BAHREIN VODIČ ZA PUTOVANJA

Aktivnosti u Bahreinu

Trka Formule 1 za Veliku nagradu Bahreina, koja se održava u aprilu na Međunarodnoj stazi u Bahreinu, najznačajniji je godišnji događaj u Bahreinu. Planirajte unapred jer su karte rasprodate, a troškovi hotela su naglo porasli. Obično prve rezervacije ispunjavaju uslove za popuste u rasponu od 10 do 20 procenata. U zavisnosti od tribine, karte koštaju između 150 i 60 BD.

Ronjenje postaje sve popularnije u Bahreinu. Ovde se nalaze brojni ronilački centri. Tople priobalne vode vrve od vodenog života. Ovde ima oko 400 vrsta riba. Postoji i nekoliko stotina vrsta korala koje podržavaju morski život. Severne vode podržavaju veći biodiverzitet. Međutim, lamanti su prisutni u južnim Sjedinjenim Državama. Uobičajeno je i ronjenje, izvedeno iz fraze „brodo olupina“. Na obali se nalaze brojni olupini brodova iz različitih vremenskih perioda. Dodatno popularno na severu je ronjenje. Ovo je primer trenutnog ronjenja. Takođe preovlađuje pecanje bisera i sakupljanje sunđera.

Biseri proizvedeni u Bahreinu su najfiniji na svetu. Verovatnoća da se otkrije ostriga koja sadrži biser je veoma velika. Otprilike 1 od 100. Možete zadržati ceo plen. Čak i zimi, visoka temperatura vode (20 °C) omogućava ronjenje tokom cele godine. Međutim, od juna do septembra je optimalno vreme za ovu aktivnost. Trenutno nema značajnijih strujanja. U Bahreinu su dostupne škole surfanja. Obala i vremenski uslovi su idealni za ovu aktivnost. Najlepše lokacije su na severu, blizu glavnog grada. Kitesurfing je još jedan popularan sport.

Bahrein je eonima bio žarište Bliskog istoka. Uzaludno je posećivati zemlju ako nemate želju da vidite bar jedno od kulturnih bogatstava Kraljevstva. Čudesni nacionalni muzej Bahreina je odlična polazna tačka za avanturiste. Takođe možete posetiti Muharakovo biserno nasleđe. Sadrži nekoliko bivših kraljevskih vila i trgovačkih objekata.

Bahrein nudi retku priliku za jahanje rasnih arapskih konja. Ovo je jedna od najstarijih rasa konja koja se uzgaja na Arapskom poluostrvu između četvrtog i šestog veka. Imaju umerenu stopu rasta, ali su neverovatno graciozni i lepi. Duž obale i u pustinji, mnoštvo štala i objekata za jahanje omogućava jahanje. Pustinju može da pređe džip za ljubitelje brzine. Ovo je moguće i kao putnik i kao vozač. Putovanje u bilo koju arapsku naciju je nepotpuno bez jahanja kamila. U Bahreinu je to takođe popularan oblik zabave. Na primer, možete jahati kamilu do čuvenog Drveta života.

Glamping u pustinji je veoma neobična lokalna aktivnost. Reč je sastavljena od dva naizgled kontradiktorna pojma: „kampovanje“ i „glamurozno“. U prelepom šatoru sa Vi-Fi, plišanim nameštajem i dušecima, svako se može osećati kao Lorens od Arabije. Više preduzeća nudi ove usluge u različitim oblastima. Za turiste su na raspolaganju kupatila, igrališta i televizor. Ova usluga je veoma omiljena. Stoga, rezervacije treba izvršiti unapred. Od novembra do marta je optimalno vreme za glamping.

U Bahreinu, planinarenje i treking su neuobičajene aktivnosti. Ostrva su skoro ravna. Vrh se nalazi na samo 122 metra nadmorske visine. Međutim, dužina obale je 160 kilometara. Prema tome, trekking se sastoji od šetnji na obali. Pored toga, postoje rute na severu, u blizini Al Kuraiiah. Oni se razlikuju po stepenu zamršenosti. Ima više staza oko Madnat Ise. U Carstvu nema pravih planina i brda. Međutim, brdski biciklizam je i dalje popularan. Manama je dostupna planinskim biciklom za jednodnevne izlete. Glavni grad nudi usluge iznajmljivanja opreme.

