BAHREIN REISGIDS

Cultuur van Bahrein

De overheersende religie is de islam, en Bahreiners staan bekend om hun tolerantie voor verschillende religieuze praktijken. Huwelijken tussen Bahreiners en expats zijn vrij ongebruikelijk; talloze Filipijns-Bahreinen, zoals de actrice, zijn voorbeelden. een kind uit de Filipijnen Al-Alawi Mona Marbella

Traditionele kleding voor vrouwen omvat meestal de hijab of de abaya, en de voorschriften voor vrouwelijke kleding zijn relatief soepel in vergelijking met regionale buren. Hoewel de thobe, die traditionele hoofdtooien omvat zoals de keffiyeh, ghutra en agal, het traditionele mannelijke kostuum is, wordt westerse kleding veel gebruikt in de natie.

Ondanks het feit dat homoseksualiteit in 1976 in Bahrein was toegestaan, zijn sindsdien talloze homo's in de gevangenis beland.

Kunst in Bahrein

In de jaren vijftig begon de hedendaagse kunstbeweging van het land formeel, met als hoogtepunt de vorming van een kunstvereniging. De meest populaire vormen van kunst in het land zijn expressionisme en surrealisme, evenals kalligrafie. In de afgelopen decennia is het abstract expressionisme op de voorgrond gegroeid. Aardewerk en weven zijn nog twee bekende items die op grote schaal werden geproduceerd in de dorpen van Bahrein.

Met de sterke bescherming van islamitische kunst door de regering van Bahrein, kreeg Arabische kalligrafie een prominente plaats, met als hoogtepunt de oprichting van Beit Al Quran, een islamitisch museum. Een permanente tentoonstelling van moderne kunst is ondergebracht in het Nationaal Museum van Bahrein. De architectuur van Bahrein is vergelijkbaar met die van zijn buren aan de Perzische Golf. De windtoren, die zorgt voor natuurlijke ventilatie in een huis, komt vaak voor in oude huizen, vooral in de oude wijken van Manama en Muharraq.

Literatuur in Bahrein

In de natie heeft literatuur een lange geschiedenis; de meeste traditionele auteurs en dichters schrijven in de klassieke Arabische stijl. Het aantal jongere dichters geïnspireerd door westerse literatuur is de afgelopen jaren gestegen, waarbij de meerderheid in vrije poëzie schrijft en vaak politieke of persoonlijke thema's verwerkt. Ali Al Shargawi, een bekende dichter, werd in 2011 door Al Shorfa uitgeroepen tot het literaire symbool van Bahrein.

Bahrein was de locatie van het oude land Dilmun, waarnaar werd verwezen in het Gilgamesj-epos. Volgens de overlevering was het ook de plaats van de Hof van Eden.

Muziek in Bahrein

De muziekstijl van Bahrein is vergelijkbaar met die van zijn buren. Khaliji-muziek, volksmuziek, is populair in het hele land. In Bahrein is de sierra-muziek populair, die bestaat uit een verfijnd soort stadsmuziek, uitgevoerd door een Oud (luit met stippen), een viool en een mirwas (trommel). Ali Bahar was een van de bekendste zangers van Bahrein. Met zijn band Al-Ekhwa zong hij zijn liedjes (The Brothers). Bahrein was ook het eerste land in de Perzische Golf met een opnamestudio.

Sporten In Bahrein

De populairste sport van Bahrein is verenigingsvoetbal. De nationale voetbalploeg van Bahrein heeft deelgenomen aan de Asian Cup, de Arab Cup of Nations en de kwalificatiewedstrijden van de FIFA Wereldbeker, maar heeft zich nooit gekwalificeerd voor het toernooi. De Bahrain Top League is de belangrijkste nationale professionele voetbalcompetitie van Bahrein. Basketbal, rugby en paardenraces zijn ook prominent aanwezig in het land.

Bahrein beschikt over een Formule 1-racecircuit, waar op 4 april 2004 de eerste Grand Prix in een Arabisch land, de Gulf Air Bahrain Grand Prix, werd gehouden. In 2005 werd als vervolg de Grand Prix van Bahrein gehouden. Op 12 maart van dat jaar organiseerde Bahrein de eerste Grand Prix van het seizoen 2006. Beide races werden gewonnen door Fernando Alonso van Renault. De race wordt sindsdien jaarlijks gehouden, met uitzondering van 2011, toen deze werd afgelast vanwege aanhoudende demonstraties tegen de regering. Ondanks zorgen over de veiligheid van de teams en voortdurende demonstraties in het land, vond de race van 2012 plaats. Al Jazeera English, CNN, AFP en Sky News hebben allemaal de beslissing om de race voort te zetten te midden van aanhoudende demonstraties en geweld "controversieel" genoemd. Het werd door de Independent "een van de meest controversiële in de sportgeschiedenis" genoemd.

Bahrein organiseerde in 2006 ook zijn eerste Australische V8 Supercar-race, de "Desert 400". De V8's keerden tot 2010 elk jaar terug op het circuit van Sakhir, de tweede race van de serie. Sindsdien is de show niet meer uitgezonden. De Bahrain Drag Racing Club heeft uitnodigingsevenementen georganiseerd met enkele van Europa's beste dragteams om de reputatie van de sport in het Midden-Oosten een boost te geven, en het Bahrain International Circuit biedt ook een complete cursus.