BAHREIN REISGIDS

Activiteiten in Bahrein

De Grand Prix Formule 1-race van Bahrein, die in april wordt gehouden op het Bahrain International Circuit, is het belangrijkste jaarlijkse evenement in Bahrein. Plan vooruit, want de tickets zijn uitverkocht en de hotelkosten zijn omhooggeschoten. Doorgaans komen eerste boekingen in aanmerking voor kortingen van 10 tot 20 procent. Afhankelijk van de tribune kosten tickets ergens tussen de BD 150 en BD 60.

Duiken wordt steeds populairder in Bahrein. Hier zijn tal van duikcentra. Warme kustwateren wemelen van het waterleven. Er zijn hier ongeveer 400 vissoorten. Er zijn ook enkele honderden koraalsoorten die het leven in zee ondersteunen. De noordelijke wateren ondersteunen een grotere biodiversiteit. Er zijn echter lamantijnen aanwezig in het zuiden van de Verenigde Staten. Rec-duiken, afgeleid van de uitdrukking "schipbreuk", komt ook veel voor. Er zijn tal van scheepswrakken uit verschillende tijdsperioden voor de kust. Daarnaast populair in het noorden is stromingsduiken. Dit is een voorbeeld van stroomduiken. Ook gangbaar zijn parelvissen en sponzen verzamelen.

De in Bahrein geproduceerde parels zijn de mooiste ter wereld. De kans op het ontdekken van een oester met daarin een parel is zeer groot. Ongeveer 1 op 100. Je mag de hele buit houden. Zelfs in de winter maakt de hoge watertemperatuur (20 °C) duiken het hele jaar door mogelijk. Juni tot september is echter de optimale tijd voor deze activiteit. Er zijn momenteel geen noemenswaardige stromingen. In Bahrein zijn surfscholen beschikbaar. De kust- en weersomstandigheden zijn ideaal voor deze activiteit. De mooiste locaties zijn in het noorden, dichtbij de hoofdstad. Kitesurfen is een andere populaire sport.

Bahrein is al eeuwenlang het brandpunt van het Midden-Oosten. Het heeft geen zin om het land te bezoeken als je niet de wens hebt om ten minste één van de culturele rijkdommen van het Koninkrijk te zien. Het prachtige Nationaal Museum van Bahrein is een uitstekend startpunt voor avonturiers. Je kunt ook de parel-erfenis van Muharraq bezoeken. Het bevat verschillende voormalige koninklijke herenhuizen en koopmanshuizen.

Bahrein biedt een zeldzame kans om volbloed Arabische paarden te rijden. Dit is een van de oudste paardenrassen die tussen de vierde en zesde eeuw op het Arabische schiereiland werd gefokt. Ze hebben een matige groeisnelheid, maar zijn ongelooflijk gracieus en mooi. Langs de kust en in de woestijn biedt een groot aantal stallen en maneges paardrijmogelijkheden. Voor snelheidsliefhebbers kan de woestijn per jeep worden doorkruist. Dit kan zowel als passagier als bestuurder. Een reis naar een Arabisch land is niet compleet zonder een ritje op een kameel. In Bahrein is het ook een populaire vorm van amusement. U kunt bijvoorbeeld op een kameel rijden naar de beroemde Tree of Life.

Glamping in de woestijn is een zeer ongebruikelijke lokale activiteit. Het woord is samengesteld uit twee schijnbaar tegenstrijdige concepten: 'camping' en 'glamoureus'. In een prachtige tent met wifi, luxe meubels en matrassen kan iedereen zich een Lawrence of Arabia voelen. Meerdere bedrijven bieden deze diensten op verschillende gebieden aan. Er zijn badkamers, speeltuinen en een televisie beschikbaar voor toeristen. Deze service valt goed in de smaak. Reserveringen dienen daarom vooraf te worden gemaakt. November tot en met maart is de optimale tijd voor glamping.

In Bahrein zijn wandelen en trektochten ongebruikelijke activiteiten. De eilanden zijn bijna vlak. De top ligt slechts 122 meter boven de zeespiegel. De lengte van de kustlijn is echter 160 kilometer. Daarom bestaat trekking uit kustwandelingen. Daarnaast zijn er routes in het noorden, dichtbij Al Qurayyah. Ze verschillen in hun niveau van complexiteit. Er zijn meer paden rond Madnat Isa. In het Koninkrijk zijn er geen echte bergen of heuvels. Mountainbiken blijft echter populair. Manama is bereikbaar per mountainbike voor dagtochten. De hoofdstad biedt verhuur van materieel aan.

