BAHRAIN MATKAOPAS

Festivaalit ja lomat Bahrainissa

Yleiset vapaapäivät Bahrainissa

PäivämääräEnglantilainen nimiArabialainen nimiKuvaus
1. tammikuutaNew Year’s Dayرأس السنة الميلاديةGregoriaaninen uudenvuodenpäivä.
1. toukokuutaLabour Dayيوم العمالPaikallisesti nimeltään "Eid Al Oumal" (työläisten päivä).
16. joulukuutaNational Dayاليوم الوطنيBahrainin kansallispäivä.
17. joulukuutaAccession Dayيوم الجلوسEdesmenneen Amir Sh:n liittymispäivä Isa Bin Salman Al Khalifa
1. MuharramIslamic New Yearرأس السنة الهجريةIslamilainen uusivuosi (tunnetaan myös nimellä: Hijri New Year).
9., 10. MuharramDay of AshuraعاشوراءEdustavat Muharramin Hijri-kuukauden 9. ja 10. päivää. Samanaikaisesti imaami Husseinin marttyyrikuoleman muiston kanssa.
12. Rabiul AwwalProphet Muhammad’s birthdayالمولد النبويMuistetaan profeetta Muhammedin syntymäpäivää, jota vietetään suurimmassa osassa muslimimaailmaa.
1., 2. ja 3. ShawwalLittle Feastعيد الفطرRamadanin päättymisen muistoksi.
9. ZulhijjahArafat Dayيوم عرفةMuhammedin viimeisen saarnan muisto ja islamin sanoman loppuun saattaminen.
10., 11., 12. ja 13. ZulhijjahFeast of the Sacrificeعيد الأضحىMuistoa Ibrahimin halukkuudesta uhrata poikansa. Tunnetaan myös nimellä Big Feast (juhlitaan 10.-13.)

Festivaalit Bahrainissa

Bahrain on muslimimaa. Siksi suurin osa paikallisista juhlapäivistä on uskonnollisia. Lisäksi täällä järjestetään useita festivaaleja. Muslimikansaissa uutta vuotta ei juhlita tammikuun 1. päivänä. Muslimit viettävät uutta vuotta eri päivänä. Joissakin maissa uudenvuoden viettäminen tammikuun 1. päivänä on ehdottomasti kielletty. Bahrain ei ole näiden kansojen joukossa. Itsenäistymisen jälkeen 1970-luvulla kansantalous jatkoi merkittävää kasvuaan. Bahrainiin alkoi saapua lukuisia ulkomaalaisia. Nykyään he muodostavat lähes puolet maan väestöstä. Tämän seurauksena lukuisat näkyvät hotellit ja yökerhot juhlivat uutta vuotta esityksillä, juhlilla ja ilotulituksella.

16.-17.12. vietämme itsenäisyyspäivää. Tämä päivä on loma. Bahrain on ollut historiansa aikana useiden osavaltioiden hallinnassa. Sassanidi-imperiumi, arabikalifaatti, Hormuzin emiraatti, Portugali ja Iran olivat näiden maiden joukossa. 1870-luvulta lähtien maa on ollut Yhdistyneen kuningaskunnan suojeluksessa. Emir Isa bin Salman Al Khalifan hallinnon alaisuudessa Bahrain saavutti vapautensa. Tämä tapahtui vuonna 1971. Suurissa juhlissa on pyrotekniikkaa, kulttuuriesityksiä ja näyttelyitä.

Bahrainin kulttuuriministeriö isännöi vuosittain TA'a Al Shabab -juhlaa. Sen aikana järjestetään lukuisia kilpailuja ja näyttelyitä. Tämä sisältää arkkitehtonisia näyttelyitä sekä näyttelyitä uusista teknologioista, arabimaailman kulttuuriperinnöstä, mediasta ja erilaisista taiteista (runous, teatteri, musiikki ja tiede). Vapaaehtoiset järjestävät jokaisen tapahtuman. Vuonna 1992 järjestettiin ensimmäinen Kulttuuriperintöfestivaali. Siitä huolimatta sillä on jo loistava maine. Sitä hallitsee kuningas Hamad bin Isa bin Salman Al Khalifa. Perinteinen kansantaide on festivaaleilla vahvasti edustettuna. Näitä ovat korit, keramiikka, korut ja arabialainen kalligrafia. Siellä on myös näyttelyitä perinteisistä taiteista ja sivilisaatioista. Kansallista musiikkia voi kuulla kaikkialla. Tapahtuman aikana voit oppia paljon helmen kalastuksesta ja haukkametsästämisestä. Voit myös katsella helmenkalastajien perinteisiä asuntoja ja kuunnella heidän musiikkiaan. Lapsille on tarjolla erityisiä koulutusohjelmia. Ne ovat helmenkalastajien olemassaolon perusta.

Arabia Show on korujen loma. Se tapahtuu vuosittain marraskuussa. Tämä tapahtuma houkuttelee näytteilleasettajia kaikkialta arabimaailmasta Bahrainin kansainväliseen messukeskukseen. Ulkomaalaisille vieraille näyttelyssä on kaikki tarjolla. Siellä on käsin valmistettuja vintage-koruja, kelloja, timantteja ja jalokiviä, kultakoruja ja hopeaesineitä. Näyttelyssä on aina esillä kohteita Valentinolta, Chanelilta, Versacelta, Guccilta, Swatchilta, Omegalta, Patek Philippeltä ja monilta muilta tunnetuilta merkeiltä. Arabianteliaisuus antaa naisille myös ylellisyyden katsella ja valita jalokiviä turvallisessa ympäristössä.

