Verken de beste plaatsen in Manama

Vind enkele van de beste tips uit het hele land van onze partners en vrienden.

Manamah is lange tijd een belangrijke handelsstad aan de Perzische Golf geweest en heeft een gevarieerde bevolking.

Manama is de hoofdstad en grootste stad van Bahrein, met een bevolking van ongeveer 157.000 mensen.

Bahrein vestigde zich als een onafhankelijk land tijdens het 19e-eeuwse tijdperk van Britse overheersing, na eeuwen van Portugese en Perzische overheersing en aanvallen door de heersende dynastieën van Saoedi-Arabië en Oman.

Hoewel de moderne zustersteden Manama en Muharraq rond 1800 tegelijkertijd lijken te zijn gebouwd, kreeg Muharraq bekendheid dankzij zijn defensieve positie en diende het tot 1921 als de hoofdstad van Bahrein. Manama werd het commerciële centrum en de belangrijkste toegangspoort tot Bahrein eiland. De olierijkdom van Bahrein voedde een snelle ontwikkeling in de twintigste eeuw, en in de jaren negentig leidde een vastberaden diversificatiedrang tot vooruitgang in andere sectoren en hielp Manama om een ​​belangrijk financieel centrum in het Midden-Oosten te worden.

Bijna de hele kustlijn is gewijd aan de ontwikkeling van resorts. Hier zijn hotels en stranden goed uitgerust en trekken ze dagelijks een toenemend aantal bezoekers aan.

Manama, de hoofdstad van het land, is de thuisbasis van de meest opvallende bezienswaardigheden van het land. Hier kunnen toeristen een excursie maken naar het oude Portugese fort, waarvan het terrein nu wordt gebruikt voor archeologische opgravingen. De Al Khamis-moskee, een van de oudste islamitische bouwwerken, bevindt zich in dezelfde regio. Het complex van Beit Al Qur'an is met name een bezoek waard omdat het een historische moskee, uitgestrekte bibliotheekzalen en een plaatselijk museum bevat.

De hoofdstad herbergt tal van architectonisch verbluffende bouwwerken die zijn ontworpen in de klassieke Arabische stijl. De meest opvallende zijn Arad Fort, St. Christopher's Church en het belangrijkste expositiecentrum.

Als u klaar bent met sightseeing, is het tijd om te ontspannen op een van de uitgestrekte zandstranden of om de traditionele markten te bezoeken die alle toeristen aanspreken. De Gold Souk-buurt is een van de meest populaire omdat het een enorm assortiment aan sieraden biedt. Bezoek de Clos Souk-markt als u op zoek bent naar textiel van de hoogste kwaliteit. Ook al is dit land klein, de verscheidenheid aan bezienswaardigheden en wandelpaden is vrij groot.

De Clock Tower, gelegen aan Exhibition Avenue, is een van de vele moderne attracties van de stad. Er zijn twee piramidale torens opgebouwd uit de siersteen. Deze klokkentoren wordt beschouwd als een van de meest ongewone en mooiste ter wereld, omdat hij is versierd met traditionele versieringen en een aanvulling vormt op het omringende landschap.

Fountain Square in de wijk Al Seef is een van de favoriete wandelgebieden van de bezoekers van de stad. Deze regio wordt beschouwd als een van de meest moderne en elite in de stad; er zijn tal van moderne wolkenkrabbers, evenals winkel- en uitgaansgebieden. Het meest opvallende kenmerk van het gebied is een enorm centraal plein met talloze prachtige fonteinen, ideaal om af te koelen op een warme dag.

Niet ver van het Nationaal Museum van Bahrein ligt het Beeldenpark, een ander intrigerend gezicht. Het is een uitgestrekte ruimte geplaveid met mooie platen, waarop een aantal uiterst intrigerende sculpturen zijn geplaatst. Er zijn een aantal banken geplaatst voor het gemak van de gasten en voor het comfortabel bekijken van de sculpturen, aangezien alle kunstwerken buitengewoon uniek en interessant zijn.

Het Dolfinarium bevindt zich in het Marina Garden Park en is een must-see attractie voor gezinnen die Manama bezoeken. In dit amusementscomplex worden gasten elke dag getrakteerd op meeslepende optredens. Jonge bezoekers van het dolfinarium krijgen de kans om met de prachtige zoogdieren te zwemmen en prachtige foto's te maken.

