Εξερευνήστε τα καλύτερα μέρη στο Μπαχρέιν

Βρείτε μερικές από τις καλύτερες συμβουλές από όλη τη χώρα από τους συνεργάτες και τους φίλους μας.

Το Μπαχρέιν είναι ένα εκλεπτυσμένο, σύγχρονο και κοσμοπολίτικο βασίλειο 33 νησιών στον Περσικό Κόλπο. Προσελκύει έναν αυξανόμενο αριθμό διεθνών τουριστών που θέλουν να γνωρίσουν τον ενδιαφέροντα συνδυασμό ανατολικών και δυτικών πολιτισμών της χώρας.

Το Μπαχρέιν είναι ένα μικροσκοπικό αραβικό βασίλειο στον Περσικό Κόλπο, επίσημα γνωστό ως Βασίλειο του Μπαχρέιν. Το Μπαχρέιν είναι μια συλλογή από νησιά που βρίσκονται μεταξύ της χερσονήσου του Κατάρ και της βορειοδυτικής ακτής της Σαουδικής Αραβίας. Είναι ένα νησιωτικό έθνος στη Μέση Ανατολή, κατά μήκος των δυτικών συνόρων του Περσικού Κόλπου. Είναι ένα μικροσκοπικό αρχιπέλαγος με κέντρο το νησί του Μπαχρέιν, το οποίο έχει τη μεγαλύτερη μάζα γης.

Βρίσκεται μόλις 23 χιλιόμετρα (14 μίλια) ανατολικά της Σαουδικής Αραβίας και συνδέεται με αυτό μέσω της οδού King Fahd. Η χερσόνησος του Κατάρ είναι επίσης κοντά, περίπου 50 χιλιόμετρα (31 μίλια) νοτιοανατολικά μέσω του κόλπου του Μπαχρέιν. Το Ιράν βρίσκεται 200 χιλιόμετρα (124 μίλια) βόρεια του Περσικού Κόλπου. Το 2010, ο πληθυσμός ήταν 1.234.567 άτομα, συμπεριλαμβανομένων 666.172 μη υπηκόων. Έχει έκταση 780 km2, καθιστώντας την το τρίτο μεγαλύτερο έθνος της Ασίας μετά τις Μαλδίβες και τη Σιγκαπούρη.

Το Μπαχρέιν είναι η γενέτειρα του αρχαίου πολιτισμού Dilmun. Είναι γνωστό από την αρχαιότητα για την κατασκευή του με μαργαριτάρια, που θεωρούνταν το καλύτερο στον κόσμο τον δέκατο ένατο αιώνα. Το Μπαχρέιν ήταν ένα από τα πρώτα μέρη στον κόσμο που ασπάστηκε το Ισλάμ. Μετά την εποχή Αραμπούλ, το Μπαχρέιν κατακτήθηκε από τους Πορτογάλους το 1521, οι οποίοι εκδιώχθηκαν το 1602 από τον Σάχη Αμπάς Α΄ της δυναστείας των Σαφαβιδών του περσικού βασιλείου. Η φυλή Bani Utba κατέκτησε το Μπαχρέιν από τον Nasr al-Madkuranda το 1783, και από τότε ελέγχει τη βασιλική δυναστεία του Al-Khalifa, με τον πρώτο χακίμ του Ahmed al-Fatehas Bahrain. Το Μπαχρέιν έγινε προτεκτοράτο του Ηνωμένου Βασιλείου στα τέλη του 1800, μετά από πολυάριθμες συνθήκες με τους Βρετανούς. Το Μπαχρέιν κήρυξε την ανεξαρτησία του το 1971. Προηγουμένως, το Βασίλειο του Μπαχρέιν ανακήρυξε το κράτος του Μπαχρέιν το 2002. Διαδηλώσεις ξέσπασαν στο έθνος το 2011, που πυροδοτήθηκαν από την Αραβική Άνοιξη στην περιοχή.

Το Μπαχρέιν έχει την πρώτη οικονομία μετά το πετρέλαιο στον Περσικό Κόλπο. Το Μπαχρέιν άρχισε να επενδύει στον τραπεζικό και τον τουριστικό τομέα προς τα τέλη του εικοστού αιώνα. Πολλά μεγάλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα βρίσκονται στη Μανάμα, την πρωτεύουσα της χώρας. Το Μπαχρέιν έχει υψηλό δείκτη ανθρώπινης ανάπτυξης και έχει χαρακτηριστεί ως οικονομία υψηλού εισοδήματος από την Παγκόσμια Τράπεζα.

Η Μανάμα, η πρωτεύουσα του κύριου νησιού, διαθέτει εξαιρετικά ξενοδοχεία, εστιατόρια, συγκροτήματα λιανικής, ένα συναρπαστικό (παζάρι) και όλες τις άλλες ανέσεις που απαιτούν οι επισκέπτες για αξέχαστες διακοπές. Επιπλέον, υπάρχουν καλές παραλίες, ζεστός και ηλιόλουστος καιρός όλο το χρόνο, παντού ομιλούνται και κατανοούνται τα αγγλικά και το βασίλειο περιέχει τα ερείπια πολιτισμού για περισσότερα από 5.000 χρόνια προς εξέταση.

Το Μπαχρέιν συνδέεται με την Αραβική Χερσόνησο με ένα μονοπάτι μήκους 16 μιλίων (25 χιλιομέτρων). Η αρχαιολογική σημασία των νησιών αποκαλύφθηκε κατά την κατασκευή, όταν ανακαλύφθηκαν εκατοντάδες ταφικοί τύμβοι που χρονολογούνται από την τρίτη χιλιετία π.Χ., μέρος της καλά οργανωμένης αρχαίας μητρόπολης του Dilmun που άκμασε όπου ένα δάσος από ουρανοξύστες ανεβαίνει τώρα για τον ουρανό.

Το Μπαχρέιν ευημερούσε σε όλη την ιστορία του, πρώτα λόγω της στρατηγικής του θέσης για το εμπόριο και την αλιεία, καθώς και την ποσότητα και την ποιότητα των μαργαριταριών που βρίσκονται στα νερά του, και πιο πρόσφατα λόγω των πόρων πετρελαίου του.

Παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση είναι λιγότερο σταθερή από ό,τι στο παρελθόν, το Μπαχρέιν παραμένει δημοφιλής τουριστικός προορισμός στη Μέση Ανατολή. Ένα επαγγελματικό ταξίδι ή ένα ταξίδι αναψυχής στο Μπαχρέιν είναι μια συναρπαστική, ευχάριστη και ικανοποιητική εμπειρία.