Warme, ondiepe kustwateren wemelen van de vis. Er zijn daar ongeveer 300 vissoorten. Vissen is populair onder de inwoners en buitenlanders van Bahrein. Hier vind je papegaaivissen, maanvissen, tandbaarzen, barracuda's, anemoonvissen en andere wezens van tropische riffen. Hotels en toeristische bedrijven plannen visexcursies. Er zijn maar weinig stranden waar men buitenactiviteiten kan ondernemen. Ze zijn echter uitstekend: breed, ruim, met fijn zand en de nodige infrastructuur. U mag de mildheid van de Bahreinse bevolking tegenover toeristen niet misbruiken. Op openbare stranden die geen eigendom zijn van een hotel, mag u geen zwemkleding dragen met een te lage rug. Het wordt afgeraden dat mannen korte zwembroeken dragen. Zwembroeken moeten met korte broeken worden gedragen.

Bahrain Al Beach is een populaire gezinsvakantie, vooral voor jonge kinderen. Amwaj Beach in Bahrein is een leuke plek om te kitesurfen. Het is ook geliefd bij jetskiërs. Andere reizigers vinden dit gebied misschien wat onstuimig. Bahrain Arad Fort is een klein strand dicht bij een oud fort. Populaire activiteiten zijn onder andere picknicken, wandelen en spelletjes op het strand. Bij zonsondergang biedt het Hidd-strand in Bahrein een spectaculair perspectief op Manama. Bovendien komen strandpicknicks vaker voor dan zwemmen. Bahrein Jazair is een beroemd strand van een kilometer lang onder de lokale bevolking. Hier is er veel plezier voor kinderen. Op het strand zijn verschillende materiaalverhuur beschikbaar. Bahrein Karbabad is een prachtige locatie in de buurt van het fort van Bahrein.

Het antwoord van het Koninkrijk Bahrein op het behoud van wilde dieren in het Midden-Oosten was de oprichting van het Al Areen Wildlife Park. Men hoopte dat de oprichting van een dergelijke reserve zou helpen bij de uitvoering van soortgelijke initiatieven in andere landen in de regio. Het natuurreservaat is gebouwd om zeldzame Arabische dieren te beschermen, zoals de Oryx, Adax en Reem Gazelle. Het is geweldig voor dierenliefhebbers en gezinnen. Je kunt het verkennen en wezens observeren in hun natuurlijke habitat. Hier kunnen toeristen genieten van leerzame vrije tijd en uitstekende paarden rijden.

Het Ramee Rose Hotel herbergt een van de beste nachtclubs in Bahrein. In het weekend staat de dansvloer meestal vol. Het aantrekken van het publiek zijn gratis drankjes voor vrouwen en verlengde "happy hours" voor gasten. Toeristen kunnen zich uitleven in disco's met felle neonreclame. De Ramee Grand club is het epicentrum van het nachtleven in Bahrein. Het wordt een steeds populairdere bestemming voor expats om 's avonds tot rust te komen.

Het uitgaansleven in het land biedt voor elk wat wils. Het eiland ligt voor de oostkust van Saoedi-Arabië. Dit maakt het een hotspot voor reizigers uit de Verenigde Staten, Europa en het Midden-Oosten. Saoedische steden, waaronder Dhahran en al-Khobar, liggen dicht bij het kantoor van de commandant van koning Fahd, dat Saudi-Arabië met Bahrein verbindt. Dit vergemakkelijkt de bereikbaarheid van het eiland. De staat combineert clubs en pubs die de verschillende nationaliteiten van de regio weerspiegelen. Bovendien is het eiland populair bij toeristen omdat alcohol hier is toegestaan.

Culturele Lente is een drukbezocht evenement. Gasten uit het buitenland mogen deelnemen aan de nationale muziek. Het eiland heeft gedurende deze tijd dansfestivals. 'S Avonds kunnen gasten strijden om de beste zanger of artiest van Latijns-Amerikaanse dansen. Dit is het meest levendige culturele feest in het gebied van de Perzische Golf. De hele maand vieren artiesten, kunstenaars en auteurs van over de hele wereld alle culturele feestdagen samen. Traditioneel is het schema zo vol dat bezoekers maanden van tevoren stoelen moeten reserveren.

