BAHRAIN REJSEGUIDE

Bahrains kultur

Den fremherskende religion er islam, og Bahrainere er kendt for deres tolerance over for forskellige religiøse praksisser. Ægteskaber mellem bahrainere og udstationerede er ret ualmindeligt; talrige filippinske-bahrainere, såsom skuespillerinden, er eksempler. et barn fra Filippinerne Al-Alawi Mona Marbella

Kvinders traditionelle beklædning inkluderer typisk hijab eller abaya, og reglerne omkring kvindebeklædning er relativt milde sammenlignet med regionale naboer. Selvom thobe, som inkluderer traditionelle hovedbeklædning som keffiyeh, ghutra og agal, er det traditionelle mandlige kostume, er vestligt tøj meget brugt i landet.

På trods af, at homoseksualitet var tilladt i Bahrain i 1976, er adskillige homoseksuelle blevet fængslet siden da.

Kunst i Bahrain

I 1950'erne begyndte landets samtidskunstbevægelse formelt, der kulminerede med dannelsen af et kunstsamfund. De mest populære former for kunst i nationen omfatter ekspressionisme og surrealisme samt kalligrafi. I de seneste årtier er abstrakt ekspressionisme vokset frem. Keramik og vævning er to mere berømte genstande, der blev produceret i vid udstrækning i Bahrains landsbyer.

Med Bahrains regerings stærke protektion af islamisk kunst, steg arabisk kalligrafi i fremtræden, og kulminerede med oprettelsen af Beit Al Quran, et islamisk museum. En permanent udstilling af moderne kunst har til huse i Bahrains nationalmuseum. Bahrains arkitektur kan sammenlignes med naboerne til den Persiske Golf. Vindtårnet, som giver naturlig ventilation i et hjem, er et hyppigt syn i gamle huse, især i Manama og Muharraqs gamle kvarterer.

Litteratur i Bahrain

I nationen har litteraturen en lang historie; de fleste traditionelle forfattere og digtere skriver i klassisk arabisk stil. Antallet af yngre digtere inspireret af vestlig litteratur er steget i de senere år, hvor flertallet skriver i fri poesi og ofte inkorporerer politiske eller personlige temaer. Ali Al Shargawi, en kendt digter, blev døbt Bahrains litterære symbol af Al Shorfa i 2011.

Bahrain var stedet for det antikke land Dilmun, som blev refereret til i Gilgamesh-eposen. Ifølge traditionen var det også stedet for Edens have.

Musik i Bahrain

Bahrains musikalske stil er sammenlignelig med dens naboers. Khaliji-musik, som er folkemusik, er populær over hele landet. I Bahrain er Sierra-typen populær, som består af en sofistikeret slags urban musik fremført af en Oud (lutteprikket), en violin og en mirwas (tromme). Ali Bahar var en af Bahrains mest kendte vokalister. Med sit band Al-Ekhwa fremførte han sine sange (The Brothers). Bahrain var også det første land i den Persiske Golf, der havde et optagestudie.

Sport i Bahrain

Bahrains mest populære sport er foreningsfodbold. Bahrains nationale fodboldtrup har deltaget i Asian Cup, Arab Cup of Nations og FIFA World Cup kvalifikationskampe, men det har aldrig kvalificeret sig til turneringen. Bahrain Top League er Bahrains førende nationale professionelle fodboldliga. Basketball, rugby og hestevæddeløb er også fremtrædende i landet.

Bahrain byder på en Formel 1-racerbane, som afholdt det første Grand Prix i en arabisk nation, Gulf Air Bahrain Grand Prix, den 4. april 2004. I 2005 blev Bahrains Grand Prix afholdt som en opfølgning. Den 12. marts samme år afholdt Bahrain det første Grand Prix i 2006-sæsonen. Begge løb blev vundet af Renaults Fernando Alonso. Løbet er blevet afholdt årligt siden da, med undtagelse af 2011, hvor det blev aflyst på grund af igangværende anti-regeringsdemonstrationer. På trods af bekymringer om holdenes sikkerhed og fortsatte demonstrationer i landet, fandt løbet i 2012 sted. Al Jazeera English, CNN, AFP og Sky News har alle kaldt beslutningen om at fortsætte kapløbet midt i fortsatte demonstrationer og vold for "kontroversiel". Det blev kaldt "en af de mest omstridte i sportshistorien" af Independent.

Bahrain var også vært for sit første australske V8 Supercar-løb, "Desert 400", i 2006. V8'erne vendte tilbage til Sakhir-banen hver november indtil 2010, seriens andet løb. Siden er programmet ikke blevet sendt igen. Bahrain Drag Racing Club har arrangeret invitationsbegivenheder med nogle af Europas bedste draghold for at forsøge at booste sportens omdømme i Mellemøsten, og Bahrain International Circuit tilbyder også en komplet bane.