Manama reseguide

Shopping i Manama

Den världsberömda Gold Souq-marknaden i Manama är mångas första koppling till shopping. Denna plats är välkänd för sina utsökta smycken, ädelstenar och pärlor. Varorna importeras från många länder. Här kan du förvärva de mest orörda och utsökta Bahraini-pärlorna till bästa pris. De lokala priserna kommer att tillfredsställa även de mest sparsamma turisterna, eftersom de är lägre än i många europeiska länder. För välbärgade konsumenter med höga förväntningar går det även att hitta passande smycken. Värdet av att pruta över pris är en extra frestande möjlighet.

Seef Mall, en av de största detaljhandelsgalleriorna i Bahrain, ligger i Manama. Detta shopping- och nöjeskomplex innehåller mer än tvåhundra butiker där du kan köpa både avslappnade och formella kläder. Det är enkelt att blanda promenader i stan med besök på matställen och kaféer. Gäster med barn kommer att vilja tillbringa flera timmar i nöjesparken Magic Island.

Bab al-Bahrain är det mest intressanta butiksområdet i Manama. På dess område finns den berömda marknaden med samma namn. Detta är en sann orientalisk dragning för europeiska turister, där de kan få underbara kläder i nationell stil, smycken och en mängd vackra minnen. Resenärer är särskilt förtjusta i de handmålade lertallrikarna, och kvinnor kommer att charmas av utbudet av billiga smycken och kostymsmycken. Här hittar du populära kryddor, traditionella näsdukar och presenter.

Hjärtat av staden Bahrain är bland stadens mest populära butiksdistrikt. Dess design är anmärkningsvärt lik den i europeiska köpcentra. Inom dess väggar finns välkända märkesbutiker, så fans av designerkläder och skor kommer att njuta av att promenera genom den. En pittoresk food court, flankerad av glänsande skyltfönster, är en extra tjusning av platsen.

Moda Mall – Bahrain World Trade Center är ett av de trendigaste köpcentrumen i Manama. Det upptar ett tvåbyggnadskomplex av skyskrapor. Det här köpcentret är otroligt. Det finns inte tillräckligt med tid på en dag för att se alla dess butiker. Förutom butiker som säljer traditionella kläder och skor, finns det även matstånd som säljer populära kryddor och regionala specialiteter. Stora kosmetikabutiker som specialiserar sig på helt naturliga föremål kommer säkerligen att tillfredsställa attraktiva kvinnor.

Butiken i Gold City är specialiserad på att sälja smycken. I likhet med Gold Souq-basaren säljer de utsökta pärlsmycken. Kunder på en budget kommer att kunna hitta underbara ringar, medan rika besökare kan välja från en mängd trendiga halsband och klockor tillverkade av ädelmetaller.

Det finns ett antal utsökta antikaffärer i staden. Asia Carpet & Antiques är bland de mest kända. Många kunder besöker denna verksamhet. I jakten på sällsynta artefakter, medan andra dras till överflöd av handknutna mattor. Trots att denna butiks priser är ganska orimliga är den alltid fullproppad med kunder. Det lockar många turister som ett museum.

Al Raya Mall Shopping Centre är bland de andra shoppingdestinationerna som kommer att tilltala gourmetshoppare. På byggnadens första våning finns en populär livsmedelsbutik som säljer nationella produkter och underbart bröd från lokala bagare. Det finns också ett antal matställen som serverar bahrainsk mat.

Köpcentrum i Bahrain

Al A'Ali Mall

Shaikh Khalifa bin Salman Highway, Seef District, +973 1758 1000. Sa-F 10AM-10PM. 

Inom sina luftkonditionerade gränser har A'ali Mall utseendet och känslan av en typisk friluftssouk. Ett glastak, butiker med gammaldags arabiska trädörrar och souvenirvagnar bidrar till stämningen. Toppdesignerbutiker kan hittas i outletgallerior.

Bahrain City Centre

Shaikh Khalifa bin Salman Highway, Seef District, +973 1717 7771, e-mail: info@bahraincitycentre.com. Su-W 10AM-10PM.

