BAHREIN REISGIDS

Blijf veilig en gezond in Bahrein

Blijf veilig in Bahrein

Bahrein had in 2011 een bijna-burgeroorlog, met honderden doden, honderden gewonden en een aanzienlijk aantal activisten en medische professionals die gevangen werden gezet en gemarteld. Hoewel de enorme protesten meedogenloos werden onderdrukt, blijft de omgeving onstabiel en kunnen er elk moment protesten, rellen en politiemoorden plaatsvinden. Reizigers moeten de landelijke regio's en gemeenschappen in het noordwesten van het land vermijden. Er kunnen elk moment grote protesten plaatsvinden, en hoewel ze soms gewelddadig kunnen worden, zijn ze zelden antiwesters. Vermijd locaties waar grote groepen individuen lijken samen te komen.

In Bahrein is de gemiddelde incidentie van sociale criminaliteit laag, terwijl gewelddadige criminaliteit ongebruikelijk is. Diefstal, diefstal en diefstal komen desondanks voor. Kleine misdaden zoals diefstal van portefeuilles en diefstal van portefeuilles zijn geregistreerd, met name in de oude marktdistricten die bekend staan als soeks. De nachtclubs van de meeste hotels worden bezocht door vervelende individuen. Ondanks het feit dat hotels voldoende veiligheidsmaatregelen hebben getroffen, waaronder camera's, zijn er gevallen geweest waarin bezoekers hun kamer innamen.

Als je op Exhibition Avenue (in de buurt van Hoora) bent, wees dan voorzichtig, want dames kunnen onaangename ontmoetingen hebben met (voornamelijk) bedwelmde Saoedi's. Het is een goed idee om een man bij je te hebben als je daarheen gaat (vooral 's nachts).

Misdrijf

Ongeveer 4.000 Britse burgers wonen in Bahrein, en duizenden komen er jaarlijks op bezoek. De meeste bezoeken zijn zonder incidenten. Ondanks het feit dat criminaliteit in de meeste regio's zeldzaam is, moeten toeristen voorzorgsmaatregelen nemen, waaronder het gebruik van vertrouwde taxidiensten.

Drugs

Zelfs sporen van illegale stoffen zijn absoluut beperkt. Zelfs als u via een luchthaven van het ene land naar het andere reist, kan het consumeren of vervoeren van illegale verdovende middelen leiden tot opsluiting en uitzetting. Het kopen of verkopen van illegale drugs en verdovende middelen is een ernstig misdrijf waarop maximaal levenslange gevangenisstraf staat.

Sommige cosmetische artikelen en vullingen voor e-sigaretten bevatten mogelijk verboden stoffen, zoals CBD-olie, in Bahrein.

Het is verstandig om een doktersverklaring mee te nemen als u voorgeschreven medicijnen gebruikt. Als u van plan bent medicijnen op recept in Bahrein te importeren, moet u mogelijk vooraf toestemming van de autoriteiten krijgen. Voordat u op reis gaat, dient u contact op te nemen met de dichtstbijzijnde ambassade of het consulaat van Bahrein.

Alcohol

Alcohol is legaal in Bahrein, waar een aantal bars, restaurants met drankvergunning en slijterijen zijn; dronken gedrag in het openbaar of rijden onder invloed van alcohol is echter illegaal, waardoor de overtreder kan worden bestraft met een boete, gevangenisstraf en / of uitzetting, evenals intrekking van zijn rijbewijs. Fysieke mishandeling en vernieling van openbare eigendommen onder invloed van alcohol is een misdrijf dat kan leiden tot gevangenisstraf.

Autorijden

Er is nultolerantie voor drinken en rijden in Bahrein. Als u wordt betrapt met zelfs maar sporen van alcohol in uw lichaam, kunt u een aanklacht en gevangenisstraf krijgen. Aangezien overtredingen van de wet, bumperkleven, snelheidsovertredingen, racen, lane-jumping en het gebruik van mobiele telefoons tijdens het rijden allemaal kunnen leiden tot hoge boetes. Er zijn een groot aantal flitsers op wegen en snelwegen. Gordelgebruik is verplicht. Als u dit niet doet, kunt u een boete krijgen.