Tople, plitke priobalne vode vrve ribom. Tamo ima oko 300 vrsta riba. Pecanje je popularno među domorocima i strancima Bahreina. Ovde ćete naći ribu papagaj, ribu anđelu, kirnju, barakudu, ribu klovn i druga stvorenja tropskih grebena. Hoteli i turističke kompanije planiraju ribolovne izlete. Malo je plaža na kojima se mogu baviti aktivnostima na otvorenom. Međutim, oni su odlični: široki, prostrani, sa sitnim peskom i potrebnom infrastrukturom. Ne bi trebalo da zloupotrebljavate popustljivost lokalnog stanovništva Bahreina prema turistima. Na javnim plažama koje nisu u vlasništvu hotela, ne bi trebalo da nosite kupaći kostim sa preterano niskim leđima. Muškarcima se ne preporučuje da nose kratke kupaće gaće. Kupaće gaće treba nositi sa šortsom.

Plaža Bahrein Al je popularan porodični odmor, posebno za malu decu. Plaža Amvaj u Bahreinu je lepo mesto za kitesurfing. Takođe ga vole džet skijaši. Drugi putnici će možda smatrati da je ovo područje pomalo burno. Bahrein Arad Fort je mala plaža koja se nalazi u blizini drevne tvrđave. Popularne aktivnosti uključuju izlete, planinarenje i igre na plaži. Na zalasku sunca, plaža Bahrein Hidd pruža spektakularnu perspektivu Maname. Pored toga, piknici na plaži su češći od plivanja. Bahrein Jazair je poznata plaža duga jedan kilometar među lokalnim stanovništvom. Ovde je velika zabava za decu. Na plaži je moguće iznajmiti nekoliko opreme. Bahrein Karbabad je prelepa lokacija u blizini tvrđave Bahrein.

Odgovor Kraljevine Bahreina na očuvanje divljih životinja na Bliskom istoku bilo je osnivanje parka divljih životinja Al Areen. Nadalo se da će osnivanje takve rezerve pomoći u sprovođenju sličnih inicijativa u drugim zemljama regiona. Utočište za divlje životinje je izgrađeno da zaštiti retke arapske životinje, kao što su Oriks, Adaks i Reem gazela. Odličan je za ljubitelje životinja i porodice. Možete ga istražiti i posmatrati stvorenja u njihovom prirodnom staništu. Ovde će turisti moći da uživaju u poučnom slobodnom vremenu i da jašu odlične konje.

U hotelu Ramee Rose nalazi se jedan od najboljih noćnih klubova u Bahreinu. Plesni podijum je obično prepun vikendom. Javnost privlače besplatna pića za žene i produženi „srećni sati“ za goste. Turisti mogu uživati u diskotekama sa svetlim neonskim natpisima. Klub Ramee Grand je epicentar noćnog života u Bahreinu. Postaje sve popularnija destinacija za iseljenike za opuštanje noću.

Noćni život u zemlji nudi ponešto za svakoga. Ostrvo se nalazi pored istočne obale Saudijske Arabije. To ga čini vrućom tačkom za putnike iz Sjedinjenih Država, Evrope i Bliskog istoka. Saudijski gradovi, uključujući Dhahran i al-Khobar, nalaze se u blizini komandne kancelarije kralja Fahda, koja povezuje Saudijsku Arabiju sa Bahreinom. Ovo olakšava pristup ostrvu. Država kombinuje klubove i pabove koji odražavaju različite nacionalnosti u regionu. Pored toga, ostrvo je popularno među turistima jer je alkohol ovde dozvoljen.

Proleće kulture je veoma posećena manifestacija. Gostima iz inostranstva biće omogućeno učešće u nacionalnoj muzici. Ostrvo ima plesne festivale tokom ovog vremena. Uveče gosti mogu da se takmiče ko će biti najbolji pevač ili izvođač latinoameričkih igara. Ovo je najživlja kulturna proslava u oblasti Persijskog zaliva. Tokom meseca, izvođači, umetnici i autori iz celog sveta zajedno obeležavaju sve kulturne praznike. Tradicionalno, raspored je toliko prepun da učesnici moraju da rezervišu mesta mesecima unapred.

