BAHREIN REISGIDS

Dingen om te zien in Bahrein

Bahrein is een eilandnatie met een rijke geschiedenis van duizenden jaren en biedt een unieke mix van culturele excursies, entertainment en recreatie. In de regio bestond de eerste staat al in het derde millennium vGT. Op verschillende momenten in de geschiedenis behoorde het land toe aan het Sassanidische koninkrijk, het Arabische kalifaat, Portugal en Iran. Het land stond enige tijd onder Brits protectoraat. Al deze historische fasen hebben hun stempel gedrukt op het landschap van het land. Daarom zijn er hier tal van interessante bezienswaardigheden.

Volgens talrijke archeologen huisvestten de eilanden ooit de staat Dilmun. De Sumeriërs dachten dat dit de oorsprong van de beschaving was. Qal'at al-Bahrain is de plek waar de overblijfselen van deze oude cultuur zich bevinden. Wetenschappers hebben bijna 4000 jaar oude straten, tempels, winkels en paleizen ontdekt die begraven liggen onder tal van culturele lagen, waaronder het Portugese kasteel. Vandaag gaat de opgraving verder. Tegenwoordig is ongeveer een vierde van de regio toegankelijk. Op de top van de heuvel staat een Portugees kasteel genaamd Qal'at al-Burtughal. Het dateert uit de zeventiende eeuw. Het fort is nog in onberispelijke staat.

In het noorden bevinden zich verschillende regio's met uitgestrekte necropolissen van de Umm Al Nar-beschaving uit de Bronstijd. Dit zijn de grootste oude necropolissen die tot op de dag van vandaag bewaard zijn gebleven. Stenen graven hebben een diameter van 4,5 tot 9 meter en een hoogte van 1-2 meter. In de graven werden aardewerk, steen- of schelpzegels, wapens en botartefacten ontdekt. Meer dan honderdduizend van deze graven bevinden zich op het grondgebied van Bahrein. De Manama Saar-tempel en de aangrenzende graven stammen uit dezelfde historische periode.

De Portugezen bouwden ook het fort van Abu Mahir. Het is een van een aantal vestingwerken die de scheepvaartroute beschermen. Het fort is in slechte staat. Het museum is echter toegankelijk op het terrein. Naast de geschiedenis van de structuur, kunt u ook meer te weten komen over de geschiedenis van het parelgraven in Bahrein.

Shajarat al-Hayat, ook wel de levensboom genoemd, is een ongeveer 400 jaar oude boom. Het is verrassend dat het onafhankelijk in de woestijn groeit. Talloze verhalen en veronderstellingen overwoekeren de locatie. Het wordt beschouwd als de laatste boom in de Hof van Eden. Bovendien wordt aangenomen dat een ondergrondse rivier zijn wortels voedt. De boom behoort tot de Mimosa-ondersoort van de Prosopis cineraria-soort. Deze bomen kunnen temperaturen tot 50 graden Fahrenheit verdragen zonder veel water nodig te hebben. Het kan ook overleven in zoute bodems. De wortels bereiken grote diepten (tientallen meters) en kunnen zelfs de kleinste hoeveelheden water opnemen. De bladeren nemen vocht op uit hun omgeving.

Het Arad Fort werd in de 15e eeuw gebouwd om het eiland Muharraq te verdedigen. Het werd gebouwd in de stijl van Arabische vestingwerken. Het Fort is vierkant en compact. Op de vier hoeken staan cilindervormige torens. Het fort was bij uitstek geschikt voor kustverdediging en observatie. Onlangs is er een grootschalige reconstructie uitgevoerd. 'S Nachts wordt de historische vesting verlicht. Het is een adembenemend gezicht. Riffa Fort werd gebouwd in 1812. Niettemin dateren sommige archeologen de oprichting in de zeventiende eeuw. De citadel was het huis van sjeik Salman bin Ahmed. Er waren daar andere overheidsinstanties gevestigd. Isa ibn Ali Al Khalifa, een van de heersers van Bahrein, werd geboren in het bolwerk.

De residentie van Isa ibn Ali Al Khalifa is een prachtig voorbeeld van een koninklijke residentie. Het is gebouwd in de klassieke Arabische mode. De woning is voorzien van een koelsysteem. Dit is een windtoren, die het gebouw van koude lucht voorzag. De toren was afgesloten voor de winter. Bogen, houten meubels, deuren, plafonds en glas-in-loodramen sieren het interieur.