Adhari-park

Ain Adhari Road Block 388 Building 111 Kingdom of Bahrain

Adhari Park is een pretpark in het koninkrijk Bahrein met als middelpunt de oude zoetwaterbron Ain Adari.

Adhari Park is een gloednieuwe toeristische bestemming in Bahrein, vlakbij het Adhari National Park. Het wil de nummer één gezinsattractie in de GCC worden, met 38 spannende buiten- en binnenattracties voor mensen van alle leeftijden, een Family Entertainment Centre, 10 eetstalletjes bij de Food Court, dineren in een restaurant, coffeeshops en nog veel meer .

Al Areen Wildpark & Reservaat

P.O. Box 28690,Kingdom of Bahrain

In het Al Areen Wildlife Reserve in Bahrein worden al meer dan drie decennia planten- en diersoorten geconserveerd en gecultiveerd. Observeer verschillende dieren, vogels en woestijnplanten in hun natuurlijke omgeving. Maak een wandeling door het park en bekijk de vrij rondlopende inheemse vogels van dichtbij. Of maak een busreis om meer te weten te komen over alle tentoongestelde soorten, waaronder het Arabische luipaard, de struisvogel, de Arabische gazelle, de oryx en vele anderen!

Internationaal circuit van Bahrein

Gate 255,Gulf of Bahrain Avenue,Umm Jidar 1062, Sakhir, Bahrain

Het Bahrain International Circuit (BIC) is een ultramoderne locatie voor motorsport in het hart van de Sakhir-woestijn. De baan is ontworpen door de bekende Duitse ingenieur Hermann Tilke en bevat veel lokale culturele elementen.

Het duurde minder dan 18 maanden om de volledige faciliteit te bouwen, die ongeveer $ 150 miljoen kostte en een aanzienlijk initiatief vereiste om het gebied te ontwikkelen.

BIC heeft meer FIA-gecertificeerde baanlay-outs dan enige andere faciliteit ter wereld. Hierdoor is de baan geschikt voor een verscheidenheid aan autorace-evenementen. Op het 5.412 meter lange Grand Prix-circuit worden regelmatig internationale wedstrijden gehouden, zoals de Formula One Gulf Air Bahrain Grand Prix, het FIA World Endurance Championship Six Hours of Bahrain, GP2 Series-races en de Porsche Mobil 1 Supercup.

Zwaartekracht

Building 234, Avenue 62, Zallaq 1058 Bahrain

De eerste indoor parachutespringen in Bahrein.

Het gevoel van een vrije val in een van de hoogste windtunnels, gemaakt met gehard glas en een hoogte van 12 meter, is niet te weerstaan.

Spring erin alsof je uit een vliegtuig springt, maar dan zonder parachute en zonder zelfs maar in een vliegtuig te stappen! Iedereen kan genieten van deze bodyflight-ervaring, behalve degenen die niet bereid zijn om aan een levensveranderende reis te beginnen.

We kunnen ervoor zorgen dat u een geweldige en buitengewone ervaring zult hebben.

Dar-eilanden

1005 Sitra Fisherman Port, Sitra, Kingdom of Bahrain

Het strandresort van Al Dar Island biedt regelmatig parelduikexcursies en cruises naar het eiland Jarada, waar u alleen kunt zonnebaden op een landtong van wit zand en kunt dobberen in het ongerepte water. Naast parels is het mogelijk om tot 30 soorten koraal en meer dan 200 vissoorten te observeren. Het observeren van dolfijnen tussen de verschillende nabijgelegen koraalriffen is een andere favoriete bezigheid, en de beste tijden om ze te spotten zijn bij zonsopgang of zonsondergang.

Een dagtocht naar de parelriffen is best leuk. Maak een tocht op een dhow voor een meer authentieke ervaring. Je kunt de Arabische keuken bestellen en parelduikers zullen je trakteren op zeevaartverhalen.

Liefhebbers van wilde dieren moeten de 45 minuten durende veerboottocht van Al Dur Jetty naar Hawar Island nemen. De Hawar-eilanden worden beschouwd als een internationaal belangrijk natuurreservaat en bieden een schoon strand en de mogelijkheid om dolfijnen en bijzondere vogels te observeren vanwege hun ligging in het midden van hun trekroute.

