ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΜΠΑΧΡΕΙΝ

Πώς να ταξιδέψετε στο Μπαχρέιν

Πώς να ταξιδέψετε στο Μπαχρέιν με αεροπλάνο

Το Διεθνές Αεροδρόμιο του Μπαχρέιν (IATA: BAH) είναι ο κύριος κόμβος της Gulf Air και βρίσκεται στο Muharraq, ανατολικά της Μανάμα. Προσφέρει καλές συνδέσεις σε όλη την περιοχή καθώς και με το Λονδίνο. Το αεροδρόμιο προσφέρει εξαιρετικές αφορολόγητες αγορές. Ένα Transhotel που παρέχει κρεβάτια και ντους (με χρέωση) στους επιβάτες που περιμένουν πτήσεις, ανακαινίζεται επί του παρόντος. Πολλοί κάτοικοι της ανατολικής Σαουδικής Αραβίας προτιμούν να ταξιδεύουν μέσω Μπαχρέιν και η Gulf Air παρέχει υπηρεσίες στο Khobar και στο Dammam για να καλύψει αυτή τη ζήτηση. ρωτήστε όταν κάνετε την κράτησή σας.

Η Air Arabia, μια αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους με έδρα τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, εκτελεί καθημερινές πτήσεις από το αεροδρόμιο Sharjah (IATA: SHJ), που βρίσκεται βόρεια του Ντουμπάι.

Σε αντίθεση με τα περισσότερα αεροδρόμια, αυτό είναι αρκετά μικροσκοπικό, κάτι που είναι πλεονεκτικό, καθώς η αναχώρηση και η άφιξη είναι γρήγορες (και απλές).

Πώς να ταξιδέψετε στο Μπαχρέιν με λεωφορείο

The Saudi Arabia Transportation Company (SABTCO), τηλ. + 973-17252959, εκτελεί δρομολόγια οκτώ λεωφορείων καθημερινά από το σταθμό λεωφορείων της Saudi Public Transport Company (SAPTCO) στο Νταμάμ μέχρι τον τερματικό σταθμό λεωφορείων δίπλα στο Lulu Center στη Μανάμα, μέσω του Khobar στη Σαουδική Αραβία, διασχίζοντας το King Fahd Causeway.

Για το σέρβις χρησιμοποιούνται άνετα μίνι λεωφορεία με κλιματισμό και ρυμουλκούμενο αποσκευών. Τα εισιτήρια είναι SR60 / BD6 και μπορούν να αγοραστούν εκ των προτέρων, αλλά εάν υπάρχει διαθέσιμος χώρος, θα σας αφήσουν χωρίς κράτηση. Απαιτούνται δύο επιθεωρήσεις διαβατηρίων και δύο τελωνειακοί έλεγχοι για τη διέλευση του Calzada. επιτρέψτε 2 ώρες για το ταξίδι, καθώς και καθυστερήσεις στην κυκλοφορία σε περιόδους με κίνηση, όπως το βράδυ της Τετάρτης. Τα λεωφορεία μπορεί να είναι πιο γρήγορα από τα ιδιωτικά οχήματα σε περιοχές με κυκλοφοριακή συμφόρηση, επειδή μπορούν να χρησιμοποιήσουν χωριστές λωρίδες μετανάστευσης και τελωνείου.

Πώς να ταξιδέψετε στο Μπαχρέιν με αυτοκίνητο

Το Μπαχρέιν και η Σαουδική Αραβία συνδέονται με το King Fahd Causeway μήκους 26 χιλιομέτρων. Γενικά, δεν επιτρέπονται ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα, ωστόσο τα ταξί SABTCO BahrainLimo με χωρητικότητα έως και τεσσάρων επιβατών μπορούν να σας μεταφέρουν με BD30 / SR300. Τα ανεπίσημα ταξί, που μπορεί να βρεθούν και στις δύο πλευρές του τερματικού σταθμού των λεωφορείων, ενδέχεται να παρέχουν σημαντικά φθηνότερες τιμές.