De al-Fatih-moskee is een van de grootste ter wereld. De primaire koepel is samengesteld uit glasvezel. Het is een waar technisch meesterwerk. De structuur is modern. In 1987 werd de bouw voltooid. De ingang is geblokkeerd op vrijdag (een islamitische heilige dag) en andere religieuze feestdagen. De Al-Khamis-moskee is het oudste religieuze gebouw van het land. Er wordt gedacht dat de eerste steen van de fundering van de tempel in de zevende eeuw werd geplaatst. Meerdere keren is de moskee gerenoveerd. De vroegste van zijn componenten dateren uit de veertiende eeuw. Als mihrab wordt een plaat uit de 12e eeuw gebruikt (een nis die de richting aangeeft waar Mekka ligt).

Little India is een wijk in Manama die meer op Delhi lijkt dan op de hoofdstad van Bahrein. Hier bevindt zich de Krishna-tempel. Het is ouder dan tweehonderd jaar. Er zijn talloze antieke houten huizen gemaakt van Indiaas hout, cadeauwinkels en cafés. Mini-canyons bij Al-Bahar zijn een natuurlijke attractie. Verbazingwekkend gevormde gouden rotsformaties die als winterhabitat dienen voor talloze vogels.

Wahooo is een van de meest innovatieve en eigentijdse waterparken in het Midden-Oosten. Het is meer dan 15.000 vierkante meter groot. Met spellen, attracties, glijbanen en zwembaden trekt het waterpark miljoenen mensen aan. De stijl van het ontwerp van het waterpark is 'subtropisch paradijs'. In het midden ligt een schoener voor anker. Dit is een prachtige locatie voor mensen van alle leeftijden. Er zijn 30% buiten- en 70% binnenevenementen in het park. Dit zorgt voor een aangenaam bezoek, ongeacht het weer. Bovendien, aangezien het waterpark zich in het centrum van de stad bevindt, kunnen gasten door de vele winkels slenteren. U krijgt de gelegenheid om een paar uur te besteden aan winkelen of dineren in een restaurant dat regionale gerechten serveert.

Het vogelrijk van Azië is een uniek beheerde habitat. Meer dan zeventig vogelsoorten van over de hele wereld leven hier. Er zijn hier 500 medewerkers. Sommige van deze soorten worden bedreigd. Om te helpen bij het behoud ervan, worden ze zorgvuldig geproduceerd en in gevangenschap grootgebracht in het Bird Kingdom of Asia. De setting is niet alleen ontwikkeld om het hele gezin te boeien en te vermaken, maar ook om jongeren en hun ouders een educatieve vorm van leren te bieden. Terwijl ze door deze labyrinten dwalen, kunnen toeristen prachtige foto's maken en prachtige emoties ervaren.

Forten in Bahrein

Arad-fort

Arad Fort, Road No 4233, Arad, Bahrain

Het Arad Fort is een goed voorbeeld van Omaanse militaire constructie vanaf het einde van de 15e eeuw tot het begin van de 16e. Dit fort speelde door de eeuwen heen een belangrijke rol in de verdediging van Bahrein tegen plunderaars, hoewel het onduidelijk is wanneer het werd gebouwd. Het fort, dat in de jaren 80 is gerestaureerd met uitsluitend originele materialen, is 's avonds sfeervol verlicht en organiseert regelmatig festiviteiten.

Fort en museum van Bahrein

Seef Area Karbabad, Capital Governorate

Gelegen in Seef en voorheen bekend als Portugal Port, is het fort van Bahrein of "Qal'at al-Bahrain" 180.000 vierkante meter groot. Vanaf 2300 v.Chr. tot de 16e eeuw is het fort bewoond geweest. Het fort bevond zich in de hoofdstad van de Dilmun-beschaving en is vernoemd naar de Qal'at al-Burtughal.

De opgegraven site van het fort onthult dat het residentiële, openbare, commerciële, religieuze en militaire functies diende. Archeologische opgravingen brachten verschillende gereedschappen en artefacten aan het licht, waaronder Dilmun Stamp-zegels, visuitrusting en kook- en voedseltransportschepen uit Oman en Mesopotamië. Het fort van Bahrein, een van de drie UNESCO-werelderfgoedlocaties in Bahrein, is een indrukwekkend gebouw dat de diepgewortelde geschiedenis van Bahrein eert.

