BAHRAIN RESEGUIDE

Inträdeskrav för Bahrain

Visum och pass för Bahrain

Ett 14-dagarsvisum är tillgängligt för medborgare i 66 länder, medan ett 14-dagars onlinevisum är tillgängligt för medborgare i 113 länder, inklusive alla som är kvalificerade för ett ankomstvisum. För den mest uppdaterade informationen, gå till inrikesministeriets webbplats. Om inget av dessa gäller dig, eller om du kommer av andra skäl än turism eller affärer, behöver du en sponsor i Bahrain för att skicka in din visumansökan å dina vägnar.

Bahrain är ett av få Gulfländer som erkänner israeliska pass (även om visum krävs) och pass med bevis på resor till Israel.

Inresevisum för GCC-medborgare

Kraven för att få visum för att resa in i Bahrain varierar beroende på nationalitet, så det rekommenderas att kontrollera kraven innan resan. För närvarande kräver alla nationaliteter ett inresevisum för att komma in i kungariket Bahrain. Undantagen från denna begränsning inkluderar medborgare i Gulf Cooperation Council (GCC) länder (Kuwait, Oman, Qatar, Förenade Arabemiraten och Saudiarabien) och invånare i GCC-länder som har bott i det landet i mer än sex månader och har en giltig återvända visum till sitt hemland.

På Bahrains flygplats kan medborgare i Europeiska unionen, USA, Kanada, Nya Zeeland, Japan, Hongkong, Brunei, Malaysia, Singapore och Sydkorea få ett inresevisum.

Det tillkommer en kostnad för alla inresevisum, inklusive nya visum och visumförlängningar (i de fall visumförlängningar är tillåtna).