Μπαχρέιν - Πληροφορίες

44,169 δισεκατομμύρια δολάρια

ΑΕΠ

Δηνάριο Μπαχρέιν (BHD)

Νομίσματα

+973

Κωδικός κλήσης

1,463,265

Πληθυσμός

786,5 km2 (303,7 μίλια)

Περιοχή σε τετραγωνικά χιλιόμετρα (Μίλι)

αραβικός

Επίσημη γλώσσα

14 Αυγούστου 1971

Διακήρυξε την Ανεξαρτησία

UTC+3 (AST)

Ζώνη ώρας

Μπαχρέιν - Ταξιδιωτικός οδηγός

Ανακαλύψτε & Εξερευνήστε

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το Μπαχρέιν πριν το ταξίδι σας

Το Βασίλειο του Μπαχρέιν γίνεται γρήγορα ένας πολύ γνωστός τουριστικός προορισμός. Αυτό το αρχαίο βασίλειο ιδρύθηκε πριν από περίπου 5000 χρόνια. Όταν μεταφράζεται από τα αραβικά, η λέξη «Μπαχρέιν» σημαίνει κυριολεκτικά «Δύο θάλασσες». Ένα από τα μεγαλύτερα και πιο εμβληματικά αξιοθέατα της χώρας απέχει μόλις 10 λεπτά οδικώς από την πρωτεύουσα της χώρας, τη Μανάμα. Αυτό είναι το οχυρό του Μπαχρέιν ή αλλιώς Qala'at al-Bahrain. Το μεγαλοπρεπές παλιό φρούριο έχει ξαναχτιστεί πλήρως, έτσι οι επισκέπτες μπορούν πλέον να το δουν σχεδόν ολόκληρο. Δυστυχώς, οι εσωτερικοί χώροι δεν είναι επιπλωμένοι, αλλά η είσοδος στο φρούριο είναι απολύτως δωρεάν. Δίπλα του βρίσκεται ένα μουσείο αφιερωμένο στο Φρούριο του Μπαχρέιν. Η κατασκευή του μουσείου ολοκληρώθηκε το 2008. Οι επισκέπτες μπορούν να δουν πολλά πολύτιμα κειμήλια που ανακαλύφθηκαν στο φρούριο, συμπεριλαμβανομένων αντικειμένων από την αρχαία περίοδο Dilmun, σε αυτήν την τοποθεσία.

Το Δέντρο της Ζωής είναι ένα από τα πιο γνωστά τουριστικά αξιοθέατα του Μπαχρέιν. Αν και η ακριβής ηλικία του δέντρου είναι άγνωστη, ορισμένοι ειδικοί πιστεύουν ότι είναι άνω των 400 ετών. Το δέντρο φαίνεται εκπληκτικό μέσα σε ένα έδαφος της ερήμου και είναι θαύμα που επιβίωσε σε τόσο δύσκολες συνθήκες. Το ηλιοβασίλεμα θεωρείται γενικά ως η καλύτερη στιγμή για να επισκεφθείτε το δέντρο, καθώς το Δέντρο της Ζωής είναι εξαιρετικά υπέροχο και θα μπορείτε να τραβήξετε εκπληκτικές και αξέχαστες φωτογραφίες.

Η Μανάμα έχει επίσης μια σειρά από σημαντικά ορόσημα. Το Τζαμί Al-Fateh είναι ένα από τα μεγαλύτερα τζαμιά του κόσμου, με χωρητικότητα 7.000 επισκεπτών ανά πάσα στιγμή. Ο τρούλος του τζαμιού αξίζει ιδιαίτερης προσοχής. ο βαρύς θόλος 60 τόνων είναι επίσης ο μεγαλύτερος θόλος από υαλοβάμβακα στον κόσμο. Το Manama Souq, που βρίσκεται ακριβώς πίσω από το κτίριο Bab Al Bahrain, είναι μια αγορά όπου μπορείτε να αγοράσετε κυριολεκτικά τα πάντα, από αναμνηστικά και ενδύματα μέχρι ηλεκτρικά είδη και παραδοσιακά κοσμήματα.

Όσον αφορά τα μουσεία, το Μουσείο Pearl Diving μπορεί να είναι το πιο γνωστό. Το μουσείο στεγάζεται σε μια παλιά ιστορική δομή που χρησίμευε ως το πρώτο επίσημο δικαστήριο του Μπαχρέιν πριν μετατραπεί σε Κέντρο Παραδοσιακής Κληρονομιάς. Μετά από μια ολόκληρη μέρα στα αξιοθέατα, κατευθυνθείτε προς την Corniche al-Fateh, έναν υπέροχο χώρο περιπάτου με εκπληκτική θέα στους ουρανοξύστες της πόλης και τα αεροπλάνα που προσγειώνονται στο αεροδρόμιο.

Επειδή το Μπαχρέιν είναι μια ζεστή χώρα, οι θαλάσσιες δραστηριότητες είναι αρκετά δημοφιλείς. Στον Περσικό Κόλπο, η ιστιοπλοΐα και οι καταδύσεις είναι διαθέσιμες όλο το χρόνο. Τέλος, τον Απρίλιο, το Μπαχρέιν φιλοξενεί τον αγώνα Grand Prix F1, ο οποίος έχει μεγάλη συμμετοχή τόσο από ντόπιους όσο και από ξένους.

Η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε το Μπαχρέιν

Το Μπαχρέιν μπορεί να είναι αρκετά ζεστό και υγρό το καλοκαίρι λόγω της θέσης του στον Περσικό Κόλπο. Ωστόσο, από τον Οκτώβριο έως τις αρχές Απριλίου, ο καιρός είναι σχεδόν πάντα ηλιόλουστος και ζεστός, καθιστώντας το ένα εξαιρετικό καταφύγιο από ψυχρότερες περιοχές.

Οι επισκέπτες που θέλουν να δουν τον αγώνα Formula 1 του Μπαχρέιν θα πρέπει να πάνε την πρώτη εβδομάδα του Απριλίου, αλλά όσοι δεν ενδιαφέρονται για το γεγονός θα πρέπει να πάνε σε διαφορετική ώρα. Η εβδομάδα Grand Prix είναι η πιο πολυσύχναστη εποχή του χρόνου.

