Verken de beste plaatsen in Isa Town

Vind enkele van de beste tips uit het hele land van onze partners en vrienden.

Isa Town bestaat grotendeels uit welvarende nieuw gebouwde villa's en is de thuisbasis van veel leden van de goed opgeleide middenklasse van Bahrein.

Isa Town is een van de nieuwste en meest weelderige steden van Bahrein. Het kenmerk van Isa Town zijn nu de weelderige villa's die zijn gebouwd door welvarende individuen uit het hele land. Fantastische winkelcentra blijven de meest prominente bezienswaardigheden van de stad. Het zou ook een vergissing zijn om de prachtige stadions die hier zijn gebouwd niet op te merken.

Veel reizigers bezoeken The Sultan Centre graag bij aankomst. Dit uitgestrekte winkelcentrum beschikt over moderne hoogbouw. Binnen zijn er honderden bedrijven die een verscheidenheid aan dingen verkopen. Het is een fantastische plek om moderne kleding, sieraden en tal van unieke souvenirs te kopen. Voor het winkelcentrum is een klein gedeelte met extra kraampjes. Hier kunnen gasten, naast tal van geschenken, populaire nationale gerechten kopen.

Al Enma Mall is een winkelvoorziening die een kenmerk is geworden voor alle winkelliefhebbers. Het winkelcentrum is geopend in de directe buitenwijken van Isa Town. Het handelscomplex, geopend in augustus 2012, heeft een oppervlakte van 55.000 vierkante meter. Het is momenteel moeilijk voor te stellen dat iets niet op deze marktplaats kan worden gekocht. Al Enma Mall beschikt over tientallen bedrijven van internationaal bekende merken, luxe juwelierszaken, elektronicawinkels en winkels die kinderartikelen verkopen, dus er zijn artikelen voor elke smaak en elk budget. Ook moet worden opgemerkt dat deze commerciële ruimte een elegante uitstraling heeft. Wanneer winkelen saai wordt, kunnen bezoekers gewoon ontspannen en heerlijke maaltijden eten in een van de vele aantrekkelijke cafés of restaurants van het winkelcentrum.

Isa Town zal sportliefhebbers aangenaam verrassen met het Bahrain National Stadium, het belangrijkste voetbalstadion van het land. Het ligt in de stad Riffa, maar Isa Town is gemakkelijk bereikbaar. Dit stadion, dat tegenwoordig plaats biedt aan meer dan 30.000 toeschouwers, werd gebouwd in 1982. Het werd herbouwd in 2021 voorafgaand aan een groot kampioenschap. Ondanks het feit dat het sportcomplex voornamelijk sportevenementen organiseert, biedt het Bahrain National Stadium regelmatig onderdak aan andere evenementen, zoals muziekconcerten.

Khalifa Sports City Stadium (ook bekend als Isa Town Stadium voor toeristen) is een echt historisch monument van de stad. De opening van dit stadion vond plaats in 1968. Het biedt plaats aan meer dan 20.000 gasten. Naast het bijwonen van enorme winkelcomplexen en sportevenementen, kunnen bezoekers van Isa Town gewoon door de stad dwalen en de prachtige woningen waarderen.

Isa Town - Info

Bahreinse dinar (BHD)

Munteenheid

+973

Oproepcode

36 833

Bevolking

1968

Gevestigd als stad

Arabisch

Officiële taal

UTC+3 (AST)

Tijdzone

Isa Stad Reisgids

Ontdek & Ontdek

Alles wat je moet weten over Isa Town voordat je op reis gaat

Isa Town is een middenklassegemeenschap in de noordelijke centrale regio van Bahrein.

Isa Town wordt gedomineerd door weelderige, nieuw gebouwde huizen en is de thuisbasis van een aanzienlijk aantal goed opgeleide middenklassen in Bahrein. Abdnabi Salman van het voormalige communistische Democratische Blok won de zetel bij de verkiezingen van 2002, waardoor het een van de weinige regio's van Bahrein is die niet volledig wordt vertegenwoordigd door een islamistisch of rechts parlementslid. Ex-Harvard-professor Dr. Munira Fakhro van Waad verloor de verkiezing van 2006 onder twijfelachtige omstandigheden van de soennitische islamist Dr. Salah Ali van de Al-Menbar Islamic Society.

