Istražite najbolja mesta u Bahreinu

Pronađite neke od najboljih saveta iz cele zemlje od naših partnera i prijatelja.

Bahrein je sofisticirano, savremeno i kosmopolitsko kraljevstvo od 33 ostrva u Arapskom zalivu. Privlači sve veći broj međunarodnih turista koji žele da iskuse zanimljiv spoj istočnih i zapadnih kultura zemlje.

Bahrein je malo arapsko kraljevstvo u Persijskom zalivu, formalno poznato kao Kraljevina Bahrein. Bahrein je skup ostrva između katarskog poluostrva i severozapadne obale Saudijske Arabije. To je ostrvska država na Bliskom istoku, duž zapadnih granica Persijskog zaliva. To je mali arhipelag sa središtem na ostrvu Bahrein, koje ima najviše kopnene mase.

Nalazi se na samo 23 kilometra (14 milja) istočno od Saudijske Arabije i povezan je sa njom preko puta kralja Fahda. Poluostrvo Katar je takođe blizu, otprilike 50 kilometara (31 milju) jugoistočno preko Bahreinskog zaliva. Iran se nalazi 200 kilometara (124 milje) severno od Persijskog zaliva. U 2010. godini stanovništvo je iznosilo 1 234 567 osoba, uključujući 666 172 nedržavljana. Ima površinu od 780 km2, što ga čini trećom po veličini nacijom u Aziji nakon Maldiva i Singapura.

Bahrein je rodno mesto drevne civilizacije Dilmun. Od davnina je poznat po izradi bisera, koji se smatrao najfinijim na svetu u devetnaestom veku. Bahrein je bio jedno od prvih mesta na svetu koje je prešlo na islam. Nakon ere Arabula, Bahrein su osvojili Portugalci 1521. godine, koje je 1602. zbacio šah Abas I iz dinastije Safavida u Persijskom kraljevstvu. Pleme Bani Utba osvojilo je Bahrein od Nasr al-Madkurande 1783. godine i on od tada kontroliše kraljevsku dinastiju Al-Khalifa, sa prvim hakimom Ahmeda al-Fatehasa Bahreina. Bahrein je postao protektorat Ujedinjenog Kraljevstva kasnih 1800-ih, nakon brojnih ugovora sa Britancima. Bahrein je proglasio nezavisnost 1971. Ranije je Kraljevina Bahrein proglasila državu Bahrein 2002. Protesti su izbili u zemlji 2011, izazvani arapskim prolećem u toj oblasti.

Bahrein ima prvu post-naftnu ekonomiju u Persijskom zalivu. Bahrein je počeo da ulaže u bankarski i turistički sektor krajem dvadesetog veka. Mnoge velike finansijske institucije nalaze se u Manami, glavnom gradu zemlje. Bahrein ima visok indeks ljudskog razvoja i Svetska banka ga je označila kao ekonomiju sa visokim dohotkom.

Manama, glavni grad ostrva, ima odlične hotele, restorane, maloprodajne komplekse, uzbudljivu (čaršiju) i sve druge pogodnosti koje su gostima potrebne za nezaboravan odmor. Štaviše, tu su dobre plaže, toplo i sunčano vreme tokom cele godine, engleski se govori i razume svuda, a kraljevstvo sadrži ostatke više od 5.000 godina civilizacije za ispitivanje.

Bahrein je povezan sa Arapskim poluostrvom nasipom od 16 milja (25 kilometara). Arheološki značaj ostrva otkriven je tokom izgradnje kada su otkrivene stotine humki koje datiraju iz trećeg milenijuma pre nove ere, deo dobro uređene drevne metropole Dilmuna koja je uspevala tamo gde se šuma nebodera sada penje ka nebu.

Bahrein je kroz svoju istoriju bio prosperitetan, prvo zbog svoje strateške lokacije za trgovinu i ribolov, kao i zbog količine i kvaliteta bisera koji se nalaze u njegovim vodama, a odnedavno i zbog svojih naftnih resursa.