Adhari Park

Ain Adhari Road Block 388 Building 111 Kingdom of Bahrain

Adhari Park je zabavni park u Kraljevini Bahrein sa središtem na drevnom izvoru slatke vode Ain Adari.

Adhari Park je potpuno nova turistička destinacija u Bahreinu koja se nalazi u blizini Nacionalnog parka Adhari. Cilj je da bude porodična atrakcija broj jedan u GCC-u, sa 38 uzbudljivih vožnji na otvorenom i u zatvorenom za ljude svih uzrasta, centrom za porodičnu zabavu, 10 prodavnica hrane u Food Courtu, večerajte u restoranu, kafićima i još mnogo toga .

Park i rezervat divljih životinja Al Areen

P.O. Box 28690,Kingdom of Bahrain

U rezervatu divljih životinja Al Areen u Bahreinu, biljne i životinjske vrste su očuvane i kultivisane više od tri decenije. Posmatrajte razne životinje, ptice i pustinjske biljke u njihovom prirodnom okruženju. Prošetajte parkom i približite se domaćim pticama koje slobodno lutaju. Ili idite na putovanje autobusom da biste saznali više o svim prikazanim vrstama, uključujući arapskog leoparda, noja, arapsku gazelu, oriksa i mnoge druge!

Međunarodna Auto-Staza u Bahreinu

Gate 255,Gulf of Bahrain Avenue,Umm Jidar 1062, Sakhir, Bahrain

Međunarodna staza u Bahreinu (BIC) je najsavremenije mesto za moto sportove koje se nalazi u srcu pustinje Sakir. Kurs je osmislio poznati nemački inženjer Herman Tilke i uključuje mnoge lokalne kulturne elemente.

Bilo je potrebno manje od 18 meseci da se izgradi kompletan objekat, koji je koštao oko 150 miliona dolara i zahtevao je značajnu inicijativu za razvoj ovog područja.

BIC ima više rasporeda staza sa sertifikatom FIA nego bilo koji drugi objekat na svetu. Ovo omogućava stazi da se prilagodi raznim događajima automobilskih trka. Na stazi za Veliku nagradu od 5.412 metara često se održavaju međunarodna takmičenja, kao što su Formula 1 Gulf Air Bahrein Grand Prik, FIA Svetsko prvenstvo u izdržljivosti Sik Hours of Bahrein, trke serije GP2 i Porsche Mobil 1 Superkup.

Gravitacija

Building 234, Avenue 62, Zallaq 1058 Bahrain

Prvo skakanje padobranom u zatvorenom prostoru u Bahreinu.

Nemoguće je odoleti osećaju slobodnog pada u jednom od najviših aerotunela, kreiranom kaljenim staklom i visine 12 metara.

Uskoči kao da skačeš iz aviona, ali bez padobrana i bez ukrcavanja u avion! Svako može da uživa u ovom iskustvu leta, osim onih koji nisu voljni da krenu na putovanje koje menja život.

Možemo vam osigurati da ćete imati neverovatno i izvanredno iskustvo.

Ostrva Dar

1005 Sitra Fisherman Port, Sitra, Kingdom of Bahrain

Odmaralište na plaži na ostrvu Al Dar nudi redovne izlete za ronjenje bisera i krstarenja do ostrva Jarada, gde ćete se možda sami sunčati na belom pesku i skakati u njegovim netaknutim vodama. Pored bisera, moguće je posmatrati i do 30 vrsta korala i preko 200 vrsta riba. Posmatranje delfina među različitim obližnjim koralnim grebenima je još jedna omiljena aktivnost, a najbolje vreme da ih uočite je izlazak ili zalazak sunca.

Jednodnevni izlet do bisernih grebena je prilično prijatan. Krenite na putovanje dauom za autentičnije iskustvo. Možete naručiti arapsku kuhinju, a ronioci bisera će vas obradovati pomorskim pričama.

Ljubitelji divljih životinja moraju krenuti na 45-minutno putovanje trajektom od pristaništa Al Dur do ostrva Havar. Ostrva Havar se smatraju rezervatom prirode od međunarodnog značaja i nude čistu plažu i mogućnost posmatranja delfina i neobičnih ptica zbog njihove lokacije u centru njihove migracione rute.