Ανεξάρτητα από το πώς το κάνουν οι ταξιδιωτικοί πράκτορες, το Μπαχρέιν είναι μια χώρα του Κόλπου με εξαιρετικά ζεστό καιρό κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, με το θερμόμετρο να φτάνει συχνά τους 90°F, ακόμη και τη νύχτα. Το κλίμα είναι σίγουρα μεσογειακό για τουλάχιστον οκτώ μήνες το χρόνο, με υπέροχες φωτεινές μέρες στη δεκαετία του ογδόντα να δίνουν τη θέση τους σε ήπια βράδια εξαιρετικά για να καθίσετε έξω. Δεν υπάρχει καλύτερο μέρος στον κόσμο για να βρίσκεστε αυτές τις στιγμές, ειδικά επειδή είναι σχεδόν πάντα εγγυημένο ότι δεν θα βρέξει. Κάθε χρόνο, υπάρχουν μόνο περίπου δέκα ημέρες με βροχόπτωση.

Κατά τη διάρκεια των καυτών περιόδων, οι δημόσιες εγκαταστάσεις όπως καταστήματα, λόμπι ξενοδοχείων, γραφεία και εμπορικά κέντρα τείνουν να ανεβάζουν τον κλιματισμό σε σχεδόν μηδενικές θερμοκρασίες, γι' αυτό θα βρείτε εκπατρισμένους να περιφέρονται με σάλια, ζακέτες και καλυμμένα. Καιρός 110°F. Οι μέσες θερμοκρασίες κυμαίνονται από 65°F τον Ιανουάριο έως 100°F τον Αύγουστο και οι εποχές είναι λίγες.

Οι επισκέπτες θα εκτιμήσουν κάθε μήνα που δεν είναι καλοκαίρι, δεδομένης της ζέστης του ήλιου. Αυτό σημαίνει ότι ο Οκτώβριος έως τον Μάιο είναι όλοι πολύ ευχάριστοι μήνες, με τις όψιμες και πρώιμες περιόδους να είναι ιδιαίτερα ευχάριστες.

Η περίοδος αιχμής είναι μεταξύ Δεκεμβρίου και Μαρτίου, ωστόσο να γνωρίζετε ότι αυτό μπορεί επίσης να επικαλύπτεται με το Grand Prix της Formula 1 του Μπαχρέιν, επομένως τα καταλύματα θα περιοριστούν κοντά στο τέλος της υψηλής σεζόν. Το καλοκαίρι μπορεί να είναι ευχάριστο για άτομα που είναι είτε γενναία είτε ανεπηρέαστα από τον ήλιο. Δεδομένων των πιο ήρεμων συνθηκών, είναι εφικτό να απολαύσουμε τα ιστορικά στοιχεία του Μπαχρέιν και να αποκτήσουμε μια εικόνα για το πώς οι Μπαχρέιν έζησαν για γενιές στη μέση του ήλιου και της υγρασίας. Οι διακοπές του Ραμαζανιού και του Άιντ μπορεί να είναι προκλητικές, καθώς οι προνοητικοί Σαουδάραβες συχνά προγραμματίζουν τη διαμονή τους πολύ νωρίτερα, με αποτέλεσμα την έλλειψη δωματίων.

Ενδυματολογικός κώδικας στο Μπαχρέιν

Το Μπαχρέιν είναι μια από τις πιο επιεικείς χώρες της περιοχής όσον αφορά τον κώδικα ενδυμασίας. Στην πραγματικότητα, δεν υπάρχει επίσημος «κώδικας ενδυμασίας» Δεδομένου ότι το Μπαχρέιν είναι μια μουσουλμανική χώρα, το μόνο πράγμα που πρέπει να έχετε κατά νου είναι να ντύνεστε σεμνά όταν βρίσκεστε δημόσια.

Γενικά, οι πολίτες του Μπαχρέιν ντύνονται συντηρητικά. Σύμφωνα με το έθιμο, οι κυρίες φορούν το Abaya (μακρύ φόρεμα) και το Hijab (μαντήλι στο κεφάλι), ενώ οι άνδρες φορούν το Thobe (ενδυμασία που μοιάζει με φόρεμα) και το Ghitraa (μαντήλι) (μαντήλι στο κεφάλι). Ανάλογα με την τοποθεσία, οι μη μουσουλμάνοι επιτρέπεται να φορούν οποιαδήποτε μέτρια, άνετη ενδυμασία.

Τέμενος

  • Οι άνδρες πρέπει να φορούν μακριά παντελόνια. τα σορτς δεν επιτρέπονται.
  • Οι γυναίκες πρέπει να φορούν ρούχα που να καλύπτουν τους ώμους και τα γόνατά τους, καθώς και μαντήλι στο κεφάλι. Τα αμάνικα μπλουζάκια απαγορεύονται.
  • Άνδρες και γυναίκες πρέπει να αφαιρούν τα υποδήματά τους πριν εισέλθουν σε τζαμί.

Παραδοσιακές Περιοχές

Σε αυτές τις περιοχές συχνάζουν οι Μπαχρέιν και περιλαμβάνουν σουκ, κεντρικές αγορές και χωριά. Ακολουθούν οι οδηγίες για την επίσκεψη σε αυτές τις τοποθεσίες:

  • Οι άνδρες πρέπει να φορούν μακριά παντελόνια παρά σορτς.
  • Οι γυναίκες πρέπει να φορούν παντελόνια και φούστες μέχρι το γόνατο.
  • Δεν επιτρέπονται μπλούζες με λουράκια σπαγγέτι.

Εμπορικά κέντρα και εστιατόρια

  • Ο ενδυματολογικός κώδικας είναι απλός. η συμβατική ενδυμασία είναι περιττή.
  • Εάν οι γυναίκες επιλέξουν να φορέσουν φούστες, πρέπει να είναι κάτω από το γόνατο.

Παραλίες

  • Στις ιδιωτικές παραλίες επιτρέπονται τα μαγιό (σορτς, μαγιό).
  • Στις δημόσιες παραλίες, συνιστάται η καθημερινή ενδυμασία, αλλά η ενδυμασία κολύμβησης απαγορεύεται.

