Verken de beste plaatsen in Bahrein

Vind enkele van de beste tips uit het hele land van onze partners en vrienden.

Bahrein is een verfijnd, eigentijds en kosmopolitisch koninkrijk van 33 eilanden in de Arabische Golf. Het trekt een groeiend aantal internationale toeristen aan die de interessante mix van oosterse en westerse culturen van het land willen ervaren.

Bahrein is een klein Arabisch koninkrijk aan de Perzische Golf, formeel bekend als het Koninkrijk Bahrein. Bahrein is een verzameling eilanden gelegen tussen het schiereiland van Qatar en de noordwestkust van Saoedi-Arabië. Het is een eilandnatie in het Midden-Oosten, langs de westelijke grens van de Perzische Golf. Het is een kleine archipel met als middelpunt het eiland Bahrein, dat de meeste landmassa heeft.

Het ligt slechts 23 kilometer (14 mijl) ten oosten van Saoedi-Arabië en is ermee verbonden door de King Fahd Causeway. Het schiereiland Qatar is ook vlakbij, ongeveer 50 kilometer (31 mijl) ten zuidoosten via de Baai van Bahrein. Iran ligt 200 kilometer (124 mijl) ten noorden van de Perzische Golf. In 2010 telde de bevolking 1 234 567 personen, waaronder 666 172 niet-staatsburgers. Het heeft een landoppervlak van 780 km2 en is daarmee het op twee na grootste land van Azië, na de Malediven en Singapore.

Bahrein is de geboorteplaats van de oude Dilmun-beschaving. Het staat al sinds de oudheid bekend om zijn parelwerk, dat in de negentiende eeuw als het beste ter wereld werd beschouwd. Bahrein was een van de eerste plaatsen ter wereld die zich bekeerde tot de islam. Na het Arabul-tijdperk werd Bahrein in 1521 veroverd door de Portugezen, die in 1602 werden verdreven door Shah Abbas I van de Safavid-dynastie van het Perzische koninkrijk. De stam van Bani Utba veroverde Bahrein van Nasr al-Madkuranda in 1783, en sindsdien beheerst hij de koninklijke dynastie van Al-Khalifa, met de eerste hakim van Ahmed al-Fatehas Bahrein. Bahrein werd aan het einde van de 19e eeuw een protectoraat van het Verenigd Koninkrijk, na talloze verdragen met de Britten. Bahrein riep de onafhankelijkheid uit in 1971. Eerder riep het Koninkrijk Bahrein in 2002 de staat Bahrein uit. In 2011 braken er protesten uit in het land, aangewakkerd door de Arabische Lente in het gebied.

Bahrein heeft de eerste post-olie-economie in de Perzische Golf. Bahrein begon tegen het einde van de twintigste eeuw te investeren in de bank- en toeristensector. Veel grote financiële instellingen zijn gevestigd in Manama, de hoofdstad van het land. Bahrein heeft een hoge menselijke ontwikkelingsindex en is door de Wereldbank aangemerkt als een economie met een hoog inkomen.

Manama, de hoofdstad van het hoofdeiland, heeft uitstekende hotels, restaurants, winkelcomplexen, een spannende (bazaar) en alle andere voorzieningen die gasten nodig hebben voor een onvergetelijke vakantie. Verder zijn er goede stranden, het hele jaar door warm en zonnig weer, wordt overal Engels gesproken en verstaan, en bevat het koninkrijk de overblijfselen van meer dan 5000 jaar beschaving om te onderzoeken.

Bahrein is verbonden met het Arabische schiereiland via een 25 kilometer lange weg. De archeologische betekenis van de eilanden werd tijdens de bouw onthuld toen honderden grafheuvels uit het derde millennium v.

Bahrein is door de geschiedenis heen welvarend geweest, eerst vanwege de strategische ligging voor handel en visserij, evenals de hoeveelheid en kwaliteit van parels die in zijn wateren worden gevonden, en meer recentelijk vanwege zijn oliebronnen.

Ondanks dat de regering minder stabiel is dan vroeger, blijft Bahrein een populaire toeristenbestemming in het Midden-Oosten. Een zakenreis of vakantiereis naar Bahrein is een fascinerende, aangename en lonende ervaring.

