BAHRAIN RESEGUIDE

Pengar & Shopping i Bahrain

Bahrain är hem för både moderna shoppingkomplex och traditionella souks, vilket säkerställer att ön kan tillfredsställa alla shoppingpreferenser. I Bahrain är shopping mycket mer än en hobby; det är ett sätt att leva. På fredagar och lördagar, som utgör golfhelgen, myllrar kommersiella områden av turister från alla länder på jakt efter erbjudanden, restauranger och sociala sammankomster.

Om haute couture och designermärken är lockande verkar det som att ett nytt köpcentrum öppnar varje månad. När det gäller layout, motiv och atmosfär är varje hotell unikt. Al Seef är en av de största galleriorna på ön, men Al A’ali ligger inte långt efter storleksmässigt. Bahrain Mall, Dana Mall och Sitra Mall ligger alla i Sanabis, medan Sitra Mall ligger lite längre bort från huvudklustret. Det expansiva Bahrain City Centre är också ett fullt utrustat rekreationskomplex med två hotell, en vattenpark och en multiplexteater.

I den motsatta änden av skalan är traditionella souks lika trevliga och erbjuder ett jämförbart utbud av varor. Avslappnade och gästvänliga erbjuder de turister en upplevelse utöver fynd. Manama Souk är den största och mest populära, medan Muharraq Souk ger en autentisk bymiljö i staden. Den iranska souken i Isa Town innehåller ett brett utbud av begagnade produkter, prydnadssaker och till och med en spännande fågelmarknad. I Adilya finns det många matthandlare och hantverksanläggningar som säljer hantverk från Bahrain.

Pengar i Bahrain

Bahrainsk dinar (BD) är Bahrains valuta, och den är uppdelad i 1000 fils. En dinar är värd nästan tre dollar (US $ 2,66, för att vara exakt, eftersom växelkursen är satt), vilket gör den till en av världens mest kraftfulla valutor (näst efter Kuwait), och detta kan vara svårt att anpassa sig till. Tydligen är den billiga 10-dinars taxiresan verkligen nästan 27 $ och därför ett utpressningsschema!

Dinar är en fritt konvertibel valuta utan några import- eller exportrestriktioner för tillfället. 5 fils, 10 fils, 25 fils, 50 fils och 100 fils är myntvalörerna (man ser sällan 500 fils mynt, men de är giltiga). Sedlarna kommer i valörerna 500 fils (BD 1/2), BD 1, BD 5, BD 10 och BD 20.

Dinaren är knuten till den saudiska riyal vid 1:10, och rial accepteras nästan överallt i den takten. Men du kommer nästan säkert att få din växel i dinarer, och hotell kan försöka lura dig på en liten del av dina pengar. Om du kommer från Saudiarabien behöver du inte byta pengar, men du bör försöka bli av med eventuella extra dinarer innan du lämnar landet, eftersom de är svåra att växla någonstans, även i Saudiarabien.

Priser i Bahrain

Bahrain, liksom andra Gulf-nationer, är inte billigt. En god måltid kan kosta cirka BD 4,0 och fordonsuthyrning för 10-20 dls/dag är acceptabelt, men hotellpriserna kan påverka din budget: ett helt genomsnittligt rum på ett hotell Du kan lägga BD 50 på det. Om du vill få en bra affär, undvik att åka till Bahrain för det årliga Formel 1-evenemanget i april. Hotellkostnaderna kommer att tredubblas. Under loppet kan ett rum på Gulf Hotel kosta mer än 300 BD per natt.

Shopping i Bahrain

I Bahrain finns det många stora köpcentra med världsomspännande namn och lyxbutiker, apotekare, stormarknader, maträtter, traditionella och moderna kaféer, lekområden och arkader, teatrar (3D och 2D) och till och med en ingångsport till en vattenpark.

