BAHREIN REISGIDS

Dingen die u moet weten over Bahrein

Bahrein is de kleinste van de soevereine naties van de Perzische Golf, en het heeft vaak diplomatiek moeten koorddansen over zijn grotere buren. Hoewel het land weinig oliereserves heeft, heeft het zich ontwikkeld als raffinaderij- en bankcentrum en heeft het een sociaal-liberale monarchie gevestigd.

Bahrein, een populaire weekendbestemming voor bezoekers uit buurland Saoedi-Arabië, is een culturele hotspot. UNESCO-werelderfgoedlocaties gaan hand in hand met nog steeds bruisende bazaars en tapijtwinkels, terwijl torens met luxe hotels de met moskeeën bezaaide skyline bezaaien.

Met een recente drang om te strijden voor een plek op 's werelds podium voor luxetoerisme, organiseert deze oude havenstad in de Arabische Golf nu grote evenementen - zoals de Grand Prix van Bahrein van de Formule 1 - unieke ervaringen en verfijnde musea die het de moeite waard maken om op te nemen uw reisschema.

Hoewel Bahrein in de jaren zeventig waarschijnlijk de eerste Golfstaat was die zich openstelde voor expats en toeristen, voelde het niet de behoefte om in de voetsporen te treden van zijn meer flamboyante buur, Dubai. Inderdaad, dit kleine eiland in de Perzische Golf heeft dezelfde allure behouden die er ooit westerlingen naar toe trok. Tegelijkertijd is het een totaal modern Midden-Oosters paradijs dat alle belangen aanspreekt.

Bahrein, oorspronkelijk een rustig parelend eiland, kreeg net als zijn regio geopolitieke bekendheid, ondanks dat het zelf heel weinig olie had. De vriendelijke, toegeeflijke monarchie, samen met de relaxte levensstijl van de mensen, maakten het tot een aantrekkelijke R&R-bestemming voor de oliearbeiders in de regio. Tegenwoordig wordt het gezien als een weekendje weg voor inwoners van Dubai, Qatar, Koeweit en Saoedi-Arabië, terwijl bezoekers van verder weg massaal toestromen om te profiteren van de faciliteiten en het weer.

Met een acht maanden durend mediterraan klimaat trekken de meeste reizigers naar Bahrein om de zon te aanbidden. Hoewel de meerderheid van de toeristen het grote aanbod van mooi ingerichte hotels en resorts zelden verlaat, is er genoeg te doen op dit historische eiland. Van de opwindende glamour van de jaarlijkse Formule 1 Grand Prix tot de charme van de oude wijk van Manama, tot watersporten, woestijnrijden en restauranthoppen, het koninkrijk heeft het allemaal.

In de afgelopen twee decennia heeft Bahrein een toename gezien van het aantal vier- en vijfsterrenresorts, zonder einde aan de gastvrijheid die ze bieden. Alle grote merken zijn hier aanwezig, en elk probeert de andere te overtreffen op het gebied van faciliteiten en comfort. Aan de andere kant van het aanbod heeft het eiland een goede selectie van meer huiselijke accommodaties, variërend van appartementen tot historische hotels. Hoewel er niet veel inheemse gerechten zijn, is regionaal Arabisch eten gebruikelijk en is er een ruime keuze aan internationale eetgelegenheden in toeristische gebieden.

Bijna alle bezoekers komen aan op de internationale luchthaven van Bahrein, terwijl die uit Saoedi-Arabië de Causeway kunnen nemen, een brug die het eiland met het vasteland verbindt. Gulf Air, de lokale luchtvaartmaatschappij, heeft uitstekende verbindingen over de hele wereld en de meeste buitenlandse luchtvaartmaatschappijen hebben Bahrein op hun schema staan.

