ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΜΠΑΧΡΕΙΝ

Πολιτισμός του Μπαχρέιν

Η κυρίαρχη θρησκεία είναι το Ισλάμ και οι Μπαχρέιν είναι γνωστοί για την ανοχή τους σε διάφορες θρησκευτικές πρακτικές. Οι γάμοι μεταξύ Μπαχρέιν και ομογενών είναι αρκετά ασυνήθιστοι. Πολλοί Φιλιππινέζοι Μπαχρέιν, όπως η ηθοποιός, αποτελούν παραδείγματα. ένα παιδί από τις Φιλιππίνες Al-Alawi Mona Marbella

Η γυναικεία παραδοσιακή ενδυμασία περιλαμβάνει συνήθως το χιτζάμπ ή την αμπάγια, και οι κανονισμοί που αφορούν τα γυναικεία ρούχα είναι σχετικά επιεικείς σε σύγκριση με τους περιφερειακούς γείτονες. Παρόλο που το thobe, το οποίο περιλαμβάνει παραδοσιακά καλύμματα κεφαλής όπως το keffiyeh, το ghutra και το agal, είναι η παραδοσιακή ανδρική φορεσιά, τα δυτικά ρούχα χρησιμοποιούνται ευρέως στο έθνος.

Παρά το γεγονός ότι η ομοφυλοφιλία επιτράπηκε στο Μπαχρέιν το 1976, πολλοί γκέι έχουν φυλακιστεί από τότε.

Τέχνη στο Μπαχρέιν

Στη δεκαετία του 1950, το κίνημα της σύγχρονης τέχνης της χώρας ξεκίνησε επίσημα, με αποκορύφωμα τη διαμόρφωση μιας κοινωνίας τέχνης. Οι πιο δημοφιλείς μορφές τέχνης στο έθνος περιλαμβάνουν τον εξπρεσιονισμό και τον σουρεαλισμό, καθώς και την καλλιγραφία. Τις τελευταίες δεκαετίες, ο αφηρημένος εξπρεσιονισμός έχει αυξηθεί σε εξέχουσα θέση. Η κεραμική και η ύφανση είναι δύο ακόμη διάσημα αντικείμενα που παράγονται εκτενώς στα χωριά του Μπαχρέιν.

Με την ισχυρή υποστήριξη της ισλαμικής τέχνης από την κυβέρνηση του Μπαχρέιν, η αραβική καλλιγραφία αναδείχθηκε εξέχουσα θέση, με αποκορύφωμα τη δημιουργία του Beit Al Quran, ενός ισλαμικού μουσείου. Μια μόνιμη έκθεση μοντέρνας τέχνης στεγάζεται στο Εθνικό Μουσείο του Μπαχρέιν. Η αρχιτεκτονική του Μπαχρέιν είναι συγκρίσιμη με αυτή των γειτόνων του στον Περσικό Κόλπο. Ο ανεμόπυργος, ο οποίος παρέχει φυσικό αερισμό σε ένα σπίτι, είναι συχνό αξιοθέατο στα αρχαία σπίτια, ειδικά στις παλιές γειτονιές της Μανάμα και του Μουχαράκ.

Λογοτεχνία στο Μπαχρέιν

Στο έθνος, η λογοτεχνία έχει μακρά ιστορία. Οι περισσότεροι παραδοσιακοί συγγραφείς και ποιητές γράφουν στο κλασικό αραβικό στυλ. Ο αριθμός των νεότερων ποιητών που εμπνέονται από τη δυτική λογοτεχνία έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια, με την πλειοψηφία να γράφει με ελεύθερη ποίηση και συχνά να ενσωματώνει πολιτικά ή προσωπικά θέματα. Ο Ali Al Shargawi, ένας πολύ γνωστός ποιητής, ονομάστηκε το λογοτεχνικό σύμβολο του Μπαχρέιν από τον Al Shorfa το 2011.

Το Μπαχρέιν ήταν η τοποθεσία της αρχαίας χώρας Dilmun, η οποία αναφέρθηκε στο Έπος Gilgamesh. Σύμφωνα με την παράδοση, ήταν επίσης η τοποθεσία του Κήπου της Εδέμ.