Σεβασμός

Το Μπαχρέιν είναι μια γενικά φιλόξενη χώρα υποδοχής, ωστόσο είναι απαραίτητο να επιδεικνύουμε πάντα σεβασμό και ευγένεια όσον αφορά τα ξεχωριστά πολιτιστικά πρότυπα και τη θρησκεία τους. Σε περιοχές όπου συχνάζουν ντόπιοι Άραβες, είναι προτιμότερο να φοράτε μακριά παντελόνια παρά σορτς (το σορτς εμποδίζει την πρόσβαση σε διάφορα κυβερνητικά κτίρια και μουσεία) και οι γυναίκες θα πρέπει να αποφεύγουν να φορούν διαφανή φορέματα. Σε παραλιακά κλαμπ και ξενοδοχεία, ωστόσο, τα μαγιό, τα μπικίνι και τα σορτς είναι αποδεκτά ρούχα. Μην εκδηλώνετε στοργή προς άτομα του αντίθετου φύλου δημόσια. Το φιλί δημοσίως έχει οδηγήσει σε συλλήψεις και είναι κοινωνικά απαράδεκτο. Αποφύγετε την αντιπαράθεση πάση θυσία και μην εμπλακείτε ποτέ σε μια συζήτηση, ειδικά με έναν ντόπιο.

Αν και η ελευθερία έκφρασης της χώρας είναι συχνά ανώτερη από αυτή των γειτόνων της, αυτό δεν σημαίνει ότι είστε ελεύθεροι να κάνετε άσχετες παρατηρήσεις. Η δυσφήμιση του βασιλιά είναι σοβαρό αδίκημα και οι τοπικές εφημερίδες είναι σε μεγάλο βαθμό φιλοκυβερνητικές.

Κατά τη διάρκεια του μήνα του Ραμαζανιού, το φαγητό, το ποτό και το κάπνισμα σε δημόσιο χώρο απαγορεύονται αυστηρά και οι παραβάτες αντιμετωπίζουν πρόστιμα ή ακόμα και φυλάκιση. Τα εστιατόρια θα είναι κλειστά καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας. ακόμα κι αν φαίνεται να είναι ανοιχτά μετά το μεσημεριανό γεύμα, θα ετοιμάζονται για το Iftar και δεν θα μπορείτε να κάνετε παραγγελία μέχρι τότε.

Πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για το Μπαχρέιν - Ταξιδιωτικός οδηγός Μπαχρέιν - By Travel S Helper

Πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για το Μπαχρέιν

Το Μπαχρέιν είναι το μικρότερο από τα κυρίαρχα έθνη του Περσικού Κόλπου και συχνά έπρεπε να περπατήσει με διπλωματικό τεντωμένο σκοινί πάνω από τους μεγαλύτερους γείτονές του. Αν και η χώρα έχει λίγα αποθέματα πετρελαίου, έχει αναπτυχθεί ως κέντρο διυλιστηρίων και τραπεζικό κέντρο, καθώς και εγκαθίδρυση σοσιαλφιλελεύθερης μοναρχίας.

Το Μπαχρέιν, ένας δημοφιλής προορισμός το Σαββατοκύριακο για επισκέπτες από τη γειτονική Σαουδική Αραβία, είναι ένα πολιτιστικό hotspot. Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO συνδυάζονται με τα πολυσύχναστα παζάρια και τα μαγαζιά με χαλιά, ενώ οι πύργοι που στεγάζουν πολυτελή ξενοδοχεία είναι διάσπαρτοι στον κατάφυτο από τζαμιά ορίζοντα.

Με μια πρόσφατη προσπάθεια να διαγωνιστεί για μια θέση στη σκηνή του πολυτελούς τουρισμού στον κόσμο, αυτή η παλιά πόλη-λιμάνι στον Περσικό Κόλπο φιλοξενεί τώρα σημαντικές εκδηλώσεις - όπως το Grand Prix του Μπαχρέιν της Formula 1 - μοναδικές εμπειρίες και εκλεπτυσμένα μουσεία που αξίζει τον κόπο να συμπεριληφθούν το δρομολόγιό σας.

Απαιτήσεις εισόδου για το Μπαχρέιν - Ταξιδιωτικός οδηγός Μπαχρέιν - By Travel S Helper

Απαιτήσεις εισόδου για το Μπαχρέιν

Μια βίζα 14 ημερών είναι διαθέσιμη σε πολίτες 66 χωρών, ενώ μια διαδικτυακή βίζα 14 ημερών είναι διαθέσιμη σε πολίτες 113 χωρών, συμπεριλαμβανομένων όλων εκείνων που πληρούν τις προϋποθέσεις για βίζα άφιξης. Για τις πιο ενημερωμένες πληροφορίες, μεταβείτε στον ιστότοπο του Υπουργείου Εσωτερικών. Εάν κανένα από αυτά δεν ισχύει για εσάς ή εάν έρχεστε για άλλους λόγους εκτός από τον τουρισμό ή την επιχείρηση, θα χρειαστείτε έναν χορηγό στο Μπαχρέιν για να υποβάλετε την αίτησή σας για βίζα εκ μέρους σας.

Το Μπαχρέιν είναι μια από τις λίγες χώρες του Κόλπου που αναγνωρίζει ισραηλινά διαβατήρια (αν και απαιτούνται βίζα) και διαβατήρια με απόδειξη ταξιδιών στο Ισραήλ.

Στο αεροδρόμιο του Μπαχρέιν, οι πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, του Καναδά, της Νέας Ζηλανδίας, της Ιαπωνίας, του Χονγκ Κονγκ, του Μπρουνέι, της Μαλαισίας, της Σιγκαπούρης και της Νότιας Κορέας μπορούν να λάβουν βίζα εισόδου.

Πώς να ταξιδέψετε στο Μπαχρέιν - Ταξιδιωτικός οδηγός Μπαχρέιν - By Travel S Helper

Πώς να ταξιδέψετε στο Μπαχρέιν

Το Διεθνές Αεροδρόμιο του Μπαχρέιν (IATA: BAH) είναι ο κύριος κόμβος της Gulf Air και βρίσκεται στο Muharraq, ανατολικά της Μανάμα. Προσφέρει καλές συνδέσεις σε όλη την περιοχή καθώς και με το Λονδίνο. Το αεροδρόμιο προσφέρει εξαιρετικές αφορολόγητες αγορές. Ένα Transhotel που παρέχει κρεβάτια και ντους (με χρέωση) στους επιβάτες που περιμένουν πτήσεις, ανακαινίζεται επί του παρόντος.

