Utforska de bästa platserna i Bahrain

Hitta några av de bästa tipsen från hela landet från våra partners och vänner.

Bahrain är ett sofistikerat, modernt och kosmopolitiskt kungarike med 33 öar i Persiska viken. Det lockar ett växande antal internationella turister som vill uppleva landets intressanta blandning av österländska och västerländska kulturer.

Bahrain är ett litet arabiskt rike vid Persiska viken, formellt känt som kungariket Bahrain. Bahrain är en samling öar som ligger mellan Qatars halvö och Saudiarabiens nordvästra kust. Det är en önation i Mellanöstern, längs Persiska vikens västra gränser. Det är en liten skärgård centrerad på ön Bahrain, som har mest landmassa.

Det är bara 23 kilometer (14 miles) öster om Saudiarabien och är kopplat till det av King Fahd Causeway. Qatarhalvön ligger också i närheten, cirka 50 kilometer (31 miles) sydost via Bahrain Bay. Iran ligger 200 kilometer (124 miles) norr om Persiska viken. År 2010 var befolkningen 1 234 567 individer, inklusive 666 172 icke-medborgare. Den har en landyta på 780 km2, vilket gör den till Asiens tredje största nation efter Maldiverna och Singapore.

Bahrain är den antika Dilmun-civilisationens födelseplats. Det har varit känt sedan urminnes tider för sitt pärlarbete, som ansågs vara det finaste i världen på artonhundratalet. Bahrain var en av de första platserna i världen som konverterade till islam. Efter Arabul-eran erövrades Bahrain av portugiserna 1521, som avsattes 1602 av Shah Abbas I från den safavidiska dynastin i det persiska kungariket. Stammen Bani Utba erövrade Bahrain från Nasr al-Madkuranda 1783, och han har kontrollerat den kungliga dynastin Al-Khalifa sedan dess, med Ahmed al-Fatehas Bahrains första hakim. Bahrain blev ett protektorat av Storbritannien i slutet av 1800-talet, efter många fördrag med britterna. Bahrain utropade självständighet 1971. Tidigare utropade kungariket Bahrain staten Bahrain 2002. Protester utbröt i nationen 2011, utlöst av den arabiska våren i området.

Bahrain har den första post-oljeekonomin i Persiska viken. Bahrain började investera i bank- och turistsektorerna mot slutet av 1900-talet. Många stora finansiella institutioner finns i Manama, landets huvudstad. Bahrain har ett högt mänskligt utvecklingsindex och har utsetts till en höginkomstekonomi av Världsbanken.

Manama, huvudöns huvudstad, har utmärkta hotell, restauranger, detaljhandelskomplex, en spännande (basar) och alla andra bekvämligheter som gästerna behöver för en minnesvärd semester. Dessutom finns det bra stränder, varmt och soligt väder året runt, engelska talas och förstås överallt, och riket innehåller rester av mer än 5 000 år av civilisation att undersöka.

Bahrain är ansluten till den arabiska halvön via en 16 mil (25 kilometer) gångväg. Den arkeologiska betydelsen av öarna avslöjades under konstruktionen när hundratals gravhögar från det tredje årtusendet f.Kr. upptäcktes, en del av den välordnade antika metropolen Dilmun som frodades där en skog av skyskrapor nu klättrar mot himlen.

Bahrain har varit välmående genom hela sin historia, först på grund av dess strategiska läge för handel och fiske, såväl som mängden och kvaliteten på pärlor som finns i dess vatten, och på senare tid på grund av dess oljeresurser.

Trots att regeringen är mindre stabil än tidigare är Bahrain fortfarande ett populärt turistmål i Mellanöstern. En affärs- eller nöjesresa till Bahrain är en fascinerande, trevlig och givande upplevelse.