Uprkos činjenici da je vlada manje stabilna nego u prošlosti, Bahrein ostaje popularna turistička destinacija na Bliskom istoku. Poslovno ili zabavno putovanje u Bahrein je fascinantno, prijatno i korisno iskustvo.

Bahrein - Info

44,169 milijardi dolara

BDP

Bahreinski dinar (BHD)

Valuta

+973

Pozivni kod

1,463,265

Populacija

786,5 km2 (303,7 mi2)

Površina u km² (miljama)

arapski

Službeni jezik

14. avgusta 1971

Proglašena nezavisnost

UTC+3 (AST)

Vremenska zona

Bahrein - Turistički Vodič

Otkrijte & Istražujte

Sve što treba da znate o Bahreinu pre putovanja

Kraljevina Bahrein brzo postaje poznata turistička destinacija. Ovo drevno kraljevstvo je osnovano pre nekih 5000 godina. Kada se prevede sa arapskog, reč „Bahrein“ doslovno znači „Dva mora“. Jedna od najvećih i najpoznatijih atrakcija u zemlji nalazi se na samo 10 minuta vožnje od glavnog grada zemlje, Maname. Ovo je tvrđava Bahreina, ili Kalaat al-Bahrein. Veličanstveno staro utvrđenje je potpuno obnovljeno, tako da ga posetioci sada mogu videti praktično u celosti. Nažalost, unutrašnje prostorije su nenamještene, ali je ulaz u tvrđavu potpuno besplatan. Pored njega je muzej posvećen tvrđavi Bahrein. Izgradnja muzeja je završena 2008. godine. Posetioci na ovoj lokaciji mogu da vide nekoliko vrednih relikvija otkrivenih u tvrđavi, uključujući predmete iz antičkog perioda Dilmun.

Drvo života je jedna od najpoznatijih turističkih atrakcija Bahreina. Iako je tačna starost drveta nepoznata, neki stručnjaci veruju da je staro više od 400 godina. Drvo izgleda zapanjujuće usred pustinjskog terena, i pravo je čudo što je preživelo u tako teškim uslovima. Zalazak sunca se generalno smatra najboljim vremenom za posetu drvetu jer je Drvo života izuzetno lepo i moći ćete da snimite zapanjujuće i nezaboravne fotografije.

Manama takođe ima niz značajnih znamenitosti. Al-Fateh džamija je jedna od najvećih džamija na svetu, sa kapacitetom od 7.000 gostiju u svakom trenutku. Kupola džamije zaslužuje posebnu pažnju; kupola teška 60 tona je i najveća kupola od fiberglasa na svetu. Manama Souk, koji se nalazi neposredno iza zgrade Bab Al Bahrain, je pijaca na kojoj možete kupiti bukvalno sve, od suvenira i odeće do električnih predmeta i tradicionalnog nakita.

Kada su u pitanju muzeji, Muzej ronjenja bisera je možda najpoznatiji. Muzej je smešten u staroj istorijskoj strukturi koja je služila kao prvi zvanični sud u Bahreinu pre nego što je pretvorena u Centar za tradicionalnu baštinu. Nakon celodnevnog razgledanja, uputite se do Corniche al-Fateh, divnog šetališta sa zadivljujućim pogledom na gradske nebodere i avione koji sleću na aerodrom.

Pošto je Bahrein vruća zemlja, vodene aktivnosti su prilično popularne. U Arapskom zalivu, jedrenje i ronjenje su dostupni tokom cele godine. Konačno, u aprilu je Bahrein domaćin trke Grand Prik F1, koju posećuju i domaći i stranci.

Najbolje vreme za posetu Bahreinu

Bahrein može biti prilično vruć i vlažan tokom leta zbog svoje lokacije u Arapskom zalivu. Međutim, od oktobra do početka aprila, vreme je skoro uvek sunčano i toplo, što ga čini odličnim povlačenjem iz hladnijih regiona.

Posetioci koji žele da vide trku Formule 1 u Bahreinu trebalo bi da krenu tokom prve nedelje aprila, ali oni koji nisu zainteresovani za događaj treba da idu u drugo vreme; Nedelja Gran prija je najprometnije doba godine.