Bahrein - Info

$ 44,169 miljard

BBP

Bahreinse dinar (BHD)

Munteenheid

+973

Oproepcode

1,463,265

Bevolking

786,5 km2 (303,7 mi2)

Oppervlakte in vierkante km (mijl)

Arabisch

Officiële taal

14 augustus 1971

Onafhankelijkheid uitgeroepen

UTC+3 (AST)

Tijdzone

Bahrein - Reisgids

Ontdek & Ontdek

Alles wat u moet weten over Bahrein voor uw reis

Het koninkrijk Bahrein is hard op weg een bekende toeristische bestemming te worden. Dit oude koninkrijk werd zo'n 5000 jaar geleden gesticht. Vertaald uit het Arabisch betekent het woord "Bahrein" letterlijk "Twee Zeeën". Een van de grootste en meest iconische attracties van het land ligt op slechts 10 minuten rijden van de hoofdstad van het land, Manama. Dit is het fort van Bahrein, of Qala'at al-Bahrain. Het majestueuze oude fort is volledig herbouwd, zodat bezoekers het nu praktisch in zijn geheel kunnen zien. Helaas is het binnenterrein ongemeubileerd, maar de toegang tot het fort is helemaal gratis. Ernaast is een museum gewijd aan het fort van Bahrein. De bouw van het museum werd voltooid in 2008. Bezoekers kunnen op deze locatie verschillende waardevolle relikwieën bekijken die in het fort zijn ontdekt, waaronder voorwerpen uit de oude Dilmun-periode.

The Tree of Life is een van de bekendste toeristische attracties van Bahrein. Hoewel de exacte leeftijd van de boom onbekend is, denken sommige experts dat hij meer dan 400 jaar oud is. De boom ziet er prachtig uit in een woestijngebied en het is een wonder dat hij het in zulke moeilijke omstandigheden heeft overleefd. Zonsondergang wordt over het algemeen beschouwd als de beste tijd om de boom te bezoeken, aangezien de Tree of Life uitzonderlijk mooi is en je prachtige en gedenkwaardige foto's kunt maken.

Manama heeft ook een aantal belangrijke oriëntatiepunten. De Al-Fateh-moskee is een van 's werelds grootste moskeeën, met een capaciteit van 7.000 gasten op elk moment. De koepel van de moskee verdient speciale aandacht; de 60 ton zware koepel is ook 's werelds grootste glasvezelkoepel. Manama Souq, direct achter het Bab Al Bahrain-gebouw, is een markt waar je letterlijk alles kunt kopen, van souvenirs en kleding tot elektrische artikelen en traditionele sieraden.

Als het om musea gaat, is het Museum of Pearl Diving misschien wel het bekendste. Het museum is gehuisvest in een oud historisch gebouw dat dienst deed als de eerste officiële rechtbank van Bahrein voordat het werd omgebouwd tot een traditioneel erfgoedcentrum. Na een hele dag sightseeing gaat u naar Corniche al-Fateh, een mooie promenade met een prachtig uitzicht op de wolkenkrabbers van de stad en vliegtuigen die op de luchthaven landen.

Omdat Bahrein een warm land is, zijn wateractiviteiten behoorlijk populair. In de Arabische Golf kunt u het hele jaar door zeilen en duiken. Tot slot, in april, vindt in Bahrein de Grand Prix F1-race plaats, die goed wordt bijgewoond door zowel de lokale bevolking als buitenlanders.

Beste tijd om Bahrein te bezoeken

Bahrein kan in de zomer behoorlijk heet en vochtig zijn vanwege de ligging in de Arabische Golf. Van oktober tot begin april is het weer echter bijna altijd zonnig en warm, waardoor het een geweldig toevluchtsoord is uit koudere streken.

Bezoekers die de Formule 1-race van Bahrein willen zien, moeten in de eerste week van april gaan, maar degenen die niet geïnteresseerd zijn in het evenement, moeten op een ander tijdstip gaan; De Grand Prix-week is de drukste tijd van het jaar.

