Manama reseguide

Mat och restauranger i Manama

Bahrains nationella kök är genuint distinkt och varierat. Förutom de traditionella arabiska måltiderna, av vilka många är riktigt delikatesser, kommer gästerna att få mat från köken i Pakistan, Indien och till och med Thailand. Vanligtvis anses skaldjur vara grunden för det lokala köket. Den lokala livsmedelssektorn erbjuder det mest varierande utbudet av livsmedel till lokala matställen. Frukt och grönsaker är verkligen inte de vanligaste varorna på menyerna på de lokala matställena, men kötträtter är inte mindre populära. På restauranger som specialiserar sig på nationell mat, väljer turister vanligtvis traditionella rätter som couscous och kebab. Köttätare kommer inte att kunna motstå den oemotståndliga doften av shawarma. Dessutom är ris med stuvat nötkött en populär rätt. Du kan också njuta av att njuta av kött och fågel tillagat över öppen eld.

Förutom många varianter av kebab erbjuder restauranger i Bahrain "dajdaj" (kycklingkött tillagat i tomatsås) och "yahni" (kött med grönsaker), samt lammköttbullar skapade från grunden. På samma sätt tillagas fisk vanligtvis över öppen eld eller grill. Vanligtvis är det packat med ris och grönsaker. På grund av den stora variationen av kryddor, som har blivit den så kallade "signaturen" för det orientaliska köket, är de regionala rätterna otvivelaktigt igenkännliga och särskiljande. Ris, färska grönsaker och sallader är de mest populära alternativen för kött- och fisktillbehör.

Bahrain är känt för sina överlägsna datum, som utan tvekan utnyttjas av de lokala kockarna, som producerar ett brett utbud av läckra rätter med denna vara. Frukten kan användas som garnering till kött- och fiskrätter. Dadlar kombineras med ris och fungerar som den primära komponenten i många godis. Muhammara är en delikatess som kommer att lämna ingen söttandad resenär oberörd, och det bör nämnas i varje diskussion om desserter. Muhammara tillagas genom att koka speciellt mörkt ris med dadlar och socker. Fans av bakverk och godis kommer utan tvekan att ha möjlighet att njuta av halva, baklava, kanderad frukt och en mängd olika puddingar.

Kaffe och te fortsätter att vara de mest populära lokala dryckerna. En enkel kopp te är en landsomfattande tradition. I Bahrain är det svårt att hitta en enda varuautomat som erbjuder snabbkaffe. På landsbygden anses denna dryck med stor vördnad, och den tillagas med omsorg i enlighet med alla gamla seder. När det kommer till alkoholhaltiga drycker fortsätter öl att regera. Du kan också erbjudas den inhemska vodkan med anismak, känd som "arrak". På grund av invånarnas måttliga alkoholkonsumtion finns det ett begränsat utbud av drycker på kaféer och restauranger.

Av alla restauranger i Manama är det viktigt att lyfta fram Bushido, som är inrymt i en struktur vars design påminner om en japansk pagod. Restaurangen specialiserar sig på traditionella japanska rätter. Enligt många serverar Bushido stadens finaste sushi och en mängd unika havsdelikatesser. Vissa rätter verkar helt fantastiska på grund av deras konstnärliga presentation. Restaurangens matsal framstår inte mindre magnifik. Restaurangen ligger i en vacker trädgård med en konstgjord damm och exotisk växtlighet. Det finns bord både inne och på den vidsträckta uteserveringen.

Rasoi by Vineet är utan tvekan den bästa restaurangen för dem som vill prova de mest populära rätterna från det indiska köket. Den levererar också läckra och visuellt tilltalande måltider som serveras på ett icke-trivialt sätt. På menyn finns många typer av curry, närande kötträtter med såser, läckra desserter och drycker med färska bär. Rasoi by Vineet ligger på första våningen i ett av Manamas äldsta hotell, som öppnade för mer än fyra decennier sedan.

China Garden är specialiserat på kinesisk mat, som man kan föreställa sig från namnet. Restaurangens inredning speglar dess gastronomiska val; matsalen pryds av fina retromöbler och konstnärliga väggteckningar. Alla vegetarianer och som tror på en hälsosam livsstil kommer att njuta av sitt besök i China Garden, eftersom skickliga kockar serverar hundratals olika ångade rätter. Denna restaurang är också populär bland familjer, eftersom det finns en särskild meny för ungdomar.