Bez obzira na to kako ga turističke agencije okreću, Bahrein je zalivska zemlja sa izuzetno toplim vremenom tokom letnjih meseci, a termometar često dostiže 90°F, čak i noću. Klima je definitivno mediteranska najmanje osam meseci u godini, sa divnim vedrim danima osamdesetih koji ustupaju mesto blagim večerima odličnim za sedenje napolju. Ne postoji lepše mesto na svetu u ovo vreme, posebno zato što je praktično uvek garantovano da neće padati kiša. Svake godine ima samo desetak dana sa padavinama.

Tokom vrućih perioda, javni objekti kao što su prodavnice, hotelski lobiji, kancelarije i tržni centri imaju tendenciju da podignu klima-uređaj na temperaturu skoro nisku, zbog čega ćete naći iseljenike koji lutaju okolo u šalovima, džemperima i pokrivačima u 110°F vreme. Prosečne temperature se kreću od 65°F u januaru do 100°F u avgustu, a godišnjih doba je malo.

Posetioci će ceniti svaki mesec koji nije letnji, s obzirom na vrelinu sunca. To znači da su od oktobra do maja svi veoma prijatni meseci, pri čemu su kasna i rana sezona posebno prijatna.

Vrhunac sezone je između decembra i marta, ali imajte na umu da se ovo takođe može poklopiti sa Velikom nagradom Bahreina Formule 1, tako da će smeštaj biti ograničen pred kraj sezone. Leto može biti prijatno za pojedince koji su ili hrabri ili na koje sunce ne utiče. S obzirom na mirnije uslove, izvodljivo je uživati u istorijskim elementima Bahreina i steći uvid u to kako su Bahreini živeli generacijama usred sunca i vlage. Praznici Ramazana i Bajrama mogu biti izazovni jer napredni Saudijci često planiraju svoj smeštaj mnogo unapred, što rezultira nedostatkom soba.

Pravila oblačenja u Bahreinu

Bahrein je jedna od najblažih zemalja u regionu u pogledu pravila oblačenja. U stvari, ne postoji zvanični „kodeks oblačenja“ Pošto je Bahrein muslimanska zemlja, jedina stvar koju morate imati na umu je da se oblačite skromno kada ste u javnosti.

U principu, građani Bahreina se oblače konzervativno. Po običaju, dame nose Abaia (duga haljina) i Hijab (marama za glavu), dok muškarci nose Thobe (odeća nalik haljini) i Ghitraa (marama) (marama za glavu). U zavisnosti od lokacije, nemuslimanima je dozvoljeno da nose bilo koju skromnu, udobnu odeću.

Džamije

  • Muškarci su obavezni da nose dugačke pantalone; kratke hlače nisu dozvoljene.
  • Žene treba da nose odeću koja im pokriva ramena i kolena, kao i maramu za glavu. Topovi bez rukava su zabranjeni.
  • Muškarci i žene moraju skinuti obuću pre ulaska u džamiju.

Tradicionalne oblasti

Ove regione posećuju Bahreini i uključuju pijace, centralna tržišta i sela. Evo uputstava za posetu ovim lokacijama:

  • Muškarci bi trebalo da nose duge pantalone, a ne šorc.
  • Žene treba da nose pantalone i suknje ispod kolena.
  • Bluze sa špageti trakama nisu dozvoljene.

Tržni centri i restorani

  • Kodeks oblačenja je ležeran; konvencionalna odeća je nepotrebna.
  • Ako žene odluče da nose suknje, one moraju biti ispod kolena.

Plaže

  • Na privatnim plažama dozvoljeni su kupaći kostimi (šorc, kupaći kostimi).
  • Na javnim plažama savetuje se ležerna odeća, ali je zabranjena odeća za kupanje.

