Manama rejseguide

Mad og restauranter i Manama

Bahrains nationale køkken er virkelig karakteristisk og varieret. Ud over de traditionelle arabiske måltider, hvoraf mange er virkelig delikatesse, vil gæsterne få mad fra køkkenerne i Pakistan, Indien og endda Thailand. Typisk betragtes fisk og skaldyr som grundlaget for det lokale køkken. Den lokale fødevaresektor tilbyder det mest forskelligartede udvalg af fødevarer til lokale spisesteder. Frugt og grønt er bestemt ikke de mest udbredte ting på menuerne på de lokale spisesteder, men kødretter er ikke mindre populære. På restauranter med speciale i nationalt køkken vælger turister typisk traditionelle retter som couscous og kebab. Kødspisere vil ikke være i stand til at modstå den uimodståelige duft af shawarma. Derudover er ris med stuvet oksekød en populær ret. Du kan også finde tilfredsstillelse i at nyde kød og fjerkræ tilberedt over åben ild.

Ud over mange varianter af kebab tilbyder restauranter i Bahrain "dajdaj" (kyllingekød tilberedt i tomatsauce) og "yahni" (kød med grøntsager) samt lammefrikadeller lavet fra bunden. Tilsvarende tilberedes fisk typisk over åben ild eller grill. Typisk er det pakket med ris og grøntsager. På grund af det store udvalg af krydderier, som er blevet det såkaldte "signaturtræk" i det orientalske køkken, er de regionale retter utvivlsomt genkendelige og karakteristiske. Ris, friske grøntsager og salater er de mest populære muligheder for tilbehør til kød og fisk.

Bahrain er kendt for sine overlegne datoer, som uden tvivl bliver brugt af de lokale kokke, som producerer en bred vifte af lækre retter ved hjælp af denne råvare. Frugten kan bruges som pynt til kød- og fiskeretter. Dadler kombineres med ris og tjener som den primære komponent i talrige slik. Muhammara er en delikatesse, der vil efterlade ingen sødtandede rejsende uberørt, og det bør nævnes i enhver diskussion om desserter. Muhammara tilberedes ved at koge specielle mørke ris med dadler og sukker. Fans af kager og slik vil uden tvivl have mulighed for at nyde halva, baklava, kandiserede frugter og en række buddinger.

Kaffe og te er fortsat de mest populære lokale drikkevarer. En simpel kop te er en landsdækkende tradition. I Bahrain er det svært at finde en enkelt salgsautomat, der tilbyder instant kaffe. På landet betragtes denne drik med stor ærbødighed, og den tilberedes med omhu i overensstemmelse med alle gamle skikke. Når det kommer til alkoholholdige drikkevarer, fortsætter øl med at regere. Du kan også blive tilbudt den oprindelige vodka med anismag, kendt som "arrak". På grund af beboernes moderate alkoholforbrug er der et begrænset udvalg af drikkevarer til rådighed på cafeer og restauranter.

Ud af alle restauranterne i Manama er det væsentligt at fremhæve Bushido, som har til huse i en struktur, hvis design minder om en japansk pagode. Restauranten har specialiseret sig i traditionelle japanske retter. Ifølge mange serverer Bushido byens fineste sushi og en række unikke havdelikatesser. Nogle retter virker helt fantastiske på grund af deres kunstneriske præsentation. Restaurantens spisestue fremstår ikke mindre storslået. Restauranten ligger i en smuk have med en kunstig dam og eksotisk vegetation. Der er borde både indenfor og på den ekspansive udendørs terrasse.

Rasoi by Vineet er uden tvivl den bedste restaurant for dem, der søger at prøve de mest populære retter fra det indiske køkken. Det leverer også lækre og visuelt tiltalende måltider serveret på en ikke-triviel måde. På menuen er der talrige typer karry, nærende kødretter med saucer, lækre desserter og drikkevarer med friske bær. Rasoi by Vineet ligger på første sal i et af Manamas ældste hoteller, som åbnede for mere end fire årtier siden.

China Garden har specialiseret sig i kinesisk køkken, som man kan forestille sig ud fra navnet. Restaurantens indretning afspejler dens gastronomiske valg; spisestuen er udsmykket med fine retromøbler og kunstneriske vægtegninger. Alle vegetarer og tilhængere af en sund livsstil vil nyde deres besøg i China Garden, da dygtige kokke serverer hundredvis af forskellige dampede retter. Denne restaurant er også populær blandt familier, da der er en særlig menu for unge.