Verkeersregels

  • Het verkeer rijdt rechts.
  • Op rotondes (verkeerscirkels) hebben auto's binnen de rotonde voorrang op degenen die proberen binnen te komen.
  • Chauffeurs rijden vaak te hard ondanks zware straffen, waaronder boetes en mogelijke gevangenisstraffen.
  • De politie kan bestuurders aanhouden voor verkeersovertredingen.
  • Het is illegaal om een mobiele telefoon te gebruiken tijdens het rijden, hoewel het heel gebruikelijk is.
  • Bestuurders zijn verplicht veiligheidsgordels te dragen.
  • Het verkeer is in het weekend meer verstopt door een toestroom van voertuigen uit buurlanden.

Kledingvoorschrift

Bahreinen kleden zich doorgaans conservatief in traditionele kleding, en ze kunnen boos zijn als anderen zich slecht of in strijd met de islamitische normen kleden.

Op openbare locaties zoals winkelcentra, restaurants en parken wordt geschikte kleding aangemoedigd. Kleding mag niet doorzichtig zijn, delen van het lichaam onfatsoenlijk blootleggen of onaangename afbeeldingen of boodschappen weergeven. Als u een van deze locaties onvoldoende gekleed bezoekt, kan u worden gevraagd om te vertrekken (de meeste grotere winkelcentra tonen borden die waarschuwen dat u respectabele kleding moet dragen). Elke vorm van naaktheid is ten strengste verboden, zelfs zonnebaden zonder topje. Tijdens de maand Ramadan, wanneer nederigheid wordt aangemoedigd, worden deze principes nog strikter nageleefd.

Religie

In Bahrein worden islamitische religieuze overtuigingen zeer vereerd. Elk gebrek aan respect voor religieuze ideeën of praktijken wordt als buitengewoon respectloos beschouwd en zal waarschijnlijk leiden tot een hoge boete en/of gevangenisstraf. Andere religies worden gerespecteerd en kunnen vrij worden beoefend in Bahrein. Volg een paar eenvoudige respectrichtlijnen:

Moslims verrichten vijf dagelijkse gebeden. U zult opmerken dat moskeeën luidsprekers gebruiken om aanbidders tot gebed op te roepen. Houd er rekening mee dat auto's die zich niet in de buurt van een moskee bevinden, op een parkeerterrein kunnen stoppen om discreet te bidden.

Moslims vasten van zonsopgang tot zonsondergang tijdens de heilige maand Ramadan. Tijdens de maand Ramadan is eten, drinken, roken, luide muziek spelen en dansen in het openbaar overdag verboden en strafbaar, zelfs voor niet-moslims.

Klimaat en natuurrampen

Bahrein heeft vaak extreem hoge temperaturen. Van juni tot augustus kan de temperatuur oplopen tot boven de 50°C.

Om een hitteberoerte en uitdroging te voorkomen:

  • drink veel water
  • vermijd lange perioden in de hitte

Zand- en stofstormen komen vaak voor.

Demonstraties

Incidentele demonstraties en protesten zijn mogelijk. Het kan gaan om pogingen om het verkeer te onderbreken, maar ook om ongeregeldheden op het platteland en in de buurt van economische centra. In zeldzame gevallen leidt dit tot plaatselijke conflicten tussen veiligheidstroepen van de regering en demonstranten. Af en toe vergroten verjaardagen van belangrijke gebeurtenissen in Bahrein de kans op spontane demonstraties. In het verleden hebben zich vergelijkbare gevallen voorgedaan in Sitra, Bani Jamra, Karbabad, Saar, Karzakan, de Budaiya Highway en naburige dorpen.

