Manama reseguide

Traditioner och festivaler i Manama

Trots Bahrains rykte som en sofistikerad och snabbt utvecklande nation, fortsätter invånarna att observera sina förfäders omhuldade traditioner. De iakttar sina traditioner med stor vördnad och respekt. Här är det typiskt att ägna mycket tid åt moralisk och andlig utveckling, som utan tvekan är grundad på islamisk andlig tro. Unga människor visar hög respekt för sina äldre. Alla viktiga beslut fattas med enbart tillstånd från den yngre generationen. Urbefolkningen kan inte konsumera fläsk på grund av religiösa seder. Alkoholhaltiga drycker är dessutom föremål för rigorösa restriktioner. Rökning är inte heller tillåten, men det är inte strängt förbjudet.

Urbefolkningens klädsel är också mycket annorlunda och ovanlig. Kvinnor bär klädsel som täcker hela kroppen från topp till tå. Denna nationella klädsel för damer är känd som "Abaya". En stor huvudduk är en integrerad del av den nationella klädseln. Den bärs av Bahrainska kvinnor för att dölja sina ansikten från nyfikna ögon. Män i Bahrain bär vida byxor, blusar och kappor. Även vanliga bland de lokala killarna är halsdukar som bara täcker toppen av huvudet. Ofta bär killar i området eleganta klänningar. Dessutom finns det sommar- och vintervarianter av liknande klädesplagg.

Det är normalt att endast en del av dessa lokala regler och förordningar påverkar resenärer. Därför bör du inte överväga några stränga restriktioner när du väljer dina resekläder. Den enda regeln som inte bör glömmas bort är att undvika att bära exponerande och sexuellt lockande kläder offentligt. Detta beteende kommer utan tvekan att framkalla ett negativt svar och kan lätt misstolkas. Tänk på att det är olagligt att konsumera alkoholhaltiga drycker på offentliga platser och på stadens gator, även om att köpa och konsumera alkohol inte är ett problem i lokala butiker och restauranger.

När du planerar en resa till Bahrains religiösa platser bör du också tänka på följande detaljer. Turister får bara gå in i moskéer om de är lämpligt klädda. Detta indikerar att dina kläder ska vara så åtsittande som möjligt. Innan du går in i en moské måste du ta av dig dina skor. När du observerar en moské kan du se personer som har kommit för att be. Se till att du passerar dessa individer uteslutande bakifrån. Folket i Bahrain är extremt hjärtliga och vänliga, därför bör du aldrig tacka nej till en inbjudan till te eller kaffe. Lokala marknadsplatser har redan uppnått status som nationell skatt. Många inhemska individer tillbringar en hel dag på dessa marknadsplatser, samtalar med vänner, smuttar på kaffe och diskuterar aktuella händelser med förbipasserande.

Bahrain är ett land där utlänningar ofta observeras på gatorna, och dess huvudstad är ofta värd för ekonomiska och industriella utställningar. Förutom festivaler av andra slag – musikaliska, gastronomiska och atletiska. Således bjuder Bahrains huvudstad in deltagare från hela världen under Bahrain International Music Festival i mitten av oktober. Caféet Lilou är platsen för evenemanget. Och eftersom evenemanget hålls i en sådan lokal har man förutom musik planerat ett kulinariskt program för alla deltagare.

Från och med februari kan du delta i Bahrains årliga konstutställning. Utställningen hålls i Bahrains nationalteater. Detta evenemang samlar konstnärer från hela landet för att visa upp sina förmågor för allmänheten. Från kalligrafi till surrealism, en mängd olika stilar och riktningar visas. Besökare kan se fram emot utställningar, diskussioner, träff-och-hälsa och masterworkshops. Eftersom festivalen koncentrerar sig på Bahrainsk konst är det ett utmärkt tillfälle att lära sig om den lokala kulturen.

Bahrain Summer Festival är ännu ett evenemang i Manama som är väl värt att besöka. Under evenemanget kan du höra traditionell Bahrainsk musik framförd av kända lokala artister. Underhållningsschemat innehåller även workshops och konstutställningar, och festivalen är positionerad som ett familjevänligt evenemang. Evenemangets varaktighet är en hel månad, med början i början av juli och avslutas i början av augusti. Festivalens plats är en kulturell institution som Bahrain Fort Site.

Med början i början av september är ett evenemang som främjar nya talanger. Ta’a Al Shabab skapar möjligheter för ungdomar är ämnet för den här artikeln. Festivalen arrangeras på fyra platser: Seef Mall Bahrain och Bahrain Fort i Manama, Durrat Al-Bahrain och The Pearling Trail i stadens närhet. Litteratur, poesi, konst, arkitektur, teknik och humaniora erbjuder alla en mängd intressant och användbar kunskap. Njut dessutom av musikalisk och dramatisk programmering. Evenemangets schema är riktigt brett, så du kommer inte ångra att du besökte festivalen.

I slutet av februari strömmade en enorm tillströmning av matälskare till Manama. Under denna tid kan du delta i Bahrain Food Festival, som äger rum på Four Seasons Hotel på Bahrain Bay, det mest kända hotellet i Manama. Se till att prova Bahrains specialiteter, som mosade dadlar, Balalis (ägg med söta nudlar) och Jalebi (stekt kringla), för att lära dig mer om dess mångsidiga kultur. Här finns också olika typer av traditionella rätter, men äran tillfaller det lokala köket förstås. Förutom gastronomisk underhållning kan publiken förvänta sig musik och specialdesignade barnevenemang.

I slutet av oktober, Manamas Sea Festival, den största händelsen i sitt slag i hela kungariket, gläder besökarna. Evenemanget hålls i Bahrain Bay och är gratis. På grund av Manamas fördelaktiga läge vid Persiska viken, introducerar denna festival besökare till Bahrains rika marina kultur. Under evenemanget visas gästerna fotografier och filmer, och de kan också köpa skaldjur och olika havsdjursbaserade hantverk på en närliggande utställning. Detta firande är en utopi för dykare och fiskare, eftersom dessa tidsfördriv är mer populära än någonsin vid denna tid.

Bahrain Consumer Products Fair är kanske landets största mässa. Det är värd på Bahrain International Exhibition Centre i slutet av januari. Hundratals affärsmän ställer för närvarande ut sina varor för allmänheten i Bahrains huvudstad. Bahrain Bay Business Forum äger också rum samtidigt. Four Seasons Hotel har valts ut som plats. Festivalen erbjuder många möjligheter till entreprenörskap och bildandet av solida partnerskap. Media bevakar händelsen flitigt.