Manama reseguide

Saker att göra i Manama

När det gäller att karakterisera nöjesalternativen i Bahrain är det första som måste nämnas överflödet av livliga marknadsplatser och företag. Huvudmarknaden i Manama är marknaden Bab Al Bahrain. Det här är platsen för att köpa alla tänkbara varor, inklusive kläder, unika smycken, kosmetika och parfymer, hantverk och souvenirer och autentiska österländska kryddor som är guld värda för kockar över hela världen. Om guldsmycken är ditt primära mål kan du också besöka Gold Souq Market, medan Yatama Souq är den idealiska platsen för att hitta prisvärd keramik av hög kvalitet. Denna marknad kan hittas i staden Hamad.

Pärlor är utan tvekan en av de mest populära minnen som turister skaffar för att minnas sina resor. Regelbundet anordnar Bahrain många auktioner där du kan köpa de mest märkliga pärlprydda föremålen. Visst kan du hitta utsökt pärlbaserat hantverk och smycken i alla länders presentbutik. Bahrain är hem för olika moderna butikscentra, med Yateem Centre, Bahrain City Centre, Dana Mall, Marina Mall, Al Mehza Complex och Isa Town som de mest framträdande.

En utflykt till Camel Farm, vars primära passagerare är kameler, lämnar vanligtvis besökarna med många fina minnen. Mer än fyrahundra djur vistas i stora utomhusinhägnader på denna gård. Vem som helst får mata kameler och fotografera dem. Även turister som är villiga att rida på en kamel på gårdens egendom är välkomna. Bahrain förknippas ofta av sportfans med spännande bilracing, eftersom det är platsen för världsracingbanan Bahrain International Circuit. Golfentusiaster kommer att vara glada att besöka Club Riffa Golf, vars bana kommer att uppskattas av även de mest skickliga golfarna. Klubben har ett unikt fält där nattliga spel kan spelas.

Bahrain lockar konsekvent dykare och strandsemester. Dykare kan observera ungefär 30 arter av koraller och 200 arter av fisk under en undervattensutflykt. Reven på den norra sidan av ön anses vara de mest spektakulära och populära dykplatserna. Vissa dykare attraheras av sjunkna fartyg och flygplan, medan andra dyker avsiktligt över stora avstånd i jakt på pärlor. De lokala stränderna är välutrustade för en mängd olika sportaktiviteter. Det kommer att finnas uthyrningsbutiker för sportutrustning och specifika spelklubbar för barn på var och en av dem.

Som ytterligare strandunderhållning erbjuder företaget Beach Culture sup-boarding, Aqua by Scubalife erbjuder resor till de intilliggande öarna, och vattenskidor finns på Extreme Sportz Beaucraft eller Into The Blue Dive Center för de som är adrenalinjunkies. Dessa fritidsaktiviteter är lika omtyckta av både lokalbefolkningen och nyanlända turister i Bahrains huvudstad. Folk väljer en strand på ön AL Dar för att sola och bada i det kristallklara havet, men inom stadens gränser är det bara Coral Bay Resort Bahrain som används för dessa aktiviteter.

Du bör dock inte begränsa din resa till denna form av underhållning. De som älskar eleganta hästar bör inte tveka att använda tjänsterna från Ghazwan Equestrian Centre, som erbjuder möjligheten att rida på underbara hästar. Stadens överflöd av nöjesparker kommer säkert att tillfredsställa alla unga semesterfirare. Adhari Park, Pirate Land och Kids Kingdom är bland de mest anmärkningsvärda. Vattenparker har ett liknande syfte. Dessa faciliteter finns i Manama vid Lost Paradise of Dilmun Water Park och "Wahooo!" Och efter ett besök på Dolphin Resort skulle inte ens pessimister vara deprimerade.

Dykkryssningen som erbjuds av Gravity Indoor Skydiving är en engagerande typ av underhållning. Alla kommer att bli nöjda, både spädbarn och vuxna. Bowling, skridskoåkning och en liten restaurang som serverar underbar mat är bara några av de underhållningsalternativ som finns tillgängliga för Funland Centers gäster. Lokalbefolkningen och besökare som vill se några coola filmer köper biljetter på Cineco20, som erbjuder ett utmärkt urval av filmer. De som föredrar att simma besöker Faran Swimming Pool.

Överväg att gå på idrottsanläggningar som Al-Najmah Club och Al Hala Club, om du ständigt är orolig över ditt fysiska utseende. De som inte kan föreställa sig sin semester utan sport kommer att älska Khalifa Sports City, medan fotbollsfanatiker förmodligen skulle gynna Camp Nou Play-Ground. Country Club erbjuder ett överflöd av campingplatser. Inte bara vuxna, utan även ungdomar som ges med specialiserade grunder, lämnar här med fantastiska minnen. Ett annat populärt tidsfördriv är utrymningsrum. Det är representerat i Manama av anläggningar som The Great Escape Challenge, Challenge Chambers och Escape Code.

