BAHREIN VODIČ ZA PUTOVANJA

Novac & Šoping u Bahreinu

Bahrein je dom i modernih trgovačkih kompleksa i tradicionalnih soukova, što osigurava da je ostrvo u stanju da zadovolji svaku kupovinu. U Bahreinu je kupovina mnogo više od hobija; to je način života. Petkom i subotom, koji čine zalivski vikend, komercijalne oblasti vrve od turista iz svih zemalja u potrazi za ponudama, restoranima i društvenim okupljanjima.

Ako su haute couture i dizajnerski brendovi primamljivi, čini se da se svakog meseca otvara novi tržni centar. U pogledu rasporeda, motiva i ambijenta, svaki hotel je jedinstven. Al Seef je jedan od najvećih tržnih centara na ostrvu, ali Al A'ali ne zaostaje mnogo po veličini. Tržni centar Bahrein, Dana Mall i Sitra Mall nalaze se u Sanabisu, dok je Sitra Mall malo dalje od glavnog klastera. Ekspanzivni centar grada Bahreina je takođe potpuno opremljen rekreativni kompleks sa dva hotela, vodenim parkom i multipleks pozorištem.

Na suprotnom kraju skale, tradicionalni soukovi su podjednako prijatni i nude uporedivu raznovrsnost robe. Opušteni i gostoljubivi, oni nude turistima iskustvo pored povoljnih cena. Manama Souk je najveći i najpopularniji, dok Muharrak Souk daje autentično seosko okruženje u gradu. Iranski souk u gradu Isa uključuje širok izbor polovnih proizvoda, sitnica, pa čak i intrigantno tržište ptica. U Adilii postoji mnogo trgovaca ćilimima i zanatskih objekata koji prodaju bahreinsku zanatu.

Novac u Bahreinu

Bahreinski dinar (BD) je valuta Bahreina i podeljena je na 1000 filsa. Jedan dinar vredi skoro tri dolara (tačnije 2,66 dolara, pošto je kurs određen), što ga čini jednom od najmoćnijih svetskih valuta (druga posle Kuvajta), i tome je možda teško prilagoditi se. Očigledno, jeftino putovanje taksijem od 10 dinara je zaista skoro 27 dolara i stoga šema iznude!

Dinar je slobodno konvertibilna valuta bez ograničenja uvoza i izvoza u ovom trenutku. 5 fils, 10 fils, 25 fils, 50 ​​fils i 100 fils su apoeni kovanica (retko vidite novčiće od 500 fils, ali su validni). Novčanice dolaze u apoenima od 500 filsa (BD 1/2), BD 1, BD 5, BD 10 i BD 20.

Dinar je vezan za saudijski rijal na 1:10, a rijali se prihvataju skoro svuda po tom kursu. Međutim, skoro sigurno ćete dobiti kusur u dinarima, a hoteli će možda pokušati da vas prevare za mali deo novca. Ako dolazite iz Saudijske Arabije, nema potrebe da menjate novac, ali treba da pokušate da se oslobodite dodatnih dinara pre nego što napustite zemlju, jer ih je teško zameniti bilo gde, čak i u Saudijskoj Arabiji.

Cene u Bahreinu

Bahrein, kao i druge zemlje Zaliva, nije jeftin. Dobar obrok može koštati oko BD 4.0, a iznajmljivanje vozila za 10-20 dl dnevno je prihvatljivo, međutim cene hotela mogu uticati na vaš budžet: potpuno prosečna soba u hotelu Možete staviti BD 50 na nju. Ako želite da dobijete dobru ponudu, izbegavajte odlazak u Bahrein na godišnji događaj Formule 1 u aprilu. Troškovi hotela će se utrostručiti. Tokom trke, soba u hotelu Gulf može koštati više od 300 BD po noći.

Kupovina u Bahreinu

U Bahreinu postoji mnogo velikih tržnih centara sa svetskim imenom i luksuznih prodavnica, apoteka, supermarketa, restorana, tradicionalnih i modernih kafića, igrališta i arkada, pozorišta (3D i 2D), pa čak i ulazna kapija u vodeni park.

Izlet u lokalni souk je obavezan. Tamo se možete cenjkati oko cene „roleksa“, nakita i raznih drugih predmeta. U souku se mogu naći mnogi izvanredni krojači. Ako ostanete dovoljno dugo (recimo, nedelju dana), možete da nosite omiljenu odeću i „klonirate“ je precizno u bilo kom materijalu iz ogromnog dostupnog izbora.

