BAHREIN REISGIDS

Hoe zich te verplaatsen in Bahrein

There are only two methods to reach Bahrain: by plane or by automobile through the causeway from Saudi Arabia. There are flights to destinations all over the world from Bahrain International Airport, and an enormous project is currently ongoing to update and extend its facilities.

Daarnaast omcirkelen 28 buslijnen het eiland. De bussen zijn betaalbaar, voorzien van airconditioning en bieden gratis wifi; niettemin worden ze voornamelijk gebruikt door de lokale bevolking en niet door bezoekers.

Op de luchthaven, restaurants en hotels zijn taxi's overal verkrijgbaar en Uber is ook een populair vervoermiddel. Daarnaast hebben tal van autoverhuurbedrijven kantoren in Bahrein, en verschillende hebben kiosken op de luchthaven.

Hoe u zich in Bahrein kunt verplaatsen met een taxi

De officiële vergoeding is $ 2,65) BD 1.000 + 0.200 Fils per kilometer. In werkelijkheid zijn de meters echter vaak "kapot", "bedekt", "verloren" of gewoon genegeerd, waardoor vooraf overeenstemming over prijzen noodzakelijk is. Houd er rekening mee dat taxichauffeurs vaak exorbitante tarieven vragen.

In augustus 2008 sloten de overheid en taxigroepen echter een nieuwe deal en een toenemend aantal taxi's gebruikt nu meters. Een reis binnen Manama kost tussen de 3 en 5 dinar.

De luchthaven geeft instructies voor het op officiële wijze berekenen van taxitarieven. Als u een taxi neemt die op de luchthaven wacht, wordt er BD 2.000 extra in rekening gebracht.

Taxi's bieden over het algemeen uitstekende service, hoewel er een paar boeven zijn. Als u vanaf het vliegveld gaat, kies dan zeker voor de witte taxi's met rood dak of taxi's in Londense stijl. Als de meter niet kosteloos wordt gebruikt, is er ook een regel; hou je eraan en neem contact op met de politie, en de chauffeur zal spoedig voldoen aan de juiste vergoeding voor de rit.

Hoewel grote hotels en commerciële gebieden doorgaans taxi's buiten hebben staan, kan het een uitdaging zijn om er een te vinden. In het koninkrijk zijn een aantal particuliere bedrijven actief, waarvan de bekendste zijn:

Speedy Motor Service SMS Radio-Meter Taxi is het oudste en meest populaire radiotelefoontaxibedrijf van het Koninkrijk, en ook het meest betrouwbare. Een taxi kan vooraf worden gereserveerd en is 24 uur per dag, 365 dagen per jaar beschikbaar. + 973-17 682999 is het telefoonnummer dat u moet bellen.

Online taxi in Bahrein. Over tien minuten kunt u de taxameter online krijgen. + 973-36688614; Telefax: + 973-36688614

Bahrain Limo is een onlangs opgerichte Radio Meter Taxi Business in Bahrein, evenals het zusterbedrijf van de transportgigant "Saudi Bahraini Transport Company" (SABTCO), die luxe bus- en limousinediensten levert over de King Fahad Causeway.

Er zijn echter gevallen geweest waarin taxichauffeurs exorbitante tarieven probeerden te vragen (zoals 50 BD voor een korte rit terwijl de kosten in werkelijkheid 3 BD zijn), maar deze incidenten komen niet vaak voor. De beste keuze is over het algemeen om gebruik te maken van gecertificeerde taxidiensten.

Hoe u zich in Bahrein kunt verplaatsen met de bus

Veel delen van het eiland worden ook bediend door openbare bussen. Hoewel de busprijzen goedkoop zijn, kunnen toeristen het systeem moeilijk begrijpen vanwege de moeilijkheid om busdienstregelingen en kaarten te krijgen.

Reizen met de bus in Bahrein was tot voor kort vrijwel een nachtmerrie, en buitenlanders werden hiervoor gewaarschuwd. Er waren geen bussen naar populaire locaties of winkelcentra, en de bussen die er wel waren, waren vaak te laat. De wachtruimtes waren vaak onuitnodigend. Bussen dienden slechts ongeveer 35% van het land, dus de meeste mensen zouden een taxi nemen, waarbij werknemers vaak samenkwamen om een voertuig te kopen.

Sindsdien gaat het echter steeds beter. De situatie is aanzienlijk verbeterd sinds februari 2015, toen de operators veranderden. De bussen zijn nu schoner, beter toegankelijk voor gehandicapten en bieden onder andere gratis 4G-internettoegang. Wachttijden, evenals wachtruimtes, zijn sterk verbeterd.

Hoe u zich in Bahrein kunt verplaatsen met de auto

Overweeg een voertuig te huren als u meerdere locaties wilt bezoeken. Prijzen variëren van 10 tot 20 dinar per dag en zijn inclusief onbeperkt rijden over het hele eiland.

Als je met de bus aankomt op de parkeerplaats van het centrum van Lulu, draai je gewoon weg van de ingang van het centrum, verlaat je de parkeerplaats en zoek je autoverhuur tussen de verzameling bedrijven aan de overkant van de straat. Een kaart of gps wordt ten zeerste aanbevolen, aangezien verkeerslichten schaars kunnen zijn en het niet moeilijk is om van het ene deel van het land naar het andere te komen, ondanks de kleine omvang van het land.

Op de weg is de maximumsnelheid meestal 50 km/u, terwijl deze op de snelweg 80-100 km/u is. De straffen voor het overtreden van verkeersregels zijn streng, ook al worden de regels niet altijd goed nageleefd.