Het was een van de twaalf gemeenten van Bahrein voordat het in 1988 werd gescheiden van al Mintaqah al Wusta en maakt nu deel uit van het centrale gouvernement.

Isa Town staat bekend om zijn traditionele markt.

Isa Town is de thuisbasis van de meeste privéscholen van Bahrein, waaronder de Indian School, The New Indian School, Pakistan Urdu School, Sacred Heart School, Ibn Khuldoon National School, Pakistan School, The Bahrain Bayan School, de Naseem International School en de Sint-Christoffelschool. De Isa Town-campus van de Universiteit van Bahrein bevindt zich ook in dit gebied.

Het hoofdkantoor van de Nationale Rijschool en de Directie Wegverkeer zijn gevestigd in Isa Town. In Isa Town zijn onder meer het Ministerie van Onderwijs en het Ministerie van Informatie gevestigd, waar de radio- en televisiezender van Bahrein is gevestigd. Naast de markt is het Nationale Stadion van Bahrein het meest prominente herkenningspunt. Bovendien is de nieuwe Bahrain Polytechnic geopend op de locatie van de voormalige Bahrain University.

Dingen om te zien in Isa Town

Isa Town verwelkomt bezoekers door zijn pracht te tonen bij de stadspoort. Het is een magnifiek architectonisch wonder gebouwd door de Iraakse architect Mohamed Saleh Makiya. De poorten bestaan uit vijf gangen, met twee aan elke kant. Het monument is het visitekaartje van Isa Town geworden. De poorten lijken aan te geven dat de stad die bezoekers binnenkomen hun volle aandacht verdient. Ze inspireren toeristen om even stil te staan en een aantal onvergetelijke beelden te schieten. Dit architectonische kenmerk is voldoende bewijs dat deze stad iets opmerkelijks voor haar bezoekers heeft gepland.

Isa Town is gevuld met prachtige historische bezienswaardigheden en sculpturen. Vergeet niet een bezoek te brengen aan Pottery Roundabout, een monument in de vorm van een aardewerkfles. Deze structuur wordt geassocieerd met de geschiedenis van Isa Town. De regio staat van oudsher bekend om zijn aardewerk, daarom eert een van de meest prominente monumenten in de stad deze handel. Mensen die nooit van aardewerk en keramiek hebben gehouden, veranderen vaak van gedachten in Isa Town vanwege het feit dat lokale kunstenaars echte tovenaars zijn die prachtige keramiek maken.

Aali-grafheuvels zijn toegankelijk voor toeristen in de buurt van de stad. Dit is een archeologische opgravingslocatie waar archeologen zoeken naar artefacten uit de Bronstijd. Uiteraard mogen toeristen de opgraving niet rechtstreeks betreden omdat ze het werk van de wetenschappers zouden verstoren, maar ze mogen het van een afstand observeren. Bahrein is een land met een rijk verleden, dus de aanwezigheid van archeologische opgravingen hier is niet verwonderlijk. Wetenschappers ontdekten serviesgoed van klei, manden, artefacten gemaakt van ivoor en bronzen wapens op een locatie in de buurt van Isa Town. Er wordt ook gezegd dat hier oude vorsten begraven liggen.

Het zou natuurlijk ongepast zijn om het Nationale Stadion van Bahrein over te slaan. In deze arena worden routinematig de belangrijkste regionale en nationale voetbalwedstrijden gehouden. Met een capaciteit van 30.000 mensen trekt het Bahrain National Stadium zowel sport- als muziekliefhebbers aan. Vanwege de grote capaciteit worden er regelmatig muziekoptredens gehouden. Bovendien is de locatie vaak de locatie van festivals; informeer daarom bij voorkeur vooraf of er een festival of ander noemenswaardig evenement is.

Khalifa Sports City Stadium is nog een andere bezienswaardigheid in Isa Town. Het is een bedevaartsoord voor veel sportliefhebbers. Dit stadion biedt plaats aan 20.000 personen. Het werd gebouwd in 1968 en bood het land een arena die internationale evenementen kon organiseren. Sommige reizigers herkennen het stadion misschien aan de vorige naam, Isa Town Stadium. De lokale bevolking begrijpt echter meteen waar stadionbezoekers het over hebben. Isa Town Stadium organiseert regelmatig intrigerende sportevenementen, maar deze zijn doorgaans minder prominent en groter dan die in het Bahrain National Stadium. Het is ook een beroemde locatie voor festivals en muziekuitvoeringen.