Het eiland is klein en persoonlijk, meet minder dan 300 vierkante mijl en huisvest iets meer dan een miljoen mensen. Manama wordt algemeen beschouwd als een toeristisch centrum en reizen door Bahrein is eenvoudig en wordt voornamelijk per taxi bereikt. Gezien de afmetingen is er geen reden om te overwegen een auto te huren.

Toerisme In Bahrein

Bahrein trok in 2008 meer dan acht miljoen toeristen als toeristische bestemming, maar het precieze aantal fluctueert van jaar tot jaar. De meerderheid van hen komt uit nabijgelegen Arabische landen, maar ze komen steeds vaker van buiten het gebied, omdat er een toenemend bewustzijn is van de geschiedenis van het Koninkrijk, die het Bahrain International Circuit F1 promoot.

Het koninkrijk combineert de hedendaagse Arabische cultuur met de archeologische erfenis van een vijfduizend jaar oude beschaving. Het eiland is de thuisbasis van vestingwerken zoals Qalat Al Bahrain, dat is aangewezen als UNESCO-werelderfgoed. Het Nationaal Museum van Bahrein heeft voorwerpen uit de geschiedenis van het land, die teruggaan tot de eerste menselijke kolonisten van het eiland, ongeveer 9.000 jaar geleden, en de Beit Al Quran (Arabisch:, wat "huis van de Koran" betekent) is een museum waar islamitische kunstvoorwerpen de Koran bevatten. . De Al-Khamis-moskee, een van de oudste moskeeën van de regio, het Arad-fort bij Muharraq, de Barbar-tempel, die ook een oude tempel is uit de Dilmunite-periode van Bahrein, evenals de grafheuvels van A'ali en de tempel van Saar, behoren tot de beroemdste historische toeristische trekpleisters. Een beroemde toeristische attractie is de Tree of Life, een 400 jaar oude boom die gedijt in de Sakhir-woestijn zonder water in de buurt.

Populaire toeristische activiteiten in Bahrein zijn vogels kijken (vooral op de Hawar-eilanden), duiken en paardrijden. Veel bezoekers uit het naburige Saoedi-Arabië en de omgeving komen voornamelijk naar Manama om te winkelen in de winkelcentra van de hoofdstad, zoals het Bahrain City Centre en het Seef-winkelcentrum in de Seef-buurt van Manama. De souk van Manama en de goudsouk in de oude wijk van Manama zijn ook populair bij bezoekers.

Sinds 2005 heeft Bahrein in maart een jaarlijks "Spring of Culture"-evenement, waarbij internationaal bekende zangers en artiesten optreden tijdens concerten. De Arabische Liga riep Manama in 2012 uit tot Arabische Culturele Hoofdstad en in 2013 tot Arabische Hoofdstad van het Toerisme. Andrea Bocelli, Julio Iglesias en andere artiesten traden op tijdens het evenement in 2012.

Gezinsvakanties

Bahrein begon pas onlangs toeristen te ontvangen, ondanks het feit dat omliggende landen behoorlijk populair zijn. Daarom onderschatten veel vakantiegangers deze locatie. Ze zijn van mening dat er niets te doen of te bekijken is op de site. Maar dit is volkomen onjuist. Het kleine koninkrijk heeft een veelheid aan intrigerende locaties, een prachtige natuurlijke omgeving en geweldig entertainment. Zelfs als u een gezinsvakantie met kinderen plant, zult u genieten van uw verblijf in dit kleine land.

Wanneer u met een gezin naar Bahrein reist, zou de eerste overweging het kiezen van een hotel moeten zijn dat amusement voor kinderen biedt. Het Four Seasons Hotel Bahrain Bay is een prachtige plek voor gezinnen om te ontspannen. Er zijn entertainmentopties voor vakantiegangers van alle leeftijden. Hier kunnen kinderen spelen op het witte strand, zwemmen in het heldere water van het zwembad en zich vermaken in de speeltuinen. Daarnaast is het mogelijk om het kind bij een oppas of in de gespecialiseerde kinderclub van het hotel achter te laten. De kinderkeuken van het hotel is een extra bonus. Hierdoor kunnen zelfs de meest kieskeurige kinderen hun favoriete keuken vinden. Gratis accommodatie voor kinderen of een korting van vijftig procent zijn andere belangrijke kenmerken van het hotel.