Bahrein je izuzetno skupa nacija. Međutim, mnogi ljudi žele da donesu suvenire kući sa ove zapanjujuće lokacije. Čuveni tradicionalni arapski bazar trebalo bi da bude vaša prva stanica. Tamo možete kupiti većinu suvenira. Šarene maloprodajne arkade će odmah privući vašu pažnju. Pored toga, arapski prodavci su izuzetno ubedljivi. Oni će sigurno moći da vas ubede da kupite čak i najbeskorisniji predmet.

Prednost arapskih tržišta je sposobnost cenjkanja. To je od vitalnog značaja jer većina dilera postavlja svoje cene imajući u vidu mogućnost pregovora. Moći ćete da kupite proizvod za duplo ili čak tri puta manje od početne cene ako ustrajete. Cenkanje je pravi spektakl. Kupac odlazi i vraća se tokom transakcije. Prodavac stišće pesnice i prilagođava cenu. Osim toga, možete se cjenkati u malim privatnim radnjama. Međutim, rad u velikom maloprodajnom centru ili centru može se smatrati neprijatnim i bezobzirnim.

Bab Al Bahrein je najpoznatije tržište Bahreina. Lokacija je u Manami. Ovo su krivudave, skučene ulice. Šetnja kroz njih je kao ulazak u autentičnu arapsku bajku. Ovde možete kupiti najunikatnije suvenire, sveže proizvode, tradicionalnu robu i začine. Morate imati na umu da se određeni proizvodi uvoze iz Kine. Oni su daleko jeftiniji od drugih. Stoga, ako želite da ponesete nešto izvorno arapsko za uspomenu, najbolje je da pažljivo odaberete predmet i potrošite malo više na vredan suvenir.

Gold Souk (Zlatna pijaca) nalazi se u centru živopisnog gradskog pejzaža Manama. Ovde je najširi izbor zlatnog nakita, kao i drugih plemenitih metala i bisera. Možete kupiti prstenje, narukvice i druge predmete. Pored toga, na tržištu postoje jedinstveni i posebni proizvodi. Čak i ako imate ograničen budžet, možda ćete otkriti odgovarajuću verziju pozlaćenog nakita po pristupačnoj ceni na tržištu. Gold Souk je lokacija na kojoj se mogu dobiti nezaboravne senzacije i divna osećanja. Možete isprobati bilo koji komad nakita, čak i ako odlučite da ga ne kupite.

Citi Center Mall je popularna destinacija i za lokalno stanovništvo i za turiste. Pored pregledavanja stilizovanih prodavnica i kupovine, možete uživati i u užini u fantastičnom restoranu i zabaviti se u vodenom parku. Tržni centar Capital Mall će vas oduševiti ne samo svojim jedinstvenim proizvodima, već i mogućnošću da pogledate rad bahreinskih zanatlija i zanatlija.

Ako putujete u Bahrein zbog kupovine, takođe morate biti svesni radnog vremena prodavnice i tročasovnih dnevnih pauza. Prodavci počinju sa radom u 9 sati. Prodavnice se zatvaraju oko 21 sat. Radna nedelja traje od subote do četvrtka. Petak je obično spor dan za trgovce na malo. Prodavnice se zatvaraju danas u 16 ​​časova.

Al Muharak je poznato mesto za kupovinu za putnike koji vole da kupuju niz suvenira. Ovde ćete pronaći širok asortiman začina, halve, kafe, bombona i drugih ukusnih arapskih poslastica po najpristupačnijim cenama. Međutim, preporučuje se da ovu lokaciju posetite sa lokalnim vodičem. U suprotnom, postoji mogućnost da se izgubite. Asia Carpet & Antikues je intrigantna prodavnica. Na raspolaganju su razni ćilimi i neobični antikviteti.