De Barbar-tempel, een van de meest gerenommeerde bezienswaardigheden van het land, ligt niet ver van de stad. Het is echt een prachtige structuur. De Barbar-tempel is ongeveer 3.000 tot 2.000 jaar oud. De verbazingwekkende ouderdom en unieke sfeer van het gebouw trekt altijd een groot aantal toeristen. Het complex bestaat uit drie gebouwen die op elkaar lijken te zijn gebouwd. Daarnaast is het mogelijk om de ruïnes van oude altaren en een heiligdom te bekijken.

De Al Khamis-moskee, een van de mooiste moskeeën in Bahrein, ligt op korte afstand ten noorden van de stad. Het imposante bouwwerk herinnert eraan dat het land veel heeft om trots op te zijn, aangezien dit een van de oudste moskeeën in Bahrein en omgeving is. Het religieuze bouwwerk is rond 692 gebouwd. Daarnaast is de moskee meerdere keren gerenoveerd. Er is een gebedsruimte ondersteund door houten kolommen en een kamer met een plat dak ondersteund door prachtige stenen kolommen.

Activiteiten in Isa Town

Toeristen die van winkelen en culturele bezienswaardigheden houden, zullen genieten van Isa Town. Desondanks zijn er verschillende activiteiten voor toeristen van alle leeftijden in de stad. Aangezien Isa Town dicht bij de kust ligt, zullen vakantiegangers niet verstoken blijven van activiteiten en amusement op het water. Het is eenvoudig om quality time door te brengen op deze locatie, genietend van het adembenemende uitzicht vanaf de kustlijn of uitrusting huren voor wateractiviteiten.

Isa Town biedt toeristen de volgende activiteiten: duiken, snorkelen, surfen en een verscheidenheid aan cruises. Er zijn een aantal winkelgebieden dicht bij de kust waar vakantiegangers alle benodigde benodigdheden kunnen krijgen. Deze uitrusting is geschikt voor zowel doorgewinterde atleten als beginners die nieuwe activiteiten willen uitproberen. Een fascinerende cruise aan boord van een prachtige boot - is dit niet de wens van iedereen die ooit Arabische sprookjes heeft gelezen? Bovendien is dit sprookje zo dichtbij dat je het met je hand kunt aanraken.

Isa Town biedt toeristen de volgende activiteiten: duiken, snorkelen, surfen en een verscheidenheid aan cruises. Er zijn een aantal winkelgebieden dicht bij de kust waar vakantiegangers alle benodigde benodigdheden kunnen krijgen. Deze uitrusting is geschikt voor zowel doorgewinterde atleten als beginners die nieuwe activiteiten willen uitproberen. Een fascinerende cruise aan boord van een prachtige boot - is dit niet de wens van iedereen die ooit Arabische sprookjes heeft gelezen? Bovendien is dit sprookje zo dichtbij dat je het met je hand kunt aanraken.

Bovendien heeft de stad de benodigde infrastructuur voor paardrijden. Dit is een van de meest geliefde activiteiten op het land in het gebied. Dat is niet gek want paardrijden is een enorm romantisch tijdverdrijf. Het kan veel spannender zijn als je ervoor kiest om op een mooi Arabisch paard te rijden - dit ras is buitengewoon kostbaar en wordt wereldwijd vereerd. Hier kunnen toeristen ervaren hoe het is om op een magnifiek paard tussen de zandduinen te rijden en de stad langzaam te zien verdwijnen en weer aan de horizon verschijnen. Het is een heerlijk opwindend gevoel dat je jaren bij zal blijven.