En resa till den lokala souken är ett måste. Där kan du pruta om priset på "rolexes", smycken och en mängd andra föremål. Många enastående skräddare kan hittas i souken. Om du stannar tillräckligt länge (säg en vecka) kan du bära en favoritdräkt och "klona" den med noggrannhet i vilket material som helst från det stora utbudet som finns.

Bahrain är en extremt kostsam nation. Men många människor vill ta med sig souvenirer hem från denna fantastiska plats. Den berömda traditionella arabiska basaren bör vara ditt första stopp. Där kan du köpa de flesta souvenirer. Färgglada butiksspel kommer omedelbart att fånga din uppmärksamhet. Dessutom är arabiska säljare exceptionellt övertygande. De kommer säkert att kunna övertala dig att köpa även det mest värdelösa föremålet.

Fördelen med arabiska marknader är möjligheten att pruta. Det är viktigt att göra det eftersom de flesta återförsäljare sätter sina priser med möjligheten till förhandling i åtanke. Du kommer att kunna köpa en produkt för två gånger eller till och med tre gånger mindre än det ursprungliga priset om du fortsätter. Att pruta är ett sant spektakel. Köparen åker och återvänder under transaktionen. Säljaren knyter näven och justerar priset. Dessutom kan du pruta i små privata butiker. Men att göra det i ett stort köpcentrum eller center kan anses vara obehagligt och hänsynslöst.

Bab Al Bahrain är Bahrains mest kända marknadsplats. Platsen är i Manama. Det här är slingrande, begränsade gator. Att gå igenom dem är som att kliva in i en autentisk arabisk saga. Här kan du köpa de mest unika souvenirerna, färskvaror, traditionella varor och kryddor. Du måste tänka på att vissa produkter importeras från Kina. De är mycket billigare än andra. Därför, om du vill ta med något inhemskt arabiskt som ett minne, är det bäst att välja föremålet med uppmärksamhet och spendera lite mer på en värdig souvenir.

Gold Souq (Golden Market) ligger i centrum av Manamas pulserande stadsbild. Här finns det bredaste urvalet av guldsmycken, samt andra ädla metaller och pärlor. Du kan köpa ringar, armband och andra föremål. Dessutom finns det unika och speciella produkter på marknaden. Även om du har en begränsad budget kan du upptäcka en lämplig version av guldpläterade smycken till ett överkomligt pris på marknaden. Gold Souq är en plats där man kan få oförglömliga förnimmelser och underbara känslor. Du kan prova vilket smycke som helst, även om du bestämmer dig för att inte köpa det.

City Center Mall är ett populärt resmål för både lokalbefolkningen och turister. Förutom att surfa i de snygga butikerna och göra inköp kan du även njuta av ett mellanmål på en fantastisk restaurang och ha kul i vattenparken. Köpcentret Capital Mall kommer att förvåna dig inte bara med sina unika produkter, utan också med möjligheten att se verk av Bahrainska hantverkare och hantverkare.

Om du reser till Bahrain för att shoppa, måste du också vara medveten om butikens öppettider och tre timmars raster. Säljare börjar jobba klockan 9.00. Butikerna stänger ca 21.00. Arbetsveckan pågår från lördag till torsdag. Fredag är vanligtvis en långsam dag för återförsäljare. Butikerna stänger idag kl 16.00.

Al Muharraq är ett känt shoppingställe för resenärer som gillar att köpa en rad souvenirer. Här hittar du ett stort sortiment av kryddor, halva, kaffe, godis och andra läckra arabiska godsaker till de mest överkomliga priserna. Det rekommenderas dock att du besöker denna plats med en lokal guide. Annars finns möjligheten att gå vilse. Asia Carpet & Antiques är en spännande butik. Det finns en mängd olika mattor och ovanliga antikviteter att köpa.

När du har bestämt dig för var du ska handla bör du fundera på vad du vill ta med dig som ett minne från din resa. De mest populära sakerna är föremål i arabisk stil av hög kvalitet. Detta kan vara en kostym för orientalisk dans, ett par skor med böjda tår eller annan färgglad klädsel. I öst ges tyget i ett brett utbud. Detta gör att du kan välja det optimala alternativet för varje typ av handarbete. Pärlor är också ganska populära på grund av att de skapas i Bahrain, i motsats till många andra saker som ofta importeras. Populära souvenirer som uttrycker kulturen och atmosfären i ett land som Bahrain inkluderar målningar, lampor, vattenpipor och keramik.

