Verken de beste plaatsen in de stad Hamad

Vind enkele van de beste tips uit het hele land van onze partners en vrienden.

Madinat Hamad, ook wel bekend als Hamad Town, is een forensenstad in het noorden van Bahrein. Het was een gemeente van Bahrein in de centrale regio van het land. Het land, dat in 1991 werd gescheiden van de gemeente Ar Rifa' wa al Mintaqah al Janubiyah, maakt nu deel uit van het noordelijke gouvernement. De naam verwijst naar de huidige koning van Bahrein, Hamad Bin Isa Al Khalifa. De stad is cultureel divers, met een sjiitische-soennitische bevolking van proportioneel gemengde sociaaleconomische afkomst. Tegenwoordig is Hamad Town een voorbeeld van het pluralisme van Bahrein, met geen enkele etnische of religieuze groep die de meerderheid van de inwoners vormt.

Hamad Town werd in 1984 opgericht als een 'huisvestingsstad' waar de regering sociale woningen bouwde voor degenen die de stijgende woonlasten in andere regio's van het land niet konden betalen. In 1990 opende de regering van Bahrein haar deuren voor Koeweiti's die leden onder de verwoestingen van de Golfoorlog met Irak. Het gaf hen gratis huizen en scholen in Hamad Town en toegang tot de voorzieningen van de stad. Aan het einde van het conflict begin 1991 kwamen de Koeweiti's terug naar huis. In 2001 verstrekte de regering de inwoners van de stad Hamad gratis sociale woningbouw.

Hamad Town ligt op 18 kilometer van de hoofdstad van Manama en op 19 kilometer van de luchthaven. Het ligt dicht bij de wijk Sakhir, die het grootste circuit in het Midden-Oosten (Bahrain International Circuit) voor Formule 1-races omvat.

Hamad staat bekend om zijn tweeëntwintig rotondes. Bij woonadressen is het nummer van de dichtstbijzijnde rotonde verwerkt. In 2005 telde de stad 52718 inwoners. Het heeft nu Isa City overtroffen in termen van bevolkingsdichtheid.

De meerderheid van de inwoners van Hamad Town pendelt naar Manama voor werk. Het grootste deel van Hamad Town is een woonwijk, hoewel er een enorm winkelcentrum is genaamd Sooq Waqif dat talloze winkels bevat en werkgelegenheid biedt in Hamad Town.

De internationale luchthaven van Bahrein ligt op 19,7 kilometer afstand van Hamad Town.

Hamad Town - Info

Bahreinse dinar (BHD)

Munteenheid

+973

Oproepcode

133,550

Bevolking

1984

Gevestigd als stad

Arabisch

Officiële taal

UTC+3 (AST)

Tijdzone