Ongeacht hoe reisagenten het ook noemen, Bahrein is een Golfland met buitengewoon warm weer gedurende de zomermaanden, waarbij de thermometer vaak 90°F bereikt, zelfs 's nachts. Het klimaat is absoluut mediterraan gedurende minstens acht maanden van het jaar, met prachtige heldere dagen in de jaren tachtig die plaats maakten voor milde avonden die uitstekend geschikt waren om buiten te zitten. Er is geen fijnere plek ter wereld om in deze tijden te zijn, vooral omdat het vrijwel altijd gegarandeerd niet regent. Elk jaar zijn er slechts ongeveer tien dagen met neerslag.

Tijdens warme periodes hebben openbare voorzieningen zoals winkels, hotellobby's, kantoren en winkelcentra de neiging om de airconditioning aan te zetten tot bijna vriestemperaturen. 110°F weer. De gemiddelde temperaturen variëren van 20°C in januari tot 100°F in augustus, en er zijn maar weinig seizoenen.

Bezoekers zullen elke maand waarderen die geen zomer is, gezien de hitte van de zon. Dat betekent dat oktober tot en met mei allemaal zeer aangename maanden zijn, met name het late en vroege seizoen.

Het hoogseizoen is tussen december en maart, maar houd er rekening mee dat dit ook kan overlappen met de Formule 1 Grand Prix van Bahrein, waardoor accommodaties tegen het einde van het hoogseizoen beperkt zijn. De zomer kan leuk zijn voor mensen die moedig zijn of niet worden beïnvloed door de zon. Gezien de rustigere omstandigheden is het haalbaar om te genieten van de historische elementen van Bahrein en inzicht te krijgen in hoe Bahreinse generaties lang hebben geleefd te midden van de zon en vochtigheid. Ramadan- en Eid-vakanties kunnen een uitdaging zijn, aangezien vooruitstrevende Saoedi's hun accommodaties vaak ruim van tevoren plannen, wat resulteert in kamertekorten.

Kledingvoorschrift in Bahrein

Bahrein is een van de meest soepele landen in de regio op het gebied van kledingvoorschriften. In werkelijkheid is er geen officiële "dresscode". Aangezien Bahrein een moslimland is, is het enige waar u rekening mee moet houden, dat u zich in het openbaar bescheiden moet kleden.

Over het algemeen kleden Bahreinse burgers zich conservatief. Volgens de gewoonte dragen dames de Abaya (lange jurk) en de Hijab (hoofddoek), terwijl mannen de Thobe (jurkachtige kleding) en de Ghitraa (sjaal) (hoofddoek) dragen. Afhankelijk van de locatie mogen niet-moslims bescheiden, comfortabele kleding dragen.

Moskeeën

  • Mannen zijn verplicht een lange broek te dragen; korte broeken zijn niet toegestaan.
  • Vrouwen moeten kleding dragen die hun schouders en knieën bedekt, evenals een hoofddoek. Mouwloze tops zijn verboden.
  • Mannen en vrouwen moeten hun schoeisel uitdoen voordat ze een moskee betreden.

Traditionele gebieden

Deze regio's worden bezocht door Bahreinen en omvatten souqs, centrale markten en dorpen. Hier zijn de richtlijnen voor het bezoeken van deze locaties:

  • Mannen moeten een lange broek dragen in plaats van een korte broek.
  • Vrouwen moeten broeken en rokken tot onder de knie dragen.
  • Blouses met spaghettibandjes zijn niet toegestaan.

Winkelcentra en restaurants

  • De dresscode is casual; conventionele kleding is niet nodig.
  • Als vrouwen ervoor kiezen om rokken te dragen, moeten ze onder de knie zijn.

Stranden

  • Op privéstranden is badkleding toegestaan (shorts, zwemkleding).
  • Op openbare stranden wordt casual kleding geadviseerd, maar zwemkleding is verboden.

