BAHRAIN RESEGUIDE

Saker att se i Bahrain

Bahrain är en önation med en rik historia som sträcker sig över tusentals år, och den erbjuder en unik blandning av kulturella utflykter, underhållning och rekreation. I regionen fanns den första staten redan under det tredje årtusendet fvt. Vid olika tidpunkter i historien tillhörde landet Sassanidernas kungadöme, det arabiska kalifatet, Portugal och Iran. Nationen var under brittiskt protektorat under en period. Alla dessa historiska faser har satt sin prägel på landets landskap. Därför finns det många attraktioner av intresse här.

Enligt många arkeologer inhyste öarna en gång delstaten Dilmun. Sumererna trodde att detta var ursprunget till civilisationen. Qal'at al-Bahrain är platsen där resterna av denna antika kultur finns. Forskare har upptäckt nästan 4 000 år gamla gator, tempel, butiker och palats begravda under många kulturella skikt, inklusive det portugisiska slottet. Idag fortsätter utgrävningen. Idag är ungefär en fjärdedel av regionen tillgänglig. På toppen av kullen står ett portugisiskt slott som heter Qal’at al-Burtughal. Den dateras till 1600-talet. Befästningen är fortfarande i perfekt skick.

Flera regioner som innehåller stora nekropoler från bronsålderns Umm Al Nar-civilisation ligger i norr. Dessa är de största antika nekropolerna som har överlevt fram till idag. Stengravar har en diameter på 4,5 till 9 meter och en höjd på 1-2 meter. Keramik, sten- eller skalsälar, vapen och benartefakter upptäcktes i gravarna. Mer än hundra tusen av dessa gravar ligger på Bahrains territorium. Manama Saar-templet och de intilliggande gravarna är från samma historiska period.

Portugiserna byggde också Abu Mahir Fort. Det är en av ett antal marina handelsvägar som skyddar befästningar. Befästningen är i dåligt skick. Museet är dock tillgängligt på dess område. Förutom strukturens historia kan du också lära dig om pärlgrävningens historia i Bahrain.

Shajarat al-Hayat, ofta känt som livets träd, är ett cirka 400 år gammalt träd. Det är förvånande att den växer självständigt i öknen. Många berättelser och antaganden växer över platsen. Det anses vara det sista trädet i Edens lustgård. Dessutom antas det att en underjordisk flod ger näring åt sina rötter. Trädet tillhör underarten Mimosa av arten Prosopis cineraria. Dessa träd kan tolerera temperaturer upp till 50 grader Fahrenheit utan att kräva mycket vatten. Den kan också överleva i salta jordar. Dess rötter når stora djup (dussintals meter) och kan absorbera även de minsta mängder vatten. Bladen absorberar fukt från sin omgivning.

Arad Fort byggdes på 1400-talet för att försvara ön Muharraq. Den byggdes i stil med arabiska befästningar. Fortet är fyrkantigt och kompakt. I dess fyra hörn finns cylinderformade torn. Fortet lämpade sig utmärkt för kustförsvar och observation. Nyligen genomfördes en massiv rekonstruktion. På natten är den historiska befästningen upplyst. Det är en hisnande syn. Riffa Fort byggdes 1812. Vissa arkeologer daterar dock dess grundande till 1600-talet. Citadellet var Sheikh Salman bin Ahmeds hus. Det fanns andra statliga myndigheter där. Isa ibn Ali Al Khalifa, en av Bahrains härskare, föddes i fästet.

Isa ibn Ali Al Khalifas residens är ett utmärkt exempel på ett kungligt residens. Den är konstruerad på klassiskt arabiskt sätt. Residenset har ett kylsystem. Detta är ett vindtorn, som försåg byggnaden med kall luft. Tornet stängdes av för vintern. Valv, trämöbler, dörrar, tak och glasmålningar pryder interiörerna.

Al-Fatih-moskén är en av världens största. Den primära kupolen är sammansatt av glasfiber. Det är ett riktigt ingenjörsmästerverk. Strukturen är modern. 1987 stod byggandet klart. Ingången är blockerad på fredagar (en muslimsk helgdag) och andra religiösa helgdagar. Al-Khamis-moskén är landets äldsta religiösa struktur. Man tror att den första stenen i templets grund placerades på 700-talet. Flera gånger har moskén renoverats. Den tidigaste av dess komponenter dateras till 1300-talet. Som mihrab används en platta från 1100-talet (en nisch som anger riktningen där Mecka ligger).

