BAHREIN REISGIDS

Toelatingseisen voor Bahrein

Visum en paspoort voor Bahrein

Een visum voor 14 dagen is beschikbaar voor burgers van 66 landen, terwijl een online visum voor 14 dagen beschikbaar is voor burgers van 113 landen, inclusief iedereen die in aanmerking komt voor een aankomstvisum. Ga voor de meest actuele informatie naar de website van het ministerie van Binnenlandse Zaken. Als geen van deze op u van toepassing is, of als u om andere redenen dan toerisme of zaken komt, heeft u een sponsor in Bahrein nodig om namens u uw visumaanvraag in te dienen.

Bahrein is een van de weinige Golfstaten die Israëlische paspoorten erkent (hoewel visa vereist zijn) en paspoorten met bewijs van reizen naar Israël.

Inreisvisum voor GCC-onderdanen

De vereisten voor het verkrijgen van een visum om Bahrein binnen te komen verschillen per nationaliteit, dus het wordt aangeraden om de vereisten voorafgaand aan de reis te verifiëren. Momenteel hebben alle nationaliteiten een inreisvisum nodig om het Koninkrijk Bahrein binnen te komen. De uitzonderingen op deze beperking zijn onderdanen van landen van de Samenwerkingsraad van de Golf (GCC) (Koeweit, Oman, Qatar, Verenigde Arabische Emiraten en Saoedi-Arabië) en inwoners van GCC-landen die langer dan zes maanden in dat land hebben gewoond en een geldige visum terugbrengen naar hun thuisland.

Op de luchthaven van Bahrein kunnen burgers van de Europese Unie, de Verenigde Staten van Amerika, Canada, Nieuw-Zeeland, Japan, Hongkong, Brunei, Maleisië, Singapore en Zuid-Korea een inreisvisum krijgen.

Er zijn kosten verbonden aan alle inreisvisa, inclusief nieuwe visa en visumverlengingen (in gevallen waarin visumverlengingen zijn toegestaan).