Respect

Bahrein is over het algemeen een gastvrij gastland, maar het is essentieel om altijd respect en hoffelijkheid te tonen met betrekking tot hun verschillende culturele normen en religie. In gebieden die door lokale Arabieren worden bezocht, verdient het de voorkeur een lange broek te dragen in plaats van een korte broek (een korte broek verhindert de toegang tot verschillende overheidsgebouwen en musea), en vrouwen moeten het dragen van doorzichtige jurken vermijden. In strandclubs en hotels zijn zwemkleding, bikini's en korte broeken echter aanvaardbare kleding. Toon in het openbaar geen genegenheid voor personen van het andere geslacht. Zoenen in het openbaar heeft geleid tot arrestaties en is maatschappelijk onaanvaardbaar. Vermijd koste wat het kost confrontaties en ga nooit in debat, vooral niet met een local.

Hoewel de vrijheid van meningsuiting van het land vaak superieur is aan die van zijn buurlanden, betekent dit niet dat u vrij bent om irrelevante opmerkingen te maken; laster van de koning is een ernstig misdrijf, en lokale kranten zijn grotendeels regeringsgezind.

Tijdens de maand Ramadan is eten, drinken en roken in het openbaar ten strengste verboden en overtreders riskeren boetes of zelfs gevangenisstraf. Restaurants zijn overdag gesloten; zelfs als ze na de lunch open lijken te zijn, bereiden ze zich voor op Iftar en kun je tot die tijd geen bestelling plaatsen.

Wat u moet weten over Bahrein - Reisgids voor Bahrein - Door Travel S Helper

Dingen die u moet weten over Bahrein

Bahrein is de kleinste van de soevereine naties van de Perzische Golf, en het heeft vaak diplomatiek moeten koorddansen over zijn grotere buren. Hoewel het land weinig oliereserves heeft, heeft het zich ontwikkeld als raffinaderij- en bankcentrum en heeft het een sociaal-liberale monarchie gevestigd.

Bahrein, een populaire weekendbestemming voor bezoekers uit buurland Saoedi-Arabië, is een culturele hotspot. UNESCO-werelderfgoedlocaties gaan hand in hand met nog steeds bruisende bazaars en tapijtwinkels, terwijl torens met luxe hotels de met moskeeën bezaaide skyline bezaaien.

Met een recente drang om te strijden voor een plek op 's werelds podium voor luxetoerisme, organiseert deze oude havenstad in de Arabische Golf nu grote evenementen - zoals de Grand Prix van Bahrein van de Formule 1 - unieke ervaringen en verfijnde musea die het de moeite waard maken om op te nemen uw reisschema.

Toelatingseisen voor Bahrein - Reisgids Bahrein - Door Travel S Helper

Toelatingseisen voor Bahrein

Een visum voor 14 dagen is beschikbaar voor burgers van 66 landen, terwijl een online visum voor 14 dagen beschikbaar is voor burgers van 113 landen, inclusief iedereen die in aanmerking komt voor een aankomstvisum. Ga voor de meest actuele informatie naar de website van het ministerie van Binnenlandse Zaken. Als geen van deze op u van toepassing is, of als u om andere redenen dan toerisme of zaken komt, heeft u een sponsor in Bahrein nodig om namens u uw visumaanvraag in te dienen.

Bahrein is een van de weinige Golfstaten die Israëlische paspoorten erkent (hoewel visa vereist zijn) en paspoorten met bewijs van reizen naar Israël.

Op de luchthaven van Bahrein kunnen burgers van de Europese Unie, de Verenigde Staten van Amerika, Canada, Nieuw-Zeeland, Japan, Hongkong, Brunei, Maleisië, Singapore en Zuid-Korea een inreisvisum krijgen.

Hoe naar Bahrein te reizen - Reisgids voor Bahrein - Door Travel S Helper

Hoe naar Bahrein te reizen

Bahrain International Airport (IATA: BAH) is het belangrijkste knooppunt van Gulf Air en ligt in Muharraq, ten oosten van Manama. Het biedt goede verbindingen door de hele regio en naar Londen. De luchthaven biedt uitstekend belastingvrij winkelen; een Transhotel dat bedden en douches (tegen betaling) ter beschikking stelt aan passagiers die op vluchten wachten, wordt momenteel gerenoveerd.

Veel inwoners van Oost-Saoedi-Arabië reizen het liefst via Bahrein, en Gulf Air levert vluchten naar Khobar en Dammam om aan deze vraag te voldoen; informeer bij uw reservering.

