Manama reseguide

Saker att veta om Manama

Turism i Manama

Manama är ett populärt resmål för araber och utlänningar som bor i "alkoholfria" arabländer. Turister, särskilt saudier och saudiska medborgare, besöker Bahrain mest för nattlivet.

Saker att se i Manama

 • Bahrains Bab Al Bahrain. Bahrain's Gateway, belägen på Central Manamas Customs Square. Turistinformationen och en hantverksbutik ligger på markplan.
 • Souq Manama (bakom Bab Al Bahrain-byggnaden). Souken är ett nätverk av smala gångar fyllda med blygsamma butiker som erbjuder allt från souvenirer och presenter till elektronik. Många guld- och smyckesföretag, såväl som skräddare, finns i souken.
 • Al-Fateh-moskén. En av världens största moskéer, som kan ta emot över 7 000 tillbedjare samtidigt, och den största platsen för bön i Bahrain. Det är också en av Bahrains mest populära turistattraktioner. Kupolen är nu den största glasfiberkupolen i världen, med en vikt på över 60 000 kg. Det nya nationalbiblioteket, som officiellt öppnades för allmänheten 2006, är en del av Al-Fateh.
 • Al-Fateh Corniche – Denna härliga kustpromenad på stadens östkust ger fin utsikt över byggnaderna i söder och flygplan som lyfter från den intilliggande flygplatsen. Det finns gott om spännande mässattraktioner för ungdomarna samt shishabarer för den vuxna publiken.
 • Museum of Pearl Diving – Anses som en av Bahrains mest betydelsefulla historiska strukturer. Det är betydelsefullt eftersom det är den första officiella platsen för Bahrains domstolar. Strukturen invigdes den 18 oktober 1937 av sena H.H. Sh. Hamad Bin Isa Al-Khalifa, Bahrains före detta guvernör. Förutom tre direktorat inrymde byggnaden vid den tiden fyra högsta domstolar. Senare, 1984, omvandlades strukturen till ett traditionellt kulturarvscenter. Museum of Pearl Diving är nu under överinseende av Directorate of Archaeology and Heritage, ett av ministeriet för kabinettsfrågor och informations huvuddirektorat.
 • Bahrains nationalmuseum, Al Fateh Highway, Bahrains natur- och kulturarv
 • Livets träd finns 30 kilometer söder om Manama. Det välkända ensamma trädet mitt i en torr öken. Forskare har inte tagit reda på hur den frodas eftersom det inte finns någon underjordisk akvifer eller fjäder under den regionen. Faktum är att alla underjordiska vattenkällor runt trädet är befläckade med salt, vilket tyder på att trädet kan ha en mutation som gör det salttolerant.

Saker att göra i Manama

 • Delfinskådning – På en båttur kan du se delfiner och sjökor leka i de varma hav vid viken, såväl som lokala fiskare som ger sig ut i traditionella trädhows för att fånga den uppskattade lokala hammoren, en sorts havabborre . Delfinskådningsturer erbjuds tre gånger varje dag. Vuxna betalar BD6, medan barn under 12 år betalar BD3.
 • Scubadykning, Bahrain Yacht Club och Al Bandar resort ligger alla i närheten.
 • Ridning – Twin Palms Riding School och Dilmun Club är underbara ställen att börja för dem som är intresserade av ridinstruktioner eller en och annan hacka.
 • Horse racing. Arabia is well-known for its horses. From October through March, the national racetrack in Al Sakhir features races every Friday. The stadium can accommodate up to 3,000 spectators and admission is free, however visitors should be aware that betting is forbidden.

Shopping

Shaikh Khalifa bin Salman Highway, Seef District, Al A'Ali Mall Inom sina luftkonditionerade gränser har A'ali Mall utseendet och känslan av en typisk utomhus souk. Ett glastak, butiker med gammaldags arabiska trädörrar och souvenirvagnar bidrar till stämningen. Toppdesignerbutiker kan hittas i outletgallerior.
Bahrain City Centre, Shaikh Khalifa bin Salman Highway, Seef District, Bahrain City Centre är Bahrains första och största komplex för blandad användning, vilket ger sina kunder den bästa detaljhandeln, fritiden och underhållningen erfarenhet under ett tak.

Bahrain City Centre har levererat en detaljhandelsmiljö i världsklass såväl som hundratals andra "första" till kungariket, inklusive premiären av 150 av dess cirka 350 globalt kända varumärken. Det enastående underhållningsutbudet på Centret inkluderar regionens första inomhus/utomhus temperaturkontrollerade 15 000 kvadratmeter Wahooo! Waterpark, Bahrains största biografkomplex Cineco 20, och Magic Planet, ett familjeunderhållningscenter för barn och ungdomar. Över 50 food court-anläggningar har inrättats för att tillhandahålla de mest populära och unika urvalen från hela världen för mat- och dryckesalternativ.

Bahrain's Mall. Bahrain Mall är centralt beläget i Bahrains nya shoppingsektor. Detta fantastiska läge är lättillgängligt från den stora motorvägen och från överallt i staden. Den innehåller över 120 multinationella varumärken och specialbutiker och spänner över 750 000 kvadratmeter.