Het Lagoona Beach Luxury Resort and Spa wordt beschouwd als het op één na beste hotel in Bahrein voor gezinnen. Daar kunt u ontspannen op het prachtige strand en genieten van het adembenemende uitzicht op de oceaan. Volwassenen kunnen ontspannen in de Spa. Het waterpark met zwembaden en een gezellige speelzone zullen kinderen een geweldige tijd bezorgen. Er is ook een ruimte met gokautomaten en een kindertheater met populaire en geliefde tekenfilms.

Het Ritz Carlton Bahrain Hotel & Spa wordt beschouwd als het op twee na beste hotel voor gezinsvakanties. Het is gelegen aan de kust van de Perzische Golf. Hier is een gezondheidscentrum met een verscheidenheid aan diensten. Een vakantieganger van elke leeftijd kan onder hen een passende optie vinden. Zwembaden, vooral kinderbaden, zullen jonge toeristen bekoren. De SPA zal zeker volwassenen aanspreken. Daarnaast biedt het buffet van het hotel een kinderkeuken en verrukkelijke regionale desserts.

Een verblijf in hotels, zelfs met veel entertainment, kwalificeert echter niet als een volledige vakantie. Daarom, als u een vakantie in Bahrein plant, moet u een paar gezinsvriendelijke attracties selecteren. Het Water Garden Park is de eerste van de geweldige locaties. Voor kinderen zijn er tal van draaimolens en glijbanen. Het belangrijkste is dat kinderen van alle leeftijden iets van hun gading kunnen ontdekken. Het is van vitaal belang op te merken dat minderjarigen alleen toegang hebben tot het uitgaansgebied onder begeleiding van een volwassene.

Royal Camel Farm is een kamelenboerderij. Het is elke dag geopend. Er zijn geen kosten verbonden aan een bezoek. Je kunt niet alleen vertrouwd raken met kamelen en er veel over leren, maar je kunt ook leren hoe je je op de juiste manier bij hen moet gedragen. Fotografie en kameelrijden zijn echter verboden op de boerderij. Ondanks dat het renpaarden zijn, behoren ze tot de koninklijke familie. Al Janabiyah Park is ideaal voor ontspannende vakanties, gezinspicknicks en gewoon genieten van de omliggende natuur.

Bahrein heeft verschillende gevarieerde parken met een grote verscheidenheid aan diersoorten. Ze zijn zichtbaar voor kinderen, die er ook mee kunnen kennismaken. Al Areen Wildlife Park is een van de meest bekende locaties. Hier bewonen talloze wezens die in het rode boek worden vermeld hun natuurlijke habitat. Daarnaast moet je letten op Wahooo! Dit is het meest indrukwekkende waterpark. Dit is het eerste openluchtwaterpark in het Midden-Oosten. Hier beleeft u ongetwijfeld de ideale familievakantie. Hier zal urenlang vermaak zijn. Bahrein is de thuisbasis van een aantal aantrekkelijke en informatieve musea, evenals moskeeën, voor diegenen die ervoor kiezen hun vakantie door te brengen met leren en nieuwe ervaringen opdoen. Elk staat vol met zijn eigen onuitwisbare geschiedenis en andere boeiende legendes.

Arman Zoo is een kleine dierentuin. Hier wonen geiten, koeien, herten, krokodillen, talloze vogels en zelfs honden. In het Oosten wordt de hond meestal als een onrein dier beschouwd. Daarom worden honden in veel landen als exotisch beschouwd. Dit zijn niet de enige geweldige plekken in Bahrein die het hele gezin kan bezoeken en verlaten met niets dan goede herinneringen. Het meest cruciale aspect bij het plannen van een vakantie is rekening houden met uw interesses. Iedereen geniet van iets anders. Dit kan zowel een actieve als een ontspannen vakantie zijn.