Sjeik Salman Bin Ahmed Al Fateh Fort

Sheikh Salman Bin Ahmed Al Fateh Fort, Road No 368, Riffa

Vanwege zijn ligging in Riffa, staat Sheikh Salman bin Ahmed Al-Fateh Fort ook wel bekend als Riffa Fort. Deze historische plek is getuige van een van de meest cruciale momenten in de geschiedenis van Bahrein; de Al Khalifas, de regerende familie van Bahrein, worden herdacht in de prachtige architectuur.

Leer meer over de Al Khalifa-familie via zorgvuldig geselecteerde tentoonstellingen met hun stamboom, persoonlijke spullen en favoriete bezigheden. Daarnaast bevat het fort het Saffron Café, dat uitkijkt over de schilderachtige Al-Haniniya-vallei.

Musea in Bahrein

Nationaal museum van Bahrein

Nationaal museum van Bahrein

Op 15 december 1988 werd het Nationaal Museum van Bahrein ingehuldigd door wijlen Amir, HH Shaikh Isa Bin Salman Al-Khalifa. Het werd beschouwd als een van de meest prestigieuze musea in zijn soort in het Golfgebied. Het Nationaal Museum van Bahrein is momenteel een van de belangrijkste culturele bezienswaardigheden van het eiland.

Het uitzonderlijke gebouw, bedacht en ontworpen door Krohn en Hartvig Rasmussen, heeft een buitenkant van wit travertijnmarmer en is strategisch gepositioneerd op een kunstmatig schiereiland met uitzicht op het eiland Muharraq. Het museumcomplex bestaat uit twee aaneengeschakelde gebouwen met een totale vloeroppervlakte van circa 20.000 vierkante meter. De hoofdstructuur bevat de permanente tentoonstellingsruimte, tijdelijke tentoonstellingszalen, een kunstgalerie, een auditorium voor lezingen, een café en een cadeauwinkel. Het administratieve gebouw herbergt de administratieve kantoren, onderzoeksruimten voor curatoren, conserveringslaboratoria, tentoonstellingsconstructies en opslagruimten voor collecties.

In het museum wordt 6000 jaar geschiedenis van Bahrein bewaard. De gravenhallen, Dilmun, Tylos en de islam, gebruiken en tradities, traditionele ambachten en ambachten, en documenten en manuscripten brengen de geschiedenis van Bahrein tot leven. De grote foyer geeft toegang tot de tentoonstellingsruimten op de begane grond en eerste verdieping, die zich op de begane grond en eerste verdieping bevinden. De foyer is een enorme dramatische ruimte die wordt geaccentueerd door natuurlijke lichtschachten en waar de tentoonstelling 'Investeren in cultuur' te zien is.

Moskeeën in Bahrein

Al Fateh Grote Moskee

Al Fateh Grand Mosque, Awal Avenue Corner Al Fatih Highway

De Al Fateh Grote Moskee is de grootste moskee in Bahrein en een van de grootste ter wereld. Het werd gebouwd in 1987 onder de sponsoring van wijlen Sheikh Isa bin Salman Al Khalifa en kreeg de naam Ahmed Al Fateh. De moskee biedt plaats aan maximaal 7.000 gelovigen en wordt bekroond door 's werelds grootste koepel van glasvezel. De muren zijn prachtig versierd met Kufische kalligrafie.

Al Khamis-moskee

Bilad Al Qadim, Sheikh Salman Highway

De Al Khamis-moskee, gebouwd in 692 na Christus, is een van de vroegste moskeeën in de Arabische wereld. Herbouwd in de 14e en 15e eeuw, de fundering dateert uit de 11e eeuw.

Tijdens de reparatie werden identieke dubbele minaretten toegevoegd aan de historische islamitische structuur, waardoor deze onmiddellijk herkenbaar werd.

Aas al Koran

Building No.17, Road No.1901, Diplomatic Area, Manama.