Little India är en stadsdel i Manama som liknar Delhi mer än Bahrains huvudstad. Här är var Krishna-templet ligger. Den är äldre än tvåhundra år. Det finns många antika trähus gjorda av indiskt trä, presentbutiker och kaféer. Miniraviner vid Al-Bahar är en naturlig attraktion. Otroligt formade gyllene klippformationer som utgör vintermiljö för många fåglar.

Wahooo är bland de mest innovativa och moderna vattenparkerna i Mellanöstern. Den är över 15 000 kvadratmeter stor. Med hjälp av spel, åkattraktioner, rutschbanor och pooler lockar vattenparken miljontals människor. Stilen på vattenparkens design är "subtropiskt paradis." I dess centrum ligger en skonare för ankar. Detta är en underbar plats för människor i alla åldrar. Det finns 30 % utomhus- och 70 % inomhusevenemang i parken. Detta garanterar ett trevligt besök oavsett väder. Dessutom, med tanke på att vattenparken ligger i stadens kärna, kommer gästerna att kunna strosa runt i de många butikerna. Du kommer att ha möjlighet att ägna några timmar åt shopping eller middag på en restaurang som serverar regionala rätter.

Fågelriket Asien är en unikt skött livsmiljö. Här finns över sjuttio fågelarter från hela världen. Här finns 500 anställda. Vissa av dessa arter är hotade. För att hjälpa till med deras bevarande produceras de noggrant och föds upp i fångenskap i Asiens fågelrike. Inställningen utvecklades inte bara för att fängsla och underhålla hela familjen, utan också för att ge ungdomar och deras föräldrar en pedagogisk typ av lärande. När de vandrar genom dessa labyrinter kommer turister att kunna ta vackra fotografier och uppleva underbara känslor.

Fort i Bahrain

Arad Fort

Arad Fort, Road No 4233, Arad, Bahrain

Arad Fort är ett utmärkt exempel på omansk militär konstruktion från slutet av 1400-talet till början av 1500-talet. Detta fort spelade en betydande roll i Bahrains försvar mot marodörer genom århundradena, även om det är oklart när det byggdes. Fortet, som restaurerades på 1980-talet med enbart originalmaterial, är vackert upplyst på natten och håller periodiska festligheter.

Bahrains fort och museum

Seef Area Karbabad, Capital Governorate

Ligger i Seef och tidigare känd som Portugal Port, Bahrain Fort eller "Qal'at al-Bahrain" är 180 000 kvadratmeter stort. Från 2300 f.Kr. till 1500-talet har fortet varit bebott. Fortet låg i huvudstaden i Dilmun-civilisationen och kallades efter Qal'at al-Burtughal.

Fortets utgrävda plats avslöjar att det tjänade bostäder, offentliga, kommersiella, religiösa och militära funktioner. Arkeologiska utgrävningar avslöjade flera verktyg och artefakter, inklusive Dilmun Stamp-sälar, fiskeutrustning och matlagnings- och mattransporterande fartyg från Oman och Mesopotamien. Bahrain Fort, en av de tre UNESCO: s världsarv i Bahrain, är en imponerande byggnad som hedrar Bahrains djupt rotade historia.

Sheikh Salman Bin Ahmed Al Fateh Fort

Sheikh Salman Bin Ahmed Al Fateh Fort, Road No 368, Riffa

På grund av sin position i Riffa är Sheikh Salman bin Ahmed Al-Fateh Fort också känt som Riffa Fort. Denna historiska plats vittnar om ett av de mest avgörande ögonblicken i Bahrains historia; Al Khalifas, Bahrains regerande familj, är minnesvärda i dess underbara arkitektur.

Lär dig om familjen Al Khalifa genom noggrant utvalda utställningar med deras släktträd, personliga föremål och favoritsysselsättningar. Dessutom innehåller fortet Saffron Café, som har utsikt över den natursköna Al-Haniniya-dalen.

Museer i Bahrain

Bahrains nationalmuseum

Bahrains nationalmuseum

Den 15 december 1988 invigdes Bahrains nationalmuseum av den bortgångne Amir, H.H. Shaikh Isa Bin Salman Al-Khalifa. Det betraktades som ett av de mest prestigefyllda museerna i sitt slag i golfområdet. Bahrains nationalmuseum är för närvarande ett av öns viktigaste kulturella landmärken.

Den exceptionella byggnaden, utformad och designad av Krohn och Hartvig Rasmussen, har en exteriör i vit travertinmarmor och är strategiskt placerad på en konstgjord halvö med utsikt över ön Muharraq. Museikomplexet består av två sammanhängande byggnader med en total golvyta på cirka 20 000 kvadratmeter. Huvudstrukturen innehåller den permanenta utställningsytan, tillfälliga utställningshallar, en konsthall, en föreläsningssal, ett café och en presentbutik. Den administrativa byggnaden inrymmer administrativa kontor, kuratoriska forskningsrum, konserveringslaboratorier, utställningskonstruktion och samlingsförråd.