Poštovanje

Bahrein je generalno gostoljubiva zemlja domaćin, ali je od suštinskog značaja da se uvek pokaže poštovanje i učtivost u pogledu njihovih posebnih kulturnih normi i religije. U oblastima koje posećuju lokalni Arapi, poželjno je nositi duge pantalone, a ne kratke hlače (šorce sprečavaju pristup raznim državnim zgradama i muzejima), a žene treba da izbegavaju nošenje providnih haljina. U klubovima na plaži i hotelima, međutim, kupaći kostimi, bikiniji i šorts su prihvatljiva odeća. Ne pokazujte naklonost prema pojedincima suprotnog pola u javnosti. Ljubljenje u javnosti rezultiralo je hapšenjima, a društveno je neprihvatljivo. Izbegavajte konfrontaciju po svaku cenu i nikada se ne upuštajte u debatu, posebno sa lokalnim stanovništvom.

Iako je sloboda izražavanja u zemlji često superiornija u odnosu na slobodu izražavanja njenih suseda, to ne znači da ste slobodni da iznosite nebitne primedbe; kleveta kralja je ozbiljan prekršaj, a lokalne novine su uglavnom provladine.

Tokom meseca Ramazana strogo je zabranjeno jesti, piti i pušiti u javnosti, a prekršioci se suočavaju s novčanom kaznom ili čak zatvorom. Restorani će biti zatvoreni tokom celog dana; čak i ako se čini da su otvorene posle ručka, spremaće se za iftar i do tada nećete moći da naručite.

Stvari koje treba znati o Bahreinu - turistički vodič u Bahreinu - od Travel S Helper-a

Stvari koje treba znati o Bahreinu

Bahrein je najmanja od suverenih nacija Persijskog zaliva i često je morao da hoda diplomatskim konopcem preko svojih većih suseda. Iako zemlja ima male rezerve nafte, razvila se kao rafinerijski i bankarski centar, kao i uspostavljanje socijalno-liberalne monarhije.

Bahrein, popularna vikend destinacija za posetioce iz susedne Saudijske Arabije, je kulturno žarište. Mesta svetske baštine UNESKO-a graniče sa još uvek užurbanim bazarima i prodavnicama tepiha, dok su tornjevi u kojima se nalaze vrhunski hoteli prošarani horizontom džamija.

Sa nedavnom željom da se takmiči za mesto na svetskoj sceni luksuznog turizma, ovaj stari lučki grad u Arapskom zalivu sada je domaćin velikih događaja — kao što je Velika nagrada Bahreina Formule 1 — jedinstvenih iskustava i sofisticiranih muzeja zbog kojih je vredno uključiti u Vašoj putanji.

Uslovi za ulazak u Bahrein - Turistički vodič za Bahrein - od Travel S Helper

Uslovi za ulazak u Bahrein

Viza od 14 dana dostupna je građanima 66 zemalja, dok je 14-dnevna onlajn viza dostupna građanima 113 zemalja, uključujući sve one koji su kvalifikovani za dolaznu vizu. Za najažurnije informacije idite na veb-sajt Ministarstva unutrašnjih poslova. Ako se ništa od ovoga ne odnosi na vas, ili ako dolazite iz drugih razloga osim turizma ili posla, trebaće vam sponzor u Bahreinu da u vaše ime predate zahtev za vizu.

Bahrein je jedna od retkih zemalja Zaliva koja priznaje izraelske pasoše (iako su potrebne vize) i pasoše sa dokazom o putovanju u Izrael.

Na aerodromu u Bahreinu državljani Evropske unije, Sjedinjenih Američkih Država, Kanade, Novog Zelanda, Japana, Hong Konga, Bruneja, Malezije, Singapura i Južne Koreje mogu dobiti ulaznu vizu.

Kako putovati u Bahrein - turistički vodič za Bahrein - od Travel S Helper-a

Kako putovati u Bahrein

Međunarodni aerodrom u Bahreinu (IATA: BAH) je glavno čvorište Gulf Air-a i nalazi se u Muharaku, istočno od Maname. Nudi dobre veze širom regiona, kao i sa Londonom. Aerodrom nudi odličnu kupovinu bez poreza; Transhotel koji obezbeđuje krevete i tuševe (uz doplatu) putnicima koji čekaju na let trenutno se renovira.

