BAHREIN REISGIDS

Hoe naar Bahrein te reizen

Hoe met het vliegtuig naar Bahrein te reizen

Bahrain International Airport (IATA: BAH) is het belangrijkste knooppunt van Gulf Air en ligt in Muharraq, ten oosten van Manama. Het biedt goede verbindingen door de hele regio en naar Londen. De luchthaven biedt uitstekend belastingvrij winkelen; een Transhotel dat bedden en douches (tegen betaling) ter beschikking stelt aan passagiers die op vluchten wachten, wordt momenteel gerenoveerd. Veel inwoners van Oost-Saoedi-Arabië reizen het liefst via Bahrein, en Gulf Air levert vluchten naar Khobar en Dammam om aan deze vraag te voldoen; informeer bij uw reservering.

Air Arabia, een goedkope luchtvaartmaatschappij gevestigd in de Verenigde Arabische Emiraten, voert dagelijkse vluchten uit vanaf de luchthaven van Sharjah (IATA: SHJ), ten noorden van Dubai.

In tegenstelling tot de meeste luchthavens is deze vrij klein, wat voordelig is omdat vertrek en aankomst zowel snel (en eenvoudig) zijn.

Hoe reist u met de bus naar Bahrein

De Saudi Arabia Transportation Company (SABTCO), tel. + 973-17252959, rijdt dagelijks acht bussen van het busstation van de Saudi Public Transport Company (SAPTCO) in Dammam naar het busstation grenzend aan het Lulu Center in Manama, door Khobar in Saoedi-Arabië, over de King Fahd Causeway.

Voor de service worden comfortabele minibussen met airconditioning en een bagagetrailer ingezet. Tickets zijn SR60 / BD6 en kunnen van tevoren worden gekocht, maar als er ruimte beschikbaar is, hebben ze geen reservering. Er zijn twee paspoortcontroles en twee douanecontroles nodig om de Calzada over te steken; reken op 2 uur voor de reis, plus verkeersvertragingen in drukke periodes zoals woensdagavond. Bussen kunnen in drukke gebieden sneller zijn dan privévoertuigen, omdat ze gebruik kunnen maken van aparte immigratie- en douanestroken.

Hoe reist u met de auto naar Bahrein

Bahrein en Saoedi-Arabië zijn verbonden door de 26 kilometer lange King Fahd Causeway. Over het algemeen zijn huurauto's niet toegestaan, maar SABTCO BahrainLimo-taxi's met een capaciteit van maximaal vier passagiers kunnen u vervoeren voor BD30 / SR300. Niet-officiële taxi's, die aan beide zijden van het busstation te vinden zijn, kunnen aanzienlijk goedkopere prijzen bieden.