Manama Matkaopas

Ruoka ja ravintolat Manamassa

Bahrainin kansalliskeittiö on aidosti erottuva ja monipuolinen. Perinteisten arabialaisten aterioiden lisäksi, joista monet ovat todella herkkuja, vieraille tarjotaan ruokia Pakistanin, Intian ja jopa Thaimaan keittiöistä. Tyypillisesti mereneläviä pidetään paikallisen keittiön perustana. Lähiruokasektori tarjoaa monipuolisimman valikoiman elintarvikkeita paikallisille ruokapaikoille. Hedelmät ja vihannekset eivät todellakaan ole paikallisten ravintoloiden ruokalistan runsaimmat tuotteet, mutta liharuoat eivät ole yhtä suosittuja. Kansallisruokiin erikoistuneissa ravintoloissa turistit valitsevat tyypillisesti perinteisiä ruokia, kuten couscousin ja kebabin. Lihansyöjät eivät voi vastustaa shawarman vastustamatonta tuoksua. Lisäksi riisi haudutetun naudanlihan kanssa on suosittu ruokalaji. Saatat myös olla tyytyväinen maistelemalla avotulella valmistettua lihaa ja siipikarjaa.

Monien kebab-lajikkeiden lisäksi Bahrainin ravintoloissa on tarjolla "dajdaj" (tomaattikastikkeessa kypsennetty kananliha) ja "yahni" (liha ja vihannekset) sekä tyhjästä valmistettuja lampaanlihapullia. Samoin kala valmistetaan tyypillisesti avotulella tai grillillä. Tyypillisesti se on täynnä riisiä ja kasviksia. Itämaisen keittiön ns. tunnuspiirteeksi muodostuneiden mausteiden suuren valikoiman ansiosta paikalliset ruoat ovat kiistatta tunnistettavia ja omaleimaisia. Riisi, tuoreet vihannekset ja salaatit ovat suosituimpia liha- ja kalalisävaihtoehtoja.

Bahrain on tunnettu erinomaisista taateleistaan, joita paikalliset kokit epäilemättä hyödyntävät, ja he valmistavat tästä hyödykkeestä laajan valikoiman herkullisia ruokia. Hedelmiä voidaan käyttää liha- ja kalaruokien koristeluun. Taatelit yhdistetään riisiin ja toimivat useiden makeisten pääkomponenttina. Muhammara on herkku, joka ei jätä ketään makeahampaasta matkailijaa koskematta, ja se kannattaa mainita jokaisessa jälkiruokakeskustelussa. Muhammara valmistetaan keittämällä erityistä tummaa riisiä taateleilla ja sokerilla. Leivonnaisten ja makeisten ystäville on epäilemättä mahdollisuus nauttia halvasta, baklavasta, sokeroiduista hedelmistä ja erilaisista vanukkaista.

Kahvi ja tee ovat edelleen suosituimpia paikallisia juomia. Yksinkertainen kuppi teetä on maanlaajuinen perinne. Bahrainissa on vaikea löytää yhtä automaattia, joka tarjoaisi pikakahvia. Maaseudulla tätä juomaa pidetään suurella kunnioituksella, ja se valmistetaan huolellisesti kaikkien vanhojen tapojen mukaisesti. Mitä tulee alkoholijuomiin, olut hallitsee edelleen. Sinulle voidaan tarjota myös alkuperäisaniksella maustettua vodkaa, joka tunnetaan nimellä "arrack". Asukkaiden maltillisen alkoholinkäytön vuoksi kahviloissa ja ravintoloissa on tarjolla rajoitettu valikoima juomia.

Kaikista Manaman ravintoloista on tärkeää korostaa Bushidoa, joka sijaitsee rakenteessa, joka muistuttaa japanilaista pagodia. Ravintola on erikoistunut perinteisiin japanilaisiin ruokiin. Monien mukaan Bushido tarjoilee kaupungin hienoimpia sushia ja erilaisia ainutlaatuisia meriherkkuja. Jotkut ruoat näyttävät aivan upeilta niiden taiteellisen esityksen vuoksi. Ravintolan ruokasali näyttää yhtä upealta. Ravintola sijaitsee kauniissa puutarhassa, jossa on keinotekoinen lampi ja eksoottinen kasvillisuus. Pöytiä on sekä sisällä että laajalla ulkoterassilla.

Rasoi by Vineet on epäilemättä paras ravintola niille, jotka haluavat maistella intialaisen keittiön suosituimpia ruokia. Se tarjoaa myös herkullisia ja visuaalisesti houkuttelevia aterioita, jotka tarjoillaan ei-triviaalilla tavalla. Ruokalistalla on lukuisia currytyyppejä, ravitsevia liharuokia kastikkeiden kera, herkullisia jälkiruokia ja juomia tuoreilla marjoilla. Rasoi by Vineet sijaitsee Manaman vanhimpien hotellien ensimmäisessä kerroksessa, joka avattiin yli neljä vuosikymmentä sitten.