Hawar-eilanden

Hawar-eilanden

Bahrein beheerst de Hawar-eilanden, een archipel van onbewoonde eilanden in de Golf van Bahrein in de Arabische Golf. Natuurliefhebbers moeten de 45 minuten durende veerboottocht van Al Dar Jetty naar Hawar Island nemen.

De Hawar-eilanden worden beschouwd als een internationaal belangrijk natuurreservaat, met ongerepte stranden en de mogelijkheid om dolfijnen en ongewone soorten te observeren midden op hun trekroute.

Karten (BIKC)

Gate 255,Gulf of Bahrain Avenue,Umm Jidar 1062

Het Bahrain International Karting Circuit (BIKC) is een ultramoderne faciliteit van wereldklasse die zich richt op het basisniveau van de autosport. Bij BIKC proeven de racers van morgen voor het eerst van echte race-extase. BIKC voldoet aan de hoogste internationale specificaties. Het is in staat om Commission Internationale de Karting-Fédération Internationale de l'Automobile wereldkampioenschappen (CIK-FIA) te organiseren. In 2012 werd BIKC de eerste kartbaan ter wereld die een evenement organiseerde op het niveau van een wereldkampioenschap.

De CIK Track is 1.414 kilometer lang en telt 14 bochten. De CIK-FIA Under-18 World Championship en Academy Trophy, die in 2012 voor het eerst in Bahrein plaatsvonden, en de meest recente CIK-FIA World Championships zouden daar plaatsvinden. BIKC biedt een verscheidenheid aan inloop- en zakelijke teambuildingactiviteiten voor enthousiaste karters en bedrijven, waaronder Grand Prix- en Endurance-ervaringen geïnspireerd op de Formule 1. De baan is uitgerust met schijnwerpers van 200 lux, waardoor er ook nachtraces kunnen worden gehouden.

Verloren Paradijs van Dilmun

Gate 255,Gulf of Bahrain Avenue,Umm Jidar 1062

Lost Paradise of Dilmun is momenteel het grootste waterpark in Bahrein, met een totale oppervlakte van ongeveer 77.000 vierkante meter, een bebouwde oppervlakte van ongeveer 45.000 vierkante meter en ongeveer 20.000 vierkante meter. Elk onderdeel van het park is gecentreerd rond de geschiedenis van de Dilmun-periode, zoals blijkt uit de kenmerkende stenen sculpturen en architectuur van het park. Meer dan 18 glijbanen en attracties zijn feilloos geïntegreerd om een oase in de woestijn en een droomtuin te creëren waar gasten van kunnen genieten.

Marassi-strand

Diyar Al Muharraq

Twee kilometer witte zandstranden vormen Marassi Beach, een outdoor lifestyle-attractie. Het is de eerste foodtruckcourt in Bahrein, die internationale en lokale smaken serveert van onafhankelijke ondernemers. Naast een speeltuin voor de kinderen en een pad voor joggers langs het water, heeft het strand van Marassi ook een kinderspeelplaats.

Talrijke weekendevenementen, zoals pop-upmarkten, openluchtfilms en kinderspelen, worden vaak aangekondigd. Alle diensten en voorzieningen op het strand van Marassi zijn van de beste kwaliteit en netheid, en de dagelijkse toegangsprijs voor volwassenen is BD2. Deze betaling is gedeeltelijk inwisselbaar voor ligstoelen, parasols en handdoeken.

Royal Golf Club

Al Muaskar Highway Riffa, Bahrain

Twee kilometer witte zandstranden vormen Marassi Beach, een outdoor lifestyle-attractie. Het is de eerste foodtruckcourt in Bahrein, die internationale en lokale smaken serveert van onafhankelijke ondernemers. Naast een speeltuin voor de kinderen en een pad voor joggers langs het water, heeft het strand van Marassi ook een kinderspeelplaats.

Talrijke weekendevenementen, zoals pop-upmarkten, openluchtfilms en kinderspelen, worden vaak aangekondigd. Alle diensten en voorzieningen op het strand van Marassi zijn van de beste kwaliteit en netheid, en de dagelijkse toegangsprijs voor volwassenen is BD2. Deze betaling is gedeeltelijk inwisselbaar voor ligstoelen, parasols en handdoeken.