Dit prestigieuze museum herbergt een grote collectie koranmanuscripten en geschriften uit de zevende eeuw in een gebouw versierd met Arabisch schrift. Er zijn verschillende exemplaren van de koran die zelf kunstwerken zijn. Sommige kleinere exemplaren zijn klein genoeg om in de palm van de hand te passen, en koranuitdrukkingen zijn zelfs in rijstkorrels gegraveerd. Naast de aanzienlijke historische collectie, worden er in de tentoonstellingsruimte Bait al Quran regelmatig diverse kunsttentoonstellingen gehouden, evenals een kleine moskee, een vooraanstaande bibliotheek en een leeromgeving voor islamitisch onderwijs.

Parken in Bahrein

Bahrein is een nieuwe ervaring voor de wereldwijde gemeenschap. De uitdrukking "land van contrasten" kan te veel worden gebruikt. Reizigers beschouwen de natie echter als een bijzondere parel in het midden van de oceanen. Tegen een sombere maanomgeving die gastvrijer is voor kamelenraces dan goed afgestelde auto's gevuld met geavanceerde technologie, is het spectaculaire landschapsontwerp een architecturale kracht. Het land is 700 vierkante kilometer groot. Het heeft ongeveer 161 kilometer kust. De grootste eilanden zijn Muharraq, Sitrah, Umm a Nasan en de Hawar Group.

Bahrein wordt vaak de "Poort naar de Perzische Golf" genoemd, wat blijkt uit de diversiteit en tolerantie van de bevolking. De officiële taal hier is Arabisch. Engels wordt echter vaak gebruikt in het bedrijfsleven en is vereist op scholen. Vanwege het grote aantal expats dat in Bahrein woont, worden andere talen zoals Perzisch en Urdu gesproken op zowel traditionele als moderne markten. Geologen ontdekten aardolie in 1932. Het was de eerste keer dat 'zwart goud' werd ontdekt aan de Arabische kant van de Perzische Golf.

Ooit was het kleine eiland een weelderig, vruchtbaar, groen toevluchtsoord. De basis van de natie was de rijkdom aan bronnen, waarvan er nog steeds verschillende bestaan op de plaats van de oude Dilmun-beschaving, bekend om zijn plantaardige producten en landbouwexpertise. Verstedelijking en landaanwinning gedurende vele generaties hebben ertoe geleid dat het land steeds meer lijkt op zijn buren aan de Perzische Golf: dor, ongeschikt voor de productie van de meeste landbouwgewassen.

Het Prince Khalifa Bin Salman Park is schitterend. Op het terrein is er een meer, paden, restaurants, commerciële centra, particuliere recreatieruimtes en een overvloed aan vegetatie. Dit park van 80.000 vierkante meter is aangelegd voor een bedrag van ongeveer zes miljoen dinar. Het is een van de grootste parken van Bahrein. In het park kunt u ook schaatsen, waterfietsen en fietsen huren. Voorzieningen op het terrein zijn onder meer een speeltuin, attracties en een speelkamer met airhockey. U kunt dineren bij Chai & Chapati of restaurant Koffiatto in de toren met 360 graden uitzicht op het meer.

De zomers in Bahrein zijn bijzonder heet. De wintertemperaturen dalen zelden onder de 17 graden Celsius. Het regent hier niet vaak. Ze vallen voornamelijk in de winter. Er zijn weinig vruchtbare gronden in deze regio. Slechts 8% van het land wordt gebruikt voor landbouwdoeleinden. Er is hier ook een zoetwaterprobleem. De vegetatie en dieren in het wild op de eilanden zijn niet bijzonder rijk. Er zijn 195 plantensoorten, 17 zoogdiersoorten, 14 reptielensoorten en een enkele amfibiesoort. Hier overwinteren veel trekvogels. Sommige vogelsoorten nestelen op eilanden. Talrijke Bahreinse plantensoorten zijn goed aangepast aan woestijn- en zoute bodems. Ze kunnen water uit enorme diepten halen en vocht uit de lucht opnemen. Er zijn maar weinig grote dieren op de eilanden. Onder hen is de zandgazelle. Ook zijn hier zand-egels, Arabische hazen en Indiase mangoesten te vinden. Woestijnen zijn de thuisbasis van een verscheidenheid aan vleermuissoorten.

