Разгледайте най-добрите места в Мухарак

Намерете някои от най-добрите съвети от цялата страна от нашите партньори и приятели.

Мухарак е третият по големина град в Бахрейн и беше столица на страната, докато Манама не го замени през 1932 г. През 2012 г. населението на Мухарак е 176 583 души.

Градът се намира на остров Мухарак.

Освен това на острова се намира международното летище на Бахрейн. Създадените от човека острови Амвадж, известни с огромните си структури, хотели и плажове, се намират в непосредствена близост до Мухарак. Muharraq е дом на най-успешния футболен клуб в Бахрейн, Muharraq Club. Той съдържа известната къща Сияди. Мухарак също е известен със своя сук (традиционен пазар) и като център за традиционни изкуства и музика; видният и успешен бахрейнски музикант Али Бахар произхожда от града.

Преди това Мухарак е бил част от Дилмун, семитско-говоряща държава от бронзовата епоха. По-късно става град Аруад на остров Тилос (древното име на Бахрейн), който се смята от някои (включително Страбон и Херодот) за люлката на Финикия. В края на персийското владичество Бахрейн попада под контрола на селевкидските гърци и Мухарак става център на езическо поклонение, посветено на божеството на акулите Авал. Жителите на града, чието препитание зависело от мореплаването и търговията, почитали Авал под формата на гигантска статуя на акула, издигната в града.

До пети век от н. е. Мухарак се превърнал във виден център на несторианското християнство, което доминирало на южните брегове на Персийския залив. Като секта, несторианците често са били преследвани като еретици от Византийската империя, но Бахрейн, който не е бил управляван от империята, им е предоставил убежище. Няколко от селата в Мухарак носят имена, които отразяват християнското им наследство, като Ал-Даир, което означава „манастирът“, и Калали, което означава „монашески обители“.

Ал-Мухарак, заедно с останалата част от Бахрейн, падна под властта на династията Халифа през 1783 г., след като беше завладян от португалците (1521 г.) и персите (1602 г.).

Мухарак - Инфо

Бахрейн динар (BHD)

Валута

+973

Код за повикване

176,583

Население

57.50 km2 (22.21 sq mi)

Площ в кв. км (мили)

арабски

Официален език

UTC+3 (AST)

Часова зона