Bahrain - Info

44,169 miljarder dollar

BNP

Bahrainsk dinar (BHD)

Valuta

+973

Telefonnummer

1,463,265

Befolkning

786,5 km2 (303,7 mi2)

Område i kvadratkilometer (Mile)

arabiska

Officiellt språk

14 augusti 1971

förklarade självständighet

UTC+3 (AST)

Tidszon

Bahrain - Reseguide

Upptäck & Utforska

Allt du behöver veta om Bahrain innan din resa

Kungariket Bahrain håller snabbt på att bli ett välkänt turistmål. Detta forntida kungarike grundades för cirka 5000 år sedan. När det översätts från arabiska betyder ordet "Bahrain" bokstavligen "Två hav". En av landets största och mest ikoniska attraktioner ligger bara 10 minuters bilresa från landets huvudstad, Manama. Detta är Bahrain Fort, eller Qala'at al-Bahrain. Det majestätiska gamla fortet har byggts om totalt, så besökare kan nu se det i praktiskt taget sin helhet. Tyvärr är lokalerna invändigt omöblerade, men inträdet till fortet är helt gratis. Bredvid det finns ett museum tillägnat Bahrain Fort. Museets konstruktion slutfördes 2008. Besökare kan se flera värdefulla reliker som upptäckts i fortet, inklusive föremål från den antika Dilmun-perioden, på denna plats.

The Tree of Life är en av Bahrains mest välkända turistattraktioner. Även om den exakta åldern på trädet är okänd, tror vissa experter att det är mer än 400 år gammalt. Trädet verkar fantastiskt mitt i en ökenterräng, och det är ett mirakel att det har överlevt under så svåra förhållanden. Solnedgången anses allmänt vara den bästa tiden att besöka trädet eftersom Livets träd är exceptionellt vackert och du kommer att kunna ta fantastiska och minnesvärda fotografier.

Manama har också ett antal viktiga landmärken. Al-Fateh-moskén är en av världens största moskéer, med en kapacitet på 7 000 gäster vid varje given tidpunkt. Moskéns kupol förtjänar särskild uppmärksamhet; den 60 ton tunga kupolen är också världens största glasfiberkupol. Manama Souq, som ligger direkt bakom Bab Al Bahrain-byggnaden, är en marknad där du kan köpa bokstavligen allt, från souvenirer och plagg till elektriska föremål och traditionella smycken.

När det kommer till museer är kanske pärldykningsmuseet det mest kända. Museet är inrymt i en gammal historisk struktur som fungerade som Bahrains första officiella domstol innan det omvandlades till ett traditionellt kulturarvscenter. Efter en hel dags sightseeing, bege dig till Corniche al-Fateh, en härlig strandpromenad med fantastisk utsikt över stadens skyskrapor och flygplan som landar på flygplatsen.

Eftersom Bahrain är ett hett land är vattenaktiviteter ganska populära. I Persiska viken är segling och dykning tillgängliga året runt. Slutligen, i april, är Bahrain värd för Grand Prix F1-loppet, som är välbesökt av både lokalbefolkningen och utlänningar.

Bästa tiden att besöka Bahrain

Bahrain kan vara ganska varmt och fuktigt på sommaren på grund av dess läge i Persiska viken. Men från oktober till början av april är vädret nästan alltid soligt och varmt, vilket gör det till en fantastisk tillflyktsort från kallare områden.

Besökare som vill se Bahrains Formel 1-lopp bör åka under den första veckan i april, men de som inte är intresserade av evenemanget bör åka vid en annan tidpunkt; Grand Prix-veckan är den mest hektiska tiden på året.

Oavsett hur resebyråerna snurrar på det, är Bahrain ett land vid viken med extraordinärt varmt väder under sommarmånaderna, med termometern som ofta når 90°F, även på natten. Klimatet är definitivt medelhavsklimat under minst åtta månader om året, med underbara ljusa dagar på åttiotalet som ger vika för milda kvällar utmärkta för att sitta ute. Det finns ingen finare plats i världen att vara på under dessa tider, särskilt för att det nästan alltid garanteras att det inte regnar. Varje år är det bara ett tiotal dagar med nederbörd.

Under varma perioder tenderar offentliga lokaler som butiker, hotelllobbyer, kontor och gallerior att höja luftkonditioneringen till nästan minusgrader, vilket är anledningen till att du hittar expats som strövar omkring i sjalar, koftor och mörkläggningar i 110°F väder. Medeltemperaturerna varierar från 65°F i januari till 100°F i augusti, och årstiderna är få.