Islamilaisen uudenvuoden päivämäärä lasketaan kuukalenterin ja muiden islamilaisten lomapäivien perusteella. Tämä päivä merkitsee historiallisen Hijran alkua, matkaa Medinasta Mekkaan. Islamilainen kalenteri sisältää 354 päivää. Muslimien uusivuosi on kansallinen vapaapäivä.

Kuukalenterin mukaan Ramadanin alkamispäivä lasketaan samalla tavalla. Tämän kuukauden aikana uskolliset muslimit rukoilevat ja paastoavat koko päivän. He eivät syö mitään ennen iltahämärää. Lukuisat muslimit nousevat ennen iltahämärää syömään aamiaista ennen työpäivänsä aloittamista. Eid al-Fitr on juhla, jolla juhlitaan Ramadanin kuukauden päättymistä. Se havaitaan suuressa mittakaavassa. Tämä on perheen loma. Perheenjäsenet tapaavat yhdessä. He kuluttavat paljon ruokaa ja jakavat ruokaa ja rahaa köyhille. Profeetta vietti juhlaa ensimmäisen kerran vuonna 624 Badrin taistelun voiton jälkeen.

Eid al-Adha on uhrauksiin keskittyvä loma. Tämä on jälleen yksi uskomattoman merkittävä päivämäärä islamilaisessa kalenterissa. Se on Mekan pyhiinvaelluksen toiseksi viimeinen vaihe. Tietty tapahtuma liittyy loman ulkonäköön. Ibrahim aikoi tarjota lapsensa uhriksi Jumalalle. Mutta ääni taivaalta pysäytti hänet viime hetkellä. Hänen poikansa korvattiin karitsalla. Muslimit suorittavat tämän seremonian uudelleen teurastamalla lehmän tai lampaan. Luovuttaja ja heidän perheensä kuluttavat kolmanneksen lihasta. He jakavat jäljellä olevan kolmanneksen perheelle ja ystäville. Loput kolmasosa jaetaan vähäosaisille.

Islamilaisen kalenterin ensimmäisen kuukauden kymmenentenä päivänä vietetään Ashura-päivää. Tämä päivämäärä muistetaan Husayn Ibn Alin, profeetan pojanpojan, kuolemaa Karbalan taistelussa vuonna 680. Sunnit ja shiialaiset viettävät tätä päivää eri tavoin. Se on kuitenkin surun ja rukouksen päivä molemmille uskonnoille.

Profeetta Muhammedin syntymäpäivää vietetään islamilaisen kalenterin kolmantena kuukautena. Sunnit ja shiialaiset viettävät lomaa eri päivinä. Jotkut sunnilahkot eivät vietä tätä lomaa ollenkaan. Tänä päivänä järjestetään uskonnollisen musiikin konsertteja. Saat myös mahdollisuuden osallistua uskonnollisiin aiheisiin keskusteluihin. Lomaa vietettiin ensimmäisen kerran 800-luvulla. Tänä aikana Profeetan entinen koti Mekassa muutettiin palvontapaikaksi. Tämän tilaisuuden muistoksi järjestetään Milad un Nabi -festivaali kulkueineen ja juhlineen.

Arafah-päivä ei ole kansallinen vapaapäivä. Se merkitsee Hajjin päättymistä Mekkaan. Tänä päivänä pyhiinvaeltajat vierailevat Arafat-vuorella ja rukoilevat. Tänä päivänä sanotaan, että kaikkien tekojen, niin hyvien kuin pahojenkin, merkitys moninkertaistuu.

Muharram - islamilainen uusivuosi

Puhtautta edistävänä toimenpiteenä yhden vuoden odotetuimmista tapahtumista alkoholikieltoa valvotaan tiukasti. Islamilaista uutta vuotta ja kristillistä uutta vuotta vietetään molemmat tammikuussa, joten nämä kaksi juhlapäivää yhdistetään usein yhdeksi juhlakuukaudeksi.

Ashura

Muharramin kymmenentenä päivänä islamilaisen kalenterin mukaan Bahrainin enemmistö shiiamuslimeista kokoontuu muistoksi Hussain ibn Alin kuolemaa. Useimmille tämä on syvän tuskan ja surun aikaa, ei juhlaa. On huomionarvoista seurata, kuinka paikallinen väestö muistaa päivän lukuisilla kulkueilla ja tavoilla.

Milad Al Nabi

Milad Al Nabi, Bahrainin yleisimmin juhlittu tapahtuma, muistetaan profeetta Muhammedin syntymää. Sunnit ja shiialaiset, saaren kaksi suurinta islamilaista ryhmää, kunnioittavat molemmat tämän suuren muslimihahmon perintöä, mutta he juhlivat tilaisuutta eri päivinä. Joka huhtikuu kulkueet, juhlat ja tarinoiden kertominen toimivat taustana kiihkeälle juhlalle.

Itsenäisyyspäivä

Joka kesäkuussa Bahrainin asukkaat jättävät huomiotta kasti-, uskonto- ja sosiaalisen hierarkian väliset erot juhliakseen itsenäisyyspäivää ilotulituksella, oopperalla ja yötä päivää kestävillä juhlilla. Se muistetaan päivää vuonna 1971, jolloin Bahrain itsenäistyi Britanniasta yli vuosisadan protektoraattivaltiona.

Ramadan ja Eid Al Fitr

Muslimit pitävät pyhää Ramadan-kuukautta "juhlakaudena", hyväntekeväisyyden ja itsetutkiskelun aikaa. Valoisina aikoina muslimien pitäisi paastota, mutta illat ovat erittäin nautinnollisia, kun perheet nauttivat yhdessä illallisesta ja erityisistä Ramadan-teltoista. Ramadanin päättymistä muistetaan Eid Al Fitrillä, joka on kolmipäiväinen juhlien ja hyvien tekojen festivaali.