Verken de beste plaatsen in Muharraq

Vind enkele van de beste tips uit het hele land van onze partners en vrienden.

Muharraq is de op twee na grootste stad van Bahrein en was de hoofdstad van het land totdat Manama deze in 1932 verving. In 2012 telde Muharraq 176.583 inwoners.

De stad ligt op het eiland Muharraq.

Bovendien bevindt de internationale luchthaven van Bahrein zich op het eiland. De kunstmatige Amwaj-eilanden, beroemd om hun enorme gebouwen, hotels en stranden, liggen naast Muharraq. Muharraq is de thuisbasis van de meest succesvolle voetbalclub in Bahrein, Muharraq Club. Het bevat het beroemde Siyadi House. Muharraq staat ook bekend om zijn souq (traditionele markt) en als centrum voor traditionele kunst en muziek; prominente en succesvolle Bahreinse muzikant Ali Bahar komt uit de stad.

Muharraq was vroeger een onderdeel van Dilmun, een semitisch sprekende staat uit de bronstijd. Later werd het de stad Arwad op het eiland Tylos (de oude naam voor Bahrein), dat door sommigen (waaronder Strabo en Herodotus) werd beschouwd als de bakermat van Fenicië. Aan het einde van de Perzische overheersing kwam Bahrein onder de controle van de Seleucidische Grieken en werd Muharraq het centrum van een heidense aanbidding gewijd aan de haaiengod Awal. De inwoners van de stad, wier levensonderhoud afhing van zeevaart en handel, aanbaden Awal in de vorm van een gigantisch haaienbeeld dat in de stad was opgericht.

Tegen de vijfde eeuw na Christus was Muharraq een prominent centrum geworden van het Nestoriaanse christendom, dat de zuidelijke oevers van de Perzische Golf domineerde. Als sekte werden de Nestorianen vaak als ketters opgejaagd door het Byzantijnse rijk, maar Bahrein, dat niet door het rijk werd bestuurd, bood toevlucht. Verschillende dorpen van Muharraq dragen namen die hun christelijke erfgoed weerspiegelen, zoals Al-Dair, wat 'het klooster' betekent, en Qalali, wat 'kloosters van monniken' betekent.

Al-Muharraq viel, samen met de rest van Bahrein, in 1783 in handen van de l Khalifah-dynastie, na te zijn veroverd door de Portugezen (1521) en de Perzen (1602).

Muharraq - Info

Bahreinse dinar (BHD)

Munteenheid

+973

Oproepcode

176,583

Bevolking

57.50 km2 (22.21 sq mi)

Oppervlakte in vierkante km (mijl)

Arabisch

Officiële taal

UTC+3 (AST)

Tijdzone