Dingen om te zien in Bahrein

De grootste attracties van het koninkrijk bevinden zich ofwel in Manama of in de omringende land- en waternatuurgebieden van de stad. Vanwege het kleine formaat van Bahrein zijn alle locaties snel en gemakkelijk per taxi te bereiken.

De inwoners van Manama houden er, in tegenstelling tot veel van haar buren aan de Golf, van om 's avonds over de pleinen van de stad te slenteren, wanneer de stad echt tot leven komt. Als resultaat van de erfenis van gastvrijheid en toerisme in Bahrein, bieden zowel de stad als de omliggende omgeving een overvloed aan attracties en activiteiten, waardoor het gemakkelijk is om op korte termijn iets interessants te doen.

Het fort van Bahrein (Qala'at al-Bahrain) ligt aan de noordkust, ongeveer vijf of tien minuten rijden van Manama. Hoewel het is gerenoveerd en in uitstekende staat verkeert, heeft het meubels, uithangborden en tentoonstellingen nodig. Het evenement is gratis bij te wonen.

Een museum, geopend in februari 2008, bevindt zich naast het fort en bevat tal van voorwerpen uit de oude Dilmun-periode tot het islamitische tijdperk, waarvan er vele zijn ontdekt in het fort en de nabijgelegen ruïnes. Het museum is een enorme witte rechthoekige structuur zonder enige indicatie dat het een museum is. De openingstijden zijn dagelijks van 08.00 uur tot 14.00 uur en de toegang is gratis.

De levensboom is een metafoor voor het leven. Ondanks het feit dat de bomen overal in Bahrein gedijen, is deze uniek omdat het een 400 jaar oude boom is die de barre woestijnomgeving heeft doorstaan. Je hebt een voertuig nodig om bij de boom te komen, aangezien het buiten de gebaande paden ligt en niet op een openbaar vervoerroute.

Neem de Zallaq snelweg naar het oosten, die overgaat in de Al-Muaskar snelweg, om bij de boom te komen. Na een tijdje zie je een bord met de Tree of Life, dat aangeeft dat je naar rechts moet. (Ondanks dat het bord lijkt te suggereren dat je een onverharde weg moet inslaan die nergens naar toe leidt, doe dit niet, maar wacht tot de volgende kruising, die enkele meters verder is.) Er zijn geen borden langs deze route, dus let op een autokerkhof aan de rechterkant. Sla rechtsaf vlak voordat u een heuvel bereikt met een hellingswaarschuwing van 10 procent. Je ziet weer aanduidingen van de Levensboom als je deze route (inclusief rotondes) rechtdoor vervolgt.

De borden leiden je langs een weg die uiteindelijk leeg zal zijn van deze markeringen, maar uiteindelijk zie je in de verte de boom rechts van je (hij is groot en breed, niet te verwarren met andere kleinere bomen langs de weg). In Gas Well # 371 gaat het over een onverharde weg. U kunt recht uit de boom rijden, maar op de door voertuigen uitgesleten route blijven, aangezien het uitzetten ervoor kan zorgen dat uw auto vast komt te zitten in het zachtere zand.

Hoewel het een zware klus lijkt, is de Tree of Life de moeite van het bekijken waard omdat hij zo ongewoon is. De boom is bedekt met graffiti, die je pas ziet als je er dichtbij komt. Kom net voor zonsondergang aan voor een prachtig uitzicht op de boom en de omliggende woestijn.

Dingen om te doen in Bahrein

Van de oude tijd van Dilmun tot het islamitische tijdperk heeft Bahrein een geschiedenis van 5000 jaar. Het land heeft drie forten die zorgvuldig zijn herbouwd en toegankelijk zijn voor het publiek, maar het kan moeilijk zijn om ze te vinden vanwege een gebrek aan bewegwijzering en de algehele marketing van de toeristische sector van het land.