Besökare kommer att uppskatta varje månad som inte är sommar, med tanke på solens hetta. Det betyder att oktober till maj alla är mycket trevliga månader, med de sena och tidiga säsongerna som särskilt trevliga.

Högsäsongen är mellan december och mars, men var medveten om att detta också kan överlappa Bahrains Formel 1 Grand Prix, vilket innebär att boende kommer att begränsas nära slutet av högsäsongen. Sommaren kan vara trevlig för individer som antingen är modiga eller opåverkade av solen. Med tanke på de lugnare förhållandena är det möjligt att njuta av Bahrains historiska element och få inblick i hur Bahrains har levt i generationer mitt i solen och fuktigheten. Ramadan- och Eid-helgerna kan vara utmanande eftersom framsynta saudier ofta schemalägger sitt boende i god tid, vilket resulterar i rumsbrist.

Klädkod i Bahrain

Bahrain är ett av de mest överseende länderna i regionen när det gäller klädkod. I själva verket finns det ingen officiell "klädkod" Eftersom Bahrain är ett muslimskt land, är det enda du måste tänka på att klä dig anständigt när du är offentlig.

I allmänhet klär Bahrains medborgare konservativt. Enligt sedvänjor bär kvinnor Abaya (lång klänning) och Hijab (huvudsjal), medan män bär Thobe (klänningsliknande klädsel) och Ghitraa (halsduk) (huvudduk). Beroende på platsen tillåts icke-muslimer att bära vilken anständig, bekväm klädsel som helst.

Moskéer

  • Män är skyldiga att bära långbyxor; shorts är inte tillåtna.
  • Kvinnor bör bära kläder som täcker deras axlar och knän, samt en huvudduk. Ärmlösa toppar är förbjudna.
  • Män och kvinnor måste ta av sig sina skor innan de går in i en moské.

Traditionella områden

Dessa regioner besöks av Bahrainer och inkluderar souker, centrala marknader och byar. Här är riktlinjerna för att besöka dessa platser:

  • Män bör bära långbyxor snarare än shorts.
  • Kvinnor bör bära byxor och kjolar under knälånga.
  • Blusar med spaghettiband är inte tillåtna.

Gallerior och restauranger

  • Klädkoden är avslappnad; konventionell klädsel är onödig.
  • Om kvinnor väljer att bära kjol måste de vara under knäet.

Stränder

  • På privata stränder är badkläder tillåtna (shorts, baddräkter).
  • På offentliga stränder rekommenderas avslappnad klädsel, men badkläder är förbjudna.

Respekt

Bahrain är ett allmänt välkomnande värdland, men det är viktigt att alltid visa respekt och artighet med hänsyn till deras distinkta kulturella normer och religion. I områden som besöks av lokala araber är det att föredra att bära långbyxor snarare än shorts (shorts förhindrar tillgång till olika statliga byggnader och museer), och kvinnor bör undvika att bära genomskinliga klänningar. På strandklubbar och hotell är dock baddräkter, bikinis och shorts acceptabel klädsel. Visa inte tillgivenhet mot individer av det motsatta könet offentligt. Kyssningar offentligt har resulterat i arresteringar, och det är socialt oacceptabelt. Undvik konfrontation till varje pris och delta aldrig i en debatt, särskilt med en lokal.

Medan landets yttrandefrihet ofta är överlägsen grannarnas, betyder det inte att du är fri att göra irrelevanta kommentarer; förtal av kungen är ett allvarligt brott, och lokala tidningar är till stor del regeringsvänliga.

Under månaden ramadan är det strängt förbjudet att äta, dricka och röka offentligt, och överträdare riskerar böter eller till och med fängelse. Restauranger kommer att vara stängda under dagtid. även om de ser ut att vara öppna efter lunch kommer de att förbereda för Iftar och du kommer inte att kunna lägga en beställning förrän då.

Saker att veta om Bahrain - Bahrain reseguide - By Travel S Helper

Saker att veta om Bahrain

Bahrain är den minsta av Persiska vikens suveräna nationer, och den har ofta varit tvungen att gå diplomatiskt lina över sina större grannar. Trots att landet har små oljereserver har det utvecklat sig som ett raffinadericentrum och ett bankcentrum, samt etablerat en socialliberal monarki.

