Разгледайте най-добрите места в град Хамад

Намерете някои от най-добрите съвети от цялата страна от нашите партньори и приятели.

Мадинат Хамад, често известен като град Хамад, е град за пътувания в северен Бахрейн. Това беше община на Бахрейн в централния регион на страната. Неговата земя, която беше отделена от община Ar Rifa’ wa al Mintaqah al Janubiyah през 1991 г., сега е част от Северното губернаторство. Името му е свързано с настоящия крал на Бахрейн Хамад Бин Иса Ал Халифа. Градът е културно разнообразен, с шиитско-сунитско население с пропорционално смесен социално-икономически произход. Днес град Хамад е пример за плурализма на Бахрейн, като нито една етническа или религиозна група не съставлява мнозинството от неговите жители.

Град Хамад е създаден през 1984 г. като „жилищен град“, където правителството построява общински жилища за тези, които не могат да си позволят нарастващите разходи за жилища в други региони на страната. През 1990 г. правителството на Бахрейн отвори вратите си за кувейтците, страдащи от опустошенията на войната в Персийския залив с Ирак. Той им даде безплатни домове и училища в град Хамад и достъп до удобствата на града. В края на конфликта в началото на 1991 г. кувейтците се прибраха у дома. През 2001 г. правителството предостави на жителите на град Хамад безплатно общинско жилище.

Град Хамад е на 18 километра от столицата Манама и на 19 километра от летището. Близо е до квартал Sakhir, който включва най-голямата писта в Близкия изток (международна писта Бахрейн) за състезания от Формула 1.

Хамад е известен със своите двадесет и две кръгови кръстовища. Номерът на най-близкото кръгово кръстовище е включен в жилищните адреси. През 2005 г. населението на града е 52718. Сега той надмина Isa City по отношение на гъстотата на населението.

По-голямата част от жителите на град Хамад пътуват до Манама за работа. По-голямата част от град Хамад е жилищен район, въпреки че има огромен търговски център на име Sooq Waqif, който съдържа множество магазини и дава възможности за работа в град Хамад.

Международното летище на Бахрейн е на 19,7 километра от град Хамад.

Hamad Town - Info

Бахрейн динар (BHD)

Валута

+973

Код за повикване

133,550

Население

1984

Създаден като град

арабски

Официален език

UTC+3 (AST)

Часова зона