Air Arabia, een goedkope luchtvaartmaatschappij gevestigd in de Verenigde Arabische Emiraten, voert dagelijkse vluchten uit vanaf de luchthaven van Sharjah (IATA: SHJ), ten noorden van Dubai.

In tegenstelling tot de meeste luchthavens is deze vrij klein, wat voordelig is omdat vertrek en aankomst zowel snel (en eenvoudig) zijn.

Hoe zich te verplaatsen in Bahrein - Reisgids voor Bahrein - Travel S Helper

Hoe zich te verplaatsen in Bahrein

Er zijn slechts twee manieren om Bahrein te bereiken: per vliegtuig of per auto via de verhoogde weg vanuit Saoedi-Arabië.

Er zijn vluchten naar bestemmingen over de hele wereld vanaf de internationale luchthaven van Bahrein en er loopt momenteel een enorm project om de faciliteiten te moderniseren en uit te breiden.

Daarnaast omcirkelen 28 buslijnen het eiland. De bussen zijn betaalbaar, voorzien van airconditioning en bieden gratis wifi; niettemin worden ze voornamelijk gebruikt door de lokale bevolking en niet door bezoekers.

Op de luchthaven, restaurants en hotels zijn taxi's overal verkrijgbaar en Uber is ook een populair vervoermiddel. Daarnaast hebben tal van autoverhuurbedrijven kantoren in Bahrein, en verschillende hebben kiosken op de luchthaven.

Bestemmingen in Bahrein - Reisgids Bahrein - Door Travel S Helper

Bestemmingen in Bahrein

Manama, de hoofdstad van het land, is de thuisbasis van de meest opvallende bezienswaardigheden van het land. Hier kunnen toeristen een excursie maken naar het oude Portugese fort, waarvan het terrein nu wordt gebruikt voor archeologische opgravingen. De Al Khamis-moskee, een van de oudste islamitische bouwwerken, bevindt zich in dezelfde regio.

Het complex van Beit Al Qur'an is met name een bezoek waard omdat het een historische moskee, uitgestrekte bibliotheekzalen en een plaatselijk museum bevat.

De hoofdstad herbergt tal van architectonisch verbluffende bouwwerken die zijn ontworpen in de klassieke Arabische stijl. De meest opvallende zijn Arad Fort, St. Christopher's Church en het belangrijkste expositiecentrum.

Als je klaar bent met sightseeing, is het tijd om te ontspannen op een van de uitgestrekte zandstranden of om de traditionele markten te bezoeken die alle toeristen aanspreken. De Gold Souk-buurt is een van de meest populaire. 

Dingen om te zien in Bahrein - Reisgids voor Bahrein - By Travel S Helper

Dingen om te zien in Bahrein

Bahrein is een eilandnatie met een rijke geschiedenis van duizenden jaren en biedt een unieke mix van culturele excursies, entertainment en recreatie. In de regio bestond de eerste staat al in het derde millennium vGT. Op verschillende momenten in de geschiedenis behoorde het land toe aan het Sassanidische koninkrijk, het Arabische kalifaat, Portugal en Iran. Het land stond enige tijd onder Brits protectoraat. Al deze historische fasen hebben hun stempel gedrukt op het landschap van het land. 

Volgens talrijke archeologen huisvestten de eilanden ooit de staat Dilmun. De Sumeriërs dachten dat dit de oorsprong van de beschaving was. Qal'at al-Bahrain is de plek waar de overblijfselen van deze oude cultuur zich bevinden. Wetenschappers hebben bijna 4000 jaar oude straten, tempels, winkels en paleizen ontdekt die begraven liggen onder tal van culturele lagen, waaronder het Portugese kasteel. Vandaag gaat de opgraving verder. Tegenwoordig is ongeveer een vierde van de regio toegankelijk. Op de top van de heuvel staat een Portugees kasteel genaamd Qal'at al-Burtughal.