Bahrain, en populär helgdestination för besökare från grannlandet Saudiarabien, är en kulturell hotspot. Unescos världsarvsområden sträcker sig med fortfarande livliga basarer och mattbutiker, medan torn med exklusiva hotell ligger runt den moskébeklädda silhuetten.

Med ett nyligen försök att tävla om en plats på världens lyxturismscen, är denna gamla hamnstad i Persiska viken nu värd för stora evenemang – som Formel 1:s Bahrain Grand Prix – unika upplevelser och sofistikerade museer som gör det värt att ta med på Din resplan.

Inträdeskrav för Bahrain - Bahrain reseguide - By Travel S Helper

Inträdeskrav för Bahrain

Ett 14-dagarsvisum är tillgängligt för medborgare i 66 länder, medan ett 14-dagars onlinevisum är tillgängligt för medborgare i 113 länder, inklusive alla som är kvalificerade för ett ankomstvisum. För den mest uppdaterade informationen, gå till inrikesministeriets webbplats. Om inget av dessa gäller dig, eller om du kommer av andra skäl än turism eller affärer, behöver du en sponsor i Bahrain för att skicka in din visumansökan å dina vägnar.

Bahrain är ett av få Gulfländer som erkänner israeliska pass (även om visum krävs) och pass med bevis på resor till Israel.

På Bahrains flygplats kan medborgare i Europeiska unionen, USA, Kanada, Nya Zeeland, Japan, Hongkong, Brunei, Malaysia, Singapore och Sydkorea få ett inresevisum.

Hur man reser till Bahrain - Bahrain reseguide - By Travel S Helper

Hur man reser till Bahrain

Bahrains internationella flygplats (IATA: BAH) är Gulf Airs primära nav och ligger i Muharraq, öster om Manama. Det erbjuder goda förbindelser över hela regionen såväl som till London. Flygplatsen erbjuder utmärkt taxfree shopping; Ett Transhotel som tillhandahåller sängar och duschar (mot en avgift) till passagerare som väntar på flyg håller för närvarande på att renoveras.

Många invånare i östra Saudiarabien föredrar att resa via Bahrain, och Gulf Air tillhandahåller service till Khobar och Dammam för att möta denna efterfrågan; fråga när du gör din bokning.

Air Arabia, ett lågprisflygbolag baserat i Förenade Arabemiraten, driver dagliga flyg från Sharjahs flygplats (IATA: SHJ), som ligger norr om Dubai.

Till skillnad från de flesta flygplatser är denna ganska liten, vilket är fördelaktigt eftersom avgång och ankomst är både snabba (och enkla).

Hur man tar sig runt i Bahrain - Bahrain reseguide - Travel S Helper

Hur man tar sig runt i Bahrain

Det finns bara två sätt att nå Bahrain: med flyg eller bil genom gångvägen från Saudiarabien.

Det går flyg till destinationer över hela världen från Bahrains internationella flygplats, och ett enormt projekt pågår för närvarande för att uppdatera och utöka dess faciliteter.

Dessutom går 28 busslinjer runt ön. Bussarna är prisvärda, luftkonditionerade och erbjuder gratis Wi-Fi; ändå används de främst av lokalbefolkningen och inte av besökare.

På flygplatsen, restaurangerna och hotellen finns taxibilar allmänt tillgängliga, och Uber är också ett populärt transportsätt. Dessutom har många biluthyrningsföretag kontor i Bahrain, och flera har kiosker på flygplatsen.

Destinationer i Bahrain - Bahrain reseguide - By Travel S Helper

Destinationer i Bahrain

Manama, landets huvudstad, är hem för landets mest anmärkningsvärda attraktioner. Här kan turister åka på utflykt till det gamla portugisiska fortet, vars marker nu används för arkeologiska utgrävningar. Al Khamis-moskén, en av de äldsta islamiska strukturerna, ligger i samma region.

Komplexet Beit Al Qur’an är särskilt värt ett besök eftersom det innehåller en historisk moské, vidsträckta bibliotekssalar och ett lokalt museum.

Huvudstaden är hem för många arkitektoniskt fantastiska strukturer designade i klassisk arabisk stil. De mest anmärkningsvärda är Arad Fort, St. Christopher's Church och det främsta utställningscentret.