Al Aali Shopping Complex

Rd No 2819, Seef, Bahrain

Al Aali Shopping Complex, beläget i Seefs affärssektor, erbjuder en distinkt och sofistikerad shoppingupplevelse. Denna utsökta miljö lever upp till sitt löfte om glamour, mode och tidlös lyx med sin plyschiga omgivning, sofistikerade atmosfär och överflöd av lyxnamn.

Det 52 000 kvadratmeter stora komplexet invigdes 1996 som en exklusiv shoppingdestination med en distinkt arkitektonisk design som elegant integrerar modern arkitektur med den traditionella arabiska stilen. Den nya tillbyggnaden lyfter fram den modernare komponenten av komplexet, och blandar det samtida med det historiska.

Det centrala atriumet har en spektakulär glastak som filtrerar in ljuset i butiksutrymmet och skapar en utomhusatmosfär som sträcker sig in i den moderna Saraya-flygeln. Al A'ali Shopping Complex innehåller heminredningsföretag, exklusiva presentbutiker, pärlhandlare och ett spa.

Bab Al Bahrain

Address: 304 Bab Al Bahrain Ave

Bab Al Bahrain ligger vid ingången till Manama Souq i huvudstaden Bahrain, Manama. Det byggdes 1949 och inhyste tidigare statliga administrativa kontor. Den historiska Manama Souk ligger bakom Bab Al Bahrain.

Detta är en livlig samling butiker som säljer en mängd olika varor från hela världen, inklusive tyger, kryddor, rökelse, dofter, hantverk och souvenirer, såväl som mer moderna föremål. Manama Souq innehåller också en mängd klassiska kaffekaféer. Souken är emblematisk för Bahrain; besökare kommer säkert att njuta av sin tid där.

Bahrain Dragon City Mall

Address: Diyar Al-Muharraq

Dragon City är det största kommersiella navet för grossist- och detaljhandel i kungariket Bahrain, med mer än 787 kommersiella enheter.

Dragon City ligger sydväst om Diyar Al Muharraq, i närheten av Bahrains internationella flygplats, den toppmoderna hamnen Khalifa Bin Salman och Manama, huvudstaden i kungariket Bahrain. Dragon City är fylld med kinesiska arkitektoniska och kulturella element och erbjuder kinesiska varor av högsta kvalitet till lokalbefolkningen, handelskunder och turister.

Bahrain Mall

Avenue 28, Sanabis, Bahrain

Bahrain Mall är den ledande familjeshoppingdestinationen i hjärtat av Bahrains butiksdistrikt. Bahrain Mall är den ledande shoppingdestinationen för familjer och turister från Bahrain, Saudiarabien, Kuwait och Qatar, eftersom den har över 120 internationella varumärken och landets första stormarknad.

Den röda tegelfasaden som påminner om ett etniskt fäste förkroppsligar Bahrains berömda kultur. Upplev spänningen med shopping i världsklass i en traditionell miljö. Center Courts ökenpalmer, vattendrag, ljus och tältkonstruktioner representerar den arabiska historien.

Block 338

Rd No 3831, Manama

Block 338 är ett härligt fotgängardistrikt fyllt med internationella restauranger, konstgallerier och boutiquer, beläget i hjärtat av Manama.

Block 338, känt som Bahrains hetaste matdistrikt, har en mängd olika restauranger som tillgodoser middagsgäster i alla åldrar och preferenser, med ett urval som sträcker sig från fina middagar till traditionella Bahrainska rätter till en avkopplande drink. Förutom denna exceptionella matupplevelse har Block 338 många utmärkta butiksalternativ inbäddade på sidogatorna och har utvecklats till ett blomstrande område för konstentusiaster genom åren.