Hoewel er tot nu toe geen directe bedreigingen of aanvallen tegen Britse onderdanen zijn geweest, moet u voorzichtig blijven, het advies van de lokale autoriteiten opvolgen en rekening houden met uw omgeving, waar u ook bent op het eiland.

Degenen die zich per ongeluk in de buurt van een gewelddadige bijeenkomst bevinden, lopen gevaar.

Als u een grote openbare bijeenkomst of demonstratie tegenkomt, moet u het gebied snel evacueren. Als u een verdacht object waarneemt, vermijd het dan te naderen of aan te raken. Ga weg en bel 999 of de politie-noodlijn 8000 8008.

Overdag is het reizen op de hoofdsnelwegen vaak ordelijk. Er zijn verschillende politiecontroleposten.

Tijdens demonstraties kunnen wegen onbegaanbaar worden, waardoor omrijden noodzakelijk is. Deze kunnen u omleiden door onbekend terrein. Je moet vertrouwd raken met andere paden.

De lokale publieke opinie in de regio wordt nog steeds beïnvloed door regionale ontwikkelingen. U moet zich bewust zijn van lokale gevoeligheden met betrekking tot deze zaken. Volg het nieuws en wees op de hoogte van lokale en regionale ontwikkelingen die kunnen leiden tot maatschappelijke onrust.

Het ministerie van Binnenlandse Zaken heeft een herinnering uitgevaardigd dat alle bewoners en gasten verplicht zijn een identiteitsbewijs met foto bij zich te hebben. Er kan een boete van maximaal 300 BHD worden opgelegd als u geen identiteitsbewijs met foto kunt tonen op verzoek van een lid van de Bahreinse regering, zoals vereist door de Bahreinse wetgeving.

Blijf gezond in Bahrein

Zorg ervoor dat je veel water drinkt. Van april tot augustus kan het extreem heet (tot 50 graden Celsius) en vochtig worden. Bescherm jezelf tegen de zon door een paraplu te gebruiken. Gehydrateerd blijven is van cruciaal belang, vooral als u de hele dag buiten bent. Flessenwater is bijna overal in de stad tegen extreem lage tarieven te koop, bij "Cold Stores" en kleine eetgelegenheden.

Kleine gekoelde flesjes worden verkocht door straatverkopers in de souk, maar het kan zijn dat u meer uitgeeft dan de fles waard is. Als u voor een lange tijd in Bahrein wilt blijven, kunt u een plaatselijke Cold Shop regelen om flessenwater naar uw appartement te brengen, of u aanmelden voor waterbezorging via een van de vele bedrijven op het eiland. Veel koelhuizen (evenals bepaalde hotels) brengen hun goederen (of maaltijden) gratis naar uw hotel of appartement.

COVID-19

Er zijn geen COVID-19-beperkingen in openbare ruimtes en alle bedrijven, inclusief winkels, banken en restaurants, werken gewoon. Maskers zijn optioneel in zowel binnen- als buitenomgevingen (behalve gezondheidsfaciliteiten).

Er zijn geen COVID-19-gerelateerde limieten voor de beschikbaarheid van accommodatie en faciliteiten, inclusief hotels en particuliere verhuureenheden.

Als u denkt dat u COVID-19-symptomen ervaart, moet u de lokale hotline bellen op 444 en het advies van de autoriteiten opvolgen. Neem voor algemene vragen over COVID-19 in Bahrein contact op met het ministerie van Volksgezondheid via covid19@moh.gov.bh. Degenen die positief testen op COVID-19, zullen door de autoriteiten worden gecontacteerd via de 'BeAware'-app en zullen verplicht zijn om zich thuis of in een hotel te isoleren gedurende 7 dagen (indien volledig gevaccineerd) of 10 dagen (indien niet gevaccineerd) vanaf de datum van infectie. Door een negatief PCR-resultaat te verkrijgen van een privéziekenhuis, kan de periode van zelfisolatie sneller worden beëindigd. Indien nodig wordt therapie voor COVID-19 gratis verstrekt.