Dingen om te doen in Bahrein - Reisgids voor Bahrein - By Travel S Helper

Activiteiten in Bahrein

De Grand Prix Formule 1-race van Bahrein, die in april wordt gehouden op het Bahrain International Circuit, is het belangrijkste jaarlijkse evenement in Bahrein. Plan vooruit, want de tickets zijn uitverkocht en de hotelkosten zijn omhooggeschoten. Doorgaans komen eerste boekingen in aanmerking voor kortingen van 10 tot 20 procent. Afhankelijk van de tribune kosten tickets ergens tussen de BD 150 en BD 60.

Duiken wordt steeds populairder in Bahrein. Hier zijn tal van duikcentra. Warme kustwateren wemelen van het waterleven. Er zijn hier ongeveer 400 vissoorten.

Er zijn ook enkele honderden koraalsoorten die het leven in zee ondersteunen. De noordelijke wateren ondersteunen een grotere biodiversiteit.

Rec-duiken, afgeleid van de uitdrukking "schipbreuk", komt ook veel voor. Er zijn tal van scheepswrakken uit verschillende tijdsperioden voor de kust. Daarnaast populair in het noorden is stromingsduiken. 

Geld & Winkelen in Bahrein - Reisgids Bahrein - Door Travel S Helper

Geld & Winkelen in Bahrein

In Bahrein zijn er veel grote winkelcentra met wereldwijde naam en luxe winkels, apothekers, supermarkten, foodcourts, traditionele en moderne cafés, speelruimtes en arcades, theaters (3D en 2D) en zelfs een toegangspoort tot een waterpark.

Een uitstapje naar de lokale souk is een must. Daar kunt u afdingen op de prijs van "rolexen", sieraden en een verscheidenheid aan andere items. In de souk zijn veel uitstekende kleermakers te vinden. Als je lang genoeg blijft (bijvoorbeeld een week), kun je een favoriete outfit dragen en deze met nauwkeurigheid 'klonen' in elk materiaal uit de enorme selectie die beschikbaar is.

Bahrein is een extreem kostbaar land. Veel mensen willen echter souvenirs mee naar huis nemen van deze prachtige locatie. De beroemde traditionele Arabische bazaar zou je eerste stop moeten zijn. 

Het voordeel van Arabische markten is de mogelijkheid om af te dingen.

Eten & Drinken in Bahrein - Reisgids Bahrein - Travel S Helper

Eten & Drinken in Bahrein

De verscheidenheid aan restaurants in de keuken van Bahrein is uitstekend. De belangrijkste eetzaal is Adliya. Er zijn tal van cafés om uit te kiezen in Adliya, zoals Coco's (geweldige keuken tegen een redelijke prijs) en Lilou's (zeer populair onder inwoners die willen zien en gezien willen worden). 

In Bahrein variëren de restaurants van bescheiden kraampjes met inheemse gerechten tot luxe eetgelegenheden in vijfsterrenhotels. In winkelcentra en het stadscentrum vindt men dure westerse maaltijden en (meestal Amerikaanse) franchises die luxe gerechten serveren.

Juffair heeft een beroemde baan die bekend staat als 'American's Alley' vanwege het grote aantal Amerikaanse eetgelegenheden in die buurt.

Bahrein heeft relatief tolerante alcoholregels en het is al lang een populaire bestemming voor toeristen uit Saoedi-Arabië en andere naburige "droge" landen.

Nightlife In Manama - Bahrain travel Guide - By Travel S Helper

Nachtleven In Bahrein

Het nachtleven van Bahrein is vrij goed ontwikkeld, wat verrassend is. Dit is voornamelijk te danken aan de tolerantie van de overheid en het grote aantal buitenlanders dat in het land woont.

Bahrein wordt vaak het 'Hawaï van het Midden-Oosten' genoemd. Iedereen zal amusement vinden na zonsondergang. In het hele land zijn er disco's, karaokebars en clubs met livemuziek.

Adliya staat vooral bekend om zijn nachtleven. Dit is de Boheemse wijk van Manama. Luxe hotels bieden verschillende mogelijkheden voor avondentertainment. Alcohol is in het hele land toegestaan, zelfs in clubs. Dit trekt toeristen aan uit naburige, meer conservatieve Arabische landen.