Πολλοί κάτοικοι της ανατολικής Σαουδικής Αραβίας προτιμούν να ταξιδεύουν μέσω Μπαχρέιν και η Gulf Air παρέχει υπηρεσίες στο Khobar και στο Dammam για να καλύψει αυτή τη ζήτηση. ρωτήστε όταν κάνετε την κράτησή σας.

Η Air Arabia, μια αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους με έδρα τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, εκτελεί καθημερινές πτήσεις από το αεροδρόμιο Sharjah (IATA: SHJ), που βρίσκεται βόρεια του Ντουμπάι.

Σε αντίθεση με τα περισσότερα αεροδρόμια, αυτό είναι αρκετά μικροσκοπικό, κάτι που είναι πλεονεκτικό, καθώς η αναχώρηση και η άφιξη είναι γρήγορες (και απλές).

Πώς να μετακινηθείτε στο Μπαχρέιν - Ταξιδιωτικός οδηγός Μπαχρέιν - By Travel S Helper

Πώς να κυκλοφορήσετε στο Μπαχρέιν

Υπάρχουν μόνο δύο μέθοδοι για να φτάσετε στο Μπαχρέιν: με αεροπλάνο ή με αυτοκίνητο μέσω του διαδρόμου από τη Σαουδική Αραβία.

Υπάρχουν πτήσεις προς προορισμούς σε όλο τον κόσμο από το Διεθνές Αεροδρόμιο του Μπαχρέιν και ένα τεράστιο έργο βρίσκεται σε εξέλιξη αυτήν τη στιγμή για την ενημέρωση και την επέκταση των εγκαταστάσεων του.

Επιπλέον, 28 λεωφορειακές γραμμές κυκλώνουν το νησί. Τα λεωφορεία είναι οικονομικά, κλιματιζόμενα και παρέχουν δωρεάν Wi-Fi. Ωστόσο, χρησιμοποιούνται κυρίως από ντόπιους και όχι από επισκέπτες.

Στο αεροδρόμιο, στα εστιατόρια και στα ξενοδοχεία, τα ταξί είναι ευρέως διαθέσιμα και το Uber είναι επίσης ένας δημοφιλής τρόπος μεταφοράς. Επιπλέον, πολλά γραφεία ενοικίασης αυτοκινήτων έχουν γραφεία στο Μπαχρέιν και πολλά έχουν κιόσκια στο αεροδρόμιο.

Προορισμοί στο Μπαχρέιν - Ταξιδιωτικός Οδηγός Μπαχρέιν - By Travel S Helper

Προορισμοί στο Μπαχρέιν

Η Μανάμα, η πρωτεύουσα του έθνους, φιλοξενεί τα πιο αξιοσημείωτα αξιοθέατα της χώρας. Εδώ, οι τουρίστες μπορούν να πάνε μια εκδρομή στο παλιό πορτογαλικό φρούριο, του οποίου οι χώροι χρησιμοποιούνται πλέον για αρχαιολογικές ανασκαφές. Το τζαμί Al Khamis, ένα από τα παλαιότερα ισλαμικά κτίρια, βρίσκεται στην ίδια περιοχή.

Το συγκρότημα του Beit Al Qur'an αξίζει ιδιαίτερα μια επίσκεψη, καθώς περιέχει ένα ιστορικό τζαμί, εκτεταμένες αίθουσες βιβλιοθήκης και ένα τοπικό μουσείο.

Η πρωτεύουσα φιλοξενεί πολυάριθμες αρχιτεκτονικά εντυπωσιακές κατασκευές σχεδιασμένες σε κλασικό αραβικό στυλ. Τα πιο αξιοσημείωτα είναι το Arad Fort, η εκκλησία St. Christopher's και το κύριο εκθεσιακό κέντρο.

Όταν τελειώσετε με τις περιηγήσεις στα αξιοθέατα, είναι καιρός να χαλαρώσετε σε μια από τις εκτεταμένες παραλίες με άμμο ή να επισκεφθείτε τις παραδοσιακές αγορές που είναι ελκυστικές για όλους τους τουρίστες. Η γειτονιά του Gold Souk είναι από τις πιο δημοφιλείς. 

Πράγματα που πρέπει να δείτε στο Μπαχρέιν - Ταξιδιωτικός Οδηγός Μπαχρέιν - By Travel S Helper

Πράγματα που πρέπει να δείτε στο Μπαχρέιν

Το Μπαχρέιν είναι ένα νησιωτικό έθνος με πλούσια ιστορία που εκτείνεται σε χιλιάδες χρόνια και προσφέρει ένα μοναδικό συνδυασμό πολιτιστικών εκδρομών, ψυχαγωγίας και αναψυχής. Στην περιοχή, το πρώτο κράτος υπήρχε ήδη από την τρίτη χιλιετία π.Χ. Σε διάφορες περιόδους της ιστορίας, η γη ανήκε στο βασίλειο των Σασσανιδών, στο Αραβικό Χαλιφάτο, στην Πορτογαλία και στο Ιράν. Το έθνος βρισκόταν υπό το βρετανικό προτεκτοράτο για ένα χρονικό διάστημα. Όλες αυτές οι ιστορικές φάσεις έχουν αφήσει το στίγμα τους στο τοπίο της χώρας. 

Σύμφωνα με πολλούς αρχαιολόγους, τα νησιά κάποτε στέγαζαν το κράτος Dilmun. Οι Σουμέριοι πίστευαν ότι αυτή ήταν η προέλευση του πολιτισμού. Το Qal'at al-Bahrain είναι η τοποθεσία όπου βρίσκονται τα απομεινάρια αυτού του αρχαίου πολιτισμού. Οι επιστήμονες ανακάλυψαν δρόμους, ναούς, καταστήματα και παλάτια σχεδόν 4.000 ετών, θαμμένα κάτω από πολλά πολιτιστικά στρώματα, συμπεριλαμβανομένου του πορτογαλικού κάστρου. Σήμερα η ανασκαφή συνεχίζεται. Σήμερα, περίπου το ένα τέταρτο της περιοχής είναι προσβάσιμο. Στην κορυφή του λόφου βρίσκεται ένα πορτογαλικό κάστρο που ονομάζεται Qal'at al-Burtughal.

