BAHRAIN MATKAOPAS

Bahrainin kulttuuri

Vallitseva uskonto on islam, ja bahrainist ovat tunnettuja suvaitsevaisuudestaan erilaisia uskonnollisia käytäntöjä kohtaan. Avioliitot Bahrainin ja ulkomaalaisten välillä ovat melko harvinaisia; lukuisat filippiiniläis-bahrainit, kuten näyttelijä, ovat esimerkkejä. lapsi Filippiineiltä Al-Alawi Mona Marbella

Naisten perinteisiin vaatteisiin kuuluu tyypillisesti hijab tai abaya, ja naisten vaatteita koskevat määräykset ovat suhteellisen lieviä alueellisiin naapureihin verrattuna. Vaikka thobe, joka sisältää perinteiset päähineet, kuten keffiyeh, ghutra ja agal, on perinteinen miesten puku, länsimaisia vaatteita käytetään laajalti maassa.

Huolimatta siitä, että homoseksuaalisuus sallittiin Bahrainissa vuonna 1976, lukuisia homoja on vangittu sen jälkeen.

Taidetta Bahrainissa

1950-luvulla alkoi virallisesti maan nykytaiteen liike, joka huipentui taideyhdistyksen muodostumiseen. Kansakunnan suosituimpia taiteen muotoja ovat ekspressionismi ja surrealismi sekä kalligrafia. Viime vuosikymmeninä abstrakti ekspressionismi on noussut esiin. Keramiikka ja kudonta ovat kaksi muuta kuuluisaa esinettä, joita tuotettiin laajasti Bahrainin kylissä.

Bahrainin hallituksen vahvan islamilaisen taiteen suojelemisen myötä arabialainen kalligrafia nousi näkyvämmäksi, mikä huipentui islamilaisen museon Beit Al Quranin perustamiseen. Nykytaiteen pysyvä näyttely on Bahrainin kansallismuseossa. Bahrainin arkkitehtuuri on verrattavissa sen Persianlahden naapureiden arkkitehtuuriin. Tuulitorni, joka tarjoaa kodin luonnollisen ilmanvaihdon, on yleinen nähtävyys muinaisissa taloissa, etenkin Manaman ja Muharraqin vanhoissa kaupunginosissa.

Kirjallisuus Bahrainissa

Kansakunnassa kirjallisuudella on pitkä historia; useimmat perinteiset kirjailijat ja runoilijat kirjoittavat klassiseen arabialaiseen tyyliin. Länsimaisen kirjallisuuden inspiroimien nuorten runoilijoiden määrä on lisääntynyt viime vuosina, ja suurin osa kirjoittavat vapaata runoutta ja sisältävät usein poliittisia tai henkilökohtaisia teemoja. Ali Shorfa kutsui tunnettua runoilijaa Ali Al Shargawia Bahrainin kirjalliseksi symboliksi vuonna 2011.

Bahrain oli muinaisen Dilmunin maan sijainti, johon viitattiin Gilgamesh-eepoksessa. Perinteen mukaan se oli myös Eedenin puutarhan paikka.

Musiikki Bahrainissa

Bahrainin musiikkityyli on verrattavissa sen naapureiden musiikkityyliin. Khaliji-musiikki, joka on kansanmusiikkia, on suosittua kaikkialla maassa. Bahrainissa on suosittua sierra-tyyppistä musiikkia, joka koostuu hienostuneesta kaupunkimusiikista, jota esittävät oud (luuttu pilkullinen), viulu ja mirwas (rumpu). Ali Bahar oli yksi Bahrainin tunnetuimmista vokalisteista. Al-Ekhwa-yhtyeensä kanssa hän esitti kappaleitaan (The Brothers). Bahrain oli myös ensimmäinen Persianlahden maa, jolla oli äänitysstudio.

Urheilu Bahrainissa

Bahrainin suosituin urheilulaji on jalkapalloliitto. Bahrainin jalkapallomaajoukkue on osallistunut Aasian Cupiin, Arab Cup of Nations -turnaukseen ja FIFA World Cup -karsintaotteluihin, mutta se ei ole koskaan päässyt turnaukseen. Bahrain Top League on Bahrainin johtava kansallinen ammattilaisjalkapalloliiga. Koripallo, rugby ja hevoskilpailut ovat myös näkyviä maassa.

Bahrainissa on Formula 1 -kilparata, jossa pidettiin ensimmäinen Grand Prix arabivaltiossa, Gulf Air Bahrain Grand Prix, 4. huhtikuuta 2004. Vuonna 2005 Bahrain Grand Prix järjestettiin jatkona. Saman vuoden maaliskuun 12. päivänä Bahrain järjesti kauden 2006 ensimmäisen Grand Prix'n. Molemmat kilpailut voitti Renaultin Fernando Alonso. Kilpailu on järjestetty sen jälkeen vuosittain, lukuun ottamatta vuotta 2011, jolloin se peruttiin käynnissä olevien hallituksen vastaisten mielenosoitusten vuoksi. Huolimatta huolista joukkueiden turvallisuudesta ja jatkuvista demonstraatioista maassa, vuoden 2012 kilpailu järjestettiin. Al Jazeera English, CNN, AFP ja Sky News ovat kaikki pitäneet päätöstä jatkaa kilpailua jatkuvien mielenosoitusten ja väkivallan keskellä "kiistanalaisena". Independent kutsui sitä "yhdeksi urheiluhistorian kiistanalaisimmista".

Bahrain isännöi myös sen ensimmäistä australialaista V8 Supercar -kilpailuaan, "Desert 400", vuonna 2006. V8-autot palasivat Sakhir-radalle joka marraskuussa vuoteen 2010 asti, sarjan toiseen kilpailuun. Sen jälkeen ohjelmaa ei ole esitetty uudelleen. Bahrain Drag Racing Club on järjestänyt kutsutapahtumia joidenkin Euroopan parhaiden drag-joukkueiden kanssa yrittääkseen parantaa urheilun mainetta Lähi-idässä, ja Bahrain International Circuit tarjoaa myös täydellisen radan.