Mnogi stanovnici istočne Saudijske Arabije više vole da putuju preko Bahreina, a Gulf Air pruža usluge Hobaru i Damamu kako bi zadovoljio ovu potražnju; raspitajte se prilikom rezervacije.

Air Arabia, niskotarifna avio-kompanija sa sedištem u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, obavlja dnevne letove sa aerodroma Šardža (IATA: SHJ), koji se nalazi severno od Dubaija.

Za razliku od većine aerodroma, ovaj je prilično mali, što je povoljno jer su odlazak i dolazak brzi (i jednostavni).

Kako se kretati u Bahreinu - Turistički vodič za Bahrein - Travel S Helper

Kako se kretati u Bahreinu

Postoje samo dva načina da se dođe do Bahreina: avionom ili automobilom kroz nasip iz Saudijske Arabije.

Sa međunarodnog aerodroma u Bahreinu postoje letovi do destinacija širom sveta, a trenutno je u toku ogroman projekat za ažuriranje i proširenje njegovih objekata.

Pored toga, oko ostrva kruži 28 autobuskih linija. Autobusi su pristupačni, klimatizovani i pružaju besplatan bežični internet; ipak, prvenstveno ih koriste lokalno stanovništvo, a ne posetioci.

Na aerodromu, restoranima i hotelima, taksiji su široko dostupni, a Uber je takođe popularan način prevoza. Pored toga, brojne agencije za iznajmljivanje automobila imaju kancelarije u Bahreinu, a nekoliko ima kioske na aerodromu.

Destinacije u Bahreinu - Turistički vodič za Bahrein - Travel S Helper

Destinacije u Bahreinu

Manama, glavni grad nacije, dom je najznačajnijih atrakcija zemlje. Ovde turisti mogu da odu na ekskurziju do stare portugalske tvrđave, čije se zemljište danas koristi za arheološka iskopavanja. U istom regionu nalazi se džamija Al Khamis, jedna od najstarijih islamskih građevina.

Kompleks Beit Al Kur'ana je posebno vredan posete jer sadrži istorijsku džamiju, prostrane bibliotečke sale i lokalni muzej.

Glavni grad je dom brojnih arhitektonski zadivljujućih objekata dizajniranih u klasičnom arapskom stilu. Najznačajnije su tvrđava Arad, crkva Svetog Kristofora i glavni izložbeni centar.

Kada završite sa razgledanjem, vreme je da se opustite na jednoj od prostranih peščanih plaža ili posetite tradicionalna tržišta koja su privlačna svim turistima. Naselje Gold Souk je jedno od najpopularnijih. 

Stvari koje treba videti u Bahreinu - Turistički vodič za Bahrein - Travel S Helper

Stvari koje treba videti u Bahreinu

Bahrein je ostrvska država sa bogatom istorijom koja se proteže hiljadama godina i nudi jedinstven spoj kulturnih izleta, zabave i rekreacije. U regionu je prva država postojala već u trećem milenijumu pre nove ere. U različitim periodima istorije, zemlja je pripadala Sasanidskom kraljevstvu, Arapskom kalifatu, Portugalu i Iranu. Nacija je neko vreme bila pod britanskim protektoratom. Sve ove istorijske faze ostavile su trag na pejzažu zemlje. 

Prema brojnim arheolozima, na ostrvima se nekada nalazila država Dilmun. Sumerani su mislili da je ovo poreklo civilizacije. Kal'at al-Bahrein je mesto gde se nalaze ostaci ove drevne kulture. Naučnici su otkrili skoro 4.000 godina stare ulice, hramove, prodavnice i palate zakopane ispod brojnih kulturnih slojeva, uključujući portugalski zamak. Danas se iskopavanje nastavlja. Danas je otprilike četvrtina regiona dostupna. Na vrhu brda stoji portugalski zamak pod nazivom Kal'at al-Burtughal.