Bahrains nationalmuseum skiljer sig från andra närliggande museer. Vi borde inte ens överväga att besöka det eftersom det är en av de bästa metoderna att lära sig om den lokala kulturen. De som är intresserade av österländska religiösa traditioner bör inte förbise det så kallade "Museum of One Book" - Beit Al Qur’an. Khalaf House är en annan plats som fördjupar turister i svunna tiders atmosfär. Konstentusiaster besöker vanligtvis Al Hussaini Society for Arts, medan musikentusiaster besöker Mohammed Bin Faris House of Sout Music. Bait Shaikh Salman och Bahrain Pearling Trail är en annan fantastisk plats för att upptäcka kungarikets historia och kultur.

Parkerna i Bahrains huvudstad är idealiska för att fly omvärlden. Och eftersom perfektionism är en av lokalbefolkningens utmärkande egenskaper kan du beundra några av världens finaste parker här. Parkerna i Budaya Beach, Water Garden, Marina Garden, Prince Khalifa Bin Salman och Andalus Garden bör visas framträdande. Varje park har en unik smak, vilket gör det svårt att välja den finaste. Bahrain är också känt för sina lyxiga spa. Al Areen Spa, Mommmy Wellness Day Spa, Coral Spa And C Hotel och Dessange är de finaste anläggningarna i denna kategori.

Manama är en populär semesterort för araber och expats som bor i "alkoholfria" arabländer. Bahrain besöks mestadels av turister, särskilt saudier och medborgare i Saudiarabien, som kommer för nattlivet.

Delfinskådning

Ta en båttur för att se delfiner och sjökor som leker i de varma hav vid viken, såväl som lokala fiskare som fiskar i traditionella trädhower efter den uppskattade lokala hammoren - en sorts grouper. Utflykter för att se delfiner erbjuds tre gånger om dagen. Vuxna ska ta BD6, medan barn under 12 år ska ta BD3.

Hästkapplöpning

Arabien är välkänt för sina hästar. Från oktober till mars hålls lopp varje fredag på den nationella kapplöpningsbanan i Al Sakhir. Läktaren kan hysa upp till 3 000 personer och inträdet är gratis, men besökare bör vara medvetna om att vadslagning inte är tillåten.

Pärldykning

Bahrains pärlor är också välkända. Prova pärldykning för att se om du kan ta hem en av dessa havets naturskatter.

Fågelskådning

Flamingos, bulbullar, fiskgjuse och sotiga falkar är bland de inhemska och flyttfåglar som kallar kungariket och Hawaröarna hem. Den 20 kilometer långa båtutflykten till öarna rekommenderas starkt för alla twitchers.

Al-Fateh stora moskén

Föreställ dig en moské som kan ta emot upp till 7 000 tillbedjare, inrymma ett nationalbibliotek, som ser ut som ett miniatyrslott och har en 79-fots yttre kupol. Det är Al-Fatehs stora moské. De importerade materialen av italiensk marmor, österrikiskt glas och indisk teak ger den känslan av en befästning snarare än en moské. Besökare till moskén kan ta guidade turer som börjar i moskéns nationalbibliotek och gå vidare genom bönesalarna och beundra det vackra lokala hantverket som finns i varje rum.

Bab Al Bahrain

Manama Bazaar, även känd som en "souq", är det primära nätverket av gator där säljare säljer prylar, kläder, nötter och kryddor, vattenpipor, etnisk klädsel, örter, dofter och guld informellt. "Bab" är ingången till Manama Souq, som renoverades av arkitekten Sir Charles Belgrave 1986. Entrén har nu en mer "islamisk" aspekt och är också hem för landets federala administration.

Qal'at al-Bahrain

Qal'at al-Bahrain, ett UNESCOs världsarvsmonument, var tidigare känt som "Qal-at al-Portugal". Det är också känt som Bahrain Fort, och det har varit platsen för många arkeologiska undersökningar och utgrävningar. Tidigare upptäckta civilisationer inkluderar kassiterna, grekerna, portugiserna och perserna. Platsen är en "tell", som är en konstgjord hög som bildats genom tusentals år av ockupation - liv, död och begravning bidrar alla till bildandet av många "lager". Denna centrala plats har fungerat som en kommersiell hamn, en "gudarnas samlingsplats", en plats för Barbartemplen, och har andra tecken på tidig existens. Fortet är magnifik i sin rena fysiska storhet och närvaro, med vridande trappor och magnifikt snidade valv inom dess väggar.

Bahrains nationalmuseum

Bahrains nationalmuseum står högt och starkt på natten, upplyst; det är ett modernt monument för design och ett försök att upprätthålla ett lands gamla rötter och kulturella sedvänjor värda att komma ihåg. Museet består av tre salar tillägnade Dilmun-civilisationen (en av de äldsta som grävdes ut från det intilliggande Qal'at al-Bahrain), en naturhistorisk flygel (tillägnad flora och vilda djur) och en flygel tillägnad bevarandet av religiösa skrifter och manuskript (som koranbrev, skrifter och markeringar).

Beit Sheikh Isa

Innan oljeboomen gjorde Mellanöstern till den heta zon det är, hade öknarna en ordnad social struktur som bestod av shejken, familjen, gästen och tjänarna. Beit Sheikh Isa är bokstavligen Sheikh Isas "hus", en perfekt demonstration av hur livet i början av Bahrain måste ha sett ut. Förutom de förväntade vackra träsniderier kan besökare förundras över det smarta naturliga luftkonditioneringssystem som bildas av ett vindtorn och fönsterluckor för att slå värmen.