Block 338 är känt som Bahrains hetaste matkvarter, med en mängd olika matställen som tilltalar matgäster i alla åldrar och preferenser.

City Center Bahrain

AlSeef

City Centre Bahrain är den mest populära detaljhandels-, fritids- och nöjesdestinationen i Bahrain, med över 13,5 miljoner årliga besök.

City Centre Bahrain omfattar mer än 158 000 kvm butiksyta och har mer än 340 exklusiva varumärken och 60 matställen, samt anmärkningsvärda företag som kungadömets största Carrefour-hypermarket, Saks Fifth Avenue, Debenhams, Centrepoint, Pottery Barn och Home Center .

De integrerade familjeunderhållningsalternativen i köpcentret inkluderar en Cineco Cinema med 20 skärmar och en Magic Planet. Dessutom ligger köpcentret i anslutning till två femstjärniga hotell, Westin Hotel City Centre Bahrain och Le Meridien Hotel City Centre Bahrain.

Gold City

Government Ave, Manama

Gold City, ett lysande exempel på specialiserad detaljhandel, transporterar varje besökare till en modern guldsouk. Exklusiva gallerier ägnade åt ädelmetaller och olika stenar är tillgängliga för kräsna kunder. Moderna möbler, vänlig personal och gratis bemannad service placerar Gold City i en liga för sig. Här kan kunderna med tillförsikt gå in och handla.

Som ett land med en lång historia av handel fortsätter kungariket Bahrain att främja guldsektorn. Gold Citys affärsvänliga policy och enkla tillgång till kungariket Saudiarabien och andra GCC-nationer gör det till den bästa platsen för märkessmyckesföretag som vill etablera sig i området.

Mall of Dilmunia

Dilmunia Island

Mall of Dilmunia, ett nav för detaljhandel, trendiga restauranger, energisk underhållning och äventyrlig lek med en distinkt identitet.

Mall of Dilmunia innehåller både form och funktion och är tänkt att förbättra dina typiska shoppingupplevelser! Från den eleganta och sofistikerade designen, det frodiga landskapet, den enorma kanalen och de dansande fontänerna till kungarikets första trovärdiga akvarium.

En kolossal cylindertank med en höjd på över sjutton meter som kommer att rymma över tvåtusen och femhundra sorters marina fiskar och koraller, en underbar visuell gåva och fantastisk utbildningsmöjlighet.

MODA Mall

Bahrain World Trade Center, West Tower, 2nd Floor، Manama, Bahrain

MODA Mall är en destination för butiker och restauranger för alla tillfällen. Med den största samlingen av internationella lyxmärken.

MODA Mall är en detaljhandels- och restaurangdestination för alla tillfällen, belägen i det historiska Bahrain World Trade Center. MODA Mall erbjuder den största premiummärkesportföljen av världsomspännande designers, med över 80 modemärken, under ett tak i kungariket Bahrain, vilket gör att alla kan känna sig speciella. MODA Mall har sin början att tacka det tidigare Sheraton Complex, som har ett trettio år långt arv av lyx.

Muharraq Souq

Muharraq

Muharraq Souq, som är mindre än Manama Souq, har ett stort utbud av varor och kända sötsaker. Al Qaisariya, det äldsta området i souken, erbjuder en härlig shoppingupplevelse. Souq al Qaisariya är en viktig del av "Pearl, evidence of an Island Economy" (UNESCOs världsarvslista).

Seef köpcentrum

Seef District, Manama

Seef Mall, den första autentiska köpcentret i Bahrain, är nu en av kungarikets mest familjevänliga shopping- och nöjesdestinationer. Dess distinkta arkitektur och ljus, öppna ytor bjuder in shoppare att utforska och varva ner medan de utforskar.