De Grand Prix F1-race van Bahrein, gehouden in april op het Bahrain International Circuit, is het belangrijkste jaarlijkse evenement van Bahrein. Omdat tickets zijn uitverkocht en accommodatieprijzen zijn verviervoudigd, moet u vooruit plannen. Mensen die hun eerste boekingen maken, krijgen meestal kortingen van 10% tot 20%. Afhankelijk van de tribune variëren tickets van BD 150 tot BD 60.

De meeste activiteiten in Bahrein draaien om luxe en plezier. Gastvrijheid is op het eiland sterk ontwikkeld, dus mensen die het op prijs stellen om verwend te worden, zullen zeker aan hun trekken komen in hun hotel. De vier- en vijfsterrenhotels in het hart van Manama en langs de kust zijn allemaal zelfstandige paradijzen met een verscheidenheid aan restaurants, bars, spa's en ligstoelen.

Afgezien van de hotels, heerst en is de Bahreinse cultuur over het hele eiland aanwezig. Van de oproep tot gebed gezongen door de muezzin tot de uitgebreide Arabische architectuur van de moskeeën en woonwijken, het eiland heeft een duidelijk historisch gevoel.

Parels waren ooit een bron van inkomsten voor Bahreinen, maar sinds oesterkweek het traditionele parelduiken heeft verdrongen, blijven weekdieren rijp om op de zeebodem te worden geoogst. Aquatique Scuba Centre biedt leerzame parelduikcursussen die de geschiedenis van de industrie behandelen en uitmonden in een duik in een van de verlaten parelbedden.

Sinds 2004 wordt op het eiland Bahrein jaarlijks de Formule 1 Grand Prix gehouden, een begrip onder autoliefhebbers. Het internationale circuit van Bahrein in Sakhir aan de westkant van het eiland, op een halfuur rijden via de snelweg van Manama, is niet alleen de locatie van het meest prestigieuze motorsportevenement, maar biedt ook onderdak aan een verscheidenheid aan evenementen met een autothema, waaronder dragracen, driften en karten.

Het kustgebied van de Golf fungeert als een verzamelplaats voor trekkende soorten, waarvan er vele zeldzaam en gewild zijn bij spiertrekkingen. Dit is een genot voor vogelaars met een meer ontspannen karakter. Al Reem Tours is gespecialiseerd in ecotours en biedt dagelijkse excursies om dieren in het wild en vogels te spotten naar de Hawar-eilanden tussen Bahrein en Qatar. Woestijnexcursies naar het zanderige binnenland van Bahrein zijn ook immens populair onder natuurliefhebbers.

Manama, de hoofdstad van Bahrein, is zowel een historische oude stad als een dynamische, moderne stad met winkelcentra, hotels en uitgaansgelegenheden; niettemin heeft het zijn eigen unieke persoonlijkheid en charme. Al Badr Travels biedt een verscheidenheid aan rondleidingen door de stad, waaronder erfgoedwandelingen en cruises op dhows, de klassieke houten handelsschepen die al generaties lang de Golf hebben doorkruist.

Bahreinen zijn erg trots op hun verleden, dat nog steeds populair is in de vorm van hun kunsten en ambachten. De Bahrain Arts Society is een culturele organisatie zonder winstoogmerk die periodiek tentoonstellingen, uitvoeringen, lezingen en workshops organiseert die bedoeld zijn om toeristen te leren traditioneel handwerk in Midden-Oosterse stijl te produceren.