Nakon što odlučite gde da kupujete, trebalo bi da razmislite šta biste želeli da ponesete kao uspomenu sa svog putovanja. Najpopularnije stvari su visokokvalitetni predmeti u arapskom stilu. Ovo može biti kostim za orijentalni ples, par cipela sa savijenim prstima ili druga odeća jarkih boja. Na istoku, tkanina se daje u širokom spektru. Ovo vam omogućava da izaberete optimalnu alternativu za svaku vrstu rukotvorina. Biseri su takođe prilično popularni zbog činjenice da se stvaraju u Bahreinu, za razliku od mnogih drugih stvari koje se često uvoze. Popularni suveniri koji izražavaju kulturu i ambijent zemlje poput Bahreina uključuju slike, lampe, nargile i keramiku.

Al Aali Shopping Complex

Rd No 2819, Seef, Bahrain

Tržni kompleks Al Aali, koji se nalazi u poslovnim sektoru SEEF-a, nudi karakteristično i sofisticirano iskustvo kupovine. Ova izuzetna postavka donosi svoja obećanje glamuru, modnom i bezvremenskom luksuzu sa svojim plišanim okruženjem, sofisticiranim ambijentm i mnoštvom luksuznih imena.

Kompleks od 52.000 kvadratnih metara otvoren je 1996. godine kao vrhunska trgovačka destinacija sa karakterističnim arhitektonskim dizajnom koji elegantno integriše savremenu arhitekturu sa tradicionalnim arapskim stilom. Novo produženje naglašava modernijom komponentom kompleksa, mešanje savremenog sa istorijskom istorijskom jezikom.

Centralni atrijum se može pohvaliti spektakularnim staklenim nadstrešnicama koje filtrira svetli u maloprodajni prostor i stvara atmosferu otvorene vazduha koja se proteže u modernu sarajnu krilo. Tržni kompleks Al A'ali sadrži preduzeće domaćih nameštaja, na vrhunske ponude, biseri i banku.

Bab Al Bahrein

Address: 304 Bab Al Bahrain Ave

Bab Al Bahrein smešten je na ulazu Manama Souk u glavnom gradu Bahrein, Manama. Izgrađen je 1949. godine i ranije smeštene upravne kancelarije vlade. Istorijska manama souk nalazi se iza Bab Al Bahreina.

Ovo je živahna zbirka prodavnica koje prodaju razne robu, uključujući tkanine, začine, tamjan, mirise, rukotvorine i suveniri, kao i savremene stavke. Manama Souk takođe sadrži različite klasične kafiće za kafu. SOUK je amblematičan od Bahreina; Posetioci su sigurni da uživaju u svom vremenu tamo.

Bahrain Dragon City Mall

Address: Diyar Al-Muharraq

Dragon Citi je najveća veleprodaja i maloprodajna komercijalna sredina u Kraljevini Bahreinu, sa više od 787 komercijalnih jedinica.

Dragon City nalazi se na jugozapadu Dijara Al Muharraka, u neposrednoj blizini Međunarodnog aerodroma Bahreinov, najsavremeniju luku sa Salman Salman Salmanom, i Manama, glavni grad Kraljevine Bahreina. Dragon City je ispunjen kineskim arhitektonskim i kulturnim elementima i nudi kinesku robu najvećeg kvaliteta lokalnim stanovnicima, trgovinskim klijentima i turistima.

Bahrain Mall

Avenue 28, Sanabis, Bahrain

Trgovački centar Bahrain Mall vodeća je porodična šoping destinacija u srcu trgovačke četvrti Bahreina. Bahrain Mall vodeća je trgovačka destinacija za porodice i turiste iz Bahreine, Saudijske Arabije, Kuvajte i Katare, budući da ima preko 120 međunarodnih robnih marki i prvi hipermarket u zemlji.

Fasada Crvene cigle podseća na etničko uporište utjelovne renomiranu kulturu Bahreina. Doživite uzbuđenje Svetske kupovine u tradicionalnom okruženju. Pustinjski dlanovi Centra, vodene karakteristike, sveće i šatorske konstrukcije predstavljaju arapsku istoriju.

Block 338

Rd No 3831, Manama

Blok 338 je divan pešački okrug ispunjen međunarodnim restoranima, umetničkim galerijama i butičnim prodavnicama, smeštenim u srcu manama.

Poznat kao najpopularnija gastronomska četvrt u Bahreinu, Block 338 sadrži razne restorane koji služe gostima svih uzrasta i preferencija, sa izborom u rasponu od finih jela do tradicionalne bahreinske kuhinje do opuštajućih pića. Pored ovog izuzetnog gastronomskog iskustva, Blok 338 ima mnogo odličnih maloprodajnih objekata koji se nalaze u sporednim ulicama i tokom godina se razvio u uspešan prostor za ljubitelje umetnosti.