Havarska ostrva

Havarska ostrva

Bahrein kontroliše ostrva Havar, arhipelag pustinjskih ostrva u Bahreinskom zalivu Arapskog zaliva. Ljubitelji divljih životinja moraju krenuti na 45-minutno putovanje trajektom od pristaništa Al Dar do ostrva Havar.

Ostrva Havar se smatraju međunarodno značajnim prirodnim utočištem, koje pružaju netaknute plaže i priliku da se posmatraju delfini i neobične vrste usred njihove migracione rute.

Karting (BIKC)

Gate 255,Gulf of Bahrain Avenue,Umm Jidar 1062

Međunarodna karting staza u Bahreinu (BIKC) je najsavremeniji objekat svetske klase koji se brine za najniže nivoe motosporta. U BIKC-u, trkači sutrašnjice dobijaju prvi ukus prave trkačke ekstaze. BIKC je u skladu sa najvišim međunarodnim specifikacijama. Može da bude domaćin svetskih prvenstava Komisije za karting-Međunarodnu federaciju automobila (CIK-FIA). Godine 2012. BIKC je postao prva karting staza na svetu koja je bila domaćin događaja na nivou svetskog šampionata.

CIK staza je dugačka 1.414 kilometara i ima 14 krivina. CIK-FIA Svetsko prvenstvo do 18 godina i trofej Akademije, koji je prvi put održan u Bahreinu 2012. godine, i poslednje CIK-FIA Svetsko prvenstvo trebalo je da se tamo održe. BIKC nudi razne šetnje i korporativne team building aktivnosti za ljubitelje kartinga i korporacija, uključujući Grand Prik i Endurance iskustva inspirisana Formulom 1. Staza je opremljena reflektorima od 200 luksa, što joj omogućava da organizuje i noćne trke.

Izgubljeni raj Dilmuna

Gate 255,Gulf of Bahrain Avenue,Umm Jidar 1062

Izgubljeni raj u Dilmunu je trenutno najveći vodeni park u Bahreinu, sa ukupnom površinom od oko 77.000 kvadratnih metara, izgrađenom površinom od približno 45.000 kvadratnih metara i približno 20.000 kvadratnih metara. Svaka komponenta parka je usredsređena na istoriju perioda Dilmun, što pokazuju karakteristične kamene skulpture i arhitektura parka. Preko 18 tobogana i atrakcija su besprekorno integrisani da bi stvorili pustinjsku oazu i baštu iz snova u kojoj gosti mogu da uživaju.

Plaža Marassi

Diyar Al Muharraq

Dva kilometra plaža sa belim peskom čine plažu Marassi, atrakciju na otvorenom. To je prvi teren za prevoz hrane u Bahreinu, koji služi međunarodne i lokalne ukuse nezavisnih preduzetnika. Pored igrališta za decu i staze za trčanje pored vode, plaža Marassi ima i dečije igralište.

Često se najavljuju brojni vikend događaji, kao što su pop-up marketi, filmovi na otvorenom i dečije igre. Sve usluge i sadržaji na plaži Marassi su vrhunskog kvaliteta i čistoće, a dnevni ulaz za odrasle iznosi BD2. Ovo plaćanje se delimično može iskoristiti za ležaljke, suncobrane i peškire.

Royal Golf Club

Al Muaskar Highway Riffa, Bahrain

Dva kilometra plaža sa belim peskom čine plažu Marassi, atrakciju na otvorenom. To je prvi teren za prevoz hrane u Bahreinu, koji služi međunarodne i lokalne ukuse nezavisnih preduzetnika. Pored igrališta za decu i staze za trčanje pored vode, plaža Marassi ima i dečije igralište.

Često se najavljuju brojni vikend događaji, kao što su pop-up marketi, filmovi na otvorenom i dečije igre. Sve usluge i sadržaji na plaži Marassi su vrhunskog kvaliteta i čistoće, a dnevni ulaz za odrasle iznosi BD2. Ovo plaćanje se delimično može iskoristiti za ležaljke, suncobrane i peškire.