Πράγματα που πρέπει να κάνετε στο Μπαχρέιν - Ταξιδιωτικός οδηγός Μπαχρέιν - By Travel S Helper

Δραστηριότητες στο Μπαχρέιν

Ο αγώνας Grand Prix Formula 1 του Μπαχρέιν, που διεξήχθη τον Απρίλιο στη διεθνή πίστα του Μπαχρέιν, είναι το πιο σημαντικό ετήσιο γεγονός στο Μπαχρέιν. Προγραμματίστε εκ των προτέρων γιατί τα εισιτήρια έχουν εξαντληθεί και το κόστος του ξενοδοχείου έχει εκτοξευθεί στα ύψη. Συνήθως, οι πρώτες κρατήσεις είναι επιλέξιμες για εκπτώσεις που κυμαίνονται από 10 έως 20 τοις εκατό. Ανάλογα με την κερκίδα, τα εισιτήρια κοστίζουν μεταξύ 150 BD και 60 BD.

Οι καταδύσεις γίνονται όλο και πιο δημοφιλείς στο Μπαχρέιν. Εδώ, υπάρχουν πολλά καταδυτικά κέντρα. Τα ζεστά παράκτια νερά βρίθουν από υδρόβια ζωή. Υπάρχουν περίπου 400 είδη ψαριών εδώ.

Υπάρχουν επίσης αρκετές εκατοντάδες είδη κοραλλιών που υποστηρίζουν τη θαλάσσια ζωή. Τα βόρεια νερά υποστηρίζουν μεγαλύτερη βιοποικιλότητα.

Το Rec-diving, που προέρχεται από τη φράση «ναυάγιο», είναι επίσης συνηθισμένο. Υπάρχουν πολλά ναυάγια από διάφορες χρονικές περιόδους έξω από την ακτή. Επιπλέον δημοφιλής στο βορρά είναι η κατάδυση drift. 

Χρήματα και αγορές στο Μπαχρέιν - Ταξιδιωτικός οδηγός Μπαχρέιν - By Travel S Helper

Χρήματα και αγορές στο Μπαχρέιν

Στο Μπαχρέιν, υπάρχουν πολλά μεγάλα εμπορικά κέντρα με παγκόσμια επωνυμία και καταστήματα πολυτελείας, φαρμακεία, σούπερ μάρκετ, γήπεδα τροφίμων, παραδοσιακά και μοντέρνα καφέ, παιδότοποι και στοές, θέατρα (3D και 2D), ακόμη και μια πύλη εισόδου σε ένα υδάτινο πάρκο.

Ένα ταξίδι στο τοπικό παζάρι είναι απαραίτητο. Εκεί, μπορείτε να παζαρέψετε την τιμή των "rolexes", κοσμημάτων και μιας ποικιλίας άλλων αντικειμένων. Πολλοί εξαιρετικοί ράφτες μπορούν να βρεθούν στο παζάρι. Εάν μείνετε αρκετό καιρό (ας πούμε, μια εβδομάδα), μπορείτε να φορέσετε ένα αγαπημένο ρούχο και να το «κλωνοποιήσετε» με ακρίβεια σε οποιοδήποτε υλικό από τη μεγάλη ποικιλία που διατίθεται.

Το Μπαχρέιν είναι ένα εξαιρετικά δαπανηρό έθνος. Ωστόσο, πολλοί άνθρωποι θέλουν να φέρουν αναμνηστικά στο σπίτι από αυτή την εκπληκτική τοποθεσία. Το διάσημο παραδοσιακό αραβικό παζάρι πρέπει να είναι η πρώτη σας στάση. 

Το όφελος των αραβικών αγορών είναι η δυνατότητα παζαριών.

Φαγητό & ποτά στο Μπαχρέιν - Ταξιδιωτικός οδηγός Μπαχρέιν - Travel S Helper

Φαγητό & ποτά στο Μπαχρέιν

Η ποικιλία των εστιατορίων στη σκηνή της κουζίνας του Μπαχρέιν είναι εξαιρετική. Η κύρια τραπεζαρία είναι η Adliya. Υπάρχουν πολλά καφέ για να διαλέξετε στην Adliya, όπως το Coco's (εξαιρετική κουζίνα σε λογική τιμή) και το Lilou's (εξαιρετικά δημοφιλές μεταξύ των κατοίκων που θέλουν να δουν και να τους δουν). 

Στο Μπαχρέιν, τα εστιατόρια ποικίλλουν από λιτά περίπτερα που προσφέρουν γηγενή φαγητά μέχρι πολυτελή εστιατόρια σε ξενοδοχεία πέντε αστέρων. Στα εμπορικά κέντρα και στο κέντρο της πόλης, μπορεί κανείς να βρει γεύματα δυτικού τύπου σε υψηλές τιμές και (κυρίως αμερικανικά) franchise που σερβίρουν πολυτελή κουζίνα.

Το Juffair έχει μια διάσημη λωρίδα γνωστή ως "American's Alley" ως αποτέλεσμα του μεγάλου αριθμού αμερικανικών εστιατορίων σε εκείνη τη γύρω περιοχή.

Το Μπαχρέιν έχει σχετικά ανεκτικούς κανονισμούς για το αλκοόλ και είναι από καιρό δημοφιλής προορισμός για τουρίστες από τη Σαουδική Αραβία και άλλες γειτονικές «στεγνές» χώρες.

Nightlife In Manama - Bahrain travel Guide - By Travel S Helper

Νυχτερινή ζωή στο Μπαχρέιν

Η νυχτερινή ζωή του Μπαχρέιν είναι αρκετά καλά ανεπτυγμένη, κάτι που προκαλεί έκπληξη. Αυτό οφείλεται κυρίως στην ανοχή της κυβέρνησης και στον μεγάλο αριθμό αλλοδαπών που ζουν στη χώρα.

Το Μπαχρέιν αναφέρεται συχνά ως η «Χαβάη της Μέσης Ανατολής». Όλοι θα βρουν διασκέδαση μετά τη δύση του ηλίου. Σε όλη τη χώρα, υπάρχουν ντίσκο, καραόκε μπαρ και κλαμπ ζωντανής μουσικής.

Η Adliya είναι ιδιαίτερα γνωστή για τη νυχτερινή της ζωή. Αυτή είναι η Βοημική συνοικία της Μανάμα. Τα πολυτελή ξενοδοχεία παρέχουν πολλές δυνατότητες βραδινής διασκέδασης. Το αλκοόλ επιτρέπεται σε όλη τη χώρα, ακόμη και σε κλαμπ. Αυτό προσελκύει τουρίστες από γειτονικές, πιο συντηρητικές αραβικές χώρες.