Blok 338 je poznat kao najtoplije restoransko naselje u Bahreinu, sa raznim restoranima koji su privlačni gostima svih uzrasta i preferencija.

City Center Bahrain

AlSeef

Citi Center Bahrein je najpopularnija maloprodajna, rekreativna i zabavna destinacija u Bahreinu, sa preko 13,5 miliona poseta godišnje.

Citi Center Bahrein obuhvata više od 158.000 kvadratnih metara maloprodajnog prostora i sadrži više od 340 ekskluzivnih brendova i 60 restorana, kao i značajna preduzeća kao što su najveći hipermarket Carrefour u kraljevstvu, Saks Fifth Avenue, Debenhams, Centrepoint, Potteri Barn i Home Center .

Integrisane opcije za porodičnu zabavu u tržnom centru uključuju Cineco Cinema sa 20 ekrana i Magic Planet. Pored toga, tržni centar se nalazi u blizini dva hotela sa pet zvezdica, Vestin Hotel Citi Center Bahrain i Le Meridien Hotel Citi Center Bahrein.

Gold City

Government Ave, Manama

Gold Citi, sjajan primer specijalizovane maloprodaje, svakog posetioca odvodi na suvremenu tržnicu zlata. Izbirljivim klijentima na raspolaganju su ekskluzivne galerije posvećene plemenitim metalima i raznolikom kamenju. Moderan nameštaj, ljubazno osoblje i besplatne usluge sobara svrstavaju Gold Citi u ligu za sebe. Ovdje kupci mogu s povjerenjem ući i kupovati.

Kao zemlja sa dugom istorijom trgovine, Kraljevina Bahrein nastavlja da neguje sektor zlata. Poslovne politike Gold Citi-a i lak pristup Kraljevini Saudijskoj Arabiji i drugim zemljama GCC-a čine ga najboljom lokacijom za brendirane kompanije za nakit koje žele da uspostave prisustvo u ovoj oblasti.

Mall of Dilmunia

Dilmunia Island

Mall of Dilmunia, centar maloprodaje, modernih restorana, energične zabave i avanturističke igre sa posebnim identitetom.

Uključujući i formu i funkciju, Mall of Dilmunia je namenjen da poboljša vaša tipična iskustva kupovine! Od elegantnog i sofisticiranog dizajna, bujnog pejzaža, ogromnog kanala i plesnih fontana do prvog kredibilnog akvarijuma u ​​Kraljevstvu.

Kolosalni rezervoar sa cilindrom visine preko sedamnaest metara u kome će se nalaziti preko dve hiljade i petsto vrsta morskih riba i korala, divan vizuelni poklon i fantastična obrazovna prilika.

MODA Mall

Bahrain World Trade Center, West Tower, 2nd Floor، Manama, Bahrain

MODA Mall je mesto za maloprodaju i restorane za sve prilike. Sa najvećom kolekcijom međunarodnih luksuznih brendova.

MODA Mall je maloprodajna i restoranska destinacija za svaku priliku, smeštena u istorijskom Svetskom trgovinskom centru Bahreina. MODA Mall nudi najveći portfolio premium brendova svetskih dizajnera, sa preko 80 modnih brendova, pod jednim krovom u Kraljevini Bahrein, omogućavajući svima da se osećaju posebno. MODA Mall svoje početke duguje prethodnom kompleksu Sheraton, koji ima tridesetogodišnje nasleđe luksuza.

Muharraq Souq

Muharak

Muharrak Souk, koji je manji od Manama Souk, ima veliki izbor artikala i renomiranih prodavnica slatkiša. Al Kaisarija, najstarija oblast pijace, nudi divno iskustvo kupovine. Souk al Kaisaria je ključni deo „Biser, dokaz ostrvske ekonomije“ (UNESCO Svetska baština).

Tržni centar Seef

Seef District, Manama

Seef Mall, prvi autentični tržni centar u Bahreinu, sada je jedna od najprikladnijih destinacija za kupovinu i zabavu u kraljevstvu. Njegova prepoznatljiva arhitektura i svetli, otvoreni prostori pozivaju kupce da istražuju i opuste se dok istražuju.

