BAHRAIN RESEGUIDE

Festivaler och helgdagar i Bahrain

Allmänna helgdagar i Bahrain

Datumengelskt namnArabiskt namnBeskrivning
1 januariNew Year’s Dayرأس السنة الميلاديةDen gregorianska nyårsdagen.
1 majLabour Dayيوم العمالLokalt kallad "Eid Al Oumal" (arbetarnas dag).
16 decemberNational Dayاليوم الوطنيBahrains nationaldag.
17 decemberAccession Dayيوم الجلوسAnslutningsdag för den bortgångne Amir Sh. Isa Bin Salman Al Khalifa
1:a MuharramIslamic New Yearرأس السنة الهجريةIslamiskt nyår (även känt som: Hijri nyår).
9:e, 10:e MuharramDay of AshuraعاشوراءRepresenterar den 9:e och 10:e dagen i Hijri-månaden Muharram. Sammanfaller med minnet av Imam Husseins martyrskap.
12:e Rabiul AwwalProphet Muhammad’s birthdayالمولد النبويFirar profeten Muhammeds födelsedag, som firas i de flesta delar av den muslimska världen.
1:a, 2:a och 3:a ShawwalLittle Feastعيد الفطرTill minne av slutet av Ramadan.
9:e ZulhijjahArafat Dayيوم عرفةÅminnelse av Muhammeds sista predikan och fullbordandet av islams budskap.
10:e, 11:e, 12:e och 13:e ZulhijjahFeast of the Sacrificeعيد الأضحىTill minne av Ibrahims vilja att offra sin son. Även känd som den stora högtiden (firas från den 10:e till 13:e)

Festivaler i Bahrain

Bahrain är ett muslimskt land. Därför är majoriteten av lokala helgdagar religiösa. Dessutom arrangeras flera festivaler här. I muslimska länder firas inte det nya året den 1 januari. Muslimer firar det nya året på ett annat datum. I vissa länder är det strängt förbjudet att fira det nya året den 1 januari. Bahrain är inte bland dessa nationer. Efter att ha uppnått självständighet på 1970-talet fortsatte landets ekonomi att växa betydligt. Många utlänningar började anlända till Bahrain. I dag utgör de nästan hälften av landets befolkning. Följaktligen firar många framstående hotell och nattklubbar det nya året med shower, fester och fyrverkerier.

Den 16-17 december firar vi självständighetsdagen. Denna dag är en helgdag. Bahrain har styrts av flera stater under loppet av dess historia. Sassanidernas rike, det arabiska kalifatet, Emiratet Hormuz, Portugal och Iran var bland dessa nationer. Sedan 1870-talet har landet varit under skydd av Storbritannien. Under emir Isa bin Salman Al Khalifas styre nådde Bahrain sin frihet. Detta ägde rum 1971. Storskaliga firanden innehåller pyroteknik, kulturföreställningar och utställningar.

Bahrains kulturministerium är värd för ett årligt TA'a Al Shabab-firande. Under den hålls många tävlingar och utställningar. Detta inkluderar arkitektoniska utställningar, såväl som utställningar om ny teknik, arabvärldens kulturarv, media och olika konster (poesi, teater, musik och vetenskap). Volontärer organiserar varje evenemang. 1992 anordnades den första kulturarvsfestivalen. Ändå har den redan ett fantastiskt rykte. Det styrs av kung Hamad bin Isa bin Salman Al Khalifa. På festivalen är traditionell folkkonst högt representerad. Dessa inkluderar korgar, keramik, smycken och arabisk kalligrafi. Det finns också utställningar av traditionell konst och civilisationer. Nationell musik kan höras överallt. Under evenemanget kan du lära dig mycket om pärlfiske och falkjakt. Du kan också se pärlfiskarnas traditionella bostäder och lyssna på deras musik. Det finns särskilda pedagogiska shower för barn. De är grundläggande för pärlfiskarnas existens.

Arabia Show är en smyckeshelg. Det inträffar årligen i november. Detta evenemang lockar utställare från hela arabvärlden till Bahrain Internationals utställningscenter. Allt finns tillgängligt för utländska gäster på showen. Det finns vintagesmycken, klockor, diamanter och ädelstenar, guldsmycken och silverföremål tillverkade för hand. Alltid närvarande på utställningen är föremål från Valentino, Chanel, Versace, Gucci, Swatch, Omega, Patek Philippe och många andra kända varumärken. Arabisk generositet ger också kvinnor lyxen att se och välja juveler i en säker miljö.