China Garden on erikoistunut kiinalaiseen keittiöön, kuten nimestä voi kuvitella. Ravintolan sisustus heijastelee sen gastronomisia valintoja; ruokasalia koristavat hienot retrotyyliset huonekalut ja taiteelliset seinäpiirustukset. Kaikki kasvissyöjät ja terveelliseen elämäntapaan uskovat nauttivat vierailustaan China Gardenissa, sillä ammattitaitoiset kokit tarjoilevat satoja erilaisia höyrytettyjä ruokia. Tämä ravintola on suosittu myös perheiden keskuudessa, sillä siellä on erityinen menu nuorille.

My Café on näkyvä ravintola, joka tarjoilee ensisijaisesti kansainvälistä ruokaa, kuten risottoa, erilaisia ei-makeita itämaisia herkkuja sekä italialaisia suosikkeja bruschettaa ja pizzaa. Ruokalistan kohteiden monimuotoisuus on varsin huomattava. Ravintolassa tarjoillaan herkullista avotulella valmistettua lihaa ja siipikarjaa, aidossa uunissa paistettuja piirakoita ja pizzaa sekä ranskalaistyylisiä makeisia.

Manamassa on myös upeita ruokapaikkoja lihansyöjille. Esimerkiksi The Meat Co on tunnettu pihviravintola. Avoliekillä kypsennettyjen mehevien pihvien ja suussa sulavien kylkiluiden lisäksi ravintolassa tarjoillaan tuoreinta kalaa. Tuoreet kasvissalaatit ovat ihanteellinen lisä minkä tahansa aterian kanssa. Tässä tunnetussa ravintolassa kannattaa vierailla myös cocktailin ystävien.

Manaman ruokapaikat vaihtelevat edullisista shawarma-liikkeistä viiden tähden ravintoloihin.

Budjettiravintolat Manamassa

Al-Abraaj

Adliya St, Manama, Bahrain.

Täydellinen johdatus muille kuin arabien ihmisille, jotka voivat tottua Lähi-idän vieraanvaraisuuteen. Ruoka on runsasta ja maukasta, ja se on peräisin pääasiassa libanonilais-/turkkilais- ja persialaisista keittiöistä. Hyvä arvo 2-4 BD per pää.

Al-Siraj

Bahrainin toiseksi paras shawarma vain 300 filillä.

Burjuman-kahvila

Lulu Centre 2F. 

Tämän filippiiniläisen liikkeen tärkein myyntivaltti on sen sijainti aivan SABTCO-linja-autoterminaalin vieressä, mutta ruokalista kattaa voileipiä, hampurilaisia, riisiä ja nuudeleita ja annokset ovat runsaita. Kokeile erinomaista paistettua hammouria (paikallinen kala) BD2:n kiinnikkeillä. Pääruoat BD1-2.

Habara välipaloja ja kalaa

+973 17 715 461. Osama bin Zaid Ave, Adliya.

Upea diner-tyylinen kahvila, joka tarjoaa iloisesti halpoja fish and chips -tuotteita ja muita erilaisia välipaloja.

Keskitason ravintolat Manamassa

Bahay Kubo

Bldg 822, Rd 723, Area 307, Gudiyabia, Bahrain (Lähi-idän hotellin takana ja Intian vastapäätä), +973 17231996. 10–15 ja 17–23 tiistaista sunnuntaihin ja 17–23 maanantaisin. 

Perinteinen filippiiniläinen ravintola, joka tarjoaa laadukkainta ruokaa, joka on saatavilla ruokailuun, noutoon ja toimitukseen. Bahay Kubo tarjoaa myös yksityisen juhlahuoneen, jossa on karaoke syntymäpäiviä, vastaanottoja tai vain ystävien kanssa hengailua varten. alle 5BD.

Café Lilou's

Manama, Bahrain,  +973 17 714 440. 8AM-11PM, Fri is 10AM-10:30PM. 

Pariisilaistyylinen sisustus, suosittu entisten ja paikallisten keskuudessa. Erinomainen ranskalainen kahvilaruoka, mukaan lukien suuret salaatit ja herkulliset kakut. Tarjoaa ryhmiä, take out, catering-palvelut, ulkoistuimet. Aamiainen, lounas, päivällinen, kahvi, juomat 10-30 dollaria.

Lanterns

+973 17 59 0591, +973 17 591807.

Tunnelmallinen intialainen ravintola, jossa on hyvää ruokaa ja ihana sisustus Burgerland Roundaboutin vieressä Budaiyassa.

Nando’s (Portuguese)

Adliya,  +97 31 771 2445, e-mail:[email protected].

Upstairs Downstairs

Pitkäaikainen klassinen Bahrain-ravintola. Smooth jazz-bändi, musiikkivideoita ja hyvää mutta kallista ruokaa.

Senor Pacos

973 17 725 873. Um Al Hassam, Manama, Bahrain.

Tunnelmallinen meksikolainen ravintola upealla tunnelmalla ja ihanalla sisustuksella Roadilla vastapäätä KFC:tä Umm al Hassamissa. Heillä on jopa oma kitaristi ja laulaja, jotka laulavat useimpina iltoina.

Trader Vic’s

Polynesialainen ruokailu-/juomakokemus, joka sijaitsee Ritz Carltonin alueella.

Zahle

Gulf Hotel, Al Juffair Street.  +973 17 746 417, +973 17 746 418.

Tarjoilee moitteetonta libanonilaista ruokaa päivittäisen buffetin ja elävän viihteen kera.