Men heeft echter geen paard nodig om identieke gevoelens te verwerven. Het is ook mogelijk om een terreinwagen te huren, die ongetwijfeld comfortabeler is dan een paard en aanbevolen voor degenen die niet van paardrijden houden. De terreinwagen is ook aanzienlijk sneller. Overweeg een bezoek aan de Royal Golf Club in de nabijgelegen stad Riffa als er een wens bestaat om zandduinen te vervangen door vegetatie. Het is een onderscheidende club ontworpen door de beroemde golfbaanarchitect Karl Litton. De golfclub lijkt op een luchtspiegeling in een woestijn; het is een ware oase van flora en een buitengewoon mooie locatie. Iedereen die van zwemmen houdt, heeft te allen tijde toegang tot het Faran Swimming Pool.

Isa Town Jogging Track is een uitstekende bestemming voor gezinnen op vakantie. Het is vooral geschikt voor kinderen van 3 tot 6 jaar. Al Hoor Landscape is eigenlijk leuk voor iedereen die wil ronddwalen in een mooie tuin. Het is een prachtige locatie om de gemoedsrust te herstellen en moeilijkheden onbeduidend te laten lijken. Hetzelfde geldt voor A'ali Pottery Workshop. Op deze locatie kunnen gasten leren pottenbakken te maken. Alle toeristen die meer willen weten over de lokale cultuur volgen de cursus. Het beheersen van een traditionele lokale vaardigheid zoals pottenbakken is een geweldige en ongelooflijk opwindende methode om dit te bereiken.

Het bezoeken van lokale markten is ongetwijfeld weer een andere fantastische bezigheid. In feite is dit een geweldige manier om lokale tradities en cultuur te ervaren, de lokale bevolking te ontmoeten en dichter bij hen te komen. Er zijn verschillende markten in Isa Town die een bezoekje waard zijn. Zo is de Used Goods Market een fantastische locatie voor wie unieke en niet alledaagse spullen wil bemachtigen. Ramez Hyper kan in de buurt worden gevonden. Deze marktplaats is ideaal voor het kopen van souvenirs. De Alestqlal-markt is een extra attractieve markt in de stad, vergelijkbaar met Flawless Flower, die zich specialiseerde in alle soorten bloemen.

Traditie van Isa Town

Bahrein is een multicultureel land, dus er wonen veel mensen uit veel verschillende landen. De meeste immigranten komen echter uit India, Pakistan en de Filippijnen. De regelgeving van het land stimuleert zowel kleine als grote bedrijven, wat een groot aantal nieuwkomers heeft aangetrokken. Deze bedrijven omvatten doorgaans restaurants, banken, kapsalons, reisbureaus en taxidiensten. Isa Town is niet anders. Inheemse mensen behandelen iedereen met hoffelijkheid, dus toeristen kunnen altijd op hen rekenen voor hulp en om hun hulp vragen.

Dit grote aantal internationale immigranten is ook de reden waarom Isa Town geen taalproblemen heeft. Sommige mensen zijn zo bedreven in de Engelse taal dat ze zouden kunnen concurreren met de Britten. Toch zou elke inboorling zich gevleid voelen als een toerist een paar zinnen Arabisch zou kunnen spreken. Het is mogelijk om de lokale bevolking blij te maken door ze simpelweg te begroeten met "Marhaba". Om afscheid te nemen, zeg je gewoon "Salam" of "Ma al-salmah". Het verdient de voorkeur om deze eenvoudige zinnen te leren (samen met een aantal andere, zoals "sorry" en "begrijp niet").

In het hele land bestaat een rigide hiërarchie. Leden van de heersende familie van Bahrein, de Al Khalifa, zijn de meest gewaardeerde in het land. In Bahrein zijn bondgenootstammen de op een na meest gerespecteerde groep. Mensen die minder dan een eeuw in het land hebben gewoond, zijn "een trede lager" in de sociale orde. Iraanse immigranten en sjiitische moslims hebben ongeveer dezelfde sociale status. Indiase, Filippijnse, Thaise, Pakistaanse en Maleisische immigranten staan onderaan de sociale orde. Deze personen verrichten het merendeel van de ongeschoolde arbeid.

In Bahrein wordt er anders tegen vrouwen aangekeken dan in andere landen in de regio. Vrouwen mogen bijvoorbeeld autorijden. Er zijn ook weinig beperkingen met betrekking tot dameskleding. Meisjes zijn zelfs te zien in spijkerbroeken; lokale vrouwen staan bekend om hun vrijheid en onafhankelijkheid. De hijab is echter iets dat ze met trots dragen. Lokale dames zijn van mening dat het dragen van hijab hun vrijheid niet beperkt. Omdat niemand hen dwingt de hijab te dragen, beschouwen dames dit kledingstuk met eerbied.