Dana Mall ligger på Shaikh Khalifa bin Salman Highway. Upptäck en uppsjö av butiker för dina kläder, bortskämda livsstil och unika trender.

Familjesemester i Manama

Manama är känt för sitt otroliga utbud av nöjesparker, vilket är anledningen till att det är så populärt bland familjer. The Lost Paradise of Dilmun är den största och mest besökta vattenparken i världen. Det kommer att förvåna gästerna med sitt utbud av pooler och aktiviteter. För småbarn finns det små pooler med roliga attraktioner och uppblåsbara leksaker, medan barn i skolåldern kommer att njuta av de stora, tiotals meter långa rutschbanorna. Palmer och annan exotisk växtlighet pryder vattenparkens landskap. Vattenparken verkar inte upptagen ens under högsäsong, på grund av dess expansiva storlek.

Om den här vattenparkens attraktioner är otillräckliga kan du besöka en annan lika populär park, Wahooo! Vattenpark. Detta är en inomhusvattenpark, så den kan besökas oavsett årstid eller väder. Det finns en härlig pool med konstgjorda vågor, samt många barnstäder och färgglada rutschbanor. Vattenparken är prydd med ett antal fascinerande designerstrukturer mot vilka man kan ta hisnande fotografier. Det finns också en dedikerad jacuzzi för ungdomar i vattenparken, som främst är avsedd för familjer.

Adhari Park är den mest populära nöjesparken i staden. Det finns karuseller och attraktioner för barn i alla åldrar. Vissa besökare är särskilt glada över att komma in i parken på natten, när den är upplyst med bländande neonbelysning. Barn kommer att kunna åka magnifika karuseller, miniatyrbilar och korsa vidsträckta marker. Flera av parkens attraktioner vänder sig uteslutande till älskare av extremsport.

Den stadsbaserade Royal Camel Farm är ett måste för natur- och djurälskare. Det är en idealisk plats för familjesemestern. Det är möjligt att klappa, mata och fotografera kameler. På gårdens egendom finns en underbar fikonlund, dit man kan gå när som helst för att koppla av i skuggan av palmer. På gården finns det alltid små kameler som ungdomar gillar.

Al Areen Wildlife Sanctuary är en ovanlig djurpark i närheten av Manama. Här inhyses djur i enorma inhägnader med otydliga gränser. Unga turister är förvånade över reservatets ovanliga fåglar, bedårande sköldpaddor och piggsvin. Det finns en underbar damm med ankor i reservatet. Det finns också farliga rovdjur, såsom hyenor och lejon. Reservatet innehåller många fritidsplatser med vidsträckta träd och bänkar.

Challenge Chambers förtjänar särskild uppmärksamhet bland stadens spelanläggningar. Det ger ett brett utbud av flyktuppdrag, som har blivit en av de mest populära familje- och företagsaktiviteterna. Detta center kommer att vara spännande för tonåringar att besöka. Kunder har tillgång till både klassiska sökuppdrag och mer kreativa speltyper.

Museum of Pearl Diving är bland de kulturinstitutioner i Manama som rekommenderas för familjebesök. Museets samling är ägnad åt pärlor. Besökare visas de mest värdefulla och ovanliga raserna och förklaras hur pärlor utvanns för århundraden sedan och hur de utvinns idag. Ett trevligt komplement till turnén kommer att vara tillgången på bokstavligen alla typer av pärlor och smycken.

Klimatet i Manama

Manama har en ökenklimat .

Manama, liksom resten av Bahrain, har hårda väderförhållanden, med sommartemperaturer som når 48 °C (118 °F) och vintertemperaturer så låga som 7 °C (45 °F), med hagel vid sällsynta tillfällen.

Sommar- och vintermedeltemperaturer varierar från 17 °C (63 °F) till över 45 °C (113 °F).

Hösten är den trevligaste årstiden i Bahrain, med lågt solljus och tempererade temperaturer som dämpas av milda vindar.

Manama - Geografi

Bosättningen ligger på en liten halvö i det nordöstra hörnet av Bahrain. Topografin är huvudsakligen platt (eller måttligt böljande) och torr, som den är över Bahrain.

Ekonomi i Manama

Bahrains ekonomi kretsar kring Manama. Även om petroleums betydelse har minskat de senaste åren på grund av minskade reserver och expansion i andra sektorer, är det fortfarande ryggraden i ekonomin. Tung industri (t.ex. aluminiumsmältning, fartygsunderhåll), bank och finans och turism är några av de företag som nyligen har expanderat. Ett antal globala företag driver anläggningar och kontor i och runt Manama.

Finansiella tjänster är huvudsektorn i Manama, med över 200 finansiella institutioner och banker i CBD och det diplomatiska området. Manama är ett finansiellt centrum för Persiska viken samt ett islamiskt bankcentrum. Köpcentrumen nära Seef har också en stor detaljhandelssektor, även om kärnan i Manama domineras av små verkstäder och butiksägare.