6 000 år av Bahrains historia finns bevarad i museet. Gravhallarna, Dilmun, Tylos och islam, seder och traditioner, traditionella affärer och hantverk samt dokument och manuskript väcker Bahrains historia till liv. Den stora foajén ger ingång till utställningsrummen på bottenvåningen och första våningen, som ligger på markplan och första våningen. Foajén är ett enormt dramatiskt område accentuerat av naturliga ljusschakt och visar utställningen "Investera i kultur."

Moskéer i Bahrain

Al Fateh stora moskén

Al Fateh Grand Mosque, Awal Avenue Corner Al Fatih Highway

Al Fateh Grand Mosque är den största moskén i Bahrain och en av de största i världen. Det byggdes 1987 under sponsring av den avlidne shejken Isa bin Salman Al Khalifa och fick namnet Ahmed Al Fateh. Moskén rymmer upp till 7 000 tillbedjare och toppas av världens största glasfiberkupol. Dess väggar är utsökt prydda med kufisk kalligrafi.

Al Khamis moskén

Bilad Al Qadim, Sheikh Salman Highway

Al Khamis-moskén, byggd 692 e.Kr., är en av de tidigaste moskéerna i arabvärlden. Byggdes om på 1300- och 1400-talen och grunden går tillbaka till 1000-talet.

Under reparationen lades identiska tvillingminareter till den historiska islamiska strukturen, så att den omedelbart kunde identifieras.

Bete al Koranen

Building No.17, Road No.1901, Diplomatic Area, Manama.

Detta prestigefyllda museum inrymmer en stor samling av koranmanuskript och skrifter som går tillbaka till 700-talet i en byggnad prydd med arabisk skrift. Det finns flera kopior av Koranen som i sig är konstverk. Vissa mindre kopior är tillräckligt små för att få plats i handflatan, och koranfraser har till och med graverats på riskorn. Förutom sin betydande historiska samling, har Bait al Quran-utställningsutrymmet ofta olika konstutställningar, såväl som en liten moské, ett framstående bibliotek och en inlärningsmiljö för islamisk undervisning.

Parker i Bahrain

Bahrain är en ny upplevelse för det globala samhället. Frasen "kontrasters land" kan överanvändas. Resenärer ser dock nationen som en unik pärla i mitten av haven. Mot en dyster månmiljö som är mer gästvänlig för kamelkapplöpning än vältrimmade bilar fyllda med banbrytande teknik, är den spektakulära landskapsdesignen en arkitektonisk kraft. Landet är 700 kvadratkilometer stort. Den har cirka 161 kilometer kust. De största öarna inkluderar Muharraq, Sitrah, Umm a Nasan och Hawar-gruppen.

Bahrain kallas ofta för "Porten till Persiska viken", vilket är uppenbart i befolkningens mångfald och tolerans. Det officiella språket här är arabiska. Engelska används dock ofta i näringslivet och krävs i skolor. På grund av det stora antalet expats som bor i Bahrain talas andra språk som persiska och urdu på både traditionella och moderna marknader. Geologer upptäckte petroleum 1932. Det var första gången "svart guld" upptäcktes på den arabiska sidan av Persiska viken.

En gång i tiden var den lilla ön en frodig, bördig, grönskande fristad. Nationens grund var dess rikedom av källor, av vilka flera fortfarande finns på platsen för den antika Dilmun-civilisationen, känd för sina växtprodukter och jordbruksexpertis. Urbanisering och landåtervinning under många generationer har resulterat i att landet blivit allt mer likt sina grannar vid Persiska viken: torrt, olämpligt för produktion av majoriteten av jordbruksgrödor.

Prins Khalifa Bin Salman-parken är magnifik. På dess egendom finns en sjö, stigar, restauranger, kommersiella centra, privata rekreationsutrymmen och ett överflöd av vegetation. Denna 80 tusen kvadratmeter stora park skapades till en kostnad av cirka sex miljoner dinarer. Det är en av Bahrains största parker. I parken kan du också hyra skridskor, trampbåtar och cyklar. På plats finns en lekplats, åkattraktioner och ett spelrum med airhockey. Du kan äta på Chai & Chapati eller restaurangen Koffiatto i tornet med 360-graders sjöutsikt.