Tržni centar je idealno lociran u okrugu Seef i svake nedelje privlači veliki broj posetilaca koji su privučeni raznolikošću svetskih brendova životnog stila, maloprodaje, mode i nakita, kao i dostupnih opcija za zabavu pogodnu za porodicu. Seef Mall sadrži 370 prodavnica na ukupnoj površini od 135.000 kvadratnih stopa. M. Sa skoro 72.000 kv. Ft. Bruto površine za zakup M., uključujući, da navedemo nekoliko, M&S, BHS, H&M, Mango, Zara i Sun & Sand Sport.

U dva šarmantna i prozračna dvorišta za hranu, 55 restorana, tezgi i kafića nude ukusnu raznovrsnu hranu za svaki ukus. Zatvoreni tematski park Seef Mall-a, Magic Island, glavna je atrakcija za porodice, koja nudi uzbudljivo iskustvo za mlade i starije. Zabavlja decu satima dok njihovi roditelji kupuju, što ga čini savršenim mestom za porodični izlet. Pored toga, Seef Mall je dom jednog od najvećih bioskopskih multipleksa na Bliskom istoku, sa bioskopom sa šest i megapleksom sa deset ekrana; zgodno smešteni pored terena za hranu, oni su bioskopski san.

Seef Mall Muharraq

Avenue 29, Arad

Seef Mall je poznat po uslugama zabave koje pruža, posebno za decu, koja su produktivno angažovana dok njihovi roditelji kupuju, što ga čini idealnom destinacijom za porodični izlet. Poseduje dobro opremljen prostor za dečiju igru, sobe za negu beba i zatvoreni tematski park Magic Island.

Takođe poseduje Sief sinepleks sa šest ekrana i megapleks Seef sa deset ekrana, što ga čini jednim od najvećih bioskopskih multipleksa na Bliskom istoku.

Souq Al Qaisariya

Avenue 29, Arad

Souk Al Kaisaria je najstariji deo istorijski značajnog tržišta Muharrak Souk. Ovaj Souk i njegova okolina su drugi lokalitet kulturne baštine na listi UNESCO-a u Bahreinu. Souk Al Kaisaria nudi iskustvo kupovine koje je šarmantno čudno. Ovde možete kupiti niz autohtonih proizvoda, uključujući prirodne bisere i začine. Souk Al Kaisariia, komponenta projekta „Pearling, Testiment of an Island Economi“, služi kao vremenska kapsula, pružajući uvid u prošlost Bahreina.

Provedite popodne šetajući kroz Souk i niz stazu bisera dugu dve milje. Svoj obilazak Putem bisera možete zaključiti tako što ćete zalogajti u Saffron bi Jena u Souk Al Kaisariji nakon što ste čuli zanimljive priče i iskustva o staroj bahreinskoj industriji bisera. Na podu ovog tradicionalnog bahreinskog restorana ugrađen je madbasa, instrument koji se koristi za ceđenje urmi za melasu. Madbasa, koja je otkrivena kada je gradnja počela, sačuvana je kao istorijski artefakt.

The Avenues Bahrain

Bahrain Bay, Manama

Avenues – Bahrein je prva destinacija za kupovinu i razonodu te vrste u Kraljevini Bahrein, sa jedinstvenom pozicijom na obali okeana koja se proteže na 1,5 kilometara. Razvoj uvodi novi koncept u Kraljevstvo sa dizajnom inspirisanim Kuvajtskim avenijama koji gostima pruža utisak da su na otvorenom dok ostaju unutra, zaštićeni od vrućine osunčanim plafonom.

Prostor za zakup ovog projekta je oko 40.000 kvadratnih metara i sadrži 130 objekata, od kojih će 50 odsto biti restorani i kafići sa pogledom na Bahreinski zaliv. Takođe ima veliki prostor za porodičnu zabavu sa salom za igru, 10 bioskopa, javnim parkovima, šetnicama i parking prostorima.

Izgradnja druge faze projekta dobila je zvaničnu dozvolu. Ovo će ponuditi dodatnih 30.000 kvadratnih metara prostora za iznajmljivanje, kao i nove kvartove i hotel sa 210 soba. Ovo će učiniti The Avenues – Bahrein atraktivnom lokacijom za Bahreince, kao i za GCC i međunarodne turiste koji dolaze zbog kupovine, rekreacije i prijatnog boravka.