Stvari koje treba uraditi u Bahreinu - turistički vodič u Bahreinu - od Travel S Helper-a

Aktivnosti u Bahreinu

Trka Formule 1 za Veliku nagradu Bahreina, koja se održava u aprilu na Međunarodnoj stazi u Bahreinu, najznačajniji je godišnji događaj u Bahreinu. Planirajte unapred jer su karte rasprodate, a troškovi hotela su naglo porasli. Obično prve rezervacije ispunjavaju uslove za popuste u rasponu od 10 do 20 procenata. U zavisnosti od tribine, karte koštaju između 150 i 60 BD.

Ronjenje postaje sve popularnije u Bahreinu. Ovde se nalaze brojni ronilački centri. Tople priobalne vode vrve od vodenog života. Ovde ima oko 400 vrsta riba.

Postoji i nekoliko stotina vrsta korala koje podržavaju morski život. Severne vode podržavaju veći biodiverzitet.

Uobičajeno je i ronjenje, izvedeno iz fraze „brodo olupina“. Na obali se nalaze brojni olupini brodova iz različitih vremenskih perioda. Dodatno popularno na severu je ronjenje. 

Novac i kupovina u Bahreinu - Turistički vodič za Bahrein - Travel S Helper

Novac & Šoping u Bahreinu

U Bahreinu postoji mnogo velikih tržnih centara sa svetskim imenom i luksuznih prodavnica, apoteka, supermarketa, restorana, tradicionalnih i modernih kafića, igrališta i arkada, pozorišta (3D i 2D), pa čak i ulazna kapija u vodeni park.

Izlet u lokalni souk je obavezan. Tamo se možete cenjkati oko cene „roleksa“, nakita i raznih drugih predmeta. U souku se mogu naći mnogi izvanredni krojači. Ako ostanete dovoljno dugo (recimo, nedelju dana), možete da nosite omiljenu odeću i „klonirate“ je precizno u bilo kom materijalu iz ogromnog dostupnog izbora.

Bahrein je izuzetno skupa nacija. Međutim, mnogi ljudi žele da donesu suvenire kući sa ove zapanjujuće lokacije. Čuveni tradicionalni arapski bazar trebalo bi da bude vaša prva stanica. 

Prednost arapskih bazara je sposobnost cenjkanja.

Hrana i piće u Bahreinu - Bahrein turistički vodič - Travel S Helper

Hrana i piće u Bahreinu

Raznolikost restorana na sceni kuhinje Bahreina je izvanredna. Glavna trpezarija je Adlija. U Adliji možete birati između brojnih kafića, kao što su Coco's (odlična kuhinja po razumnoj ceni) i Lilou's (izuzetno popularan među stanovnicima koji žele da vide i budu viđeni). 

U Bahreinu se restorani kreću od skromne ponude autohtone hrane do luksuznih restorana u hotelima sa pet zvezdica. U tržnim centrima i centru grada možete pronaći skupe obroke u zapadnom stilu i (uglavnom američke) franšize koje služe vrhunsku kuhinju.

Juffair ima poznatu ulicu poznatu kao „Američka aleja“ kao rezultat velikog broja američkih restorana u toj blizini.

Bahrein ima relativno dozvoljene propise o alkoholu i dugo je bio popularna destinacija za turiste iz Saudijske Arabije i drugih susednih „suvih“ nacija.

Nightlife In Manama - Bahrain travel Guide - By Travel S Helper

Noćni život u Bahreinu

Noćni život Bahreina je prilično dobro razvijen, što je iznenađujuće. To je prvenstveno zbog tolerancije vlasti i velikog broja stranaca koji žive u zemlji.

Bahrein se često naziva „Havajima Bliskog istoka“. Svako će naći zabavu nakon zalaska sunca. Širom zemlje postoje diskoteke, karaoke barovi i klubovi sa živom muzikom.

Adlija je posebno poznata po svom noćnom životu. Ovo je boemski okrug Manama. Luksuzni hoteli pružaju nekoliko mogućnosti za večernju zabavu. Alkohol je dozvoljen širom nacije, čak i u klubovima. Ovo privlači turiste iz susednih, konzervativnijih arapskih zemalja.

