от налични възможности за храна и напитки. От отворена кухня на живо до топли и студени бюфети с интернационална кухня, The Pearl lounge гарантира, че има нещо, което да задоволи всеки вкус.

В допълнение към тихата зона, салонът Pearl разполага с десет добре декорирани стаи, всяка със свой собствен характер. В допълнение към разнообразието от възможности за храна и напитки, стаи за молитви, душове и тоалетни, салонът има определена бизнес зона. Освен това салонът Pearl включва семейна зона, салон за игри и директен достъп до транзитния хотел и спа центъра.

Hala Bahrain Hospitality, най-добрият доставчик на хотелиерски услуги на международното летище в Бахрейн, управлява и управлява Pearl Lounge.

Gulf Air Lounge: Falcon Gold Lounge

Представяме ви най-модерния нов терминален салон на Gulf Air на международното летище в Бахрейн!

В новия Falcon Gold Lounge на Gulf Air на новия терминал на международното летище в Бахрейн можете да се отпуснете, да се отпуснете и да изпитате най-доброто от лукса и арабското гостоприемство, независимо дали пътувате или започвате пътуването си.

В допълнение към уникалните удобства в салона на Gulf Air, които включват душове, стаи за молитви и тиха зона, можете да се насладите на разнообразие от възможности за отдих, хранене и развлечения.

Отдайте се на една от многобройните възможности за хранене, предлагани в салона, докато наблюдавате пистата или вечеряте с други пътници.

Салонът Pearl при пристигане

Независимо дали пътувате сами, с бизнес партньор или със семейство и приятели, нашите салони на международното летище в Бахрейн осигуряват луксозно и спокойно уединение. Ние предоставяме електронни визови услуги, за да ви помогнем да избегнете изненади в последния момент и да облекчим стреса и неудобството, свързани със самолета.

След дълъг полет можете да се освежите и ободрите в нашия салон за пристигащи, който разполага с луксозен душ. Предлага се и добре подбран асортимент от храни и напитки, за да задоволи всички вкусове.

Летищен хотел Бахрейн

Докато чакат своите полети, Bahrain Airport Hotel предлага избор от хотелски стилове, където транзитните пътници могат да се отпуснат и възстановят.

Всяка от 17-те компактни стаи на хотела, 24 стандартни стаи, 17 фамилни стаи и 1 стая със съоръжения за пътници с намалена подвижност разполага с легло, LED телевизор със сателитни канали, душ и удобства за приготвяне на кафе/чай. Той също така разполага с 24 модерни спални капсули с вграден телевизор и радио, слушалки, сейф и цифрово заключване. В допълнение към капсулите гостите ще имат достъп до шкафчета и централно разположена баня/душ.

Входът на хотела, разположен извън главния коридор на изход за заминаване 15, съдържа хубаво фоайе и отделни спа центрове за мъже и жени, всеки от които предлага избор от масажни услуги, процедури и душове. Освен това гостите на хотела имат достъп до услуга за събуждане, безплатен Wi-Fi и 24-часова поддръжка и информационни услуги. Ще има налични стаи и капсули за престой от два часа или повече.

Салон за непълнолетни без придружител

Деца на възраст от 2 до 14 години, които пътуват сами на международното летище на Бахрейн, получават безопасно, удобно и положително пътуване с програмата за непълнолетни лица без придружител. Специализираният салон за непълнолетни без придружител е оборудван с интерактивни играчки, конзоли за игри, зона за четене и удобни места за сядане. Веднъж резервиран чрез определената авиокомпания, специален агент също е на разположение, за да осигури по-лично изживяване. Стаята има изглед към залата, така че малките да могат да гледат как самолетите излитат и кацат.