De Bab al-Bahrain is een van de meest gewilde buurten om te voet te verkennen in de stad. Hier kunnen bezoekers een aanzienlijk aantal gebouwen in traditionele stijl bekijken, maar ook honderden souvenirwinkels en de grootste markt van het land bezoeken. Hier komen doorgewinterde reizigers op zoek naar unieke souvenirs. Deze markt verkoopt voortreffelijk handbeschilderd aardewerk, levendig textiel van lokale productie, specerijen en prachtige kunstwerken. Deze regio is ook de thuisbasis van een van de meest herkenbare herkenningspunten van de stad, de Bahrain Gate, een prachtig boogvormig architectonisch kenmerk. Dit ongewone herenhuis werd in 1945 gebouwd en wordt nu bewoond door overheidsinstanties en kantoren.

Manamah - Info

Moslim 81,2%, christen 9%, andere 9,8%

Religie

Bahreinse dinar (BHD)

Munteenheid

+973

Oproepcode

689,000

Bevolking (metro)

30 km2 (10 vierkante mijl)

Oppervlakte in vierkante km (mijl)

Arabisch, Engels, Farsi

Taal

• Man: 62,18% • Vrouw: 37,82%

Geslachtsverhouding

GMT+3

Tijdzone

Reisgids Manamah

Ontdek & Ontdek

Alles wat u moet weten over Manamah voor uw reis

Things To Know About Manama - Bahrain travel Guide - By Travel S Helper

Dingen die u moet weten over Manamah

De nederzetting is gelegen op een klein schiereiland in de noordoostelijke hoek van Bahrein. De topografie is overwegend vlak (of matig golvend) en droog, zoals in heel Bahrein.

Manamah heeft een woestijnklimaat.

Manama heeft, net als de rest van Bahrein, barre weersomstandigheden, met zomertemperaturen tot 48 ° C (118 ° F) en wintertemperaturen tot 7 ° C (45 ° F), met in zeldzame gevallen hagel.

De gemiddelde zomer- en wintertemperaturen variëren van 17 ° C (63 ° F) tot meer dan 45 ° C (113 ° F).

De herfst is het meest aangename seizoen in Bahrein, met weinig zonlicht en gematigde temperaturen getemperd door een zacht briesje.

How To Travel To Manama - Bahrain travel Guide - By Travel S Helper

Hoe te reizen naar Manamah

Bahrain International Airport is de belangrijkste hub voor Gulf Air en ligt in Muharraq, net ten oosten van Manama. Het biedt sterke verbindingen in de hele regio en ook naar Londen. De luchthaven biedt fatsoenlijke belastingvrije winkels en een Transhotel dat (tegen een prijs) bedden en douches biedt aan reizigers die op vluchten wachten, wordt nu herontwikkeld. Veel mensen in Oost-Saoedi-Arabië vliegen het liefst vanuit Bahrein, en Gulf Air biedt pendeldiensten naar Khobar en Dammam om aan deze vraag te voldoen; informeer bij uw reservering.

Air Arabia, een goedkope luchtvaartmaatschappij gevestigd in de Verenigde Arabische Emiraten, voert dagelijkse vluchten uit vanaf Sharjah Airport, ten noorden van Dubai.

In tegenstelling tot andere luchthavens is deze vrij klein, wat voordelig is omdat vertrek en aankomst relatief snel (en gemakkelijk) zijn.

How To Get Around In Manama - Bahrain travel Guide - By Travel S Helper

Hoe zich te verplaatsen in Manamah

Veel delen van het eiland worden ook bediend door openbare bussen. Hoewel buskaartjes bescheiden zijn, kan het voor reizigers moeilijk zijn om het systeem te begrijpen omdat ze moeite hebben met het verkrijgen van busdienstregelingen en kaarten.

Met de bus door Bahrein reizen was tot voor kort praktisch onmogelijk, en buitenlanders werden ontmoedigd om dat te doen. Bussen naar populaire bezienswaardigheden en winkelcentra waren schaars en kwamen vaak te laat aan. Wachtruimtes waren vaak onuitnodigend. Bussen bestreken amper 35% van het land en de meeste mensen gebruiken liever een taxi.

Taxi's bieden over het algemeen behoorlijke service, hoewel er een paar boeven zijn. Gebruik altijd de wit met rood dak of taxi's in Londense stijl wanneer u vanaf de luchthaven reist. Er is ook een wet dat als de meter niet wordt gebruikt, er geen kosten in rekening worden gebracht.