Bahrein is een van de weinige Perzische Golfstaten die betrokken zijn bij milieubescherming. Al Areen Wildlife Park werd in 1976 opgericht om de unieke biodiversiteit van de regio te beschermen. Naast de inheemse planten en dieren van Bahrein zijn er ook vertegenwoordigers van de fauna van Afrika en Azië. Er zijn meer dan 100.000 plantensoorten, 45 diersoorten en 82 vogelsoorten in het park. Talrijke soorten worden bedreigd. Deze lijst bevat de Arabische Oryx, Zuid-Afrikaanse cheetah, steppevaraan, Perzische gazelle, springbok en Afrikaanse wilde hond. Het beleid van het park geeft prioriteit aan het behoud van unieke soorten, de recreatie van bedreigde dierpopulaties en het fokken van dieren in gevangenschap. Open voor het publiek is een deel van het park. Het ontvangt jaarlijks ongeveer 200.000 bezoekers. Het recreatiegebied is niet toegankelijk voor het publiek. Het wordt bezocht door dierenartsen, parkpersoneel en een verscheidenheid aan professionals.

Bahrein is een van de weinige Perzische Golfstaten die betrokken zijn bij milieubescherming. Al Areen Wildlife Park werd in 1976 opgericht om de unieke biodiversiteit van de regio te beschermen. Naast de inheemse planten en dieren van Bahrein zijn er ook vertegenwoordigers van de fauna van Afrika en Azië. Er zijn meer dan 100.000 plantensoorten, 45 diersoorten en 82 vogelsoorten in het park. Talrijke soorten worden bedreigd. Deze lijst bevat de Arabische Oryx, Zuid-Afrikaanse cheetah, steppevaraan, Perzische gazelle, springbok en Afrikaanse wilde hond. Het beleid van het park geeft prioriteit aan het behoud van unieke soorten, de recreatie van bedreigde dierpopulaties en het fokken van dieren in gevangenschap. Open voor het publiek is een deel van het park. Het ontvangt jaarlijks ongeveer 200.000 bezoekers. Het recreatiegebied is niet toegankelijk voor het publiek. Het wordt bezocht door dierenartsen, parkpersoneel en een verscheidenheid aan professionals.

In de Perzische Golf ligt de Hawar-archipel. De eilanden zijn bijna ontvolkt. De bedoeïenenstam woonde ooit in dit gebied. Tegenwoordig zijn hun dorpen echter verlaten. Op de eilanden bleven alleen het politiebureau en het hotel over. Een specifieke visvergunning is vereist. De eilanden zijn de thuisbasis van verschillende vogelsoorten. Hier broedt een zeldzame soort aalscholver. Op de eilanden overwinteren meer dan zestig soorten trekvogels. Deze vogels trekken in het voorjaar naar hun broedgebieden. De broedende vogels keren terug naar hun nesten. Hier zijn unieke wezens te vinden, waaronder de Arabische Oryx en de woestijngazelle. In de buurt van de eilanden bewoont een aanzienlijke kolonie doejongs het water. Sinds 1997 staat het gebied onder staatsbescherming.

Arab Bay is een beschermd gebied. Het werd onlangs opgericht op het eiland Muharraq nabij de stad Arad. Het doel is om het unieke maritieme ecosysteem van de regio te behouden. Meestal bewonen dolfijnen en bruinvissen de wateren in de buurt van Bahrein. Hier kom je minder snel walvissen en orka's tegen. Doejongs (zeekoeien) worden vaak waargenomen in kustgebieden. Dit zijn de meest eigenaardige zeezoogdieren. Er zijn ongeveer 700 vissoorten in de wateren van de Perzische Golf. Meer dan 80 procent van hen bewoont riffen, vooral koraal. Er zijn dertig soorten haaien in de Arabische Golf. 16 worden als bedreigd beschouwd. In de wateren van Bahrein worden meer pareloesters ontdekt dan waar dan ook. Daarom is parelwinning zeer ingeburgerd in deze regio.

Het eiland Umm a Nasan is eigendom van de Kroon. Het gebied is verboden terrein voor gewone mensen. Het eiland heeft een kleine populatie schroefhoorngeiten. Op de westelijke oever bevindt zich een kleine gemeenschap. Hier wonen meerdere nomadenfamilies. Ze zorgen voor de herten en gazellen van het eiland. De afgelopen jaren heeft de exploitatie van industriële eenheden en ontziltingsinstallaties een aanzienlijk negatief effect gehad op mariene soorten voor de kust. De regering neemt maatregelen om het onderscheidende karakter van de eilanden en kustwateren te behouden.