BAHREIN VODIČ ZA PUTOVANJA

Noćni život u Bahreinu

Noćni život Bahreina je prilično dobro razvijen, što je iznenađujuće. To je prvenstveno zbog tolerancije vlasti i velikog broja stranaca koji žive u zemlji. Bahrein se često naziva „Havajima Bliskog istoka“. Svako će naći zabavu nakon zalaska sunca. Širom zemlje postoje diskoteke, karaoke barovi i klubovi sa živom muzikom.

Adlija je posebno poznata po svom noćnom životu. Ovo je boemski okrug Manama. Luksuzni hoteli pružaju nekoliko mogućnosti za večernju zabavu. Alkohol je dozvoljen širom nacije, čak i u klubovima. Ovo privlači turiste iz susednih, konzervativnijih arapskih zemalja.

Barovi i klubovi u Bahreinu

Pošto praktično sve licencirane ustanove moraju biti povezane sa hotelima sa četiri i pet zvezdica, u Manami ne postoji posebna četvrt za noćni život; radije, postoji rešetkasta distribucija prostorija širom grada. Nakon što bar neko vreme radi, on stiče reputaciju među lokalnim stanovništvom, a mnogi od njih postaju dobro poznate ustanove širom Zalivskih država. Jedna takva ustanova je Sherlock Holmes (Hotel Gulf, Manama), tematski bar sa istaknutom istorijom. Iako prilično udoban, nije u stanju da odbaci svoj tradicionalni izgled londonskog paba, a većinu radnih dana ima živu muziku, koja je obično prepuna stalnih gostiju; ipak, vikendi u Bahreinu takođe mogu biti izuzetno gužvi.

Trader Vic’s (Le Meridien, Manama) se nalazi u blizini jedne od plaža u Manami i nudi ekspanzivan pogled na zaliv iz udobnosti svog klimatizovanog enterijera. Poznat je po svojim koktelima inspirisanim Južnim morima i serviranim u prelepim loncima, što ga čini jednim od najvećih gradskih mesta za zalazak sunca. The Varbler Club (Baisan Hotel, Manama) je još jedna ustanova koja ima redovnu živu muziku, atraktivnu publiku i ukusnu hranu u baru. Ovo je jedno od najboljih mesta u Bahreinu za ljubitelje sporta da uživaju u piću, jer ima mnogo velikih televizora koji su podešeni za sve igre.

Downtown Bar

Adresa: 1507 King Faisal Highvai, Manama - Radno vreme: Dnevno: 16:00-02:00

„Downtovn Bar“, deo hotela Intercontinental Regenci, omiljen je kod lokalnih i turista i privlači veliku publiku, posebno tokom večeri sa živom muzikom. Oni predstavljaju lokalne bendove, večeri otvorenih mikrofona i džem sesije, a sreda je Ladies’ Night.

JJ's Irish Pub

Adresa: Blok 326, Al Kudaibija, Manama

JJ's bar je velika ustanova sa prijatnim okruženjem i širokim izborom točenih piva. Postoje brojne nedeljne aktivnosti, uključujući karaoke, pab kvizove, ženske večeri i živu muziku kućnog benda The Noise.

Bushido Lounge

Adresa: Road 38, Block 428, Seef, Manama - Radno vreme: Dnevno: 12:00-3:00

Na drugom spratu restorana Bushido nalazi se jedan od najelegantnijih i najelegantnijih salona/bara u celom Bahreinu. Elegantan nameštaj i romantično osvetljenje pozivaju vas da ostanete i probate jednu od brojnih vrsta specijaliteta sakea. Ne propustite priliku da uživate u piću na terasi.

The Warbler

Adresa: Blok 320, Manama - Radno vreme: Dnevno: 12:00-02:00

The Varbler, istaknuti sportski pab u britanskom stilu koji je domaćin skoro noćnih događaja, nalazi se u okviru hotela Baisan International. Tu je ples, muzika uživo, prenos značajnih sportskih događaja, Ladies' Night utorkom i potpuno opremljena kuhinja koja služi raznovrsnu hranu.