Bahrein heeft, net als de rest van de Golf, een belastingvrije economie waar geen invoerrechten op goederen worden geheven. Voor degenen die het niet kunnen laten om te kopen, bieden verschillende nieuwe winkelcentra, zoals Manama's grote en blitse Seef Mall, altijd kortingen. Er is een verscheidenheid aan souks (markten) en schilderachtige gespecialiseerde boetieks en parelwinkels in de hoofdstad voor degenen die een traditionele sfeer willen.

De hoge temperaturen in Bahrein maken watersporten aantrekkelijker, en zowel bezoekers als inwoners genieten het hele jaar door van hun favoriete bezigheid in de warme wateren van de Perzische Golf.

Bahrein beschikt over een 18-holes internationale golfbaan op ongeveer 15 minuten van de stad Manama, ondanks dat het een woestijnland is. Er zijn vijf meren op de par 72 golfbaan, die wordt omringd door honderden dadelpalmen en dorre vlaktes.

Geniet van een ritje op een kameel over een weg. Bij A'ali Village Ceramics kun je zowel souvenirs als echt aardewerk kopen. Onderhandel op de lokale soukmarkten over goederen.

Eten In Bahrein

De culinaire scene van Bahrein is uitstekend, met veel plaatsen om uit te kiezen. Adliya is de primaire eetzaal. In Adliya zijn er veel cafés om uit te kiezen, waaronder Coco's (uitstekende keuken tegen een redelijke prijs) en Lilou's (extreem populair onder inwoners die willen zien en gezien willen worden). Mirai is een fantastisch Japans fusionrestaurant dat uitermate geschikt is voor het vieren van een speciale gelegenheid. In de buurt vind je hippe salons/restaurants als Zoe’s en Block 338.

Restaurants in Bahrein variëren van goedkope kraampjes die lokale gerechten serveren tot verfijnde restaurants in luxe hotels. Burger King en McDonalds zijn twee van de meest bekende fastfoodketens in de Verenigde Staten. Diners in westerse stijl en franchises (voornamelijk Amerikaans) die gerechten aanbieden tegen hoge prijzen, zijn te vinden in winkelcentra en in het stadscentrum.

Vanwege het grote aantal Amerikaanse restaurants in die regio, heeft Juffair een beroemde baan die bekend staat als 'American's Alley'.

Geografie van Bahrein

Bahrein is een archipel in de Perzische Golf, ten oosten van Saoedi-Arabië, die grotendeels vlak en dor is. Het bestaat uit een vlakke woestijnvlakte die geleidelijk klimt op een lage centrale dijk, met een 134 m hoge bergrook als hoogste punt (Jabal ad Dukhan). Bahrein was oorspronkelijk 665 km2 (257 vierkante mijl), maar dankzij de landaanwinningszone is het uitgegroeid tot 765 km2 (295 vierkante mijl), waardoor het iets groter is dan Hamburg of het eiland Man.

Voorheen bekend als een archipel van 33 eilanden, hebben belangrijke landaanwinningsoperaties het aantal eilanden en archipels uitgebreid tot 84 in augustus 2008. Bahrein heeft met geen enkele natie een fysieke grens, hoewel het wel een kustlijn van 161 kilometer heeft. Een territoriale zee van 22 kilometer (12 zeemijl) en een aaneengesloten zone van 44 kilometer worden ook opgeëist door de natie (24 NMI). Bahrein heeft vijf grote eilanden: Bahrein, de Hawar-eilanden, Muharraq, Umm a Nasan en Sitra. De zomers in Bahrein zijn heet en vochtig, met gematigde winters. Grote hoeveelheden olie en aardgas, evenals vis in de kustzeeën, behoren tot de natuurlijke hulpbronnen van het land. Slechts 2,82 procent van het totale landoppervlak wordt gebruikt voor landbouw.