Köpcentret är idealiskt beläget i Seef-distriktet och lockar ett stort antal besökare varje vecka som lockas av mångfalden av livsstils-, detaljhandels-, mode- och smyckesmärken i världsklass samt de tillgängliga familjevänliga underhållningsalternativen. Seef Mall innehåller 370 butiker över en total yta på 135 000 kvadratmeter. M. Med nästan 72 000 kvm. Med. Av bruttouthyrningsbar area M., inklusive, för att nämna några, M&S, BHS, H&M, Mango, Zara och Sun & Sand Sport.

På två charmiga och luftiga maträtter erbjuder 55 restauranger, matstånd och kaféer en utsökt mängd matalternativ för att tillfredsställa alla smaker. Seef Mall's Indoor Theme Park, Magic Island, är en stor sevärdhet för familjer och erbjuder en spännande upplevelse för unga och gamla. Det håller barnen underhållna i timmar medan deras föräldrar handlar, vilket gör det till den perfekta platsen för en familjeutflykt. Dessutom är Seef Mall hem för en av de största biografmultiplexen i Mellanöstern, med en sex-skärms-cineplex och en tio-screen megaplex; bekvämt beläget bredvid matställena, de är en biografdröm.

Seef Mall Muharraq

Avenue 29, Arad

Seef Mall är välkänt för sina underhållningstjänster, särskilt för barn, som är produktivt engagerade medan deras föräldrar handlar, vilket gör det till en idealisk destination för en familjeutflykt. Här finns en välutrustad lekplats, barnomsorgsrum och nöjesparken Magic Island inomhus.

Den har också en Seef-film med sex skärmar och en Seef-megaplex med tio skärmar, vilket gör den till en av de största biograferna i Mellanöstern.

Souq Al Qaisariya

Avenue 29, Arad

Souq Al Qaisariya är den äldsta delen av den historiskt betydelsefulla Muharraq Souq. Denna Souq och dess omgivningar är den andra kulturarvsplatsen som listas av UNESCO i Bahrain. Souq Al Qaisariya erbjuder en shoppingupplevelse som är charmigt pittoresk. Här kan du köpa en rad inhemska produkter, inklusive naturliga pärlor och kryddor. Souq Al Qaisariya, en del av projektet "Pearling, Testimony of an Island Economy", fungerar som en tidskapsel som ger en inblick i Bahrains förflutna.

Tillbringa eftermiddagen med att promenera genom Souken och nedför den två mil långa Pearling Path. Du kan avsluta din rundtur på Pearling Path med att ta en bit mat på Saffron by Jena i Souq Al Qaisariya efter att ha hört intressanta berättelser och upplevelser av den gamla Bahrainska pärlindustrin. Golvet på detta traditionella Bahraini-matställe är inbäddat med en madbasa, ett instrument som används för att pressa dadlar för melass. Madbasa, som upptäcktes när byggnaden började, har bevarats som en historisk artefakt.

The Avenues Bahrain

Bahrain Bay, Manama

The Avenues – Bahrain är den första shopping- och fritidsdestinationen i sitt slag i kungariket Bahrain, med ett unikt läge vid havet som sträcker sig över 1,5 kilometer. Utvecklingen introducerar ett nytt koncept till kungariket med en design inspirerad av The Avenues Of Kuwait som ger gästerna intrycket av att vara utomhus medan de förblir inomhus, skyddade från värmen av ett solbelyst tak.

Projektets hyresyta är cirka 40 000 kvadratmeter och innehåller 130 anläggningar, varav 50 procent kommer att vara restauranger och kaféer med utsikt över Bahrain Bay. Det har också ett stort familjeunderhållningsområde med en lekhall, 10 biografer, offentliga parker, gångvägar och parkeringsplatser.

Byggandet av fas II av projektet har beviljats officiellt tillstånd. Detta kommer att erbjuda ytterligare 30 000 kvadratmeter uthyrningsyta, samt nya stadsdelar och ett hotell med 210 rum. Detta kommer att göra The Avenues – Bahrain till en attraktiv plats för Bahrains såväl som GCC och internationella turister som kommer för shopping, rekreation och en trevlig vistelse.