Datumet för det islamiska nyåret beräknas med hjälp av månkalendern och andra islamiska helgdagar. Denna dag markerar början på den historiska Hijra, en resa från Medina till Mecka. Den islamiska kalendern omfattar 354 dagar. Det muslimska nyåret är en nationell helgdag.

Enligt månkalendern beräknas startdatumet för Ramadan på samma sätt. Under denna månad ber troende muslimer och fastar hela dagen. De konsumerar ingenting före skymningen. Många muslimer går upp före skymningen för att äta frukost innan de börjar sin arbetsdag. Eid al-Fitr är en högtid för att fira avslutningen av månaden Ramadan. Det observeras i stor skala. Detta är en familjesemester. Familjemedlemmar träffas. De konsumerar mycket mat och delar ut mat och pengar till de utblottade. Profeten firade högtiden för första gången 624, efter segern i slaget vid Badr.

Eid al-Adha är en helgdag som fokuserar på offer. Detta är ännu ett otroligt betydelsefullt datum på den islamiska kalendern. Det är den näst sista etappen av pilgrimsfärden i Mecka. En viss händelse är kopplad till utseendet på en semester. Ibrahim hade för avsikt att offra sitt barn som ett offer till Gud. Men han stoppades i sista sekund av en röst från himlen. Hans son ersattes med ett lamm. Muslimer gör denna ceremoni igen genom att slakta en ko eller ett får. Givarna och deras familjer konsumerar en tredjedel av köttet. De delar ut den återstående tredjedelen till familj och vänner. Den återstående tredjedelen delas ut till de underprivilegierade.

På den tionde dagen i den första månaden i den islamiska kalendern firas Ashura-dagen. Detta datum firar minnet av Husayn Ibn Alis död, profetens barnbarn, i slaget vid Karbala år 680. Sunniter och shiiter uppmärksammar denna dag på olika sätt. Det är dock en dag av sorg och bön för båda religionerna.

Profeten Muhammeds födelsedag firas i den tredje månaden i den islamiska kalendern. Sunniter och shiiter firar semestern på olika dagar. Vissa sunnitiska sekter iakttar inte denna högtid alls. Den här dagen anordnas religiösa musikkonserter. Du kommer också att få möjlighet att delta i föreläsningar med religiöst tema. Semestern observerades från början för första gången på 700-talet. Under denna tid omvandlades profetens tidigare hem i Mecka till en plats för tillbedjan. Till minne av detta tillfälle genomförs Milad un Nabi-festivalen med processioner och firande.

Arafahs dag är inte en nationell helgdag. Det signalerar avslutningen av Hajj till Mecka. Denna dag besöker pilgrimer berget Arafat och ber böner. Den här dagen sägs det att betydelsen av alla handlingar, goda och dåliga, mångdubblas många gånger.

Muharram - Islamiskt nyår

Som en åtgärd för att främja renhet under en av årets mest efterlängtade händelser, tillämpas ett förbud mot alkohol hårt. Det islamiska nyåret och det kristna nyåret firas båda i januari, därför kombineras de två helgdagarna ofta till en enda månad av festligheter.

Ashura

På den tionde dagen av Muharram enligt den islamiska kalendern samlas Bahrains majoritet shiamuslimer för att fira Hussain ibn Alis död. För de flesta är detta en tid av djup smärta och sorg, inte ett firande. Det är anmärkningsvärt att se hur lokalbefolkningen minns dagen med ett antal processioner och seder.

Milad Al Nabi

Milad Al Nabi, den mest firade händelsen i Bahrain, firar profeten Muhammeds födelse. Sunniter och shiamuslimer, de två största islamiska fraktionerna på ön, vördar båda arvet från denna stora muslimska figur, men de firar tillfället olika dagar. Varje april tjänar processioner, fester och berättande som bakgrund för ett rasande firande

Självständighetsdag

Varje juni ignorerar Bahrains invånare sina skillnader i kast, religion och social hierarki för att fira självständighetsdagen med fyrverkerier, opera och dag- och nattlånga festligheter. Det firar dagen 1971 då Bahrain blev självständigt från Storbritannien efter mer än ett sekel som protektoratstat.

Ramadan och Eid Al Fitr

Muslimer betraktar den heliga månaden Ramadan som "högtiden", en tid för välgörenhet och introspektion. Under dagsljus är det meningen att muslimer ska fasta, men kvällarna är extremt trevliga eftersom familjer njuter av kvällsmat och speciella ramadan-tält tillsammans. Slutet på Ramadan firas med Eid Al Fitr, en tre dagar lång högtid med högtider och goda gärningar.