Ondanks het feit dat Bahrein voor 92 procent uit woestijn bestaat, met regelmatig droogte en stofstormen, zijn de grootste natuurlijke gevaren voor Bahrein dat wel. Woestijnvorming als gevolg van de degradatie van beperkt bouwland, kustschade (schade aan kusten, koraalriffen en zeevegetatie) als gevolg van olielozingen en andere grote olielozingen, olieraffinaderijen, distributiecentra en het herstel van illegaal land in plaatsen zoals Bay Tubli behoren tot de milieuproblemen van Bahrein. Het overmatig gebruik door de landbouw en huishoudens van de belangrijkste watervoerende laag van Bahrein, de Dammam Aquifer, heeft geleid tot verzilting van nabijgelegen brakke en zoute waterlichamen. De locaties van bronnen met zoutgehalte in het grondwater werden ontdekt en hun impactgebieden werden gedefinieerd in een hydrochemisch onderzoek.

Uit het onderzoek bleek dat wanneer grondwater uit de noordwestelijke regio van Bahrein stroomt, waar de watervoerende laag wordt voorzien van water via een zijdelingse overloop vanuit het oosten van Saoedi-Arabië in het zuiden en zuidoosten, de waterkwaliteit van de watervoerende laag aanzienlijk verandert. Brak water stijgt op uit brakke watergebieden in de noord-centrale, westelijke en oostelijke regio's; zeewaterpenetratie in de oostelijke regio; Sabkha-waterpenetratie in het zuidwesten; en terugvloeiing van irrigatie in een lokaal gebied in de westelijke regio zijn de vier geïdentificeerde soorten verzilting van watervoerende lagen. Naast het gebruik van grondwater in de zone, worden vier opties voor het beheer van de grondwaterkwaliteit besproken die ter beschikking staan van de waterautoriteit van Bahrein, en worden prioritaire regio's voorgesteld, afhankelijk van het type en de grootte van een Versalzungsquelle.

Klimaat in Bahrein

Het Zagros-gebergte in Iran, dat zich uitstrekt over de Perzische Golf, veroorzaakt weinig wind in Bahrein. Stofstormen in Irak en Saoedi-Arabië, gedragen door noordwestelijke winden die bekend staan als Shamalwind, veroorzaken verminderd zicht in de maanden juni en juli.

De zomers zijn erg heet. In de zomer zijn de wateren rond Bahrein ondiep en warm snel, wat resulteert in een aanzienlijke vochtigheid, vooral 's nachts. Onder ideale omstandigheden kunnen de zomertemperaturen de 50 graden Celsius (122 graden Fahrenheit) overschrijden. De regen in Bahrein is licht en sporadisch. Neerslag komt het meest voor in de winter, met een maximum van 71,8 mm (2,83 inch).

Demografie van Bahrein

De bevolking van Bahrein groeide in 2010 tot 1,2 miljoen mensen, met 568.399 Bahreinen en 666.172 buitenlanders. De bevolking van Bahrein groeide van 1,05 miljoen in 2007 tot meer dan een miljoen in 2007. (517.368 buitenlandse burgers). Hoewel het grootste deel van de bevolking uit het Midden-Oosten komt, heeft het land ook een aanzienlijke Zuid-Aziatische gemeenschap. In 2008 woonden meer dan 290.000 Indiërs in Bahrein, waarmee het de grootste expatpopulatie van het land is.

Met een bevolkingsdichtheid van 1.646 personen per km2 in 2010 is Bahrein de op drie na dichtstbevolkte soevereine staat ter wereld. Stadstaten zijn de enige soevereine en dichtbevolkte staten. De meerderheid van de bevolking van het land bevindt zich in het noorden, waarbij de zuidelijke regio van het gouvernement het minst dichtbevolkt is. Het noorden van het land is zo dichtbevolkt dat sommigen het een grote stad noemen.

Etnische Groepen In Bahrein

De bevolking van Bahrein is etnisch gevarieerd. Baharna en Ajam zijn de twee etnische groepen die deel uitmaken van de Shia Shia. De etnische groep Baharna vormt het grootste deel van de bahá'-sjiieten. De Ajam zijn sjiitische Perzen naar etniciteit. Sjiitische Perzen leven in aanzienlijke aantallen in Manama en Muharraq. Etnische hasawi's van Al-Hasa vormen een kleine minderheid van de Bahreinse sjiieten.

