BAHREIN REISGIDS

Festivals en feestdagen in Bahrein

Feestdagen In Bahrein

DatumEngelse naamArabische naamBeschrijving
1 januariNew Year’s Dayرأس السنة الميلاديةDe Gregoriaanse nieuwjaarsdag.
1 meiLabour Dayيوم العمالPlaatselijk "Eid Al Oumal" (Arbeidersdag) genoemd.
16 decemberNational Dayاليوم الوطنيNationale feestdag van Bahrein.
17 decemberAccession Dayيوم الجلوسToetredingsdag voor wijlen Amir Sh. Isa Bin Salman Al Khalifa
1e MuharramIslamic New Yearرأس السنة الهجريةIslamitisch Nieuwjaar (ook bekend als: Hijri Nieuwjaar).
9e, 10e MuharramDay of AshuraعاشوراءVertegenwoordigen de 9e en 10e dag van de Hijri-maand Muharram. Valt samen met de herinnering aan het martelaarschap van Imam Hussein.
12e Rabiul AwwalProphet Muhammad’s birthdayالمولد النبويHerdenkt de verjaardag van de profeet Mohammed, die in de meeste delen van de moslimwereld wordt gevierd.
1e, 2e en 3e ShawwalLittle Feastعيد الفطرHerdenkt het einde van de Ramadan.
9e ZulhijjahArafat Dayيوم عرفةHerdenking van Mohammeds laatste preek en voltooiing van de boodschap van de islam.
10e, 11e, 12e en 13e ZulhijjahFeast of the Sacrificeعيد الأضحىHerdenkt de bereidheid van Ibrahim om zijn zoon te offeren. Ook bekend als het grote feest (gevierd van de 10e tot de 13e)

Festivals In Bahrein

Bahrein is een moslimland. Daarom zijn de meeste lokale feestdagen religieus. Daarnaast worden hier verschillende festivals georganiseerd. In moslimlanden wordt het nieuwe jaar niet op 1 januari gevierd. Moslims vieren het nieuwe jaar op een andere datum. In sommige landen is het ten strengste verboden om het nieuwe jaar op 1 januari te vieren. Bahrein behoort niet tot deze landen. Na het bereiken van de onafhankelijkheid in de jaren zeventig bleef de economie van het land aanzienlijk groeien. Talloze buitenlanders begonnen in Bahrein aan te komen. Tegenwoordig vormen ze bijna de helft van de bevolking van het land. Daarom vieren tal van vooraanstaande hotels en nachtclubs het nieuwe jaar met shows, feesten en vuurwerk.

Op 16 en 17 december herdenken we Onafhankelijkheidsdag. Deze dag is een feestdag. Bahrein is in de loop van zijn geschiedenis geregeerd door meerdere staten. Het Sassanidische rijk, het Arabische kalifaat, het emiraat Hormuz, Portugal en Iran behoorden tot deze naties. Sinds de jaren 1870 staat het land onder bescherming van het Verenigd Koninkrijk. Onder het bewind van emir Isa bin Salman Al Khalifa bereikte Bahrein zijn vrijheid. Dit vond plaats in 1971. Grootschalige feesten zijn voorzien van vuurwerk, culturele optredens en tentoonstellingen.

Het Ministerie van Cultuur van Bahrein organiseert jaarlijks een viering van TA'a Al Shabab. Tijdens het worden tal van wedstrijden en tentoonstellingen gehouden. Dit omvat architecturale vertoningen, maar ook tentoonstellingen over nieuwe technologieën, het culturele erfgoed van de Arabische wereld, de media en diverse kunsten (poëzie, theater, muziek en wetenschap). Vrijwilligers organiseren elk evenement. In 1992 werd het eerste Cultureel Erfgoedfestival georganiseerd. Desalniettemin heeft het al een uitstekende reputatie. Het wordt geregeerd door koning Hamad bin Isa bin Salman Al Khalifa. Op het festival zijn traditionele volkskunsten sterk vertegenwoordigd. Deze omvatten mandenmakerij, keramiek, sieraden en Arabische kalligrafie. Er zijn ook tentoonstellingen van traditionele kunst en beschavingen. Overal klinkt nationale muziek. Tijdens het evenement leer je veel over parelvissen en valkerij. U kunt ook de traditionele woningen van parelvissers bekijken en naar hun muziek luisteren. Voor kinderen zijn er speciale educatieve shows. Ze zijn fundamenteel voor het bestaan ​​van parelvissers.

Arabia Show is een sieradenvakantie. Het vindt jaarlijks plaats in november. Dit evenement trekt exposanten uit de hele Arabische wereld naar het expositiecentrum van Bahrain International. Alles is beschikbaar voor buitenlandse gasten op de show. Er zijn vintage sieraden, horloges, diamanten en edelstenen, gouden sieraden en met de hand geproduceerd zilverwerk. Altijd aanwezig op de tentoonstelling zijn items van Valentino, Chanel, Versace, Gucci, Swatch, Omega, Patek Philippe en vele andere gerenommeerde merken. Arabische vrijgevigheid geeft vrouwen ook de luxe om juwelen in een veilige omgeving te bekijken en te selecteren.