När du är klar med sightseeing är det dags att koppla av på en av de vidsträckta sandstränderna eller besöka de traditionella marknaderna som är tilltalande för alla turister. Området Gold Souk är ett av de mest populära. 

Saker att se i Bahrain - Bahrain reseguide - By Travel S Helper

Saker att se i Bahrain

Bahrain är en önation med en rik historia som sträcker sig över tusentals år, och den erbjuder en unik blandning av kulturella utflykter, underhållning och rekreation. I regionen fanns den första staten redan under det tredje årtusendet fvt. Vid olika tidpunkter i historien tillhörde landet Sassanidernas kungadöme, det arabiska kalifatet, Portugal och Iran. Nationen var under brittiskt protektorat under en period. Alla dessa historiska faser har satt sin prägel på landets landskap. 

Enligt många arkeologer inhyste öarna en gång delstaten Dilmun. Sumererna trodde att detta var ursprunget till civilisationen. Qal'at al-Bahrain är platsen där resterna av denna antika kultur finns. Forskare har upptäckt nästan 4 000 år gamla gator, tempel, butiker och palats begravda under många kulturella skikt, inklusive det portugisiska slottet. Idag fortsätter utgrävningen. Idag är ungefär en fjärdedel av regionen tillgänglig. På toppen av kullen står ett portugisiskt slott som heter Qal’at al-Burtughal.

Saker att göra i Bahrain - Bahrain reseguide - By Travel S Helper

Aktiviteter i Bahrain

Bahrains Grand Prix Formel 1-lopp, som hålls i april på Bahrain International Circuit, är det viktigaste årliga evenemanget i Bahrain. Planera i förväg eftersom biljetterna är slutsålda och hotellkostnaderna har skjutit i höjden. Vanligtvis är första bokningar berättigade till rabatter på mellan 10 och 20 procent. Beroende på läktaren kostar biljetterna allt mellan BD 150 och BD 60.

Dykning ökar i popularitet i Bahrain. Här finns det många dykcenter. Varma kustvatten kryllar av vattenlevande liv. Det finns cirka 400 fiskarter här.

Det finns också flera hundra korallarter som stödjer marint liv. De norra vattnen stödjer en större biologisk mångfald.

Rec-diving, härledd från frasen "skeppsvrak", är också vanligt. Det finns många skeppsvrak från olika tidsperioder utanför stranden. Dessutom populärt i norr är driftdykning. 

Pengar och shopping i Bahrain - Bahrain Reseguide - By Travel S Helper

Pengar & Shopping i Bahrain

I Bahrain finns det många stora köpcentra med världsomspännande namn och lyxbutiker, apotekare, stormarknader, maträtter, traditionella och moderna kaféer, lekområden och arkader, teatrar (3D och 2D) och till och med en ingångsport till en vattenpark.

En resa till den lokala souken är ett måste. Där kan du pruta om priset på "rolexes", smycken och en mängd andra föremål. Många enastående skräddare kan hittas i souken. Om du stannar tillräckligt länge (säg en vecka) kan du bära en favoritdräkt och "klona" den med noggrannhet i vilket material som helst från det stora utbudet som finns.

Bahrain är en extremt kostsam nation. Men många människor vill ta med sig souvenirer hem från denna fantastiska plats. Den berömda traditionella arabiska basaren bör vara ditt första stopp. 

Fördelen med arabiska marknader är möjligheten att pruta.

Mat & dryck i Bahrain - Bahrain Reseguide - Travel S Helper

Mat och dryck i Bahrain

Mängden restauranger i Bahrains köksscen är enastående. Den huvudsakliga matsalen är Adliya. Det finns många kaféer att välja mellan i Adliya, som Coco's (bra mat till ett rimligt pris) och Lilous (extremt populärt bland invånare som vill se och synas). 

I Bahrain sträcker sig restaurangerna från blygsamma bås som erbjuder inhemsk mat till exklusiva matställen på femstjärniga hotell. I köpcentra och stadens centrum kan man hitta dyra måltider i västerländsk stil och (främst amerikanska) franchisebutiker som serverar exklusiva rätter.