Bahrain City Centre är Bahrains första och största komplex för blandad användning, som ger kunderna de bästa detaljhandels-, fritids- och underhållningsupplevelserna under ett och samma tak. Bahrain City Centre har levererat en detaljhandelsmiljö i världsklass såväl som hundratals andra "första" till kungariket, inklusive premiären av 150 av dess cirka 350 internationellt kända varumärken. Det enastående underhållningsutbudet på Centret inkluderar regionens första inomhus/utomhus temperaturkontrollerade 15 000 kvadratmeter Wahooo! Waterpark, Bahrains största biografkomplex Cineco 20, och Magic Planet, ett familjeunderhållningscenter för barn och ungdomar. Över 50 food court-anläggningar har inrättats för att erbjuda de mest populära och unika urvalen från hela världen för mat- och dryckesalternativ.

Bahrain Mall

+973 1755 8100, fax: +973 17555569, e-mail:info@thebahrainmall.com. F-Th 10AM-10PM. 

Bahrain Mall är centralt beläget i Bahrains nya shoppingsektor. Detta fantastiska läge är lättillgängligt från huvudvägen och från överallt i staden. Den innehåller över 120 multinationella varumärken och specialbutiker och spänner över 750 000 kvadratmeter.

Köpcentret Dana

Shaikh Khalifa bin Salman Highway, Seef District, +973 17 558500, fax: +973-17 552581, e-mail: vanessa@danamall.net. F-Th 10AM-10PM. 

Upptäck en uppsjö av butiker för dina kläder, bortskämda livsstil och unika trender.

Moda köpcentrum

Moda Mall ligger på markplanet i det ikoniska Bahrain World Trade Center (BWTC), i det diplomatiska området. lör-fre: 10.00-10.00 Moda Mall, det ultraexklusiva shoppingkomplexet på nedre våningen i det historiska Bahrain Industry Trade Center (BWTC), med hyresgäster som läser som en vem är vem i modevärlden. Gallerian har 160 unika varumärkesbutiker, varav många tidigare inte var tillgängliga i kungariket Bahrain, samt flera välkända över hela världen.

Seef köpcentrum

Shaikh Khalifa bin Salman Highway / Seef District,  17 58 11 11, fax: 17581888, e-mail: nivs@seefproperties.com. M-F 10AM-10PM, Sa Su 10AM-midnight. 

Seef Mall, Bahrains första riktiga köpcentrum, fortsätter att dominera detaljhandeln och är hjärtat och själen i Seef-området, med sin distinkta arkitektur och miljö för hela familjen att njuta av. Magic Island, Mellanösterns största nöjespark inomhus, ligger bekvämt på första våningen.

Yateem köpcentrum

Manama Downtown, Diplomatice Area (För att komma till Yateem Centre, gå till Suq från Government Avenue, under Zamil Tower och följ vägen in. Air Arabia på hörnet meddelar att du har anlänt till Yateem Centre.),  +973 1721 5615, fax: +973 1721 2969, e-post:yateem@batelco.com.bh. Mgt Off. sö-tors 09.00-13.00/14.00-17.30. 

Yateem Center Det var banbrytande för konceptet med ett helt klimatkontrollerat köpcentrum i Bahrain 1981.

Vad man kan köpa i Bahrain

På Bab Al Bahrain Street i Manama finns mer än hundra butiker som säljer guld- och silversmycken och prydnadsföremål. Små flaskor med rosenvatten och kopparbägare finns i samma gatas antikaffärer. Det finns även kinesisk keramik och indiska textilier. Parfymer, vävda korgar och regionala tyger finns alla tillgängliga på Central Market. Om du väljer att ta tillbaka en Bahrain-pärla, en av de mest värdefulla i världen, var noga med att begära ett autentiseringscertifikat.

Priser i Manama, Bahrain

Bahrain är inte på något sätt ett billigt resmål, men det behöver inte bryta banken. Även om det inte finns några vandrarhem, finns dubbelrum på billiga hotell. Jag sov på Monroe Hotel and Suites för under £30 per natt i ett underbart rum med bra wifi. Det billigaste boendet du kan hitta börjar på 15 £ för ett mycket enkelt rum. Jag hade inte tid att använda hotellets pool, gym eller restaurang på plats. Jag rekommenderar starkt att bo i Al Hoora-området, eftersom det finns många billiga matställen runt omkring och det är centralt beläget i förhållande till många av de platser du vill besöka. Andra regioner kan vara något billigare, men kostnaden för transport till önskad plats blir högre.

Livsmedel är billiga och kan köpas från små stormarknader i köpcentra eller från de många små butikerna som kantar varje gata. Min mest kostsamma lunch var 8BD på en trevlig restaurang, men jag hade också en hamburgare och pommes frites för 3BD och en takeaway shawarma för 0,3BD, som alla var underbara och mättande.