My Café är en framstående restaurang som serverar främst internationella rätter, som risotto, olika icke-söta orientaliska delikatesser och italienska favoriter bruschetta och pizza. Mångfalden av objekt på menyn är ganska anmärkningsvärt. Restaurangen serverar utsökt kött och fågel tillagat över öppen eld, pajer och pizza bakade i en äkta ugn och franska sötsaker.

I Manama finns även utsökta matställen för köttätare. Till exempel är The Meat Co ett välkänt steakhouse. Förutom saftiga biffar och aptitretande revben som tillagas över öppen låga, serverar restaurangen den färskaste fisken. Färska grönsakssallader är det perfekta tillbehöret till alla måltider. Denna berömda restaurang bör också besökas av cocktailentusiaster.

Manamas matställen sträcker sig från billiga shawarmaställen till femstjärniga anläggningar.

Budgetrestauranger i Manama

Al-Abraaj

Adliya St, Manama, Bahrain.

Perfekt introduktion för icke-arabiska människor att vänja sig vid Mellanösterns gästfrihets charm. Maten är generös och välsmakande, och främst från libanesiska/turkiska och persiska köket. Bra värde på 2-4BD per capita.

Al-Siraj

Den näst bästa shawarman i Bahrain för endast 300 fils.

Kafé i Burjuman

Lulu Centre 2F. 

Det främsta försäljningsargumentet för detta filippinskt drivna ställe är dess läge precis intill SABTCOs bussterminal, men menyn omfattar smörgåsar, hamburgare, ris och nudlar och portionerna är generösa. Prova den utmärkta friterade hammoren (lokal fisk) med fästena för BD2. Huvudrätter BD1-2.

Habara Snacks och fisk

+973 17 715 461. Osama bin Zaid Ave, Adliya.

Stort kafé i dinerstil som glatt serverar billig fish and chips och andra olika snacks.

Mellanklassrestauranger i Manama

Bahay Kubo

Bldg 822, Rd 723, Area 307, Gudiyabia, Bahrain (bakom Mellanösternhotellet och mittemot Indien), +973 17231996. 10:00 till 15:00 och 17:00 till 23:00 tisdag till söndag och från 17:00 till 23:00 på måndagar. 

Traditionell filippinsk restaurang som erbjuder den finaste kvalitetsmaten som finns tillgänglig för middag, avhämtning och leverans. Bahay Kubo erbjuder också ett privat festrum med karaoke för födelsedagar, mottagningar eller för att bara umgås med dina vänner. mindre än 5BD.

Café Lilou’s

Manama, Bahrain,  +973 17 714 440. 8AM-11PM, Fri is 10AM-10:30PM. 

Interiör i parisstil, populärt bland ex-klappar och lokalbefolkningen. Utmärkt franskt kafé, inklusive stora sallader och läckra kakor. Tillgodoser grupper, avhämtning, catering, uteservering. Frukost, lunch, middag, kaffe, dryck 10-30 USD.

Lanterns

+973 17 59 0591, +973 17 591807.

En stämningsfull indisk restaurang med god mat och härlig inredning bredvid Burgerland Roundabout i Budaiya.

Nando’s (Portuguese)

Adliya,  +97 31 771 2445, e-mail:nandosbahrain@yahoo.com.

Upstairs Downstairs

En lång tid klassisk Bahrain-restaurang. Smidigt jazzband, musikvideor och bra men ändå dyr mat.

Senor Pacos

973 17 725 873. Um Al Hassam, Manama, Bahrain.

En stämningsfull mexikansk restaurang med fantastisk atmosfär och härlig inredning på vägen mittemot KFC i Umm al Hassam. De har till och med sin egen gitarrist och sångare som sjunger på de flesta kvällar.

Trader Vic’s

Polynesisk mat-/drickupplevelse, belägen på Ritz Carltons grund.

Zahle

Gulf Hotel, Al Juffair Street.  +973 17 746 417, +973 17 746 418.

Serverar oklanderlig libanesisk mat med dagliga bufféer och liveunderhållning.