My Café er en fremtrædende restaurant, der primært serverer internationale retter, såsom risotto, forskellige ikke-søde orientalske delikatesser og italienske favoritter bruschetta og pizza. Mangfoldigheden af genstande på menuen er ret bemærkelsesværdig. Restauranten serverer lækkert kød og fjerkræ tilberedt over åben ild, tærter og pizza bagt i en autentisk ovn og slik i fransk stil.

I Manama er der også udsøgte spisesteder for kødspisere. For eksempel er The Meat Co et velkendt steakhouse. Ud over saftige bøffer og læskende ribben tilberedt over åben ild, serverer restauranten de friskeste fisk. Friske grøntsagssalater er det ideelle tilbehør til ethvert måltid. Denne berømte restaurant bør også besøges af cocktailentusiaster.

Manamas spisesteder spænder fra billige shawarma-forretninger til femstjernede etablissementer.

Lavprisrestauranter i Manama

Al-Abraaj

Adliya St, Manama, Bahrain.

Perfekt introduktion for ikke-arabiske folk til at blive vant til den mellemøstlige gæstfrihedscharme. Maden er generøs og velsmagende, og primært fra libanesiske/tyrkiske og persiske køkkener. God værdi på 2-4BD pr. indbygger.

Al-Siraj

Den næstbedste shawarma i Bahrain til kun 300 fils.

Burjuman kaffebar

Lulu Centre 2F. 

Det vigtigste salgsargument for denne filippinsk-drevne joint er dens beliggenhed lige ved siden af SABTCO-busterminalen, men menuen dækker sandwich, burgere, ris og nudler, og portionerne er generøse. Prøv den fremragende stegte hammour (lokal fisk) med tilbehør til BD2. Hovedretter BD1-2.

Habara Snacks og fisk

+973 17 715 461. Osama bin Zaid Ave, Adliya.

Fantastisk cafe i dinerstil, der muntert serverer billig fish and chips og andre diverse snacks.

Mellemklasse restauranter i Manama

Bahay Kubo

Bldg 822, Rd 723, Area 307, Gudiyabia, Bahrain (Behind the Middle East Hotel og overfor det indiske), +973 17231996. 10.00 til 15.00 og 17.00 til 23.00 tirsdag til søndag og fra 17.00 til 23.00 om mandagen. 

Traditionel filippinsk restaurant, der tilbyder den fineste kvalitetsmad til rådighed for spisning, take-out og levering. Bahay Kubo tilbyder også et privat selskabslokale med karaoke til fødselsdage, receptioner eller til bare at hænge ud med dine venner. mindre end 5BD.

Café Lilou’s

Manama, Bahrain,  +973 17 714 440. 8AM-11PM, Fri is 10AM-10:30PM. 

Interiør i Paris-stil, populært blandt tidligere familiemedlemmer og lokale. Fremragende fransk-café mad, herunder store salater og lækre kager. Henvender sig til grupper, take-out, catering, udendørsservering. Morgenmad, frokost, middag, kaffe, drikkevarer US$10-30.

Lanterns

+973 17 59 0591, +973 17 591807.

En atmosfærisk indisk restaurant med god mad og dejlig indretning ved siden af Burgerland Roundabout i Budaiya.

Nando’s (Portuguese)

Adliya,  +97 31 771 2445, e-mail:[email protected].

Upstairs Downstairs

En lang tid klassisk Bahrain-restaurant. Glat jazzband, musikvideoer og god, men dyr mad.

Senor Pacos

973 17 725 873. Um Al Hassam, Manama, Bahrain.

En atmosfærisk mexicansk restaurant med god stemning og dejlig indretning på vejen overfor KFC i Umm al Hassam. De har endda deres egen guitarist og vokalist, der synger de fleste aftener.

Trader Vic’s

Polynesisk spise-/drikkeoplevelse, beliggende på grunden til Ritz Carlton.

Zahle

Gulf Hotel, Al Juffair Street.  +973 17 746 417, +973 17 746 418.

Serverer upåklagelig libanesisk mad med daglige buffeter og levende underholdning.