Districts & Neighbourhoods In Manama - Bahrain travel Guide - By Travel S Helper

Districten en buurten in Manamah

De belangrijkste wijk van Manama is Adliya. Hier vindt u de beste restaurants en bars, dus het is de beste buurt om uw zoektocht naar het nachtleven te beginnen.

Als alternatief ligt Seef District in de buurt van de waterkant van Manama. Naast Seef Mall en andere winkelcentra zijn er diverse uitstekende eetgelegenheden in de buurt.

Het eiland Amwaj ligt in de Perzische Golf. Het is een kunstmatig eiland met daarin een waterpark en een aantal commerciële winkels. Het is de ideale buurt voor gezinnen die op vakantie zijn.

Prices In Manama - Bahrain travel Guide - By Travel S Helper

Prijzen in Manamah

  • Toerist (Backpacker)

64 $ per dag.

Geschatte kosten per 1 dag inclusief: maaltijden in goedkoop restaurant, openbaar vervoer, goedkoop hotel.

  • Toeristisch (normaal)

208 $ per dag.

Geschatte kosten per 1 dag inclusief: mid-range maaltijden en drankjes, transport, hotel.

Accommodation in Manama - Bahrain travel Guide - By Travel S Helper

Accommodatie in Manamah

Sommige hotels in Manamah zijn zo onderscheidend dat ze niet alleen in de stad bekend zijn, maar zelfs in andere landen.

Een daarvan is het Westin Bahrain City Centre, dat een gebouw deelt met het grootste winkelcentrum van Bahrein. Dit eersteklas hotel is populair bij liefhebbers van winkelen en actieve recreatie, aangezien bezoekers Bahrain City Centre of Wahooo! waterpark op elk moment. Het hotel is gevestigd in hetzelfde gebouw als het beroemde amusementscomplex Magic Planet, dat bekend staat om zijn brede selectie gokautomaten en een van de grootste theaters van de stad met 20 zalen.

Het Westin Bahrain City Centre kan nauwelijks worden gekwalificeerd als een traditioneel hotel in de conventionele zin, aangezien de gasten toegang hebben tot een overvloed aan entertainmentalternatieven en recreatieve locaties.

Sights & Landmarks In Manama - Bahrain travel Guide - By Travel S Helper

Bezienswaardigheden en monumenten in Manamah

Bahrein is een prachtig land dat bekend staat om zijn vele historische, religieuze en natuurlijke bezienswaardigheden. Om alle belangrijke bezienswaardigheden te zien, moet u meer dan een dag in deze stad doorbrengen.

Over het algemeen zijn tours naar de beroemde Barbar-tempel behoorlijk populair bij toeristen. Het tempelcomplex bestaat uit drie verdiepingen. Je vindt ook de ruïnes van verschillende oude altaren in de buurt van het prachtige bouwwerk. Sommige van deze altaren zijn extreem oud en dateren uit het derde millennium v.Chr.

Seyadi House, gelegen in de stad Muhharak, zal ongetwijfeld worden genoemd bij het beschrijven van de architectonische hoogtepunten van Bahrein. Dit voortreffelijke paleis, gebouwd in 1905, wordt beschouwd als een nationale architectonische schat.

Things To Do In Manama - Bahrain travel Guide - By Travel S Helper

Dingen om te doen in Manamah

De geschiedenisfanaat zal niet teleurgesteld worden, met een selectie van ruïnes, rotstekeningen en musea om de geest te laten afdwalen. De meest bekende is de archeologische vindplaats van Zubarah, die de overblijfselen bevat van een ooit bloeiende havenstad. Een fort uit het begin van de 20e eeuw bestaat nog steeds en getuigt in de vorm van een museum van vervlogen tijden.

De rotstekeningen van Al-Jassassiya in het noordoosten van Qatar zijn een opmerkelijke plek met 900 rotstekeningen waarvan wordt aangenomen dat ze dateren uit de oude stammen die het schiereiland bewoonden in de 15e eeuw voor Christus.

Er zijn een aantal forten en torens door het hele land; de meeste zijn ook gerestaureerd als musea. Aan de rand van de stad Umm Salal Mohammed staan ​​de Barzan-torens, gebouwd om het regenwaterbassin van het land te beschermen. Een andere verdedigingswachttoren bevindt zich in Al Khor.