Juffair har en berömd gata känd som "American's Alley" som ett resultat av det stora antalet amerikanska matställen i den närheten.

Bahrain har relativt tillåtande alkoholregler, och det har länge varit ett populärt resmål för turister från Saudiarabien och andra angränsande "torra" nationer.

Nightlife In Manama - Bahrain travel Guide - By Travel S Helper

Nattliv i Bahrain

Bahrains nattliv är ganska välutvecklat, vilket är förvånande. Detta beror främst på regeringens tolerans och det stora antalet utlänningar som bor i landet.

Bahrain kallas ofta för "Mellanösterns Hawaii". Alla kommer att hitta nöjen efter solnedgången. I hela landet finns det diskotek, karaokebarer och livemusikklubbar.

Adliya är särskilt känt för sitt nattliv. Detta är Manamas bohemiska distrikt. Lyxhotell ger flera möjligheter till kvällsunderhållning. Alkohol är tillåtet över hela landet, även i klubbar. Detta lockar turister från angränsande, mer konservativa arabländer.

Eftersom praktiskt taget alla licensierade anläggningar måste vara anslutna till fyra- och femstjärniga hotell, finns det inget distinkt nattlivsdistrikt i Manama; snarare finns det en rutnätsliknande fördelning av mötesplatser över staden.

Festivaler och helgdagar i Bahrain - Bahrain reseguide - By Travel S Helper

Festivaler och helgdagar i Bahrain

Bahrain är ett muslimskt land. Därför är majoriteten av lokala helgdagar religiösa.

Dessutom arrangeras flera festivaler här. I muslimska länder firas inte det nya året den 1 januari. Muslimer firar det nya året på ett annat datum.

I vissa länder är det strängt förbjudet att fira det nya året den 1 januari. Bahrain är inte bland dessa nationer. Efter att ha uppnått självständighet på 1970-talet fortsatte landets ekonomi att växa avsevärt. Många utlänningar började anlända till Bahrain.

Idag utgör de nästan hälften av landets befolkning. Följaktligen firar många framstående hotell och nattklubbar det nya året med shower, fester och fyrverkerier.

Traditioner och seder i Bahrain - Bahrain reseguide - By Travel S Helper

Traditioner och seder i Bahrain

Bahrain är ett välkomnande värdland, men du måste alltid visa respekt och artighet med hänsyn till dina kulturella traditioner och religion.

När du besöker områden som besöks av lokala araber är det att föredra att bära långbyxor snarare än shorts, och damer bör undvika att bära genomskinliga klänningar.

Baddräkter, bikinis och shorts är acceptabel klädsel på strandklubbar och hotell. Visa inte tecken på kärlek till personer av det motsatta könet offentligt. Människor av det motsatta könet har gripits för att ha kysst offentligt, och de är socialt oacceptabla. Undvik alltid att hamna i bråk och delta aldrig i en debatt, särskilt med en lokal.

Rikets officiella religion är islam. Den följs av mer än 70 % av befolkningen. Kristna, buddhister och hinduer utgör den återstående delen.

Culture Of Bahrain - Bahrain reseguide - By Travel S Helper

Bahrains kultur

Den dominerande religionen är islam, och Bahrains är kända för sin tolerans mot olika religiösa sedvänjor.

Äktenskap mellan Bahrainis och expats är ganska ovanliga; många filippinska Bahrainer, som skådespelerskan, är exempel. ett barn från Filippinerna Al-Alawi Mona Marbella.

Kvinnors traditionella kläder inkluderar vanligtvis hijab eller abaya, och reglerna kring kvinnliga kläder är relativt milda jämfört med regionala grannar. Även om thoben, som inkluderar traditionella huvudbonader som keffiyeh, ghutra och agal, är den traditionella manliga dräkten, används västerländska kläder flitigt i landet.

Trots att homosexualitet var tillåtet i Bahrain 1976 har många homosexuella suttit fängslade sedan dess.

Håll dig säker och hälsosam i Bahrain - Bahrain reseguide - By Travel S Helper

Håll dig säker och frisk i Bahrain

Bahrain hade ett nästan inbördeskrig 2011, med hundratals döda, hundratals skadade och ett betydande antal aktivister och medicinsk personal som fängslades och torterades. Även om de enorma protesterna hänsynslöst undertrycktes, är miljön fortfarande flyktig, och protester, upplopp och polismord kan inträffa när som helst.

