BAHREIN VODIČ ZA PUTOVANJA

Kako putovati u Bahrein

Kako putovati u Bahrein avionom

Međunarodni aerodrom u Bahreinu (IATA: BAH) je glavno čvorište Gulf Air-a i nalazi se u Muharaku, istočno od Maname. Nudi dobre veze širom regiona, kao i sa Londonom. Aerodrom nudi odličnu kupovinu bez poreza; Transhotel koji obezbeđuje krevete i tuševe (uz doplatu) putnicima koji čekaju na let trenutno se renovira. Mnogi stanovnici istočne Saudijske Arabije radije putuju preko Bahreina, a Gulf Air pruža usluge Hobaru i Damamu kako bi zadovoljio ovu potražnju; raspitajte se prilikom rezervacije.

Air Arabia, niskotarifna avio-kompanija sa sedištem u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, obavlja dnevne letove sa aerodroma Šardža (IATA: SHJ), koji se nalazi severno od Dubaija.

Za razliku od većine aerodroma, ovaj je prilično mali, što je povoljno jer su odlazak i dolazak brzi (i jednostavni).

Kako putovati u Bahrein autobusom

Transportna kompanija Saudijske Arabije (SABTCO), tel. + 973-17252959, saobraća osam autobusa dnevno od autobuske stanice Saudijske kompanije javnog prevoza (SAPTCO) u Damamu do autobuske stanice pored Lulu centra u Manami, preko Khobara u Saudijskoj Arabiji, prelazeći put kralja Fahda.

Za uslugu se koriste udobni minibusevi sa klimom i prikolicom za prtljag. Karte su SR60 / BD6 i mogu se kupiti unapred, ali ako ima slobodnog mesta, ostaviće vas bez rezervacije. Za prelazak Kalzade potrebne su dve inspekcije pasoša i dve carinske kontrole; dozvolite 2 sata za putovanje, plus kašnjenja u saobraćaju u prometnim periodima kao što je sreda uveče. Autobusi mogu biti brži od privatnih vozila u zakrčenim područjima jer mogu da koriste odvojene imigracione i carinske trake.

Kako putovati u Bahrein automobilom

Bahrein i Saudijsku Arabiju povezuje 26-kilometarski put kralja Fahda. Generalno, iznajmljivanje automobila nije dozvoljeno, međutim SABTCO BahrainLimo taksi sa kapacitetom do četiri putnika mogu da vas prevezu za BD30 / SR300. Nezvanični taksiji, koji se mogu naći sa obe strane autobuske stanice, mogli bi da obezbede znatno jeftinije cene.