Δεδομένου ότι σχεδόν όλα τα αδειοδοτημένα καταστήματα πρέπει να είναι συνδεδεμένα με ξενοδοχεία τεσσάρων και πέντε αστέρων, δεν υπάρχει ξεχωριστή περιοχή νυχτερινής ζωής στη Μανάμα. Αντίθετα, υπάρχει μια κατανομή σαν πλέγμα χώρων σε όλη την πόλη.

Φεστιβάλ & Διακοπές στο Μπαχρέιν - Ταξιδιωτικός Οδηγός Μπαχρέιν - By Travel S Helper

Φεστιβάλ & Διακοπές στο Μπαχρέιν

Το Μπαχρέιν είναι μια μουσουλμανική χώρα. Επομένως, η πλειονότητα των τοπικών εορτών είναι θρησκευτικές.

Επιπλέον, εδώ φιλοξενούνται πολλά φεστιβάλ. Στα μουσουλμανικά έθνη, το νέο έτος δεν γιορτάζεται την 1η Ιανουαρίου. Οι μουσουλμάνοι γιορτάζουν το νέο έτος σε διαφορετική ημερομηνία.

Σε ορισμένα έθνη, ο εορτασμός της Πρωτοχρονιάς την 1η Ιανουαρίου απαγορεύεται αυστηρά. Το Μπαχρέιν δεν ανήκει σε αυτά τα έθνη. Μετά την επίτευξη της ανεξαρτησίας στη δεκαετία του 1970, η οικονομία του έθνους συνέχισε να αναπτύσσεται σημαντικά. Πολλοί ξένοι άρχισαν να φτάνουν στο Μπαχρέιν.

Σήμερα, αποτελούν σχεδόν το ήμισυ του πληθυσμού της χώρας. Ως εκ τούτου, πολλά εξέχοντα ξενοδοχεία και νυχτερινά κέντρα γιορτάζουν την Πρωτοχρονιά με παραστάσεις, πάρτι και πυροτεχνήματα.

Παραδόσεις & Έθιμα στο Μπαχρέιν - Ταξιδιωτικός Οδηγός Μπαχρέιν - By Travel S Helper

Παραδόσεις & Έθιμα στο Μπαχρέιν

Το Μπαχρέιν είναι μια φιλόξενη χώρα υποδοχής, ωστόσο πρέπει πάντα να δείχνετε σεβασμό και ευγένεια όσον αφορά τις πολιτιστικές παραδόσεις και τη θρησκεία σας.

Όταν επισκέπτεστε περιοχές όπου συχνάζουν ντόπιοι Άραβες, είναι προτιμότερο να φοράτε μακριά παντελόνια παρά σορτς και οι κυρίες θα πρέπει να αποφεύγουν να φορούν διάφανα φορέματα.

Τα μαγιό, τα μπικίνι και τα σορτς είναι αποδεκτά ρούχα σε παραλιακά κλαμπ και ξενοδοχεία. Δημόσια, μην εμφανίζετε ενδείξεις αγάπης προς άτομα του αντίθετου φύλου. Άτομα του αντίθετου φύλου έχουν συλληφθεί επειδή φιλήθηκαν δημόσια και είναι κοινωνικά απαράδεκτα. Πάντα να αποφεύγετε να τσακώνεστε και να μην εμπλακείτε ποτέ σε μια συζήτηση, ιδιαίτερα με έναν ντόπιο.

Η επίσημη θρησκεία του βασιλείου είναι το Ισλάμ. Ακολουθεί πάνω από το 70% του πληθυσμού. Χριστιανοί, Βουδιστές και Ινδουιστές αποτελούν το υπόλοιπο μέρος.

Πολιτισμός του Μπαχρέιν - Ταξιδιωτικός Οδηγός Μπαχρέιν - By Travel S Helper

Πολιτισμός του Μπαχρέιν

Η κυρίαρχη θρησκεία είναι το Ισλάμ και οι Μπαχρέιν είναι γνωστοί για την ανοχή τους σε διάφορες θρησκευτικές πρακτικές.

Οι γάμοι μεταξύ Μπαχρέιν και ομογενών είναι αρκετά ασυνήθιστοι. Πολλοί Φιλιππινέζοι Μπαχρέιν, όπως η ηθοποιός, αποτελούν παραδείγματα. ένα παιδί από τις Φιλιππίνες Al-Alawi Mona Marbella.

Η γυναικεία παραδοσιακή ενδυμασία περιλαμβάνει συνήθως το χιτζάμπ ή την αμπάγια, και οι κανονισμοί που αφορούν τα γυναικεία ρούχα είναι σχετικά επιεικείς σε σύγκριση με τους περιφερειακούς γείτονες. Παρόλο που το thobe, το οποίο περιλαμβάνει παραδοσιακά καλύμματα κεφαλής όπως το keffiyeh, το ghutra και το agal, είναι η παραδοσιακή ανδρική φορεσιά, τα δυτικά ρούχα χρησιμοποιούνται ευρέως στο έθνος.

Παρά το γεγονός ότι η ομοφυλοφιλία επιτράπηκε στο Μπαχρέιν το 1976, πολλοί γκέι έχουν φυλακιστεί από τότε.

Μείνετε ασφαλείς και υγιείς στο Μπαχρέιν - Ταξιδιωτικός Οδηγός Μπαχρέιν - By Travel S Helper

Μείνετε ασφαλείς και υγιείς στο Μπαχρέιν

Το Μπαχρέιν είχε έναν σχεδόν εμφύλιο πόλεμο το 2011, με εκατοντάδες θανάτους, εκατοντάδες τραυματισμούς και σημαντικό αριθμό ακτιβιστών και επαγγελματιών υγείας φυλακισμένους και βασανισμένους. Αν και οι τεράστιες διαδηλώσεις κατεστάλησαν ανελέητα, το περιβάλλον παραμένει ασταθές και διαμαρτυρίες, ταραχές και δολοφονίες αστυνομικών μπορεί να συμβούν ανά πάσα στιγμή.

Οι ταξιδιώτες θα πρέπει να αποφεύγουν τις βορειοδυτικές αγροτικές περιοχές και κοινότητες της χώρας. Μεγάλες διαμαρτυρίες μπορεί να συμβούν ανά πάσα στιγμή, και παρόλο που μπορεί να γίνουν βίαιες κατά καιρούς, σπάνια είναι αντιδυτικές. Αποφύγετε τοποθεσίες όπου φαίνεται να συγκεντρώνονται μεγάλες ομάδες ατόμων.

