Utforska de bästa platserna i Manama

Hitta några av de bästa tipsen från hela landet från våra partners och vänner.

Manama har länge varit en viktig handelsstad vid Persiska viken, och den är hem för en varierad befolkning.

Manama är Bahrains huvudstad och största stad, med en befolkning på cirka 157 000 människor.

Bahrain grundade sig som ett självständigt land under 1800-talets era av brittisk dominans, efter århundraden av portugisisk och persisk dominans och angrepp av de regerande dynastierna i Saudiarabien och Oman.

Även om de moderna vänstäderna Manama och Muharraq verkar ha byggts samtidigt på 1800-talet, blev Muharraq framstående på grund av sin defensiva position och fungerade som Bahrains huvudstad fram till 1921. Manama blev det kommersiella centrumet och den primära ingången till Bahrain Island. Bahrains oljerikedomar satte fart på den snabba utvecklingen under 1900-talet, och på 1990-talet ledde en målmedveten diversifiering till framsteg inom andra sektorer och hjälpte Manama att bli ett viktigt finansiellt centrum i Mellanöstern.

Nästan hela kustlinjen ägnas åt resortutveckling. Här är hotell och stränder välutrustade och lockar ett ökande antal besökare dagligen.

Manama, landets huvudstad, är hem för landets mest anmärkningsvärda attraktioner. Här kan turister åka på utflykt till det gamla portugisiska fortet, vars marker nu används för arkeologiska utgrävningar. Al Khamis-moskén, en av de äldsta islamiska strukturerna, ligger i samma region. Komplexet Beit Al Qur'an är särskilt värt ett besök eftersom det innehåller en historisk moské, vidsträckta bibliotekssalar och ett lokalt museum.

Huvudstaden är hem för många arkitektoniskt fantastiska strukturer designade i klassisk arabisk stil. De mest anmärkningsvärda är Arad Fort, St. Christopher's Church och det främsta utställningscentret.

När du är klar med sightseeing är det dags att koppla av på någon av de vidsträckta sandstränderna eller besöka de traditionella marknaderna som är tilltalande för alla turister. Området Gold Souk är ett av de mest populära eftersom det erbjuder ett stort sortiment av smycken. Besök Clos Souk-marknaden om du letar efter textilier av högsta kvalitet. Även om det här landet är litet, är utbudet av attraktioner och vandringsleder ganska omfattande.

Klocktornet, som ligger på Exhibition Avenue, är en av stadens många moderna attraktioner. Det finns två pyramidformade torn konstruerade av prydnadsstenen. Detta klocktorn anses vara ett av de mest ovanliga och vackraste i världen, eftersom det är utsmyckat med traditionella ornament och kompletterar det omgivande landskapet.

Fountain Square i Al Seef-distriktet är ett av stadens besökares favoritpromenadområden. Denna region anses vara en av de mest moderna och eliterna i staden; det finns många moderna skyskrapor, liksom shopping- och nöjesdistrikt. Områdets mest framträdande inslag är ett enormt torg i mitten med många magnifika fontäner, som är idealisk för att svalka sig en varm dag.

Inte långt från Bahrains nationalmuseum ligger skulpturparken, en annan spännande syn. Det är ett stort utrymme belagt med vackra plattor, på vilka några extremt spännande skulpturer har placerats. Ett antal bänkar har placerats ut för gästernas bekvämlighet och bekväma visning av skulpturerna, eftersom alla konstverk är extremt unika och intressanta.

Delfinariet ligger i Marina Garden Park och är en attraktion som man måste se för familjer som besöker Manama. Varje dag i detta nöjeskomplex bjuds gästerna på fängslande föreställningar. Unga besökare till delfinariet kommer att få möjlighet att simma med de magnifika däggdjuren och ta underbara fotografier.

Bab al-Bahrain är en av de mest eftertraktade stadsdelarna att utforska till fots i staden. Här kan besökarna se ett betydande antal byggnader i traditionell stil, samt besöka hundratals souvenirbutiker och den största marknaden i landet. Här kommer erfarna resenärer på jakt efter unika minnen. Denna marknad säljer utsökt handmålad keramik, livfulla textilier av lokal produktion, kryddor och magnifika konstverk. Denna region är också hem för ett av stadens mest kända landmärken, Bahrain Gate, ett fantastiskt bågformat arkitektoniskt inslag. Denna ovanliga herrgård uppfördes 1945, och statliga myndigheter och kontor ockuperar den nu.

Manama - Info

Muslimer 81,2%, kristna 9%, övriga 9,8%

Religionen

Bahrainsk dinar (BHD)

Valuta

+973

Telefonnummer

689,000

Befolkning (tunnelbana)

30 km2 (10 sq mi)

Område i kvadratkilometer (Mile)

Arabiska, engelska, farsi

Språk

• Man: 62,18 % • Kvinna: 37,82 %

Könsförhållande

GMT+3

Tidszon

Manama reseguide

Upptäck & Utforska

Allt du behöver veta om Manama innan din resa

Things To Know About Manama - Bahrain travel Guide - By Travel S Helper

Saker att veta om Manama

Bosättningen ligger på en liten halvö i det nordöstra hörnet av Bahrain. Topografin är huvudsakligen platt (eller måttligt böljande) och torr, som den är över Bahrain.

