ПЪТЕВОДИТЕЛ ЗА БАХРЕЙН

Как да пътувате до Бахрейн

Как да пътувате до Бахрейн със самолет

Международното летище на Бахрейн (IATA: BAH) е основният център на Gulf Air и се намира в Мухарак, източно от Манама. Предлага добри връзки в целия регион, както и до Лондон. Летището предлага отлично безмитно пазаруване; Трансхотел, който предоставя легла и душове (срещу заплащане) на пътници, чакащи за полети, в момента се реновира. Много жители на източна Саудитска Арабия предпочитат да пътуват през Бахрейн, а Gulf Air предоставя обслужване на Khobar и Dammam, за да отговори на това търсене; попитайте при резервация.

Air Arabia, нискотарифна авиокомпания, базирана в Обединените арабски емирства, изпълнява ежедневни полети от летище Шарджа (IATA: SHJ), разположено на север от Дубай.

За разлика от повечето летища, това е доста малко, което е предимство, тъй като заминаването и пристигането са едновременно бързи (и лесни).

Как да пътувате до Бахрейн с автобус

Транспортната компания на Саудитска Арабия (SABTCO), тел. + 973-17252959, обслужва осем автобуса дневно от автогарата на Саудитската компания за обществен транспорт (SAPTCO) в Дамам до автобусния терминал в съседство с центъра Лулу в Манама, през Кобар в Саудитска Арабия, пресичайки пътя на крал Фахд.

За услугата се използват комфортни микробуси с климатик и ремарке за багаж. Билетите са SR60 / BD6 и могат да бъдат закупени предварително, но ако има свободно място, те ще ви оставят без резервация. Необходими са две паспортни проверки и две митнически проверки за преминаване на Calzada; предвидете 2 часа за пътуване, плюс закъснения на трафика в натоварени периоди като сряда вечер. Автобусите може да са по-бързи от частните превозни средства в задръстванията, защото могат да използват отделни имиграционни и митнически ленти.

Как да пътувате до Бахрейн с кола

Бахрейн и Саудитска Арабия са свързани с 26-километровата пътека Крал Фахд. По принцип колите под наем не са разрешени, но такситата SABTCO BahrainLimo с капацитет до четирима пътници могат да ви транспортират за BD30 / SR300. Неофициалните таксита, които могат да бъдат намерени от двете страни на автогарата, може да осигурят значително по-ниски цени.