Μουσική στο Μπαχρέιν

Το μουσικό στυλ του Μπαχρέιν είναι συγκρίσιμο με εκείνο των γειτόνων του. Η μουσική Khaliji, η οποία είναι λαϊκή μουσική, είναι δημοφιλής σε ολόκληρο το έθνος. Στο Μπαχρέιν, το είδος της μουσικής sierra είναι δημοφιλές, το οποίο αποτελείται από ένα εκλεπτυσμένο είδος αστικής μουσικής που εκτελείται από ένα ούτι (διάστικτο λαούτο), ένα βιολί και ένα mirwas (τύμπανο). Ο Ali Bahar ήταν ένας από τους πιο γνωστούς τραγουδιστές του Μπαχρέιν. Με το συγκρότημα του Al-Ekhwa ερμήνευσε τα τραγούδια του (The Brothers). Το Μπαχρέιν ήταν επίσης η πρώτη χώρα του Περσικού Κόλπου που είχε στούντιο ηχογράφησης.

Αθλητισμός στο Μπαχρέιν

Το πιο δημοφιλές άθλημα του Μπαχρέιν είναι το ποδόσφαιρο. Η εθνική ομάδα ποδοσφαίρου του Μπαχρέιν έχει συμμετάσχει στο Ασιατικό Κύπελλο, στο Αραβικό Κύπελλο Εθνών και στους αγώνες προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου FIFA, αλλά δεν προκρίθηκε ποτέ στο τουρνουά. Το Bahrain Top League είναι το κορυφαίο εθνικό πρωτάθλημα επαγγελματικού ποδοσφαίρου του Μπαχρέιν. Το μπάσκετ, το ράγκμπι και οι ιπποδρομίες κατέχουν εξέχουσα θέση και στη χώρα.

Το Μπαχρέιν διαθέτει μια πίστα αγώνων Formula 1, η οποία διεξήγαγε το πρώτο Grand Prix σε ένα αραβικό έθνος, το Gulf Air Bahrain Grand Prix, στις 4 Απριλίου 2004. Το 2005, το Grand Prix του Μπαχρέιν πραγματοποιήθηκε ως συνέχεια. Στις 12 Μαρτίου του ίδιου έτους, το Μπαχρέιν διοργάνωσε το πρώτο Grand Prix της σεζόν του 2006. Και στους δύο αγώνες κέρδισε ο Fernando Alonso της Renault. Ο αγώνας διεξάγεται κάθε χρόνο από τότε, με εξαίρεση το 2011, όταν ακυρώθηκε λόγω των συνεχιζόμενων αντικυβερνητικών διαδηλώσεων. Παρά τις ανησυχίες για την ασφάλεια των ομάδων και τις συνεχιζόμενες διαδηλώσεις στη χώρα, ο αγώνας του 2012 πραγματοποιήθηκε. Το Al Jazeera English, το CNN, το AFP και το Sky News έχουν χαρακτηρίσει την απόφαση να συνεχιστεί ο αγώνας εν μέσω συνεχιζόμενων διαδηλώσεων και βίας «αμφιλεγόμενη». Ονομάστηκε «ένα από τα πιο αμφιλεγόμενα στην ιστορία του αθλητισμού» από τον Independent.

Το Μπαχρέιν φιλοξένησε επίσης τον πρώτο του αγώνα V8 Supercar στην Αυστραλία, το "Desert 400", το 2006. Οι V8 επέστρεφαν στην πίστα Sakhir κάθε Νοέμβριο μέχρι το 2010, τον δεύτερο αγώνα της σειράς. Έκτοτε, η εκπομπή δεν προβλήθηκε ξανά. Το Bahrain Drag Racing Club έχει κανονίσει εκδηλώσεις πρόσκλησης με μερικές από τις καλύτερες ομάδες drag της Ευρώπης για να προσπαθήσει να ενισχύσει τη φήμη του αθλήματος στη Μέση Ανατολή, και το Bahrain International Circuit προσφέρει επίσης μια πλήρη πορεία.