Istražite najbolja mesta u gradu Hamad

Pronađite neke od najboljih saveta iz cele zemlje od naših partnera i prijatelja.

Madinat Hamad, često poznat kao Hamad Tovn, je grad u severnom Bahreinu. Bila je to opština Bahreina u centralnom regionu zemlje. Njeno zemljište, koje je 1991. godine odvojeno od opštine Ar Rifa' va al Mintakah al Janubiiah, sada je deo severne provincije. Njegovo ime se odnosi na sadašnjeg kralja Bahreina, Hamada Bin Isa Al Khalifu. Grad je kulturno raznolik, sa šiitsko-sunitskim stanovništvom proporcionalno mešovitog socioekonomskog porekla. Danas, Hamad Tovn predstavlja primer pluralizma Bahreina, bez jedne etničke ili verske grupe koja čini većinu njegovih stanovnika.

Hamad je osnovan 1984. kao „grad za stanovanje“ u kojem je vlada izgradila stambene zgrade za one koji nisu mogli da priušte rastuće troškove stanovanja u drugim regionima zemlje. Vlada Bahreina je 1990. godine otvorila svoja vrata Kuvajćanima koji su patili od razaranja Zalivskog rata sa Irakom. Dao im je besplatne domove i škole u ​​gradu Hamad i pristup gradskim sadržajima. Po završetku sukoba početkom 1991. Kuvajćani su se vratili kući. Vlada je 2001. godine stanovnicima grada Hamada obezbedila besplatan smeštaj.

Hamad je 18 kilometara od glavnog grada Manama i 19 kilometara od aerodroma. Nalazi se u blizini naselja Sakhir, koje uključuje najveću stazu na Bliskom istoku (Bahrein International Circuit) za trke Formule 1.

Hamad je poznat po svojih dvadeset i dve kružne raskrsnice. Broj najbližeg kružnog toka uključen je u adrese stanovanja. Godine 2005. u gradu je živelo 52718 stanovnika. Sada je premašio Isa Citi po gustini naseljenosti.

Većina stanovnika grada Hamad putuje u Manamu radi zaposlenja. Veći deo grada Hamad je stambena oblast, iako postoji veliki tržni centar po imenu Sook Vakif koji sadrži brojne prodavnice i pruža mogućnosti zapošljavanja u gradu Hamad.

Međunarodni aerodrom u Bahreinu je 19,7 kilometara udaljen od grada Hamad.

Hamad Town - Info

Bahreinski dinar (BHD)

Valuta

+973

Pozivni kod

133,550

Populacija

1984

Osnovan kao grad

arapski

Službeni jezik

UTC+3 (AST)

Vremenska zona