Στο Μπαχρέιν, η μέση συχνότητα του κοινωνικού εγκλήματος είναι χαμηλή, ενώ το βίαιο έγκλημα είναι ασυνήθιστο. Η ληστεία, η κλοπή και η κλοπή, ωστόσο, συμβαίνουν. Μικρά εγκλήματα όπως κλοπές χαρτοφυλακίου και κλοπές χαρτοφυλακίων έχουν καταγραφεί, ιδιαίτερα στις παλιές συνοικίες της αγοράς γνωστές ως σουκ. 

Συχνές ερωτήσεις για το Μπαχρέιν

Είναι ανοιχτό το Μπαχρέιν για τουρισμό;

Το ταξίδι στο Μπαχρέιν είναι δυνατό υπό τις ίδιες συνθήκες όπως πριν από τον COVID-19.

Μπορώ να φορέσω σορτς στο Μπαχρέιν;

Αν και δεν υπάρχει συγκεκριμένος ενδυματολογικός κώδικας στο Μπαχρέιν, ο κοινός κανόνας είναι να φοράτε μέτρια ρούχα δημόσια. Αυτό συνήθως συνεπάγεται μέτριο μήκος φούστες και καλυμμένους ώμους για τις γυναίκες στο κοινό. Στο κοινό, οι άνδρες πρέπει να καλύπτουν τα γόνατά τους με ρούχα.

Τι να αγοράσετε στο Μπαχρέιν;

Το Μπαχρέιν είναι γνωστό για τον χρυσό και τα φυσικά του μαργαριτάρια, αλλά περιπλανώμενος στα ιστορικά σουκ στη Μανάμα και στο Μουχαράκ, μπορείτε να παρατηρήσετε την επιρροή πολιτισμών τόσο διαφορετικών, όπως τα υφάσματα, τα αρώματα και η γαστρονομία. Εκεί, μπορώ να περάσω ώρες. Συνήθως, επισκέπτομαι τους ντόπιους αρωματοποιούς και δημιουργώ το δικό μου άρωμα.

Χρειάζομαι τεστ Covid για να μπω στο Μπαχρέιν;

Στις 20 Φεβρουαρίου 2022, δεν θα απαιτείται ούτε δοκιμή PCR ούτε καραντίνα για οποιεσδήποτε αφίξεις, ανεξαρτήτως κατάστασης εμβολιασμού, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που ταξιδεύουν στο Causeway.

Είναι το Μπαχρέιν φιλική χώρα για τους ξένους;

Είναι απλό να συναντάς Μπαχρέινους, οι οποίοι είναι συχνά ευγενικοί και εξαιρετικά πατριώτες για το έθνος και τον πολιτισμό τους. Πολλοί ξένοι έχουν στενές φιλίες από το Μπαχρέιν. Σχεδόν όλοι γνωρίζουν αγγλικά, επομένως, εκτός και αν έχετε έντονη επιθυμία να το κάνετε, δεν θα χρειαστεί να μάθετε αραβικά.

Είναι αγενές το φιλοδώρημα στο Μπαχρέιν;

Εκτός από την κρατική εισφορά 5%, η χρέωση υπηρεσιών 15% είναι συνηθισμένη στα περισσότερα εστιατόρια. Αν και συνηθίζεται, δεν απαιτείται να αφήσετε επιπλέον φιλοδώρημα 10% για το προσωπικό αναμονής.

Για ποιο φαγητό είναι γνωστό το Μπαχρέιν;

Η κουζίνα του Μπαχρέιν περιλαμβάνει μεταξύ άλλων biryani, harees, khabeesa, machboos, mahyawa, maglooba, quzi και zalabia. Ο αραβικός καφές είναι το εθνικό ρόφημα (qahwah).

Μπορείτε να πιείτε νερό βρύσης στο Μπαχρέιν;

The tap water in Bahrain is unsafe to drink unless it has been treated or heated. Additionally, bottled water is generally accessible.

Μπορείτε να πιείτε αλκοόλ στο Μπαχρέιν;

Το αλκοόλ είναι νόμιμο στο Μπαχρέιν, όπου υπάρχουν πολλά μπαρ, εστιατόρια με άδεια χρήσης και εκτός αδειών. Ωστόσο, η συμπεριφορά υπό την επήρεια μέθης στο κοινό ή η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ είναι παράνομη, με αποτέλεσμα ο δράστης να υπόκειται σε πρόστιμο, φυλάκιση ή/και απέλαση, καθώς και σε αναστολή της άδειας οδήγησης.

Είναι καλό το Μπαχρέιν για ψώνια;

Με τους πολυσύχναστους δρόμους του Souq και της αγοράς, το Μπαχρέιν είναι ίσως ο κορυφαίος προορισμός για ψώνια. Καθώς εξερευνάτε τις πόλεις, θα ανακαλύψετε τα κορυφαία εμπορικά κέντρα στο Μπαχρέιν, τα οποία όχι μόνο ορίζουν την πολυτέλεια αλλά προσφέρουν και μια παγκόσμια εμπειρία αγορών.

Ποιος είναι ο καλύτερος μήνας για να επισκεφτείτε το Μπαχρέιν;

Δεκέμβριος-Μάρτιος. Κατά τη διάρκεια αυτών των μηνών, οι θερμοκρασίες στο αρχιπέλαγος παραμένουν αρκετά καλές. Με ελαφρύ αεράκι και περιστασιακές βροχές, η καλύτερη εποχή για να επισκεφτείτε το Μπαχρέιν είναι μεταξύ των μηνών Δεκεμβρίου και Μαρτίου.

Πόσα χρήματα χρειάζομαι για να επισκεφτώ το Μπαχρέιν;

Πόσα χρήματα θα κοστίσουν οι διακοπές σας στο Μπαχρέιν; Θα πρέπει να έχετε προϋπολογισμό περίπου 48 BHD (128 $) κάθε μέρα για το ταξίδι σας στο Μπαχρέιν, που είναι το μέσο ημερήσιο κόστος με βάση το τι ξόδεψαν οι άλλοι τουρίστες. Οι προηγούμενοι ταξιδιώτες ξόδεψαν, κατά μέσο όρο, 17 BHD (45 $) την ημέρα για φαγητό και 9 BHD την ημέρα για διαμονή.