Aangezien vrijwel alle vergunde etablissementen moeten zijn aangesloten bij vier- en vijfsterrenhotels, is er geen duidelijk uitgaansgebied in Manama; er is eerder een rasterachtige verdeling van locaties over de stad.

Festivals en feestdagen in Bahrein - Reisgids voor Bahrein - Door Travel S Helper

Festivals en feestdagen in Bahrein

Bahrein is een moslimland. Daarom zijn de meeste lokale feestdagen religieus.

Daarnaast worden hier verschillende festivals georganiseerd. In moslimlanden wordt het nieuwe jaar niet op 1 januari gevierd. Moslims vieren het nieuwe jaar op een andere datum.

In sommige landen is het ten strengste verboden om het nieuwe jaar op 1 januari te vieren. Bahrein behoort niet tot deze landen. Na het bereiken van de onafhankelijkheid in de jaren zeventig bleef de economie van het land aanzienlijk groeien. Talloze buitenlanders begonnen in Bahrein aan te komen.

Tegenwoordig vormen ze bijna de helft van de bevolking van het land. Daarom vieren tal van vooraanstaande hotels en nachtclubs het nieuwe jaar met shows, feesten en vuurwerk.

Tradities en gebruiken in Bahrein - Reisgids voor Bahrein - Door Travel S Helper

Tradities en gebruiken in Bahrein

Bahrein is een gastvrij gastland, maar u moet altijd respect en beleefdheid tonen met betrekking tot uw culturele tradities en religie.

Bij het bezoeken van gebieden die door lokale Arabieren worden bezocht, is het beter om een lange broek te dragen dan een korte broek, en dames moeten transparante jurken vermijden.

Badpakken, bikini's en korte broeken zijn acceptabele kleding bij strandclubs en hotels. Toon in het openbaar geen blijk van liefde voor personen van het andere geslacht. Mensen van het andere geslacht zijn gearresteerd omdat ze in het openbaar kussen, en ze zijn sociaal onaanvaardbaar. Vermijd altijd ruzie en ga nooit in discussie, vooral niet met een local.

De officiële religie van het koninkrijk is de islam. Het wordt gevolgd door meer dan 70% van de bevolking. Christenen, boeddhisten en hindoes vormen het resterende deel.

Cultuur van Bahrein - Reisgids Bahrein - Door Travel S Helper

Cultuur van Bahrein

De overheersende religie is de islam, en Bahreinen staan bekend om hun tolerantie voor verschillende religieuze praktijken.

Huwelijken tussen Bahreiners en expats zijn vrij ongebruikelijk; talloze Filipijns-Bahreinen, zoals de actrice, zijn voorbeelden. een kind uit de Filipijnen Al-Alawi Mona Marbella.

Traditionele kleding voor vrouwen omvat meestal de hijab of de abaya, en de voorschriften voor vrouwelijke kleding zijn relatief soepel in vergelijking met regionale buren. Hoewel de thobe, die traditionele hoofdtooien omvat zoals de keffiyeh, ghutra en agal, het traditionele mannelijke kostuum is, wordt westerse kleding veel gebruikt in de natie.

Ondanks het feit dat homoseksualiteit in 1976 in Bahrein was toegestaan, zijn sindsdien talloze homo's in de gevangenis beland.

Blijf veilig en gezond in Bahrein - Reisgids voor Bahrein - By Travel S Helper

Blijf veilig en gezond in Bahrein

Bahrein had in 2011 een bijna-burgeroorlog, met honderden doden, honderden gewonden en een aanzienlijk aantal activisten en medische professionals die gevangen werden gezet en gemarteld. Hoewel de enorme protesten meedogenloos werden onderdrukt, blijft de omgeving onstabiel en kunnen er elk moment protesten, rellen en politiemoorden plaatsvinden.

Reizigers moeten de landelijke regio's en gemeenschappen in het noordwesten van het land vermijden. Er kunnen elk moment grote protesten plaatsvinden, en hoewel ze soms gewelddadig kunnen worden, zijn ze zelden antiwesters. Vermijd locaties waar grote groepen individuen lijken samen te komen.