Soennieten in Bahrein zijn meestal opgesplitst in twee etnische groepen: Arabisch (Arabisch) en Huwala. Soennitische Arabieren zijn de machtigste etnische groep van Bahrein; zij bekleden de meerderheid van de regeringsposten en de Bahreinse monarchie is soennitisch-Arabisch. Traditionele soennitische Arabische nederzettingen zijn Zallaq, Muharraq, Riffa en Hawar. De Huwala zijn soennitische Iraanse afstammelingen, waaronder enkele soennitische Perzen en enkele soennitische Arabieren. Er bestaan ook soennieten van Baluchi-afkomst. Het grootste deel van de Bahreinse Afrikanen komt uit Oost-Afrika en woont al generaties lang in Muharraq en Riffa.

Religie In Bahrein

De officiële religie van Bahrein is de islam en de meerderheid van de bevolking van Bahrein is moslim. Hoewel er geen officiële statistieken zijn over het percentage sjiieten en soennieten onder moslims in Bahrein, vormen sjiieten 65-75 procent van de bevolking.

Bahrein heeft een aanzienlijke christelijke bevolking. Na de volkstelling van 2010 waren er 367.683 niet-moslim inwoners in Bahrein, de meerderheid van hen is christen. De meerderheid van de christenen in Bahrein zijn expats, maar Bahreinse christelijke christenen (die het Bahreinse staatsburgerschap hebben) vormen een kleinere groep. Alees Samaan, een inheemse christen uit Bahrein, was de ambassadeur van Bahrein in het Verenigd Koninkrijk. Bahrein heeft ook een lokale Joodse bevolking van 37 Bahreinen. Volgens verschillende schattingen telt de joodse bevolking van Bahrein tussen de 36 en 50 personen.

De algehele betrokkenheid van moslims is de afgelopen jaren afgenomen als gevolg van de instroom van immigranten en gastarbeiders uit Zuid-Aziatische landen zoals India, de Filippijnen en Sri Lanka. Volgens de volkstelling van 2001 bestond de bevolking van Bahrein voor 81,2 procent uit moslims, 10% christenen en 9,8% hindoeïstische of andere religies. Volgens de volkstelling van 2010 vormden moslims 70,2 procent van de bevolking (de volkstelling van 2010 maakte geen onderscheid tussen niet-moslimreligies). Ambtenaren van de regering van Bahrein hebben beschuldigingen van de oppositie ontkend dat de regering probeert de demografische ontwikkeling van het land te veranderen door soennitische Syriërs te naturaliseren. Bahá's vertegenwoordigen ongeveer 1% van de totale bevolking van Bahrein.

Taal in Bahrein

De officiële taal van Bahrein is Arabisch, hoewel er vaak Engels wordt gesproken. Bahreins Arabisch is het meest gesproken Arabische dialect, maar het verschilt, net als andere Arabische dialecten, aanzienlijk van het standaard Arabisch. Omdat een wetgever vloeiend Arabisch moet spreken om het parlement te vertegenwoordigen, speelt Arabisch volgens artikel 57 (c) van de grondwet van Bahrein een belangrijke rol in het politieke leven.

Veel mensen in Bahrein, zowel Bahreiners als niet-Bahreiners, spreken Perzisch, de officiële taal van Iran, of Urdu, de officiële taal van Pakistan. Nepalees wordt ook vaak gesproken onder Nepalese arbeiders en de Gurkha Soldier-groep. Belangrijke inheemse bevolkingsgroepen spreken Malayalam, Tamil en Hindi. Alle bedrijfsvestigingen en verkeersborden zijn meertalig, met zowel Engels als Arabisch erop geschreven.