Food & Restaurants In Manama - Bahrain travel Guide - By Travel S Helper

Eten & Restaurants In Manamah

De nationale keuken van Bahrein is echt onderscheidend en gevarieerd. Naast de traditionele Arabische maaltijden, waarvan vele echt delicatesse zijn, krijgen de gasten voedsel uit de keukens van Pakistan, India en zelfs Thailand. Zeevruchten worden meestal beschouwd als de basis van de lokale keuken. De lokale voedingssector biedt de meest uiteenlopende voedingsmiddelen aan lokale eetgelegenheden.

Groenten en fruit zijn zeker niet de meest voorkomende items op de menukaarten van de lokale eetgelegenheden, maar vleesmaaltijden zijn niet minder populair. In restaurants die gespecialiseerd zijn in de nationale keuken, kiezen toeristen meestal voor traditionele gerechten zoals couscous en kebab. Vleeseters zullen de onweerstaanbare geur van shoarma niet kunnen weerstaan. Daarnaast is rijst met stoofvlees een populair gerecht. Misschien vindt u ook voldoening in het genieten van vlees en gevogelte dat boven een open vuur is bereid.

Shopping In Manama - Bahrain travel Guide - By Travel S Helper

Winkelen In Manamah

De wereldberoemde Gold Souq-markt in Manama is de eerste associatie van veel mensen met winkelen. Deze locatie staat bekend om zijn prachtige sieraden, edelstenen en parels. De goederen worden geïmporteerd uit tal van landen. Hier kunt u de meest ongerepte en voortreffelijke Bahreinse parels kopen voor de beste prijs. De lokale prijzen zullen zelfs de meest zuinige toeristen tevreden stellen, aangezien ze lager zijn dan in veel Europese landen. Voor vermogende consumenten met hoge verwachtingen is het ook mogelijk om passende sieraden te vinden. De waarde van onderhandelen over de prijs is een extra verleidelijke mogelijkheid.

Seef Mall, een van de grootste winkelcentra in Bahrein, bevindt zich in Manama. Dit winkel- en amusementscomplex bevat meer dan tweehonderd verkooppunten waar u zowel informele als formele kleding kunt kopen. Het is eenvoudig om wandelingen in de stad te combineren met bezoeken aan eetgelegenheden en cafés. 

Traditions & Festivals In Manama - Bahrain travel Guide - By Travel S Helper

Tradities en festivals in Manama

Ondanks de reputatie van Bahrein als een ontwikkelde en zich snel ontwikkelende natie, blijven de inwoners de gekoesterde tradities van hun voorvaderen in ere houden. Ze observeren hun tradities met grote eerbied en respect. Hier is het typerend om veel tijd te besteden aan morele en spirituele ontwikkeling, die ongetwijfeld gebaseerd is op islamitische spirituele overtuigingen. Jongeren tonen veel respect voor hun ouderen. Alle belangrijke beslissingen worden uitsluitend genomen met toestemming van de jongere generatie. De inheemse bevolking kan vanwege religieuze gebruiken geen varkensvlees consumeren. Bovendien zijn alcoholische dranken onderworpen aan strenge beperkingen. Roken is ook niet toegestaan, maar het is niet strikt verboden.

De kleding van de inheemse bevolking is eveneens zeer verschillend en ongewoon. Vrouwen dragen kleding die hun hele lichaam van top tot teen bedekt. Deze nationale kleding voor dames staat bekend als 'Abaya'. 

Nightlife In Manama - Bahrain travel Guide - By Travel S Helper

Nachtleven in Manamah

In de hoofdstad van Bahrein is het nachtleven overvloedig, zodat iedereen een locatie naar keuze kan kiezen.

Manama heeft een extreem actief nachtleven. Of u nu wilt ontspannen in een bar na een dag sightseeing of de hele nacht wilt dansen in een club, u vindt het allebei in de stad.

De meest populaire bars in Manama zijn die met zitplaatsen buiten. Blok 338 in Adlliya heeft de beste bars. Als je hoopt op een rustig drankje, houd er dan rekening mee dat na 23.00 uur veel bars de muziek opvoeren om een ​​feeststemming te creëren.

Manama heeft een overvloed aan nachtclubs voor degenen die op zoek zijn naar een feestelijke sfeer. Er is voor elk wat wils, of je nu naar westerse muziek wilt luisteren, zoals dance, pop en hiphop, of naar Arabische muziek.