In Bahrein is de gemiddelde incidentie van sociale criminaliteit laag, terwijl gewelddadige criminaliteit ongebruikelijk is. Diefstal, diefstal en diefstal komen desalniettemin voor. Kleine misdaden zoals diefstal van portefeuilles en diefstal van portefeuilles zijn geregistreerd, met name in de oude marktdistricten die bekend staan als soeks. 

FAQ's over Bahrein

Staat Bahrein open voor toerisme?

Reizen naar Bahrein is mogelijk onder dezelfde voorwaarden als voor COVID-19.

Mag ik korte broeken dragen in Bahrein?

Hoewel er geen specifieke kledingvoorschriften zijn in Bahrein, is het de algemene norm om in het openbaar bescheiden kleding te dragen. Dit houdt typisch rokken met een bescheiden lengte en bedekte schouders in voor vrouwen in het openbaar. In het openbaar moeten mannen hun knieën bedekken met kleding.

Wat te kopen in Bahrein?

Bahrein staat bekend om zijn goud en natuurlijke parels, maar als je door de historische souks in Manama en Muharraq dwaalt, kun je de invloed van uiteenlopende beschavingen observeren, van textiel, geuren en gastronomie. Daar kan ik uren doorbrengen. Meestal bezoek ik de plaatselijke parfumeurs en creëer ik mijn eigen geur.

Heb ik een Covid-test nodig om Bahrein binnen te komen?

Op 20 februari 2022 zijn geen PCR-testen of quarantaine vereist voor aankomsten, ongeacht de vaccinatiestatus, inclusief degenen die over de Causeway reizen.

Is Bahrein een vriendelijk land voor buitenlanders?

Het is eenvoudig om Bahreiners te ontmoeten, die vaak aardig en buitengewoon patriottisch zijn over hun land en cultuur. Talrijke buitenlanders hebben hechte Bahreinse vriendschappen. Bijna iedereen kent Engels, dus tenzij je een sterke wens hebt om dat te doen, hoef je geen Arabisch te leren.

Is fooien onbeleefd in Bahrein?

Naast 5% overheidsheffing is in de meeste horecagelegenheden 15% servicekosten gebruikelijk. Hoewel het gebruikelijk is, is het niet verplicht om een extra fooi van 10% achter te laten voor het bedienend personeel.

Om welk eten staat Bahrein bekend?

De keuken van Bahrein omvat onder andere biryani, harees, khabeesa, machboos, mahyawa, maglooba, quzi en zalabia. Arabische koffie is de nationale drank (qahwah).

Mag je kraanwater drinken in Bahrein?

The tap water in Bahrain is unsafe to drink unless it has been treated or heated. Additionally, bottled water is generally accessible.

Mag je alcohol drinken in Bahrein?

Alcohol is legaal in Bahrein, waar een aantal bars, restaurants met drankvergunning en slijterijen zijn; dronken gedrag in het openbaar of rijden onder invloed van alcohol is echter illegaal, waardoor de overtreder kan worden bestraft met een boete, gevangenisstraf en / of uitzetting, evenals intrekking van zijn rijbewijs.

Is Bahrein geschikt om te winkelen?

Met zijn bruisende Souq en marktstraten is Bahrein misschien wel de beste winkelbestemming. Terwijl u de steden verkent, ontdekt u de beste winkelcentra in Bahrein, die niet alleen luxe definiëren, maar ook een wereldwijde winkelervaring bieden.

Wat is de beste maand om Bahrein te bezoeken?

december-maart. Gedurende deze maanden blijven de temperaturen in de archipel redelijk aangenaam. Met een licht briesje en af en toe een bui is de beste tijd om Bahrein te bezoeken tussen december en maart.

Hoeveel geld heb ik nodig om Bahrein te bezoeken?

Hoeveel geld kost je vakantie naar Bahrein? Je zou elke dag ongeveer BHD 48 ($ 128) moeten budgetteren voor je reis in Bahrein, wat de gemiddelde dagelijkse kosten zijn op basis van wat andere toeristen hebben uitgegeven. Reizigers uit het verleden hebben gemiddeld BHD 17 ($ 45) per dag uitgegeven aan eten en BHD 9 per dag aan accommodatie.