BAHRAIN RESEGUIDE

Bahrains kultur

Den dominerande religionen är islam, och Bahrains är kända för sin tolerans mot olika religiösa sedvänjor. Äktenskap mellan Bahrainis och expats är ganska ovanliga; många filippinska Bahrainer, som skådespelerskan, är exempel. ett barn från Filippinerna Al-Alawi Mona Marbella

Kvinnors traditionella kläder inkluderar vanligtvis hijab eller abaya, och reglerna kring kvinnliga kläder är relativt milda jämfört med regionala grannar. Även om thoben, som inkluderar traditionella huvudbonader som keffiyeh, ghutra och agal, är den traditionella manliga dräkten, används västerländska kläder flitigt i landet.

Trots att homosexualitet var tillåtet i Bahrain 1976 har många homosexuella suttit fängslade sedan dess.

Konst i Bahrain

På 1950-talet började landets samtida konströrelse formellt, som kulminerade i bildandet av ett konstsällskap. De mest populära formerna av konst i landet inkluderar expressionism och surrealism, såväl som kalligrafi. Under de senaste decennierna har abstrakt expressionism vuxit i framträdande plats. Keramik och vävning är två mer kända föremål som tillverkades i stor omfattning i Bahrains byar.

Med Bahrains regerings starka beskydd av islamisk konst blev arabisk kalligrafi framträdande, och kulminerade i skapandet av Beit Al Quran, ett islamiskt museum. En permanent visning av modern konst finns i Bahrains nationalmuseum. Bahrains arkitektur är jämförbar med den hos grannarna i Persiska viken. Vindtornet, som ger naturlig ventilation i ett hem, är en vanlig syn i gamla hus, särskilt i Manama och Muharraqs gamla stadsdelar.

Litteratur i Bahrain

I nationen har litteraturen en lång historia; de flesta traditionella författare och poeter skriver i klassisk arabisk stil. Antalet yngre poeter inspirerade av västerländsk litteratur har ökat de senaste åren, där majoriteten skriver i fri poesi och ofta inkorporerar politiska eller personliga teman. Ali Al Shargawi, en välkänd poet, kallades Bahrains litterära symbol av Al Shorfa 2011.

Bahrain var platsen för det antika landet Dilmun, som refererades till i Gilgamesh-eposen. Enligt traditionen var det också platsen för Edens lustgård.

Musik i Bahrain

Bahrains musikstil är jämförbar med grannarnas. Khaliji-musik, som är folkmusik, är populär över hela landet. I Bahrain är Sierra-musiken populär, som består av en sofistikerad typ av urban musik framförd av en Oud (luttprickad), en fiol och en mirwas (trumma). Ali Bahar var en av Bahrains mest välkända sångare. Med sitt band Al-Ekhwa framförde han sina låtar (The Brothers). Bahrain var också det första landet i Persiska viken som hade en inspelningsstudio.

Sport i Bahrain

Bahrains mest populära sport är föreningsfotboll. Bahrains nationella fotbollslag har deltagit i Asian Cup, Arab Cup of Nations och FIFA World Cup-kvalmatcher, men det har aldrig kvalificerat sig till turneringen. Bahrain Top League är Bahrains främsta nationella professionella fotbollsliga. Basket, rugby och hästkapplöpning är också framträdande i landet.

Bahrain har en Formel 1-racingbana, som höll det första Grand Prix i en arabisk nation, Gulf Air Bahrain Grand Prix, den 4 april 2004. 2005 hölls Bahrain Grand Prix som en uppföljning. Den 12 mars samma år arrangerade Bahrain det första Grand Prixet för säsongen 2006. Båda loppen vanns av Renaults Fernando Alonso. Loppet har hållits årligen sedan dess, med undantag för 2011, då det ställdes in på grund av pågående demonstrationer mot regeringen. Trots oro för lagens säkerhet och fortsatta demonstrationer i landet, ägde loppet 2012 rum. Al Jazeera English, CNN, AFP och Sky News har alla kallat beslutet att fortsätta loppet mitt i pågående demonstrationer och våld för "kontroversiellt". Den kallades "en av de mest omtvistade i sporthistorien" av Independent.

Bahrain var också värd för sitt första australiska V8 Supercar-lopp, "Desert 400", 2006. V8:orna återvände till Sakhir-banan varje november fram till 2010, seriens andra race. Sedan dess har programmet inte sänts igen. Bahrain Drag Racing Club har arrangerat inbjudningsevenemang med några av Europas bästa dragteam för att försöka stärka sportens rykte i Mellanöstern, och Bahrain International Circuit erbjuder också en komplett bana.