De datum van het islamitische nieuwjaar wordt berekend aan de hand van de maankalender en andere islamitische feestdagen. Deze dag markeert het begin van de historische Hijra, een reis van Medina naar Mekka. De islamitische kalender telt 354 dagen. Het moslimnieuwjaar is een nationale feestdag.

Volgens de maankalender wordt de startdatum van de ramadan op dezelfde manier berekend. Gedurende deze maand bidden en vasten vrome moslims de hele dag door. Ze consumeren niets voor de schemering. Veel moslims staan ​​voor zonsondergang op om te ontbijten voordat ze aan hun werkdag beginnen. Eid al-Fitr is een feest waarbij de voltooiing van de maand Ramadan wordt gevierd. Het wordt op grote schaal waargenomen. Dit is een familievakantie. Familieleden ontmoeten elkaar. Ze consumeren veel voedsel en delen voedsel en geld uit aan de behoeftigen. De profeet vierde het feest voor het eerst in 624, na de overwinning in de Slag bij Badr.

Eid al-Adha is een opofferingsdag. Dit is weer een ongelooflijk belangrijke datum op de islamitische kalender. Het is de voorlaatste etappe van de bedevaart naar Mekka. Een bepaalde gebeurtenis is verbonden met het uiterlijk van een feestdag. Ibrahim was van plan zijn kind als een offer aan God te offeren. Maar hij werd op het laatste moment tegengehouden door een stem uit de lucht. Zijn zoon werd vervangen door een lam. Moslims doen deze ceremonie opnieuw door een koe of een schaap te slachten. De donoren en hun families consumeren een derde van het vlees. Het resterende derde deel verdelen ze onder familie en vrienden. Het resterende derde deel wordt verdeeld onder de kansarmen.

Op de tiende dag van de eerste maand van de islamitische kalender wordt Ashura-dag gevierd. Deze datum herdenkt de dood van Husayn Ibn Ali, de kleinzoon van de profeet, in de slag bij Karbala in 680. Soennieten en sjiieten vieren deze dag op verschillende manieren. Het is echter een dag van verdriet en gebed voor beide religies.

De geboortedag van de profeet Mohammed valt in de derde maand van de islamitische kalender. Soennieten en sjiieten vieren de feestdag op aparte dagen. Sommige soennitische sekten vieren deze feestdag helemaal niet. Op deze dag worden religieuze muziekconcerten georganiseerd. Je krijgt ook de kans om lezingen met een religieus thema bij te wonen. De feestdag werd aanvankelijk voor het eerst waargenomen in de achtste eeuw. Gedurende deze tijd werd het voormalige huis van de profeet in Mekka omgebouwd tot een plaats van aanbidding. Ter herinnering aan deze gelegenheid wordt het Milad un Nabi-festival met processies en vieringen gehouden.

Dag van Arafah is geen nationale feestdag. Het signaleert de afsluiting van de hadj naar Mekka. Op deze dag bezoeken pelgrims de berg Arafat en bidden ze. Op deze dag wordt gezegd dat de betekenis van alle daden, goede en slechte, zich vele malen vermenigvuldigt.

Muharram - Islamitisch Nieuwjaar

Als maatregel om zuiverheid te bevorderen tijdens een van de meest verwachte evenementen van het jaar, wordt er streng gehandhaafd op een alcoholverbod. Het islamitische nieuwjaar en het christelijke nieuwjaar worden beide gevierd in januari, vandaar dat de twee feestdagen vaak worden gecombineerd tot één feestmaand.

Ashura

Volgens de islamitische kalender, op de tiende dag van Muharram, komt de meerderheid van de sjiitische moslims in Bahrein bijeen om de dood van Hussain ibn Ali te herdenken. Voor de meesten is dit een tijd van diepe pijn en rouw, geen feest. Het is opmerkelijk om te zien hoe de lokale bevolking zich de dag herinnert met een aantal processies en gebruiken.

Milad Al-Nabi

Milad Al Nabi, het meest gevierde evenement in Bahrein, herdenkt de geboorte van de profeet Mohammed. Soennieten en sjiieten, de twee grootste islamitische facties op het eiland, vereren beide de erfenis van deze grote moslimfiguur, maar ze vieren de gelegenheid op verschillende dagen. Elk jaar in april dienen processies, feesten en verhalen vertellen als achtergrond voor een woedend feest.

Onafhankelijkheidsdag

Elk jaar in juni negeren Bahreinse inwoners hun verschillen in kaste, religie en sociale hiërarchie om Onafhankelijkheidsdag te vieren met vuurwerk, opera en dag-en-nacht-festiviteiten. Het herdenkt de dag in 1971 waarop Bahrein onafhankelijk werd van Groot-Brittannië na meer dan een eeuw als protectoraatstaat.

Ramadan en Eid Al Fitr

Moslims beschouwen de heilige maand Ramadan als het 'feestseizoen', een tijd voor naastenliefde en introspectie. Overdag wordt van moslims verwacht dat ze vasten, maar de avonden zijn buitengewoon aangenaam als gezinnen samen genieten van het avondeten en speciale Ramadan-tenten. Het einde van de Ramadan wordt herdacht met Eid Al Fitr, een driedaags festival van feesten en goede daden.