Manama har en ökenklimat .

Manama, liksom resten av Bahrain, har hårda väderförhållanden, med sommartemperaturer som når 48 °C (118 °F) och vintertemperaturer så låga som 7 °C (45 °F), med hagel vid sällsynta tillfällen.

Sommar- och vintermedeltemperaturer varierar från 17 °C (63 °F) till över 45 °C (113 °F).

Hösten är den trevligaste årstiden i Bahrain, med lågt solljus och tempererade temperaturer som dämpas av milda vindar.

How To Travel To Manama - Bahrain travel Guide - By Travel S Helper

Hur man reser till Manama

Bahrains internationella flygplats är Gulf Airs stora nav och ligger i Muharraq, strax öster om Manama. Det ger starka förbindelser över hela regionen såväl som till London. Flygplatsen har anständig taxfree-shopping, och ett Transhotel som erbjuder (för ett pris) sängar och duschar till resenärer som väntar på flyg, håller nu på att byggas om. Många människor i östra Saudiarabien föredrar att flyga från Bahrain, och Gulf Air tillhandahåller skytteltjänster till Khobar och Dammam för att möta denna efterfrågan; fråga när du gör din bokning.

Air Arabia, ett lågprisflygbolag baserat i Förenade Arabemiraten, flyger dagligen från Sharjahs flygplats norr om Dubai.

Till skillnad från andra flygplatser är den här ganska liten, vilket är fördelaktigt eftersom avgång och ankomst är relativt snabba (och enkla).

How To Get Around In Manama - Bahrain travel Guide - By Travel S Helper

Hur man tar sig runt i Manama

Många delar av ön trafikeras också av allmänna bussar. Även om bussbiljetter är blygsamma kan resenärer ha svårt att förstå systemet på grund av svårigheter att få busstidtabeller och kartor.

Att resa i hela Bahrain med buss var praktiskt taget omöjligt tills nyligen, och utlänningar avskräcktes från att göra det. Bussar till populära platser och gallerior var knappa, och de kom ofta sent. Vänteområdena var ofta föga inbjudande. Bussar täckte knappt runt 35 % av landet, och de flesta skulle hellre använda en hytt.

Taxibilar ger i genomsnitt anständig service, även om det finns några skurkar. Använd alltid det vita med rött tak eller hytter i Londonstil när du reser från flygplatsen. Det finns också en lag om att om mätaren inte utnyttjas så är det ingen avgift.

Districts & Neighbourhoods In Manama - Bahrain travel Guide - By Travel S Helper

Distrikt och stadsdelar i Manama

Manamas främsta stadsdel är Adliya. Det är där du kommer att upptäcka de bästa restaurangerna och barerna, så det är det bästa området att börja ditt sökande efter nattliv.

Alternativt ligger Seef District nära Manamas strandpromenad. Förutom Seef Mall och andra butiker finns det en mängd utmärkta matställen i närheten.

Ön Amwaj ligger i Persiska viken. Det är en konstgjord ö som innehåller en vattenpark och ett antal kommersiella butiker. Det är det perfekta området för semesterfamiljer.

Prices In Manama - Bahrain travel Guide - By Travel S Helper

Priser i Manama

  • Turist (backpacker)

64 $ per dag.

Beräknad kostnad per 1 dag inklusive: måltider i billig restaurang, kollektivtrafik, billigt hotell.

  • Turist (vanlig)

208 $ per dag.

Beräknad kostnad per 1 dag inklusive: mellanklassmåltider och drycker, transport, hotell.

Accommodation in Manama - Bahrain travel Guide - By Travel S Helper

Boende i Manama

Vissa hotell i Manama är så utmärkande att de är välkända inte bara i staden utan även i andra länder.

En av dem är Westin Bahrain City Centre, som delar byggnad med det största köpcentret i Bahrain. Detta förstklassiga hotell är populärt bland entusiaster av shopping och aktiv rekreation, eftersom besökare kan besöka Bahrains centrum eller Wahooo! vattenpark när som helst. Hotellet ligger i samma byggnad som det berömda nöjeskomplexet Magic Planet, som är känt för sitt breda utbud av spelautomater och en av stadens största teatrar med 20 salar.

Westin Bahrain City Centre kvalificeras knappast som ett traditionellt hotell i konventionell mening, eftersom dess gäster har tillgång till ett överflöd av underhållningsalternativ och rekreationsställen.

Sights & Landmarks In Manama - Bahrain travel Guide - By Travel S Helper

Sevärdheter och landmärken i Manama

Bahrain är en magnifik nation känd för sina många historiska, religiösa och naturliga attraktioner. För att se alla viktiga platser måste du spendera mer än en dag i denna stad.

I allmänhet är turer till det berömda Barbar-templet ganska populära bland turister. Tempelkomplexet är en struktur i tre våningar. Du hittar också ruinerna av flera gamla altare nära den magnifika strukturen. Vissa av dessa altare är extremt gamla och går tillbaka till det tredje årtusendet fvt.