Resenärer bör undvika landets nordvästra landsbygdsregioner och samhällen. Stora protester kan inträffa när som helst, och även om de ibland kan bli våldsamma är de sällan antivästerländska. Undvik platser där stora grupper av individer verkar samlas.

I Bahrain är den genomsnittliga förekomsten av social brottslighet låg, medan våldsbrott är ovanligt. Rån, stöld och stöld förekommer ändå. Mindre brott som portföljstöld och stöld av portföljer har registrerats, särskilt i de gamla marknadsdistrikten som kallas souks. 

FAQs Om Bahrain

Är Bahrain öppet för turism?

Att resa till Bahrain är möjligt under samma villkor som före COVID-19.

Kan jag bära shorts i Bahrain?

Även om det inte finns någon specifik klädkod i Bahrain, är den vanliga normen att bära blygsamma kläder offentligt. Detta innebär vanligtvis anspråkslösa kjolar och täckta axlar för kvinnor offentligt. Offentligt bör män täcka sina knän med kläder.

Vad ska man köpa i Bahrain?

Bahrain är känt för sina guld och naturliga pärlor, men när du vandrar i de historiska soukerna i Manama och Muharraq kan du observera inflytandet från civilisationer så olika som textilier, dofter och gastronomi. Där kan jag spendera timmar. Vanligtvis besöker jag de lokala parfymörerna och skapar min egen doft.

Behöver jag ett Covid-test för att komma in i Bahrain?

Den 20 februari 2022 kommer varken PCR-testning eller karantän att krävas för några ankomster, oavsett vaccinationsstatus, inklusive de som reser över Causeway.

Är Bahrain vänligt land för utlänningar?

Det är enkelt att träffa Bahrainis, som ofta är snälla och extremt patriotiska om sin nation och sin kultur. Många utlänningar har nära Bahrainska vänskapsband. Nästan alla kan engelska, så om du inte har en stark önskan att göra det, behöver du inte lära dig arabiska.

Är dricks oförskämt i Bahrain?

Utöver en statlig avgift på 5 % är en serviceavgift på 15 % bruklig på de flesta matställen. Även om det är vanligt är det inte nödvändigt att lämna ytterligare 10 % dricks till serveringspersonalen.

Vilken mat är Bahrain känt för?

Köket i Bahrain inkluderar bland annat biryani, hare, khabeesa, machboos, mahyawa, maglooba, quzi och zalabia. Arabiskt kaffe är den nationella drycken (qahwah).

Kan man dricka kranvatten i Bahrain?

The tap water in Bahrain is unsafe to drink unless it has been treated or heated. Additionally, bottled water is generally accessible.

Kan man dricka alkohol i Bahrain?

Alkohol är lagligt i Bahrain, där det finns ett antal barer, restauranger med licens och icke-licenser; berusad beteende offentligt eller körning under påverkan av alkohol är dock olagligt, vilket gör att gärningsmannen kan dömas till böter, fängelse och/eller utvisning, samt indragning av sitt körkort.

Är Bahrain bra för shopping?

Med sin livliga souq och marknadsgator är Bahrain kanske det bästa shoppingmålet. När du utforskar städerna kommer du att upptäcka de bästa varuhusen i Bahrain, som inte bara definierar lyx utan också ger en global shoppingupplevelse.

Vilken är den bästa månaden att besöka Bahrain?

dec-mars. Under dessa månader är temperaturerna i skärgården fortsatt ganska fina. Med en lätt bris och enstaka regnskurar är den bästa tiden att besöka Bahrain mellan december och mars.

Hur mycket pengar behöver jag för att besöka Bahrain?

Hur mycket pengar kommer din semester till Bahrain att kosta? Du bör budgetera runt BHD48 ($128) varje dag för din resa i Bahrain, vilket är den genomsnittliga dagliga kostnaden baserat på vad andra turister har spenderat. Tidigare resenärer har i genomsnitt spenderat 17 BHD (45 USD) per dag på mat och 9 BHD per dag på logi.