Pošto praktično sve licencirane ustanove moraju biti povezane sa hotelima sa četiri i pet zvezdica, u Manami ne postoji posebna četvrt za noćni život; radije, postoji rešetkasta distribucija mesta u gradu.

Festivali i praznici u Bahreinu - Bahrein turistički vodič - Travel S Helper

Festivali i praznici u Bahreinu

Bahrein je muslimanska zemlja. Stoga je većina lokalnih praznika verska.

Pored toga, ovde se održava nekoliko festivala. U muslimanskim nacijama, Nova godina se ne slavi 1. januara. Muslimani Novu godinu slave na drugi datum.

U nekim narodima je proslava Nove godine 1. januara strogo zabranjena. Bahrein nije među ovim nacijama. Nakon postizanja nezavisnosti 1970-ih, ekonomija nacije nastavila je značajno da raste. U Bahrein su počeli da pristižu brojni stranci.

Danas oni čine skoro polovinu stanovništva zemlje. Zbog toga, brojni istaknuti hoteli i noćni klubovi dočekuju Novu godinu predstavama, zabavama i vatrometom.

Tradicije i običaji u Bahreinu - Turistički vodič za Bahrein - Travel S Helper

Tradicije i običaji u Bahreinu

Bahrein je zemlja domaćin, ali uvek morate da pokažete poštovanje i učtivost u pogledu svoje kulturne tradicije i religije.

Kada posećujete mesta koja posećuju lokalni Arapi, bolje je da nosite duge pantalone nego kratke pantalone, a dame bi trebalo da izbegavaju nošenje providnih haljina.

Kupaći kostimi, bikiniji i šorc su prihvatljiva odeća u klubovima na plaži i hotelima. U javnosti nemojte pokazivati naznake ljubavi prema pojedincima suprotnog pola. Osobe suprotnog pola su hapšene zbog ljubljenja u javnosti i društveno su neprihvatljive. Uvek izbegavajte da se svađate i nikada ne ulazite u debatu, posebno sa lokalnim stanovništvom.

Zvanična religija kraljevstva je islam. Prati ga više od 70% stanovništva. Hrišćani, budisti i hindusi čine preostali deo.

Kultura Bahreina - Vodič za Bahrein - Travel S Helper

Kultura Bahreina

Dominantna religija je islam, a Bahreini su poznati po svojoj toleranciji prema različitim verskim običajima.

Brakovi između Bahreinaca i iseljenika su prilično neuobičajeni; brojni Filipino-Bahreinci, kao što je glumica, su primeri. dete sa Filipina Al-Alavi Mona Marbella.

Ženska tradicionalna odeća obično uključuje hidžab ili abaju, a propisi koji se odnose na žensku odeću su relativno blaži u poređenju sa regionalnim susedima. Iako je thobe, koji uključuje tradicionalne ukrase za glavu kao što su kefije, gutra i agal, tradicionalna muška nošnja, zapadnjačka odeća se široko koristi u naciji.

Uprkos činjenici da je homoseksualizam bio dozvoljen u Bahreinu 1976. godine, brojni gejevi su od tada zatvoreni.

Ostanite bezbedni i zdravi u Bahreinu - Turistički vodič za Bahrein - Travel S Helper

Ostanite bezbedni i zdravi u Bahreinu

Bahrein je 2011. godine imao skoro građanski rat, sa stotinama mrtvih, stotinama povređenih, a značajan broj aktivista i medicinskih radnika je zatvoren i mučen. Iako su ogromni protesti nemilosrdno ugušeni, okruženje je i dalje nestabilno, a protesti, nemiri i policijska ubistva mogu se desiti svakog trenutka.

Putnici bi trebalo da izbegavaju severozapadne ruralne regione i zajednice zemlje. Veliki protesti se mogu desiti svakog trenutka, i iako ponekad mogu postati nasilni, retko su antizapadni. Izbegavajte lokacije na kojima se čini da se okupljaju velike grupe pojedinaca.