Jelo i kuhinja u Bahreinu

U Bahreinu, cena i kvalitet hrane se veoma razlikuju. Ako ne želite da izdvojite mnogo novca, možete birati između raznih hotela koji spadaju u širok raspon cena. Život iseljenika podrazumeva dosta hrane u vani, pa slobodno pitajte bilo koga za najnovije ideje; obično će im biti drago da pomognu. U Manami, usmena predaja je veoma uticajna.

Adilia, Mezzaluna (3808 Road, Manama) je blago u centru restorana i jedan od najpopularnijih restorana u Manami, pa obavezno rezervišite rezervacije unapred. Francuski kuvar u Mezzaluni priprema širok izbor internacionalnih jela, a rebrasti odresci se preporučuju. Restoran se nalazi u staroj bahreinskoj vili sa odgovarajućim dekorom.

U međuvremenu, Jim's (Avenija Osama bin Zaid, Manama) je postala institucija za iseljenike, poznata po svojim ručno rađenim čokoladnim vodkama kao i po svojim punim irskim doručcima koji se služe u šarmantnom ambijentu vikendice. Zbog Džimove topline i smisla za humor, ovaj restoran u Bahreinu će verovatno postati velika gužva, pa rezervišite unapred.

Moderna Casa Blu u arapskom stilu (avenija šeika Isa, Manama) ukrašena je starinskim pisaćim mašinama, oštećenim starim kasama, luksuznim divanima i živim hip-hopom, što sve doprinosi ambijentu restorana. Kuhinja je odlična kao i atmosfera.

Gde jesti i piti u Bahreinu

Kao što i priliči njenoj reputaciji jedine zalivske države u kojoj se alkohol može legalno kupiti, scena za jelo i noćni život u Bahreinu je popularna među lokalnim iseljenicima i turistima iz Saudijske Arabije.

U Manami preovladavaju sportski barovi, a JJ's Irish Restaurant je jedan od najvećih. Bizarre Lounge u Le Meridien i Casa Bar & Terrace u Mercure Grand Seef su dva od najboljih barova i noćnih klubova među vrhunskim hotelima u ovoj oblasti. Ibrida u hotelu Ramee Grand i Club KSS u hotelu Ramee Rose su popularni noćni klubovi. U većini istaknutih noćnih klubova radnim noćima se održavaju promocije pića i ženske večeri.

Užina

Pošto akcija na stazi ne počinje kasnije, zašto ne biste započeli dan sa popularnom tradicijom lokacije. Raskošni brančovi „sve što možete da pojedete“ služe se u bezbroj restorana širom Manama, posebno u vrhunskim hotelima kao što su Le Meridien & Ritz Carlton. Petak i subota su najpopularniji dani. Platićete fiksni iznos (obično 20-40 BHD / 50-100 USD) za svu hranu i piće koje možete podneti za 3-4 sata. Ako dođete ranije na trku sledeće godine, mnogi restorani će proslaviti Dan Svetog Patrika 17. marta sa posebnim tematskim događajima.

Švedski sto

In addition to brunch, several of the city’s finest hotels and restaurants provide “all you can eat” buffets during the week, particularly from Wednesday to Friday evenings. Popular buffets include theme evenings at the Crowne Plaza, Indian cuisine on Thursdays and Fridays at Lanterns Restaurant, and seafood on Thursday nights at the Le Méridien.

Adliia

Mnogi od najboljih restorana u Manami nalaze se u kvartu Adlija. Popularni kafići uključuju Coco's, koji služi tradicionalnu američku kuhinju, i Cafe Lilou, koji ima pariški osećaj. Rasoi bi Vineet služi neke od najboljih indijskih kuhinja u Manami; U blizini, Polo gastropab u butik hotelu Palace ima ukusne hamburgere i živu muziku, a The Meat Compani služi vrhunske komade bifteka.

Bahreinska kuhinja

Ne napuštajte Manamu a da ne pojedete ukusnu domaću kuhinju. Popularni recepti uključuju machboos (mirisni pirinač sa ukusom mesa), meso na žaru sa khubusom (meki hleb), nasheef (čorba od krompira i mesa) i lukaimat (slatke knedle). Haji Gahva je kafić na ulici u Manama Souk-u koji služi ukusna i jeftina domaća jela, dok Basta 23 u tržnom centru Riiadat nudi savremeno iskustvo tradicionalne lokalne kuhinje.