Zoals in elk ander moslimland, zijn familie en verwanten het belangrijkst voor de mensen in dit gebied. Houd er rekening mee dat u bepaalde locaties mogelijk niet mag betreden zonder uw partner - de lokale bevolking neemt familie uiterst serieus. Volgens hen zijn gezinsactiviteiten de enige acceptabele manier om plezier te hebben. Een groot gezin is de grootste schat voor de lokale bevolking. Eén kind in een huishouden is vrij ongebruikelijk, vandaar dat de meerderheid van de gezinnen meerdere kinderen heeft. Als een familielid hulp nodig heeft, komt het hele gezin samen om te bespreken hoe ze kunnen helpen en elkaars problemen kunnen oplossen.

Aangezien Isa Town een toeristische bestemming is, trekt het een groot aantal bezoekers, niet alleen met culturele bezienswaardigheden, maar ook met regelmatig interessante festivals. Aangezien sport populair is in Bahrein en bijna iedereen een favoriete sport heeft, organiseert het land regelmatig verschillende sportevenementen. Half november is er bijvoorbeeld een mixed martial arts-wedstrijd genaamd Brave 9 in het Khalifa Sports City Stadium. Het is een waar wonderland voor iedereen die van geweldige evenementen houdt en zijn favoriete spelers wil steunen. Dit toernooi wordt bijgewoond door ongeveer 20.000 toeschouwers.

Bezoekers van Isa Town midden mei kunnen het al even fascinerende Bahrain Cricket Festival bijwonen. Het evenement vindt plaats in het Nationale Stadion van Bahrein. Dit is zonder twijfel een geweldige gelegenheid voor het hele gezin. Onder de deelnemers bevinden zich atleten uit vele delen van de wereld. Daarnaast staat het festivalprogramma vol met een verscheidenheid aan vermakelijke evenementen, waaronder straatoptredens, interactieve spellen, muziekconcerten, modepresentaties, wedstrijden en een unieke speeltuin voor kinderen. Daarom zal elk gezinslid genieten en deze vakantie opwindend vinden. Het festival duurt maar twee dagen, dus het is het beste om de data van tevoren te controleren en een geschikte vakantie te plannen om zo'n magnifiek evenement niet te missen.

Aangezien Bahrein een moslimnatie is, zijn alle islamitische festivals buitengewoon belangrijk en worden ze op grote schaal nageleefd. De belangrijkste feestdagen zijn de heilige maand Ramadan, Eid al-Adha of het offerfeest, Hijri Nieuwjaar (het islamitische nieuwjaar), de dag van Ashur, Mawlid al-Nabi al-Sharif (de geboortedag van de islamitische profeet Mohammed), en Eid al-Fitr, die het einde van de Ramadan markeert. Op 1 januari zijn er ook feesten voor toeristen. Onafhankelijkheidsdag is net zo belangrijk en enthousiast herdacht als islamitische feestdagen. Het wordt altijd gehouden in Isa Town, waar bezoekers een militaire parade en het nachtelijke vuurwerk kunnen bekijken. De vakantieperiode begint op 16 december.

Blijf veilig en gezond in Isa Town

Drink veel water. Van april tot en met augustus kan het behoorlijk warm (tot 50°C) en soms vochtig (soms 70°C) zijn. Gebruik een paraplu om jezelf te beschermen tegen de zonnestralen. Gehydrateerd blijven is essentieel, vooral als je overdag buiten bent. Vrijwel overal in de stad verkopen “Cold Stores” en kleine restaurants flessenwater tegen relatief lage kosten. In de souk verkopen verkopers te voet kleine gekoelde flesjes, hoewel je misschien meer uitgeeft dan de fles waard is. Als u voor langere tijd in Bahrein zult verblijven, kunt u een plaatselijk koelhuis regelen om flessenwater aan uw appartement te leveren, of u kunt zich aanmelden voor waterbezorging via een aantal bedrijven op het eiland. Veel gekoelde winkels (en bepaalde hotels) bieden ook gratis levering aan bij uw hotel of appartement.