BAHRAIN RESEGUIDE

Hur man reser till Bahrain

Hur man reser till Bahrain med flyg

Bahrains internationella flygplats (IATA: BAH) är Gulf Airs primära nav och ligger i Muharraq, öster om Manama. Det erbjuder goda förbindelser över hela regionen såväl som till London. Flygplatsen erbjuder utmärkt taxfree shopping; Ett Transhotel som tillhandahåller sängar och duschar (mot en avgift) till passagerare som väntar på flyg håller för närvarande på att renoveras. Många invånare i östra Saudiarabien föredrar att resa via Bahrain, och Gulf Air tillhandahåller service till Khobar och Dammam för att möta denna efterfrågan; fråga när du gör din bokning.

Air Arabia, ett lågprisflygbolag baserat i Förenade Arabemiraten, driver dagliga flyg från Sharjahs flygplats (IATA: SHJ), som ligger norr om Dubai.

Till skillnad från de flesta flygplatser är denna ganska liten, vilket är fördelaktigt eftersom avgång och ankomst är både snabba (och enkla).

Hur man reser till Bahrain med buss

The Saudi Arabia Transportation Company (SABTCO), tel. + 973-17252959, kör åtta bussar dagligen från Saudi Public Transport Company (SAPTCO) busstation i Dammam till bussterminalen intill Lulu Center i Manama, genom Khobar i Saudiarabien, korsar King Fahd Causeway.

Bekväma minibussar med luftkonditionering och bagagesläp används för tjänsten. Biljetter kostar SR60 / BD6 och kan köpas i förväg, men om det finns plats lämnar de dig utan reservation. Två passinspektioner och två tullkontroller krävs för att korsa Calzada; tillåt 2 timmar för resan, plus trafikförseningar under hektiska perioder som onsdagskvällar. Bussar kan vara snabbare än privata fordon i överbelastade områden eftersom de kan använda separata immigrations- och tullbanor.

Hur man reser till Bahrain med bil

Bahrain och Saudiarabien är förbundna med den 26 kilometer långa King Fahd Causeway. I allmänhet är hyrbilar inte tillåtna, men SABTCO BahrainLimo-taxibilar med en kapacitet på upp till fyra passagerare får transportera dig för BD30 / SR300. Inofficiella taxibilar, som kan finnas på båda sidor om bussterminalen, kan ge betydligt billigare priser.