Seyadi House, som ligger i staden Muhharak, kommer utan tvekan att nämnas när Bahrains arkitektoniska höjdpunkter beskrivs. Detta utsökta palats, byggt 1905, betraktas som en nationell arkitektonisk skatt.

Things To Do In Manama - Bahrain travel Guide - By Travel S Helper

Saker att göra i Manama

Historiefantasten kommer inte att bli besviken, med ett urval av ruiner, klippkonst och museer för att hålla sinnet vandrande. Den mest kända är den arkeologiska platsen Zubarah, som innehåller resterna av en en gång blomstrande hamnstad. Ett fort från tidigt 1900-tal finns fortfarande kvar och vittnar om en svunnen tid i form av ett museum.

Hällistningarna i Al-Jassassiya i nordöstra Qatar är en anmärkningsvärd plats med 900 hällristningar som tros ha anor från de antika stammar som bebodde halvön på 1400-talet f.Kr.

Det finns ett antal fort och torn i hela landet; de flesta av dem har också restaurerats som museer. I utkanten av staden Umm Salal Mohammed finns Barzan-tornen, byggda för att skydda landets regnvattensbassäng. Ett annat defensivt vakttorn ligger i Al Khor.

Food & Restaurants In Manama - Bahrain travel Guide - By Travel S Helper

Mat och restauranger i Manama

Bahrains nationella kök är genuint distinkt och varierat. Förutom de traditionella arabiska måltiderna, av vilka många är riktigt delikatesser, kommer gästerna att få mat från köken i Pakistan, Indien och till och med Thailand. Vanligtvis anses skaldjur vara grunden för det lokala köket. Den lokala livsmedelssektorn erbjuder det mest varierande utbudet av livsmedel till lokala matställen.

Frukt och grönsaker är verkligen inte de vanligaste varorna på menyerna på de lokala matställena, men kötträtter är inte mindre populära. På restauranger som specialiserar sig på nationell mat, väljer turister vanligtvis traditionella rätter som couscous och kebab. Köttätare kommer inte att kunna motstå den oemotståndliga doften av shawarma. Dessutom är ris med stuvat nötkött en populär rätt. Du kan också njuta av att njuta av kött och fågel tillagat över öppen eld.

Shopping In Manama - Bahrain travel Guide - By Travel S Helper

Shopping i Manama

Den världsberömda Gold Souq-marknaden i Manama är mångas första koppling till shopping. Denna plats är välkänd för sina utsökta smycken, ädelstenar och pärlor. Varorna importeras från många länder. Här kan du förvärva de mest orörda och utsökta Bahraini-pärlorna till bästa pris. De lokala priserna kommer att tillfredsställa även de mest sparsamma turisterna, eftersom de är lägre än i många europeiska länder. För välbärgade konsumenter med höga förväntningar går det även att hitta passande smycken. Värdet av att pruta över pris är en extra frestande möjlighet.

Seef Mall, en av de största detaljhandelsgalleriorna i Bahrain, ligger i Manama. Detta shopping- och nöjeskomplex innehåller mer än tvåhundra butiker där du kan köpa både avslappnade och formella kläder. Det är enkelt att blanda promenader i stan med besök på matställen och kaféer. 

Traditions & Festivals In Manama - Bahrain travel Guide - By Travel S Helper

Traditioner och festivaler i Manama

Trots Bahrains rykte som en sofistikerad och snabbt utvecklande nation, fortsätter invånarna att följa sina förfäders omhuldade traditioner. De iakttar sina traditioner med stor vördnad och respekt. Här är det typiskt att ägna mycket tid åt moralisk och andlig utveckling, som utan tvekan är grundad på islamisk andlig tro. Unga människor visar hög respekt för sina äldre. Alla viktiga beslut fattas med enbart tillstånd från den yngre generationen. Urbefolkningen kan inte konsumera fläsk på grund av religiösa seder. Alkoholhaltiga drycker är dessutom föremål för rigorösa restriktioner. Rökning är inte heller tillåten, men det är inte strängt förbjudet.

Urbefolkningens klädsel är också mycket annorlunda och ovanlig. Kvinnor bär klädsel som täcker hela kroppen från topp till tå. Denna nationella klädsel för damer är känd som "Abaya". 

Nightlife In Manama - Bahrain travel Guide - By Travel S Helper

Nattliv i Manama

I Bahrains huvudstad är nattlivet rikligt, vilket gör att alla kan välja en plats som han eller hon väljer.

Manama har ett extremt aktivt nattliv. Oavsett om du vill varva ner i en bar efter en dags sightseeing eller vill dansa hela natten på en klubb, hittar du båda i staden.

De mest populära barerna i Manama är de med uteservering. Block 338 i Adlliya har de bästa barerna. Om du hoppas på en lugn drink, var medveten om att efter 23:00 kommer många barer att öka musiken för att skapa en feststämning.

Manama har ett överflöd av nattklubbar för dem som söker en feststämning. Det finns något för alla demografiska grupper, oavsett om du vill lyssna på västerländsk musik som dans, pop och hiphop, eller arabisk musik.