Bahrains somrar är särskilt varma. Vintertemperaturerna faller sällan under 17 grader Celsius. Det regnar inte ofta här. De faller främst på vintern. Det finns få bördiga jordar i denna region. Endast 8 % av marken används för jordbruksändamål. Här finns också ett sötvattenproblem. Öarnas växtlighet och djurliv är inte särskilt rikt. Det finns 195 växtarter, 17 däggdjursarter, 14 reptilarter och en enda amfibieart. Här övervintrar många flyttfåglar. Vissa fågelarter häckar på öar. Många Bahraini växtarter är väl anpassade till öken och salta jordar. De kan dra vatten från enorma djup och absorbera atmosfärisk fukt. Få enorma djur bor på öarna. Bland dem finns sandgasellen. Här finns också sandborrar, arabiska harar och indiska mungosar. Öknar är hem för en mängd olika fladdermusarter.

Bahrain är en av få nationer i Persiska viken som berörs av miljöskydd. Al Areen Wildlife Park grundades 1976 för att skydda regionens unika biologiska mångfald. Förutom de inhemska växterna och djuren i Bahrain finns det också representanter för Afrikas och Asiens fauna. Det finns mer än 100 000 växtarter, 45 djurarter och 82 fågelarter i parken. Många arter är hotade. Den här listan inkluderar Arabian Oryx, Southern African cheetah, steppe-ödla, persisk gasell, springbock och afrikansk vildhund. Parkens policy prioriterar bevarandet av unika arter, rekreation av hotade djurpopulationer och uppfödning av djur i fångenskap. En del av parken är öppen för allmänheten. Den tar emot cirka 200 000 besökare varje år. Friluftsområdet är otillgängligt för allmänheten. Det besöks av veterinärer, parkpersonal och en mängd olika yrkesverksamma.

Bahrain är en av få nationer i Persiska viken som berörs av miljöskydd. Al Areen Wildlife Park grundades 1976 för att skydda regionens unika biologiska mångfald. Förutom de inhemska växterna och djuren i Bahrain finns det också representanter för Afrikas och Asiens fauna. Det finns mer än 100 000 växtarter, 45 djurarter och 82 fågelarter i parken. Många arter är hotade. Den här listan inkluderar Arabian Oryx, Southern African cheetah, steppe-ödla, persisk gasell, springbock och afrikansk vildhund. Parkens policy prioriterar bevarandet av unika arter, rekreation av hotade djurpopulationer och uppfödning av djur i fångenskap. En del av parken är öppen för allmänheten. Den tar emot cirka 200 000 besökare varje år. Friluftsområdet är otillgängligt för allmänheten. Det besöks av veterinärer, parkpersonal och en mängd olika yrkesverksamma.

I Persiska viken finns Hawar-skärgården. Öarna är nästan avfolkade. Beduinstammen bebodde en gång detta område. Men idag är deras byar öde. På öarna fanns bara polisstationen och hotellet kvar. Ett specifikt fiskekort krävs. Öarna är hem för flera fågelarter. Här häckar en sällsynt art av skarv. På öarna övervintrar över sextio arter av flyttfåglar. Dessa fåglar vandrar till sina häckningsplatser under våren. De häckande fåglarna återvänder till sina bon. Här finns unika varelser inklusive den arabiska oryxen och ökengasellen. Nära öarna bor en betydande koloni av dugonger i vattnet. Sedan 1997 har territoriet varit under statligt skydd.

Arab Bay är ett naturskyddsområde. Det etablerades nyligen på ön Muharraq nära staden Arad. Dess syfte är att bevara regionens unika maritima ekosystem. Vanligtvis bor delfiner och tumlare i vattnet nära Bahrain. Här är det mindre troligt att du stöter på valar och späckhuggare. Dugonger (havskor) observeras ofta i kustområden. Dessa är de mest säregna havsdäggdjuren. Det finns cirka 700 sorters fisk i Persiska vikens vatten. Över 80 procent av dem bor i rev, särskilt koraller. Det finns trettio arter av hajar i Persiska viken. 16 anses vara hotade. Fler pärlostron upptäcks i Bahrains vatten än överallt annars. Därför är pärlbrytning mycket etablerad i denna region.

Ön Umm a Nasan ägs av kronan. Området är förbjudet för vanliga människor. Ön har en liten population av skruvhornsgetter. Ett litet samhälle ligger på västra stranden. Flera nomadfamiljer bor här. De tar hand om öns bofasta rådjur och gaseller. Under de senaste åren har driften av industrienheter och avsaltningsanläggningar haft en betydande negativ inverkan på marina arter utanför kusten. Regeringen vidtar åtgärder för att bibehålla öarnas och kustvattenvägarnas särprägel.