U Bahreinu je prosečna učestalost društvenog kriminala niska, dok je nasilni zločin neuobičajen. Pljačka, krađa i krađa se, ipak, dešavaju. Zabeleženi su manji zločini kao što su krađa portfelja i krađa portfelja, posebno u starim tržišnim četvrtima poznatim kao sukovi. 

Česta pitanja o Bahreinu

Da li je Bahrein otvoren za turizam?

Putovanje u Bahrein je moguće pod istim uslovima kao i pre COVID-19.

Mogu li da nosim šorc u Bahreinu?

Iako u Bahreinu ne postoji poseban kodeks oblačenja, uobičajena norma je nošenje skromne odeće u javnosti. Ovo obično podrazumeva suknje skromne dužine i pokrivena ramena za žene u javnosti. U javnosti muškarci treba da pokriju kolena odećom.

Šta kupiti u Bahreinu?

Bahrein je poznat po svom zlatu i prirodnim biserima, ali lutajući istorijskim tržnicama u Manami i Muharaku, možete posmatrati uticaj civilizacija različitih poput tekstila, mirisa i gastronomije. Tamo mogu da provedem sate. Obično posećujem lokalne parfimere i kreiram sopstveni miris.

Da li mi je potreban Covid test za ulazak u Bahrein?

20. februara 2022. neće biti potrebni ni PCR testiranje ni karantin za sve dolaske, bez obzira na status vakcinacije, uključujući one koji putuju preko puta.

Da li je Bahrein prijateljska zemlja prema strancima?

Lako je upoznati Bahreince, koji su često ljubazni i izuzetno patriotski raspoloženi prema svojoj naciji i kulturi. Brojni stranci imaju bliska bahreinska prijateljstva. Skoro svi znaju engleski, stoga, osim ako nemate jaku želju za tim, nećete morati da učite arapski.

Da li je napojnica nepristojna u Bahreinu?

Pored državne takse od 5%, u većini restorana uobičajena je naknada za uslugu od 15%. Iako je uobičajeno, nije potrebno ostaviti dodatnih 10% napojnice za konobare.

Po kojoj hrani je Bahrein poznat?

Kuhinja Bahreina uključuje biriani, harees, khabeesa, machboos, mahiava, maglooba, kuzi i zalabia, između ostalih. Arapska kafa je nacionalni napitak (kahvah).

Možete li piti vodu iz česme u Bahreinu?

The tap water in Bahrain is unsafe to drink unless it has been treated or heated. Additionally, bottled water is generally accessible.

Možete li piti alkohol u Bahreinu?

Alkohol je legalan u Bahreinu, gde postoji veliki broj barova, licenciranih restorana i licenci bez dozvole; međutim, ponašanje u pijanom stanju u javnosti ili vožnja pod dejstvom alkohola je protivzakonito, zbog čega se počinilac može kazniti novčanom kaznom, zatvorom i/ili deportacijom, kao i oduzimanjem vozačke dozvole.

Da li je Bahrein dobar za kupovinu?

Sa svojim užurbanim tržnim ulicama i ulicama na pijaci, Bahrein je možda najbolja destinacija za kupovinu. Dok istražujete gradove, otkrićete vrhunske tržne centre u Bahreinu, koji ne samo da definišu luksuz već i pružaju globalno iskustvo kupovine.

Koji je najbolji mesec za posetu Bahreinu?

Decembar-Mart. Tokom ovih meseci, temperature na arhipelagu ostaju prilično dobre. Sa blagim povetarcem i povremenim pljuskovima, najbolje vreme za posetu Bahreinu je između decembra i marta.

Koliko novca mi je potrebno da posetim Bahrein?

Koliko novca će koštati vaš odmor u Bahreinu? Trebalo bi da budžetirate oko 48 BHD (128 USD) svakog dana za vaše putovanje u Bahreinu, što je prosečna dnevna cena zasnovana na tome koliko su drugi turisti potrošili. Prethodni putnici su u proseku trošili 17 BHD (45 USD) dnevno na hranu i 9 BHD dnevno na smeštaj.